Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2 yaşında çocuk

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
2 yaşında çocuğumla başım dertte. Eşim ve ben çalışıyoruz. Gündüz bakıcıda. Çocuk bize aman vermiyor. Çok hareketli ve şımarık. 5 dakka yerinde durmuyor. Aşırı derece anneci ve annesi de uykucu. Haliyle çocuğa ben bakayım diyorum ama eşim dinlenirken ama anne anne diyerek dinlenemiyor. Bağırmak falan istemiyoruz. Çocuğu nasıl disipline edebilirim. Örneğin şu an uyumadı çocuk. Yemek yedirmek ayrı bir sorun. Tecrübelilerden yardım istiyorum.

Şöyle yemeğini bizle yiyen, Tuvaletini biz gibi yapan, biz gibi uyuyan bi çocuk olsa ne güzel olurdu. gerçi tuvalet o kadar problem değil de yemek ve uyku ömrümüzden ömür alıyor
Mesaj tarihi:
Bunlar henüz sizin sesinize alışırken verdiğiniz disiplinin devamı. Kısacası çocuk kendisi bunları edinmiyor. Bunun haricinde bakıcıda kalması da size olan ilgisini artıran bir sebep. Sizi görmedikçe, sizinle geçirdiği eksik dakikaları bu şekilde temin ediyor.

19 yaşındaki kız kardeşimi de şuan 8 yaşında olan erkek kardeşimi de ben büyüttüm. Hayır demeyi öğrenin. Ama bunu "hayıııırrğ" şeklinde değil, gerçekten otoriter ve istediğinin olmayacağı yönünde mesaj vererek yapmalısınız. Lükslerinden bir süre mahrum edin söz dinlemediği sürece. Bu canilik değildir. Gidin ekmeğini suyunu kesin demiyoruz.

Onun dışında maalesef bazı çozuklar "bağırmak"tan anlıyorlar. Siz "bağırmak istemiyoruz örnek anne babayız hede hödö" deseniz de. O sandığınız kadar kötü bişey değil. Özellikle ses yükseltmeyi çok nadir ve gereken yerde yapıyorsanız o anı bastıran ve çocuğu bian kendine getiren tek şey oluyor.
Mesaj tarihi:
o yaslarda ole kasma..digiturk al..karsisina gec kocaman bir yastik al cocugu ustune koy ayaginda salla..sen de o arada tv nin sesini kapatip alt yazili dizi film filan seyret..

ben ikisinde de ole yaptim mecburen
Mesaj tarihi:
en küçük kardeşimde de vardı aynı olay, işiniz çok zor, biz katlandık mecburen, ağlıyo diye her dediğini yapmayın, özellikle yemek konusunda, bi ara kardeşim yemekte patates kızartması yoksa yemiyodu hiçbişey, zor alıştırdık ev yemeklerine.

alışması da şöyle oldu, ağlasa da zırlasa da yapmadık istediklerini, karnı acıkınca mecbur yemeye başladı bizle beraber.
Mesaj tarihi:
Kaç yaşında olduğuna bakmadan karşında koca adam varmış gibi konuşmaya çalış. Neden öyle davranmasını istediğini/gerektiğini anlayabileceği şekilde anlatmaya çalış, sakin sakin.
Koca koca adamlar bazen 15 kere anlatıyorsun anlamıyor, anlayana kadar anlatman gerekebilir.
Ayrıca lafının arkasında durman çok önemli. "Yemek bitmezse televizyon yok" diyorsan. Ama yemeği yarısına kadar bitirdiği için tv izlemesine izin verirsen. Çocuğa laf geçirmez zorlaşır. Anne ile baba bu konuda birlik olmalı, birinin koyduğu kuralları diğeri esnetiyorsa, bir bakarsın çocuk sizi parmağınızda oynatır hale gelmiş olur.

Bağırıp kızdığın zamanlarda aslında ona kızmadığını, yaptığı davranışa, tutuma sinirlenip tepki gösterdiğini ifade etmekte fayda var.
Olumsuz davranışı cezalandırmadan çok, olumlu davranışı ödüllendirmenin daha iyi olacağı söyleniyor, ama çocuk cezalandırılmaz diye birşey yok ama cezanın nedenini açıklamak altın kural.

düzeltme:of gerçi iki yaşındaki çocuk konuşamıyor değil mi ahahah
Mesaj tarihi:
Çocuk şimdi uyudu 1 de.eşimin ve benim iş 9 gibi başlıyor diye teselli oluyoruz. Salı yapsa bunu ben 7 de işte olmam lazım.
Mesaj tarihi:
Cocuk beni anlıyor mu kestiremiyorum. Sert şekilde hayır diyorum. Bu sefer hayır diyor defalarca. Psikolojisi bozulacak diye endişe ediyorum bu sefer.
Mesaj tarihi:
Bi çocuk nasıl oyalNır ya. Telefona milyon tane bebek oyunları indirdim , çocuğa o kadar ilgi alaka çikolata oyuncak alıyorum hala anne anne. Annesi çalışıyor ve dinlenemiyor. Ben oyalayayım dediğinde 15 dakka sonra arıyor annesini. Bu gece başı ağrıdığı için eşime yat dedim. Çocuğu oyalayamadım 20-30 dakika sonra başladı anne anne diye. Laf anlasa anlatacağım

Yazılanları özenle sabah sakin kafayla okuyacağım. Bu arada çocuğum kız ve 21 aylık. 80 gün sonra 2 yaşında
Mesaj tarihi:
Evet haklısın. Öyle saatlerce değil 5 dakikayı geçirmemeye çalışıyorum. Zaten 5 dakika dikkati yok. Hiç olmasa daha iyi ama yemek yerken iyi oluyor.
Mesaj tarihi:
şımartmayın.
her istediğini yapmayın.
anne anne dediğinde takma.
kısacası şımarıklığını katlayacak eylemlerden uzak durun.
annenin de böyle birazcık mesafe koyması gerekir.

yoksa süper dadıya mecbur kalırsınız :)
Mesaj tarihi:
Boyle bir konuyu gelip buraya acman bile birseyleri yanlis yaptiginin kaniti. Uzman yardimi al kendin bas edemiyosan. Alamiyorsan, alabilecegin kimse yoksa alakali kitaplara, bilinen uzmanlarin yazdiklarina cizdiklerine goz gezdir. Bol bol oku.

Hic birsey yapmiyorsan iki adim geri cekil izle, gozlemle. Isinde uzman kisilerden ogrendiklerini kendi ortamina ve ailene uygula. Yeterince ugras gosterirsen gerisi illaki gelecektir.
  • Yeni Oluştur...