Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi kapısı tasarımı

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Bu arada spec ler icin tesekkurler. Bugun veterinerde kontrol ettik. Chiplerin yarisi uygun degildi. Kendisi daha hala ameliyat bakiminda, bes gun daha kalacak. Çıkarken chipleyip teslim edecekler. Bir bucuk yilda uc defa operasyon. Defalarca antibiyotik. Cok cekti bu hayvan. Kapatilmayi da sevmiyor. Bir kere operasyon oncesi gece iceride tutayim dedim. Bacaya kacti akut geldi duvari uc yerden kirip kurtardi. Bu nedenlerle gunduz rahatca girip çıkıyor ama gece disarida kaliyordu. En iyi çözüm bu. Simdi cok rahat edecegiz. Medikal mamasina da baska kediler bulasamayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Cebinde 80 tane kimlik, kredi vs. kartı; elinde gps'li akıllı telefonla gezip sonra hayvana çip takıyorsunuz, yarın bize de takacaklar demek çok iyi.

Çipi takan takmış zaten.

1 sayfa boyunca hayvanlara takılan çiplerin faydaları ve zararsız oldukları anlatıldığı için tekrar girmiyorum aynı muhabbete.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim pıroce de şöle ilerliyor

housemate bu dolabı bulmuş, arkasını kestik kısalttık, panel ile kapattık, conta macun vs airtight yapıp, pencerenin önüne taktık

Dolabın içinde havlu var, çamurlu eve girince havludan geçicek önce, yoksa direk arkadaşın yatağına atlıyor lap diye çamurlu pati izleri bırakıyor. Eski kedi kapısı orada durucak, kapı kapanmadığı için ceryandan, pil bantlamıştık ağırlık olsun diye.

Dolabı da airtight yaptık

Bizim kapıyı takınca da böle olucak, şimdi kedi alışsın diye bekliyoruz.

Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

"etik" denen bir şey var biliyorsunuz dimi, etik olarak böyle şeyleri doğru bulmuyorum ben, ayrıca bu tür şimdi zararsız gözüken şeylerin ne gibi sonuçlar doğuracağını öngörebilir miyiz? iyimser öngörülerimizi destekleyecek sağlam argümanlar suna bilir miyiz?

Üniversite 1 Etiğe Giriş dersinden çıkıp buraya yazmaya mı başladın sen?
Sosyal ağlarda paylaş

tipe bak ya hala naiflikten bahsediyor, üste çıkmaya çalışıyor aklınca. ANLAYAMADINIZ söylemek istediğimi diyorsun, e anlat diyoruz ama kıvırıyorsun bu seferde işine gelmediği için, yok bu tarz konuşursan münazara yapamam seninle ık bık diye. münazara yapabilecek bişeyin yok ki elinde zaten. karşı argüman olarak elle tutulur bişey sunamıyorsun, çip takılmaması için geçerli bir sebep yada ileride insanlara da takabilirler gibi bi saçmalıktan başka olası bi negatif sonuç gösteremiyorsun ... gittin konuyla uzaktan yakından alakası olmayan bi örnek vermeye kalktın alakasız bir şekilde.

neyse daha fazla zaman harcamaya değecek bir tartışma değil zaten
Sosyal ağlarda paylaş

argümanı falan boşverin.
çip teknolojisinin herhangi bir canlıda uygulanabilir olması ve bunun meşruluğunun insanlar tarafından da kabul görmesi bir gün insanların da gönüllü olarak çip kulanmak isteyeceği bir zamanı öngörüyor. bu bir komplo teorisi değil. şu an bile yapılan tartışma aslında bu dediğim meşrulaşma pratiğinin öncülü.
kısaca demek istediğim; mikro bir sinyal verici ve malumat depolama aracının canlı içine monte edilmesi fikri bir gerçeklik olarak zihinlerimizde yer ettiği vakit, bir canlı olan insanın da bunu kullanması öngörüsü ve olabilirliği doğuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

chip dedigin kıçı kırık RFID. kaç yıllık teknoloji. Sen cebinde en kallavisinden android/iphone taşırken ne sana chip enjekte etmeye gerek var, ne de etrafa tonla masraf yapıp RFID okuyucu kurup nerdesin lokasyon bulmaya. kıçı kırık gariban RFID teknolojisinin 1000 katı kıvamında olan ustelik hem ses, hem veri ileten ve GPS lokasyonu verebileni her dakika manita motivasyonu yapacagım diye elinde zaten.

siz ne icip sonra yazı yazıyorsunuz buralara anlamıyorum ki ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

bir çoğunuz anlamamış, anlayanların da işine gelmemiş... aynen devam çok süper böyle, mükemmel

gerçi "hayvan severler" ile makul tartışma ortamı bulunmayacağı varsayımı atlayarak naif davranmak benim hatam, pardon

Anlatsana abi rica ediyorum. Şöyle anlat:

Benim canım kadar sevdiğim hayvanım bir gün merak edip dışarı bakarken pencereden düşerse, o korkuyla sokakta koşturmaya başlayıp ilk defa sokak gördüğü için panik olup bir daha evi bulamazsa, tırnaklarını çıkarmayı bile bilmediği için sokaktaki hayvanlar tarafından sürekli kovalanıp benim onu bulamayacağım bir yere kaçarsa, ağzı burnu dili olmadığı için çok çok istiyor olmasına rağmen evini bulamamaması ve eninde sonunda açlıktan ölmesi ya da başka bir hayvan tarafından öldürülmesi mi etik değil?

Yoksa senin kafandaki gibi benim onu böyle bir durumda bulabilmemi sağlayacak teknolojiye sahip olmama rağmen kullanmayıp bu durum başıma geldiğinde hayvanımı bile bile ölüme terk ediyor olmam mı aslında etik olmayan?

Gönülden rica ediyorum argümanını bana bu sorularımı cevaplayacak şekilde sun lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

"etik" denen bir şey var biliyorsunuz dimi, etik olarak böyle şeyleri doğru bulmuyorum ben, ayrıca bu tür şimdi zararsız gözüken şeylerin ne gibi sonuçlar doğuracağını öngörebilir miyiz? iyimser öngörülerimizi destekleyecek sağlam argümanlar suna bilir miyiz?

bak mesela aklıma şu geliyor, fakirler doysun diye dgo vb. şekilde tarıma ve tohumlara müdahale et ama bu yolla kazandığın para ile de "bu beslenme şekli sağlıksız" diye "organic" tarım ürünleri talep et...

şimdi bu örneğin çıkış noktası ne?

-dünyada açlığı bitirmek...

ne kadar ulvi ve semavi bir istek öyle değil mi?

bunun gibi bir çok örnek verile bilir ve bunlardan yola çıkarak ev hayvanlarında başlayan "çip" uygulamasının yol açacağı birçok senaryoyu öngörebiliriz

üstelik hepsinin başlangıcı aynı ulvi sözler ve ışıltılı vaatler olacaktır...

çok mu canın sıkılıyo işte yoksa ciddi trollüğe mi başladın
Sosyal ağlarda paylaş

Tam olarak fikrim yok açıkçası ama mantık yürütmek gerekirse hayvan çalınırsa vs. gibi olaylarda tasmayı çıkartmak kolay ama çip olup olmadığını farketmek daha zor.

Benim 7 sene falan önce köpeğim kaybolmuştu mesela. Çişini kakasını kendi yapıp geliyordu evin yakınlarında, vakti geldiğinde bahçe kapısına hallenirdi, biz de kapıyı açardık kaka çiş ne varsa yapıp geri gelirdi. Civardaki herkes tanıdığı için falan da hiç endişemiz olmazdı. Bir gün gitti ve gelmedi, 5 sene boyunca aynı rutine sahip olmasına rağmen tamamen alışılmışın dışında kayboldu hayvan. Çok net hatırlıyorum babam 2000 euro gibi bir ödül koymuştu yerini söyleyebilene, bir gün bekçinin biri getirdi eve ve para falan kabul etmedi. Ben artık umudu kesmiştim öldü diye. Muhtemelen biri aldı köpeğiyle çiftleştirdi bir şey yaptı, bizimkinin annesi ve babası güzellik şampiyonuydu çünkü, kendisinin de dereceleri vardı reklamlarda falan oynatıyorduk. Öyle hayvanlar saçma sapan paralara satıldığı için kaçırabiliyorlar.

Yani benim köpeğimin 9 tane yavrusu oldu, biz çok dikkatli şekilde gerçekten çok iyi bakabilecek ailelere sahiplendirdik yavruları kesinlikle para almadan. Ama satmaya kalksan tanesi 2000 eurodan başlardı diye düşünüyorum, çok temiz para.

O yüzden tasma gibi çıkartılıp atılabilecek bir şey yerine daha güvenli bir yöntem şart.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...