Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kedi tırmaladı


Aiko

Öne çıkan mesajlar

cabiria said:

aşının mantığına aykıtı değil mi hastalık ihtimali bulunduktan sonra aşı olmak?


Kuduzda falan kuluçka süresi var. O süre içinde vurulması gerekiyor.

Kuluçka süresinde daha aktif değilken aşıyı yaptırıyosun, vücut bağışıklık kazanıyor. Kuluçka süresi bitince savaş başlıyo, vücut aşıdan tanıdığı için hallediyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

git ol için rahat etsin
beni yavru kedi ısırdı 5-6 ay önce ofise girmiş korkmuş falan oradan biliyorum.

seni ısıran kedi yüzde 99,99 kuduz değil, hele tırmalamayla kuduz olmak için kedinin önce tırmağını yalaması sonra seni tırmalaması falan lazım baya zor bişey ama şimdi olacak olan direk ölmek olduğu için insanın içi rahat etmeyebiliyor. benim etmişti en azından tetanoz olayım dedim kuduzu da taktılar.

ha kuduz aşısı olursan aşılar süresince alkol alman falan yasak olacak. o da iğrenç bişey. ha ben içtim mi içtim, etkisizi azaltıyormuş. şöyle bişey yapabilirsin seni tırmayalan tipi biliyosan 10-13 gün falan takıl o kediye. baktım hala ölmedi kudurmadı sonra takıl kafana göre. ki ölmeyecek zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adam kanamayı geçtim tırnak izi bile yok hangi mantıkla adama böyle ağır bir aşıyı git ol diyorsunuz lan. manyak mısınız

Aiko said:

sabahları yem verdiğim 20 30 kediden birinin ayağına bastım istemeden. kedide can havliyle tırmık attı veya ısırdı alt baldırımı. şu an hafif bi sızlama var onun dışında kanama fln bişey yok. tırmık izi falanda yok. birşey yaptırmak gerekir mi ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tırmalamanın pek bir riski yok. salyalayacak patiyi de, sonra seni tırmalayacak da, tırmık derin olacak da, sana bir şey bulaşacak da... tırmalamada en ciddi risk tetanoz, o da sokak kedisi oldugu icin patiler sürekli toprak içinde olduğundan dolayı. tetanoz aşısı sokak kedisi ile ugrasan herkese mutlaka istisnasız oneririm. sokak kedisinde tırmalamada en yüksek risk odur.

ısırık ise biraz daha ciddi bir sorun. kedi ısırıkları ufak noktalar dışında görsel olarak bir hasar olmadığı için bir köpek ısırığının aksine çoğu zaman göz ardı edilirler. Halbuki kedi dediginiz vampir gibi bir hayvan. kediler ısırdıkları zaman diş yapıları nedeniyle derinin cok daha altına bakteri yerleştirebilirler. ozellikle kanama olduysa bu risk artıyor. ısırılan bölgenin enfeksiyon için gozlenmesi gerek. şişme, kızarma, akıntı ve benzeri durumlar kedi ısırıklarında sık gozlenir (%30 civarı her ısırma vakasında) ve bunların genelde tedavisi zahmetli oluyor, zira bu tür derin enfeksiyonlar antibiyotiklere biraz daha dirençli oluyorlar. kedi ısırığı hafife alınmamalıdır.

Kuduz ise pek ihtimal dahilinde değil. zira hayvan provokasyon sonucu ısırmış. genelde kuyruguna basınca bagırıp kaçarlar, ısırması biraz garip, ama yine de çok çok garip değil. Hayvanı gözlemleyerek kudurma belirtileri var mı bakılabilir. ancak o işin zahmeti ile uğraşamam, gecikirsem kötü olur, çok düşük dahi olsa riski bertaraf etmek istiyorum dersen git acile konuş doktorla, yaparsa aşıyı olursun. kararı bir doktor versin. zaten çoğu aşı ol diyecektir, sırf hayır dedi diye başına bir şey gelirse hesap soracaklarından risk almayı göze almazlar. ben cok sokak kedisi ile ugrastım, kuduz aşım yok. elim kolum hep yara. ama bu kişisel bir risktir, ister alırsın ister almazsın.

yalnız tetanoz u gelecekte bu hayvanlarla ilgilenmeye devam edeceksen mutlaka olmanı oneririm. eger diş geçirmeyi ve kanatmayı başardıysa ona da baktır. ağızdan koruyucu amaçlı antibiyotikle enfeksiyon daha gelişmeden hallederler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse helvanı yaptırmayı ben düşünebilirim problem olmaz.

Gerçi tetanostan gidenlerin yüzünde garip bi gülümseme olur ama bu arkadaşın fotoğraf makinesiyle arası bozukmuş.


http://neetcurioso.com/wp-content/uploads/2012/08/Posici%C3%B3n-en-opist%C3%B3tonos-por-la-contractura-muscular.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...