Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GİERZEKLER

Baggio

Öne çıkan mesajlar

"lan tr de bu sistemi abuse edip mal çalacak tipler bir sürüdür" diye düşünürdüm hep ama aramızdan çıkacağını düşünmezdim valla.

ofise bedava kola makinesi konduğunda çanta getirip, 10 15 kutu kolayı evine götüren insanlar var.

sırf bardak almaya üşendiği için bedava kahve makinesinden kahve alıp, lavaboya döküp çalkalayan, sonra o bardakla bedava sebilden su alıp içenler var.

"mehehe kimse bakmıo o zaman ben bu gofreti hacılarım" diye düşünenler var.

adam yurt dışında kiliseye mum koyar, üstüne de "adedi minimum 5 eur" yazar. elin yabancısı gelir oraya 5 değil 10 eur atar (niye? ok hristiyandır daha fazla yardım etmek ister vs), ama bizdeki kafa, "aaa başında bekleyen yok hatıra alayım" diye çantaya atar mumu. para mı? ne gerek var.

fırsatçılıkta 1 numarayız valla
Sosyal ağlarda paylaş

Madem "para babası" adamlar o kadar dokunuyo ordan alış-veriş yapma abi?
Git bakkal hasan amcadan yap, o kazansın. Silah mı dayıyorlar başınıza "büyük" yerlerden alış-veriş yapın diye?

Geçen hafta başıma geldi benzer bir olay. Eleman 3 gün üst üste önce 75, sonra 85, daha sonrada 300 tl lik kalem çalmış. Sonra farkettim eleman yüksek lisans öğrencisi kamera kayıtlarıyla polise başvurdum aldılar içeri. Hayatı yalan oldu resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

cacodemon said:

Migros'dan aldığım 10 liralık colgate diş macunu kutusundan 2 liralık ipana çıkmasını da not edelim.

Bunun ne Colgate ile ne de Migros ile alakası olmasının imkanı yok. Biri ipana parasına Colgate almak isteyip yerlerini değiştirmiş.

victimless crime'ın victimını bulduk :D
Sosyal ağlarda paylaş

ilginçmiş o zaman. benim anlattığım olaylarımda o yaşlar arası yaşadığım şeylerdi. tatar gereksiz atar yapınca kavgayı gereksiz sürdürdüm. böyle diyipde geçebilirdim.

çünkü kime sorsam çocukken bakkaldan sakızdı, çikolataydı birşeyler aşırmış hep. sırf heyecan olsun diye de yapmışlar. o anki aklımızda garip bir mantık.şu an çıkıp "ohoho hadi çalaq" yapmam tabi ama migros'un elinden 2-3 şey çalanıda haksız bulunada hak vermem.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu tatar'ın yaptığı tayyip karşılaştırması olmasa biz onu 30 yaşındaki adamla karşılaştırmayacaktır. ben de anlattığım olayda "zamanında" diye anlatmışım. öyle yazmasam bile koyduğum eklerden vs anlaşılır. adam gelmiş "ulan gerizekalı" "şerefsiz" tarzıyla tahrik ediyor. gereksiz tahrik yani. sonra ağlıyor "ühühü hırsızlığı savundular" diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Mal said:

şok ta migrosun değilmi. şokta mesela son kullanma tarihine 1 hafta kalmış ürünleri kasaya koyup kasiyerleri satmaya zorluyolar. şu var alırmısınız bu var alırmısınız diye. doğru bişeymi bu yaptıkları şimdi. bunun gibi daha milyon tane numara dümen döndürüyolar. ihtiyacın olmayan şeyleri alman için bilimsel yöntemler kulanarak bilincin dışında seni kontrol ediyolar. canavar bunlar.

Ben anlamadım anlattığın olayın nesi kötü ya da yanlış? Son kullanma tarihi yaklaşmış ürünlerin satışını hızlandırmak için bir şey yapıyor adamlar. Sana çürük ya da bozuk mal satmıyorlar, ihtiyacın varsa hee alırım diyorsun alıyorsun, yoksa yok gerek yok diyorsun. Zorla mal satan yok kimseye.

Son cümlenden anladığım kadarıyla trollüyorsun zaten.

Şok da Koç'un değil, Yıldız'a sattılar.

hayır trollemiyorum esprili bir dil kullandım. sana söylemiyor bunun son kullanma tarihine 3 gün kaldı diye. yani pek insani ve dürüstçe bir yaklaşım değil. dediğim gibi daha ne dümenler dönüyor. bu işletmelerin amaçları dürüstçe insanlara ihtiyacı olan şeyleri satmak değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

DoGMeaT said:

daha bu circlejerk threadine post atmak istemiodum ama

her işletmenin en öncelikli tek bir amacı vardır;kar.

Ee abi?

Mal said:

hayır trollemiyorum esprili bir dil kullandım. sana söylemiyor bunun son kullanma tarihine 3 gün kaldı diye. yani pek insani ve dürüstçe bir yaklaşım değil. dediğim gibi daha ne dümenler dönüyor. bu işletmelerin amaçları dürüstçe insanlara ihtiyacı olan şeyleri satmak değil.

şuna ithafen.
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

Xaenin said:

Mal said:

şok ta migrosun değilmi. şokta mesela son kullanma tarihine 1 hafta kalmış ürünleri kasaya koyup kasiyerleri satmaya zorluyolar. şu var alırmısınız bu var alırmısınız diye. doğru bişeymi bu yaptıkları şimdi. bunun gibi daha milyon tane numara dümen döndürüyolar. ihtiyacın olmayan şeyleri alman için bilimsel yöntemler kulanarak bilincin dışında seni kontrol ediyolar. canavar bunlar.

Ben anlamadım anlattığın olayın nesi kötü ya da yanlış? Son kullanma tarihi yaklaşmış ürünlerin satışını hızlandırmak için bir şey yapıyor adamlar. Sana çürük ya da bozuk mal satmıyorlar, ihtiyacın varsa hee alırım diyorsun alıyorsun, yoksa yok gerek yok diyorsun. Zorla mal satan yok kimseye.

Son cümlenden anladığım kadarıyla trollüyorsun zaten.

Şok da Koç'un değil, Yıldız'a sattılar.

Dogmeat cevap vermiş de. Adamın elinde bir ürün var, onu elden çıkarması gerekiyor. Hiç bir işletme kar amacı gütmeden sen mutlu ol diye iş yapmıyor. Bilinçli tüketici olarak senin aldığın ürünün SKT'sine bakman gerekir, o da ürünü satmak için her türlü promosyonel aktivite yapma hakkına sahip. Sen tüketici mahkemesine gidip bana son kullanma tarihine 3 gün kalmış ürünü satmaya çalıştılar dersen EE? derler. Niye satmasın? Son kullanma tarihi geçmemiş, mis gibi ürün. Ama işletme için risk taşıyor, 3 gün sonra imha edilmek zorunda kalacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha ne olur, sen bundan rahatsız olursun, kendi imkanlarınla sağına soluna söylersin, kurum itibarı zedelenir bir raddede. Ki zaten kurumsal imajını önemseyen firmalar böyle dallama hareketler yapmazlar, sikko marketlerde olur böyle şeyler. Migros mesela üreticiden gelen ürünlerin son kullanma tarihine belli bir süreden az kalmışsa deposuna bile almıyor, aynen iade ediyor ürünleri, müşteri nezdinde imajı hep taze hep uzun süre dayanacak mal satan kurum olarak gözükmek için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...