Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngilizce dışında bildiğiniz yabancı diller

Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Korax said:

vad sa ni för något?

Bu İsveççe di mi?

İskandinavlar konuşurken kulak kesilmediğim sürece İngilizce konuşuyolarmış gibi geliyor bana (anlamıyorum ama ses öyle geliyo, sonra dinleyip başka bir dil olduğunu farkediyorum). Acaba İngilizce'nin atası olan dillere yakın oldukları için mi? İngilizce kolay bir mesela, sence İsveççe de kolay mı? Kafası İngilizce'ye basan biri kolay öğrenebilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Korax said:

vad sa ni för något?

Bu İsveççe di mi?

İskandinavlar konuşurken kulak kesilmediğim sürece İngilizce konuşuyolarmış gibi geliyor bana (anlamıyorum ama ses öyle geliyo, sonra dinleyip başka bir dil olduğunu farkediyorum). Acaba İngilizce'nin atası olan dillere yakın oldukları için mi? İngilizce kolay bir mesela, sence İsveççe de kolay mı? Kafası İngilizce'ye basan biri kolay öğrenebilir mi?

Ikiside cermen dili normal, grammerleri zaten baya yakin. Isvecce grammer olarak ingilizceyle ayni zorlukta assagi yukari ama aksan konusunda ingilizceden daha zor. Cunku farkli aksanlar var bölgelere göre, sadece kelimeleri söyleyebilmekle kusursuz konusulabilen bi dil degil. Melodi mevzusu cok önemli.

Mesela

Jag kom på en sak
(I came on a thing)

diyosun, eger vurgulamayi på kelimesinde yaparsan anlami "aklima bisey geldi" demek. Ama yok vurgulamayi kom kelimesinde yaparsan biseyin ustune bosaldim demis oluyosun eheueh.

Kafasi ingilizceye basan biri kolayca ögrenir netekim melodi mevzusu icin dikkat ve hatta bence muzik kulagi lazim. Dogma buyume burali olan araplar falan var mesela, kelime haznelerinin bi isvecliden farki yok ama aksanlarindan bi bok anlasilmiyo nerdeyse.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...