Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siradisi Bir Konu ve Patiye Elveda

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
@horacegoesskiing dediğin genel olarak doğru bence de. genetik/karakter özellikleri vs elbette etkilidir ama underlying durum öğrenilmişlik. geek'lik dediğin de bir sosyal statü ve gender exclusion lardan bağımsız değil. aşçılık bile meslek haline geldiğinde male dominant bir alan. moda da öyle. dolayısıyla geek seviyesinde takıntı yapabilmek için çeşitli sosyal rolleri, kabul edilebilirliği taşıyor olman lazım. geek olmak zaten kadınlara yakıştırılan/biçilen bir sosyal rol değil genelde (istisna durumlar aşağıda). dolayısıyla acaip bir kadın foodie olsan bile tanınma/ciddiye alınma şansın az.

ancak kadınlara spesifik gender roller içinde yer alan/almaya başlayan/kabul gören garipliklerde oldukça ekstrem creepy geek seviyesine ulaşan kadınlar dolu etraf ve sayıları gitgide artıyor.

otaku statu/cosplay/boyband-biebs-dizi fandom/ fanfiction community bunlara örnek.

@feamer sen de full package arıyorsun anladım da o biraz zor be kardeş. erkekler de full package - dreamy edition gelmiyor ki neyin arayışı bu asdgf
Mesaj tarihi:
harbici geekler cok sıkıcı. harbicimi bilmiyorum aslında onlar, sıkıcı olanlar, sw vs s.trek fln diyolar, yodanın masterı kim falan onu anlatıyo. dc vs marvel kapıştırıyo fln, içimi yiyolar kacamıycak bi durumdaysam
Mesaj tarihi:
Daesu said:

harbici geekler cok sıkıcı. harbicimi bilmiyorum aslında onlar, sıkıcı olanlar, sw vs s.trek fln diyolar, yodanın masterı kim falan onu anlatıyo. dc vs marvel kapıştırıyo fln, içimi yiyolar kacamıycak bi durumdaysam

sen sheldon cooperlarla takılmışsın abi
Mesaj tarihi:
darkwingduck said:

@feamer sen de full package arıyorsun anladım da o biraz zor be kardeş. erkekler de full package - dreamy edition gelmiyor ki neyin arayışı bu asdgf

bir şey aradığımdan değil de insan merak ediyor
Mesaj tarihi:
ooooo şimdi aklıma geldi , hazır hem oyun oynamayı seviyor deli gibi hem anime vs takılıyor , twitch açarsa bi tane hatun hatun kenarda çıkar deli para kırar bence. Adamın biri öyle tipini hatun kılığına sokup para kırdıydı bu direk kadın olduğuna göre bence baya baya paranın dibine koyabilir bunu yaparak.
Mesaj tarihi:
Ahaha kusura bakmayin yoktum dun tasindigimiz icin, 2 si oldugu icin ve kayboldugum icin hemen "vazgecip genemi biraktin forumu! Ayip attik bu kadar insan destek vermisken" temali mesajlar gelmeye basladi ahaha. Dun yeni eve tasindik iste ve tasinmanin butun boklugunu gectim daha once karsilasmadigim salak salak durumlari tecrube etmem gerekti ne akdar kassamda, qq dan cok gozlem olsun diye yaziyorum

Male priviledge bir hakikat hani sjw geyiklerini sevmesemde, ha female priviledge da yokmu? Oda hakikat. Ama su anda ne kadar ugrasirsam ugrasiyim erkek kiyafetinde anca androjen olabildigim icin ikisinede sahip olamiyorum. Hani bekliodum sorunlar olucagini ama bu kadar sorun olucagini beklemiyordum. Nakliyeciler geldi sabah, once bi beni gorunce okuz gibi bakip cozmeye basladilar klasik, rahat rahat is yapamadim ki birbirlerini durtup gostermelerini ve pis pis bakip siritmalarini saymiyorum bile. Sonradan bu ilk sok gecincede en iyi cozumun beni yok farzetmek olduguna kanaat getirdiler heralde. Zerre laf dinletemedim kimseye, salak salak isler yaptilar kafalarina gore, eski evde salonda duran 107 ekran televizyonu getirip evein en kucuk odasina koymus ki o odaya ikinci bi iki kisilik kanepe girmio hani, o kadar kucuk. Tasi salona geri diyorum "ben zaten tasidim, siz sonra tasirsiniz" diyorlar.

Tasima derken ikinci sorunda benden cok annem icin bu oldu, kac senedir butun agir esyalari bana tasitmaya alismis artik gucumun yetmedigini kavriyamiyor, eh belinde ve boynunda fitik oldugu icin bana yardimda edemiyor buda agir koliler nereye kondu ise orada bosaltilicak ve agir esyalar icin yardim beklenicek demek. Cildirtiyor buda onu cunki dokunamadigimiz yiginla sey var hehe

Ucuncu sorun daha oncede yazdigim olayin bi uzantisi, kimsenin ciddiye almamasi ve default "bu bi boktan anlamaz" varsayimi. Bana yapilicak is icin "olmaz, imkansiz" dan baska info vermeyip delirten ustalar arkadasimi gorunce "ya voltaj kaldirmaz hani 220 lik bu, ordan cekersem sigorta atar, burdan cekersem makina ve sohben bagli gene buraya" diye gayet guzel izah ediyordu.

Hayvanatlar bide delirtti dun hani, monitorun kutusunun ustune (ki orjinal kutusu monitorun yani bariz icinde ne oldugu) yerinden kimildamiyan bir kitap kolisi koymalarini gectim birsuru seyi kirdilar klasik. Ozene bezene fahis fiyattan aldigim canim avizemi kirmayi basarmis soyleyince "allah allah nasil oldu yaaa" dan oeteye bir tepki yok. yeni aldigim demonte olarak gelen bilgisayar masasini kirmislar rezil haldeydi kutusu "teslim ederken kargo kirmistir" diye diretiyorlar, kargoculara catiyorum "teslim aldiginizda acip bakicaktiniz" diyorlar haliyle eh hepsiburada da hasar tutanagi olmadan kabul etmiyor sanki evine gelen demonte mobilyayi o narin, krilgan ve isini lutfen yapan kuryenin yaninda acip tek tek kontrol eden tipler varmis gibi gerci belki vardir

Alexi_Septimus said:

10 gündür internetim yoktu en son baktığımdan bu yana username'ini de değiştirmişsin. Bence de bırakmana hiç gerek yok, doğru düzgün üyelerden çok kalmadı zaten, sikin olup olmadığını dert edecek adamların ne düşündüğünü de çok umursamamalısın bence.

Ayrıca göt ister böyle bir konuyu bu foruma açmak, ondan dolayı da ayrıca tebrik ederim.

Surdaki guzel insanlar teklif etti, dyna da gordu yapiyim dedi oldu bitti nick isi :) hani olay bisiyin olup olmamasi degil zaten, problem su gerizekali toplumun kendinden birazcik farkli gordugu insanlari hemenotekilestirip ocu yapmasi. Kimsenin beni ocu yapmasini istemedim.

Anneme durumu soylemek buraya yazmaktan sanirim 5-10 bin kat daha zordu :D asil cesareti gerektiren oydu. Doktorumla kac hafta plan yaptik, taktik hazirladik ve alistira alistira soylemenin yollarini aradik. Isin icinde soylenmesi gereken intehar gibi bir konu olunca hani bir anneye soylemek dahada zorlasti. Benim benim intehar tesebbusumde bulundugumu ve bundan j

Kostok said:

bi kere sen kız değilsin henüz, newhalfsın, onu bir düzelteyim, operasyondan sonra kız olacaksın

o değil de, erkek bedenindeyken Breakfast at Tiffany's veya ona benzer filmleri izlemek gerçekten zor olmalı, umarım yeni bedeninde mutlu olursun

peace

Oldu olucak shemale falanda deseydin >_<, kadinin onundeki otrans eki bile beni rahatsiz ediyor, newhalf falan ne? Cinsiyeti insanin bacakrasindaki konfigirasyon belirleseydi

A-benin gibiler hicbir zaman varolmazdi
B-kanser yoluyla vs genitallerini kaybeden insanlari acikliyamazdiniz

Cinsiyet insanin varolusunda, ruhunda, beyninde direk. Cok takilmamak lazim etiket ve isimlere.

Feamer said:

kız değil lan kadın...

Soru:

ayrıca hep merak ettiğim, (fincancı katırlarını ürkütmeden anlatmaya gayret ederek), zira sizi bilmem ama benim karşılaşmadığım kadınlar arasında bu ilgi alanlarımızdan haz eden ve ilgili olan birine rastlamdım, tarih olsun, stratejinin dibi olsun, kısa ve kabaca cenk işleri diyelim, alakadar olman, erkek bedeninde doğmuş olman mı, yoksa kadın olarak dünyaya gelmiş olsan yine bu ilgilerin ortaya çıkacağını düşünüyor musun?

cümleler toparlanma dı ama anlaşılır büyük ihtimalle

Pelin batu aradi, diplomasini geri istiyor...

Ya insanin zevklerini cinsiyet belirlemiyor iste, ben yazana kadar yazilmistir zaten. Atesli silahlara ilgim yok misal hani patici/k/ te yokum bakabiliceginiz gibi :p tarihle igili olmamin sebebi buyuk resmi cozebilme umudumdaki en onemli adim olmasi. Gecmiste yapilanlari bilmez, not etmez isen gelecek insaa edemezsin cunki, her gun amerikayi yeniden kesfetmeye kasarsin. Bide burda itiraf ediyim hadi, strateji oyunlarinda cooook kotuyum ben -_- bildigim cheese ler kalkinca sc2 oynamayi birakmistim falan. Civ istisna bir ondada bole yollar, farmlar sirf goruntu vs vs kasiyorum single oynarken bazen. Total war her seferinde bu defa becericem! Diyip aliyorum ve sonra failliyorum, steamden bakabilirsiniz rezil gameplay time ima falan ahahah civ 5 haric multi oynadigim oyun yok ki onuda 2-3 kezmi ne oynadim. Age of empires seviyorum ama onunda boyle etkilendigim kismi gene binalari dizip sehir yapmak ahaha. F1 ve teknoliji kismini anlamadim, gene bu forumdaki postlarimdan anlarsiniz zaten ilgilenmedigimi.

Ha su var kendi pc mi toplamayi, format atmayi ve kendi sorunlarimi cozmeye baya yetebiliyorum cunki yardim istiycek arkadaslarim yoktu. Her konuda kendi kendime yetebilmeye gayret ediyorum ben cunki kimsedende kolay kolay yardim istiyemem, yapamam yani.

horacegoesskiing said:

sosyal olarak erkek işi kız işi diye ayrılan şeyler haricinde geeklerin ezici derecede erkeklerden çıktığı bir gerçek. yani kadınlardan mesela sosyal olarak kabul gören aşçılık, dikiş, müzik, hanım hanımcık sanatlar konusunda bile geek raddesinde olayla ilgilenen az çıkıyor. ne kadarı genetik ne kadarı öğrenilmiş tabi tartışmaya açık.

yalnız eşcinsel erkeklerden -ki beyin yapısı itibariyle hetero kadın beyni ile epey benzerlikler var internetten bakılabilir- hayvan geek insanlar çıkıyor, tanıdıklarımın tamamı obsesyon sahibi insanlar.

tabi beynin şekillenişi kompleks bir şey. genetik, hormonlar, dış uyarılar (bkz:neuroplasticity) vs. çok etken var.

sosyal gender rolleri kaybolacak bir şey değil pek ama zamanla daha bireye serbesti tanıyan bir hale doğru evriliyor ki bu bence iyi bir şey.

ama asıl şu videoyu bu başlığa koymak için geldim.

http://www.youtube.com/watch?v=H_X7mMU6Gb0

Geeklerin ezici derecede erkeklerden ciktigi dogru hani sma ben soyle bir ornek veriyim. Oyunlara nasil bulastigimi ve ana motivasyonumu yazdim zaten, cidden RPG seven birinin deus ex HR i aldigi halde oynammasi acayip diilmi :p adam jensen ida cok sevdim karakter olarak sirf trailer vs gorduklerimle ama ilk bolumu hani zorlayarak bitirdim ve baydim direk. Bi bag kursmiyorum cunki karakterle. Kiz karakterle oynayan erkekler oldugu gibi erkek karakteride tercih edebilen yiginla kiz var. bazen oyunun konusu o kadar iyi oluyorki katlanabiliyorum bende, mgs ve personalar en buyuk ornek.

Fantastik kurguya bulasmamin ana suclusu arkadas cevremdi. M&M 6 yada, heroes 3 ede arkadasimda gorup bulastim misal ki fantastik kurgu ile hasir nesir olmamda boyle basladi. Heroes 3 hele catherine sayesinde bulasabilmistim zaten, sonra KB filan butun eski oyunlarini oynadim serinin. MtG misal gene arkadasimda gordugum kartlarin cizimlerine hasta olup bulasmistim (abv serra angel) ki physical olarak bir kere bile oynamisligim yoktur, frp de oyle aynen hepi topu "1" kere oynama sansim oldu ki kimsenin ingilizce bilmedigi devlet lisesinde okuyan biriicin bu bile mucizeydi.

Sci-fi zaten kucukten beri ilgiliyim bilimi cok sevdigim icin :3 Hadi burdan onuda itiraf ediyim ilk izledigim star wars, episode 1 idi bide.low, really low.

Hani tek tek yazmiyim cok uzadi zatende bi kisi zaten oyun oyniyorsa bi sekilde geek kulturune bulasiyor zaten, bloodlines oynamamis olsam WoD la ilgili bi bok bilmiyordum mesela. Benim soyle bir huyum var okumayi cok sevdigimden ve bilinmeyen bisi birakmak istemedigimden hep arastirir okurum, saatlerimi wiki lerde geciririm cogu zaman. Evrenlerle ilgili bildigim seyleride hep boyle ogranirim zaten.

Animeler ayri hikaye misal, sailor moonu, televizyonda duzensiz yayinlansada tek bolum kacirmaditim card captor sakurayi gectim ilk bole internetten ugrasarak indiridgim ve sayesinde 56k dialup modemde torrent nedir ogrendigim bi anime var misal tenshi no konamaiki diye. Klasik bi dilek cini "en manly man" olmak istiyorum diye dilek dileyen bir cocugu "en girly girl" yapiyordu ve o sirada yaninda hulunan arkadasi haric butun dunya onu bu sekilde taniyordu. Et tu feelus? Tavsiye topigim bile vardir patide ki 2002 nisanda baslamisti bu anime, mayista zirlayarak kablonet baglatmistim. Gender bend temali cikan anime ve mangalarin neredeyse hepsine bi sekil ulasmisimdir. Artik zevk vermiyor bu midal, twintail cikti yeni zahmet edip ilk bolumune bile bakmadim.

[qruote=BonePART]
Sparkcaster said:

Cons said:

kötü smileyler koyup kelimelerin sonundaki sesli harfleri uzatmak istiyorum.

herif kadınları özetledi

Aynı boku geçen söledim Viktora. Adam 1 saat onu kesiyolar bunu söküp içeri kıvırıyolar anlattı. En sonuna >.< felan tadına bi smiley koydu. Dedim şu anlattığın olayda en homoseksüel şey o en son koydupun smileydi diye.

^___________________________^

Mithat said:

ooooo şimdi aklıma geldi , hazır hem oyun oynamayı seviyor deli gibi hem anime vs takılıyor , twitch açarsa bi tane hatun hatun kenarda çıkar deli para kırar bence. Adamın biri öyle tipini hatun kılığına sokup para kırdıydı bu direk kadın olduğuna göre bence baya baya paranın dibine koyabilir bunu yaparak.

Ahhahah twitch camwhoringi bitirmek icin guzel adimlar atiyor hani baya bi duzelme oldu bu konuda. Wowda quest yaparak binlerce dolar kazanan tipler vardi sirf bikini ile kenarda oturduklari icin. Kizlarin sucuda cok yok aslinda, direk erkekler gerizekali.
Mesaj tarihi:
Ya herzaman yazdigim gibi normal yaziyorum iste. Emote rahatsiz edio dediniz her post atmadan once kontrol edip siliyorum, daha ne yapiyim yani lol

Turkce katili derken turkce karakter kullanmamami kastediyorsan direk logitech i sucla, guzel klavyelerini turkce cikarmadiklari icin ing klavyeye alistim, birakamiyorum simdi. Tezimi bile boyle yazip word de sonradan tek tek kontrol hedesi ile duzeltiyorum
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Yazilir mi oyle tez yahu? Ne kadar imba olursa olsun klavye. Benim Air de eng klavye ama sundan aldim, ipad ile de calisiyor ve turkce:

http://www.log.com.tr/wp-content/uploads/2012/04/Logictech-Ultrathin-Keyboard-Cover-3.jpg
Mesaj tarihi:
kavriyamiyor, bosaltilicak, cunki, intehar, acikliyamazdiniz, istiyemem, ogranirim...
bazıları typodur da bazı kelimeler her yazıda ısrarla aynı. hani herkesin internette kelimeleri kullandığı bir şablon var bir şey'i bişey filan yazmak gibi de bazı kelimelerin alışıla gelmişin dışında kullanımı dikkatimi çekti işte ondan sordum. yoksa beni rahatsız eden bir şey yok :)
Mesaj tarihi:
Laurelin said:

Ya herzaman yazdigim gibi normal yaziyorum iste. Emote rahatsiz edio dediniz her post atmadan once kontrol edip siliyorum, daha ne yapiyim yani lol

Turkce katili derken turkce karakter kullanmamami kastediyorsan direk logitech i sucla, guzel klavyelerini turkce cikarmadiklari icin ing klavyeye alistim, birakamiyorum simdi. Tezimi bile boyle yazip word de sonradan tek tek kontrol hedesi ile duzeltiyorum

"Türkçe karakterli" said:

Ya herzaman yazdığım gibi normal yazıyorum işte. Emote rahatsız edio dediniz her post atmadan önce kontrol edip siliyorum, daha ne yapıyım yani lol

Türkçe katili derken türkçe karakter kullanmamamı kastediyorsan direk logitech i suçla, güzel klavyelerini türkçe çıkarmadıkları için ing klavyeye alıştım, bırakamıyorum şimdi. Tezimi bile böyle yazıp word de sonradan tek tek kontrol hedesi ile düzeltiyorum

http://www.deasciifier.com

Bu işini görür.
Mesaj tarihi:
sanssizsansli said:

kavriyamiyor, bosaltilicak, cunki, intehar, acikliyamazdiniz, istiyemem, ogranirim...
bazıları typodur da bazı kelimeler her yazıda ısrarla aynı. hani herkesin internette kelimeleri kullandığı bir şablon var bir şey'i bişey filan yazmak gibi de bazı kelimelerin alışıla gelmişin dışında kullanımı dikkatimi çekti işte ondan sordum. yoksa beni rahatsız eden bir şey yok :)

Ya hani bende ciddi bisi var sandim, suymus olay direk

http://youtu.be/N4vf8N6GpdM
Mesaj tarihi:
evden eve nakliyeciler öyleye, hele belli bir etnik kökende olanları tam cins, adamlarla başında sözleşme yapsan bile kafalarına göre iş yapmamaları için keleşle falan beklemen lazım, ya bir şeyhi, kırar ya parkeyi çizerler kaçarın yok, tek kaçar yol az eşyan olması...

gerçi bir temizlikçi kadın türü var onlarda öyle...
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bizim evleri tasiyan hep bir nakliye firmasi olan bir muvekkilin adamlari oldu, boyle sorunlar yasamiyorsun o zaman tabii.
  • Yeni Oluştur...