Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun Oynayanları İzliyor musunuz?

totemic

Öne çıkan mesajlar

Rasmon said:

ya senden iyi onayan birini izlemek, sana tecrübe kazandırıyor dolayısıyla belli boş vakitte oynadığın oyun kalitesini ve zevkini arttırıyosun.

Pratik kazanmak veya öğrenmemek için bile olsa tatmin duygusu sonuçta. Basketbolda smaç basan oyuncunun gazını ve sevincini paylaşabilmen gibi bişey. Adam cinyıs bi hamle yapıyo ve bi hormon salgılıyo vucudunda.

hmmmmm. belli oyunlar için geçerli olabilir (mesela turnuva cs:go) ama abi adam diablo3 oynuo, insanlar izlio. ne cinyısı diabloda ya
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Rasmon said:

ya senden iyi onayan birini izlemek, sana tecrübe kazandırıyor dolayısıyla belli boş vakitte oynadığın oyun kalitesini ve zevkini arttırıyosun.

Pratik kazanmak veya öğrenmemek için bile olsa tatmin duygusu sonuçta. Basketbolda smaç basan oyuncunun gazını ve sevincini paylaşabilmen gibi bişey. Adam cinyıs bi hamle yapıyo ve bi hormon salgılıyo vucudunda.

hmmmmm. belli oyunlar için geçerli olabilir (mesela turnuva cs:go) ama abi adam diablo3 oynuo, insanlar izlio. ne cinyısı diabloda ya

bunu diyen adamın daha geçenlerde diablo topiğinde party please lordum diye gezinmesi
Sosyal ağlarda paylaş

futbolu toptan saçma buluyorum bana onunla gelme ltfn :)

hadi geldin diyelim,

evde pc de tek başına oynanan bir oyunu oynamak ----evde pc de tek başına bir oyunu oynayanı izlemek

evde kendi kendine top sektirmek -- stadyumda oynanan profesyonel bir "takım oyununu" izlemek

bu ikisi arasındaki farkı göreceksin eminim.

şöyle örnekleyeyim;

bir adam koşu yapacak vakti ve enerjisi varken ve koşmayı seviyorken, gidip live stream yapan bir koşucunun koşmasını izliyorsa saçma

bir kadının pilates yapacak vakti ve enerjisi varken ve seviyorken, gidip live stream yapan bir pilatesciyi izliyorsa saçma

anlatabildim umarım?
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

bunu diyen adamın daha geçenlerde diablo topiğinde party please lordum diye gezinmesi

dediğin şey o kadar saçma ki?

ben "diablo oynayan adamdan ne gibi egzantrik aksiyon görebilirsin ki izlersin?"

diyorum

cevaben "sen de parti arıodun" diye cevap geliyor ya

troll müsün algı mı kapalı sabah sabah anlamıyorum?

e arkadaş ben oyunu oynuyorum. oyunu parti ile oynamak keyifli. ama diablo oynayanı izlemek bayağı saçma lan

edit: taktik ve build izlemek ve etkisini görmek dışında (ki o da 5 10 dkk da çözülür) (bence)
Sosyal ağlarda paylaş

Rasmon said:

ya oyundan oyuna farkeder ama zaten random girip d3 oynayan bi adamı izlemiyo kimse.

kripp falan gibi ya da kungen gibi adamlar izletiyo ama kendini.

çünkü kripp mesela bi build mekaniği anlatıyo. Streamleri guide tadında olduğu için eğlenceli oluyo.

tabii abi taktik kapmak için fln izlenebilir ama saatlerce live stream izlemek?

gerçi tabii insanın boş vakti ve keyfi. sadece bana saçma gelio o kadar =)
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

evde pc de tek başına oynanan bir oyunu oynamak ----evde pc de tek başına bir oyunu oynayanı izlemek

evde kendi kendine top sektirmek -- stadyumda oynanan profesyonel bir "takım oyununu" izlemek

Problem burada. Yani bu kişiden kişiye değişir tabi oyun algısına bağlı bişey çünkü.

Misal dotada Dendi diye bi herif var, benim için o adam stadyumda oynayan profesyonel bir takım oyuncusu ayarında. Refleksleri, yaptıkları, düşündükleri falan benim hiçbir zaman yapamayacağım şeyler.

Bu sebeple onun gibi oynamaya kasmak yerine, oturup izliyorum adamları nasıl dövdüğünü haz veriyo bu da.
Sosyal ağlarda paylaş

Rasmon said:

Dworgian said:

Problem burada. Yani bu kişiden kişiye değişir tabi oyun algısına bağlı bişey çünkü.

Misal dotada Dendi diye bi herif var, benim için o adam stadyumda oynayan profesyonel bir takım oyuncusu ayarında. Refleksleri, yaptıkları, düşündükleri falan benim hiçbir zaman yapamayacağım şeyler.

Bu sebeple onun gibi oynamaya kasmak yerine, oturup izliyorum adamları nasıl dövdüğünü haz veriyo bu da.

Aslında "oyun" olarak genellememek lazım doğru.

Ben dota hiç oynamadım mesela, o açıdan bakamıyorum. Bu tarz oyunları dediğin futbol maçı kafasında izlemek makul bir durum olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

bak şimdi d3 dedin madem d3 streamden ne öğrenebilirsin sayalım beraber

en efektif exp/gold/item nasıl elde edilir onu öğrenebilirsin
farklı class başlamayı planlıyorsundur, end game nasıl onu öğrenirsin
farklı party setuplarının nasıl birbiriyle sinerji içerisinde çalıştığına bakabilirsin
yeni build tanıtıyordur adam onu öğrenirsin, kendi kullandığın buildi değiştirir/ geliştirirsin farklı yerlerden gördüklerinle

sayılır daha yani istiyorsan

he streamle işim olmaz benim live eventler dışında vs ama faydalı olabileceği yerler var yani
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

futbolu toptan saçma buluyorum bana onunla gelme ltfn :)

hadi geldin diyelim,

bu ikisi arasındaki farkı göreceksin eminim.

şöyle örnekleyeyim;

bir adam koşu yapacak vakti ve enerjisi varken ve koşmayı seviyorken, gidip live stream yapan bir koşucunun koşmasını izliyorsa saçma

bir kadının pilates yapacak vakti ve enerjisi varken ve seviyorken, gidip live stream yapan bir pilatesciyi izliyorsa saçma

anlatabildim umarım?

senin anlamadığın nokta pilatesi yapma amacın spor. oyun streami izleme amacın oyun hakkında bilgi almak, olan bilgini arttırmak vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

bak şimdi d3 dedin madem d3 streamden ne öğrenebilirsin sayalım beraber

en efektif exp/gold/item nasıl elde edilir onu öğrenebilirsin
farklı class başlamayı planlıyorsundur, end game nasıl onu öğrenirsin
farklı party setuplarının nasıl birbiriyle sinerji içerisinde çalıştığına bakabilirsin
yeni build tanıtıyordur adam onu öğrenirsin, kendi kullandığın buildi değiştirir/ geliştirirsin farklı yerlerden gördüklerinle

sayılır daha yani istiyorsan

he streamle işim olmaz benim live eventler dışında vs ama faydalı olabileceği yerler var yani

bunların hepsini her biri 3 5 dkk tutan youtube tuto videolarından alabilirsin ama

hani live izlemek dota, cs:go vb turnuva takım maçı fln gibi şeyler dışında anlamlı gelmiyor işte.

hatta ben cs:go da bile maçı izlerken "ya niye izliyorum oynasam ya" diyorum genelde. bu yüzden anca 2 maç izlemişimtir toplasan turnuvada ( o da belki gift düşer diye asdkljas)
Sosyal ağlarda paylaş

konuyu niye diabloya indirgediniz bilmiyorum.

yine de şöyle söyliyim, koşu yapan veya pilates yapan insanlardan sizin yapamayacağınız bir şeyi görmek çok beklenilecek bir şey değil. 1-2 kere işin püf noktalarını anlamak için izlersin biter.

oyun konusunda böyle değil, tek kişilik bi oyun bile olsa adam kendinin yapamayacağı, göremeyeceği contenti görmek için izler, oynayan kişi de bunu eğlenceli kılabiliyorsa; izleyenler onu izlerken senin oynadığından daha bile fazla zevk alır.

mesela ben reckful'u outlast oynarken izledim, komple bitirene kadar izledim yani sıkılmadan. çok keyifliydi.
anlayamazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...