Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Overwatch

Cuce

Öne çıkan mesajlar

piramit olmasın

Cuce said:

Saykoleo said:

blizz fovlar sabit olsun kimse haksız yararlanamasın diye diretse, önce şu anda eli yüzü düzgün tek competitive oyunu (heartstone diyecek olan varsa, pause/replay olmayan comp oyun mu olur diye sorarım) sc2'de fov kendini resolution'a göre değiştirmezdi. sc2'de yükseklik sabit sadece resolution sağa sola büyüyünce daha çok alan görüyorsun.

sc2de yükseklik sabitti cünkü sabit olmazsa bu sefer 4:3lere avantaj sağlıyo olurdu. fpsler gibi (daha doğrusu modern fpsler diyelim) yatayda deil hem yatay hem dikeyde hemde perspektifte oluduğu icin yüsekliğin gennişlikten daha fazla alan gösterdiği bir 4:3 aksine avantaj sağlardı. o yüzden sabit yaptılar. d3'te letterbox var mesela 4:3ler için, ne yazikki sc2 de yok.

fovunda avantajal falan ilgisi yok alıskanlık meselesi tümüyle. adam gibi fov olmadanda oynanmaz zevkte vermez zaten.

dediğim o zaten yani, sc2 gibi amiral gemisinde öle haksız avantajla falan uğraşmıyorsa blizz, o konuda onlar için bir sıkıntı yoktur diyorum yani. yoksa koy geniş açıda kenarlara siyahlık, kaldır haksız avantajı.
gerçi o kadar turnuvası dönen hs'ye bir pause eklemedi adamlar niyeyse, bunu da yaparlar inanırım.
ama bence fov ayarlanır olmalı bir fps'de kesinlikle.
Sosyal ağlarda paylaş

abi fov q1 gibi sınırsız olur , toggle bind yapıp 60-300 arası geçiş yapıp duvarın arkasına bakarsın apayrı bir olay. şu anki haliyle +30 yaparsın vede bunu slider ile kitlersin apayrı bir olay.

etrafı görmek falan degil fov, öle bi avantajı yok comp adamı. comp zaten görür heryeri merak etmeyin, olay oyunun içine girebilmek adepte olmak. bioshockta rezildi fov consolcular için, mide bulandırıyordu 60 80 fovla, her seferinde komut giriyodum mecburen.
Sosyal ağlarda paylaş

paradoksalkedi said:

Saykoleo said:

hots ise; dota ve lol'ün ortasına daldı işte, hali ortada 15. sırada falan anca yer buluyor twitch'te.

hots'un henüz open betada olduğunun farkındasın değil mi? ki oradaki lol ve dota kaç yıllık oyunlar. twitch'teki izlenme oranına göre bakacaksak, daha release olmamış bir oyun için gayet başarılı.

heartstone betada iken bile öküz gibi izleniyordu
beta bahane yani
Sosyal ağlarda paylaş

16:9, 16:10 arasındaki farkı diyorum ben de be ya asdf. 16:9'da koy kenarlara siyahlık ötekini forse et çözünürlükte demek istiyorum. ama öyle yapmadıklarına göre "haksız rekabet" var sc2'de. 4:3 muhabbeti diil de, direk şu anki durumdan bahsediyorum yani. 4:3'e getirdikleri çözümde, bir anlamda sc2 için fov ayarı gizli kısacası.

aman neyse ya fov muhabbeti uzamasın o kadar. herkes hem fikir galiba zaten ayarın lazım olduğuna asdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Yoo hots baya başarılı bir oyun ve yükselişte. Twitche ne bakıyorsunuz 70k mine craft izleyicisi olan bir yer twitch. Oynaması da izlemesinden daha zevkli. Hots dota2 ve lol deki outdated kavramları kaldırıp oldukça aksiyon dolu bir brawler oyun olarak çıktı ve bol bol içerik ekleniyor oldukça başarılı.
Sosyal ağlarda paylaş

Edriel said:

Yoo hots baya başarılı bir oyun ve yükselişte. Twitche ne bakıyorsunuz 70k mine craft izleyicisi olan bir yer twitch. Oynaması da izlemesinden daha zevkli. Hots dota2 ve lol deki outdated kavramları kaldırıp oldukça aksiyon dolu bir brawler oyun olarak çıktı ve bol bol içerik ekleniyor oldukça başarılı.

Sorun şu ki, HotS oynaması izlemesinden daha zevkliden ziyade izlemesi accccayip sıkıcı bir oyun. Evet yükselişte. 3k'dan bilmem kaç ay sonra 5-6kya ulaştı. %100 artış var. Ama beklentilerin hayli gerisinde. Çünkü oyun ne oyuncuyu ne izleyiciyi tam olarak tatmin edebiliyor.

"Outdated" olarak gördüğün kavramlardan izleyiciler de oyuncular da hala zevk alıyorlar. Oyuna oldukça aksiyon dolu demişsin. Karşılıklı olarak iki heronun birbirlerini en fazla gıdıklayacak güçteki skillerini kullanmalarını "aksiyon" olarak görmeyen (ben de bu gruba dahilim) çok geniş bir kitle var.

Yav şöyle düşün. Oturup evde Messi'yi Ronaldo'yu izliyoruz. Adamlar bizi yaptıklarıyla ihya ediyor. Biz de kıskanıp halı saha maçında becerebildiğimiz kadar kopyalamaya çalışıyoruz. İlk çalımı attıktan sonra top ayağımıza dolandığı zaman da "jetonumuz düşüyor" Aynı şey LoL ve Dota'da da geçerli.

Ancaaak... HotS oynayan bir proyu izlerken "OMG WTF" dediğin bir an oldu mu? Ya da HotS oynadıktan sonra arkadaşına "Abiiiiiiiiii geçen X'le bir oynamışım. Bak kimsenin atamadığı şu hareketi yaptım" diyebildiğin oldu mu? Lol ve Dota oyunculara bunu sağlıyor. Proların yaptıklarının ufak çapta imitasyonlarını bütün oyuncular yapabiliyor. Sallayayım. Dota'da 5 man blackhole yapıp "BLACKHOOOOĞĞĞLLL" diye kendini tatmin ettiğin hiç olmadı mı?

HotS'un tutmamasının ve hiç bir zaman tutmayacak olmasının en büyük nedeni bu. Hadi çıksa çıksa 10k'ya yaklaşır. Smite'la falan kapışır. O kadar. Eğer oyunda Arthas, Illidan, Diablo falan olmasaydı tarihin en dandik ve en az oynanan mobaları arasında yer almıştı. Onca hypea onca insanın geçmişinde ciddi yer alan karakterleri barındırmasına rağmen oyunu oynayan sayısı artmıyorsa oyun başarılı falan da değildir.

Oyuna release olmadı demek ayrı bir komedi. Dota 2 de bayaa geç "Release" olmuştu ama babam da bile key vardı. HotS'a başlamak isteyip, keyim yok diyeni duymadım. Bende de 4 tane vardı. Dağıtmaya çalıştım. Beleşe dahi isteyeni yoktu.

Hay overwatch konusunu dağıttık.

Overwatch'a gelince... Overwatch HotS'dan çok daha şanslı. Kendisine rakip olan sadece TF var. TF iyiydi güzeldi ama artık eskidi. Kitlesi farklı bir oyuna geçmeye hazır. Ya da geçti bile. Videolarda gördüğümüz kadarıyla çoooook berbat bir oyun da değil. Neden olmasın?

Edit: Al adam gibi argüman koydum.
Sosyal ağlarda paylaş

Hala izleyici sayısıyıyla başarılı veya iyin oyun kavramına varmanızı gıpta ile izliyorum. Gerçi patide doğru düzgün oyuncu cok az onlarda pek yorum yapmaz. Normal yani sizin izleyerek yorum yapmanız. Klasik tr player.

Wow da izlenmiyor milyonlar oynuyor, codda izlenmiyor milyonlar satiyor, bf serisi hic izlenmiyor multi olarak coddan kat ve kat iyi neyin kafasindasiniz siz ya. Twitchten banane. Console faglarin ve bebelerin oluşturduğu community.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...