Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kedi tırmaladı

Aiko

Öne çıkan mesajlar

1992 de 186 hastada 216 yarayi incelemisler. sadece tirmalama, tirmalama ve isirma, sadece isirma olarak 3 kategorinin tum toplami bu. bu hastalarin hepsi acil servise gelenler.

hastalarin yuzde 13 u geldiginde yara zaten enfekte imis, kalan 87 degilmis. hepsine antibiyotik verilmis. tedaviye ragmen ek bir yuzde 3 gene enfeksiyon teshisi konmus. toplam yuzde 16 yani.

kedi isiriklarinda tahmini enfeksiyon riski yuzde 30 olarak belirlenmis. prophylactic oral antibiotik alindiginda bu oran yuzde 16 larda seyretmis. Sadece tirmalamalari cikardiginizda bu rakamlar biraz daha yukseliyor.

en buyuk risk derin batirilan isiriklarda ve alt ekstremite bolgelerden isirilanlarda gelismis.

sadece tirmalananlarin hic birisinde enfeksiyon olusmamis. (hepsine agizdan antibiyotik vermisler ama, vermeselerdi de durumun cok degisecegini sanmiyorum)

tirmalamayi sallayabilirsiniz de isirmayi sallamayin.
Sosyal ağlarda paylaş

kuduz ve tetanoz ol, bu arada o kedinin hangi kedi olduğunu biliyosan kafesle onu veterinere götür, kediyi 5 gün gözetim altında tutsun. eğer kedi kudurmazsa (kuduz aşısının üçüncü dozuna falan denk geliyodu sanırım) ondan sonraki aşılarını yaptırmana gerek yok. ya da buna benzer bişeylerdi
Sosyal ağlarda paylaş

olm yalnış bilgi vermeyin len bi google kadar yakınınızda doğru bilgi.

Drall said:

kuduz ve tetanoz ol, bu arada o kedinin hangi kedi olduğunu biliyosan kafesle onu veterinere götür, kediyi 5 gün gözetim altında tutsun. eğer kedi kudurmazsa (kuduz aşısının üçüncü dozuna falan denk geliyodu sanırım) ondan sonraki aşılarını yaptırmana gerek yok. ya da buna benzer bişeylerdi

en az 10 gün gözetim lazım. 10 günden sonra sağlıklıysa hayvan sorun yok.

miyaw33 said:

3 doz kuduzu yaptıracaksan kalanıda yaptır,ömür boyu kuduza yakalanmayacagını garantılemıs olursun

ömür boyu koruma sağlamıyor kuduz. 1 yıl sağlıyor. pis işle uğraşan veterinerler falan genelde her sene bi kere oluralr.

bir de kafanı ısırmadığı sürece hayvan çok acele etmeye gerek yok gözetim altında tutabilirsin ilk aşıyı falan olup. zaten günde 10 milimetre gidebiliyor virüs, kafana ulaşması baya sürüyor anlayacağın.
Sosyal ağlarda paylaş

black kuduz aşısı(aslında serum) tam dozda yapılırsa 5 yıl tam koruma,sonrasında çok yuksek düzeyde koruma(yuzde 90 dan fazla dıye hatırlıyorum) sağlıyor.Bende baytar olduğumdan zamanında kuduz it ısırmıştı,o zaman yaptırdım.Serum ilk 24 saat içinde yapılmaya başlanıyor,ağırlıgına göre doz hesaplanıyor,toplam serumun yüzde 50 si nereden ısırdıysa oradan deri altı,geri kalanı her ıkı koldan veriliyor.Aşıda ayrıca yapılıyor.Bu arada TR nin ürettiğini kimse vurmuyor,yuzde 5 kalp krızı rıskı var at serumundan elde edıldıgı ıcın o yuzden pasteurun yaptıgı ıthal asıyı kullanıyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

Aiko said:

Jaegerjaquez said:

kediyi veterinere götür incelesinler falan bile denmiş OHOHOHOHOHOHOHOHOH

kedi ölmüş lan beni ısıran :S

araba çarpmış

cesedi gommedilerse biopsi icin goturebilirdin kuduz korkun varsa. (isirik yazmissin gene de ondan dedim. karar ver, isirdi mi tirmaladi mi? :P)

ceset muhtemelen şu an halicin dibinde yada tinercilerin akşam yemeği fln olmuştur ordaki.

bizim orda çok normal haftada 1 2 kedi eziliyor araba altında kalıyor fln alıştım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...