vaperon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Adamlar virgül koymamış araya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 ahaha 1600 tl. gabe çıkıp sonradan şaka la şaka gönderin baklavayı demesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Bana şunu birisi anlatsın şimdi lütfen. 2 gün önceye kadar STEAM Aral'ın da sattığı ürünleri satmıyor muydu Türkiyedeki müşteriye? Bir diğer değişle STEAM zaten oyun distribütörü olmuyor mu? Yani ARAL Türkiye'ye daha ucuz sattırmaması sadece TL cinsinden satılınca mı oluyor? Aralın 170TL'ye sattığı CIV 3 gün önce 50 dolardı ve yine daha ucuzdu. Kısaca Aral istedi diye bu fiyatların buraya çekilmesi saçma bir mantık. Bana sorarsanız STEAM bu fiyatları gayet kendisi belirledi. Yani çok sevdiğiniz GABE dedi ki çalışanlara, Bakın Türkiye'de satılan oyunlar ne kadara satılıyor, onlardan ucuza satmayın. Bu işin başka açıklaması yok. 2K'dan gelen maili de görünce tamamen ticari bir yaklaşımla bu kararı VALVE almıştır diye düşünüyorum ben. Aksi takdirde STEAM'in yok "holiday sale", yok "midweek madness" ile Türkiye'de ARAL'dan ucuz oyun satabilmesini açıklayamazsınız. Hani dediler ya dolar - TL değişimi piyasanın "dikte" ettiği kura göre yapılacaktır diye. İşte o Dikte bu oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Olay muhtemelen "Turkish Region" ve Aral'ın monopolisi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 vaperon said: Bunların kesinlikle yazışmaları mevcuttur Aral ve Ubi vs. arasında. Rekabet kurulu diye birşey var. Yarın ilk iş resmi başvuruda bulunuyorum. Gelen her yazılı başvuruyu inceliyorlar. Adamlar tekel ve dikte ediyorlar rakamlarını. O yazışmaları buldukları anda aral biter. Şunu yapar da sonuç çıkarsa parayı vaperona verelim şişkoş yerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Yok hacı, zaten ayarım Aral'a Diablo III sebebiyle. İyi gelecek. Çok fena azıttılar mk. 170 lira oyun ne la? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 maxigenous said: Bana şunu birisi anlatsın şimdi lütfen. 2 gün önceye kadar STEAM Aral'ın da sattığı ürünleri satmıyor muydu Türkiyedeki müşteriye? Bir diğer değişle STEAM zaten oyun distribütörü olmuyor mu? Yani ARAL Türkiye'ye daha ucuz sattırmaması sadece TL cinsinden satılınca mı oluyor? Aralın 170TL'ye sattığı CIV 3 gün önce 50 dolardı ve yine daha ucuzdu. Kısaca Aral istedi diye bu fiyatların buraya çekilmesi saçma bir mantık. Bana sorarsanız STEAM bu fiyatları gayet kendisi belirledi. Yani çok sevdiğiniz GABE dedi ki çalışanlara, Bakın Türkiye'de satılan oyunlar ne kadara satılıyor, onlardan ucuza satmayın. Bu işin başka açıklaması yok. 2K'dan gelen maili de görünce tamamen ticari bir yaklaşımla bu kararı VALVE almıştır diye düşünüyorum ben. Aksi takdirde STEAM'in yok "holiday sale", yok "midweek madness" ile Türkiye'de ARAL'dan ucuz oyun satabilmesini açıklayamazsınız. şöyle açıklıyım. Mesela playstation store türkiye, direk İngiltereye bağlı. Bir sorun olursa onları araman gerekiyor. Oyunları da onlardan alıp onların fiyatlarından alıyorsun, ancak senin regionı micro manage ediyorlar, kendi store uyla aynı değil. Ancak senin ticaretin Playstation UK ile oluyor, sen onlardan alıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 birileri hala küfürlü fu gaben filan yazıyor, banlanıp banlanıp oturacaklar. çok işe yarayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Tamam Steam'den almanın ne farkı var? Sadece kur TL. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 maxigenous said: Bana şunu birisi anlatsın şimdi lütfen. 2 gün önceye kadar STEAM Aral'ın da sattığı ürünleri satmıyor muydu Türkiyedeki müşteriye? Bir diğer değişle STEAM zaten oyun distribütörü olmuyor mu? Yani ARAL Türkiye'ye daha ucuz sattırmaması sadece TL cinsinden satılınca mı oluyor? Aralın 170TL'ye sattığı CIV 3 gün önce 50 dolardı ve yine daha ucuzdu. steam oyun distribütörü değil, sadece oyunların satıldığı bir mecra. Steam niye türkiye fiyatını dikkate alsın, steam'in rakipleri gamersgate, greenmangaming falan. Bu fiyatla onların üstüne çıkıyor ki çok saçma böyle bir fiyat politikası gütmez çünkü rakiplerine kaptırır satışları. Düne kadar türkiye bölgesi diye bir bölge yoktu, o yüzden biz genel fiyatlandırmadaydık. Dolayısıyla türkiye'ye özel fiyat çekin deme ihtimali yoktu aral'ın. kaldı ki, steam yerel fiyatları çok umursamıyor aslında. Rusya'dan brezilya'dan alıp trade'liyor millet onu engelleyecek önlemler alırlardı en başta. Ancak kendi bölgene gift yollayabilrisin gibi bir sınırlama getirseler biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 israyilin oyunları bunlar hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Düne kadar da Türkiye için fiyatlandırma yine vardı. Türkiye'nin komşusunda fiyatlar Avro iken Türkiyede dolar olarak satılıyordu. 22 Ekime kadar Türkiye'ye yapılan satışlar resmi dağıtıcıdan daha ucuzdu. Bugün değişen tek şey Kur ve fiyatlar eşitlendi. Demek ki fiyatları Türkiye'deki dağıtıcı belirlemiyor. Diğer bir değişle Steam Aral ile fiyat rekabeti yapmamayı kendisi tercih etti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 diyalektik yöntemle ekonomi öğreniyoruz. steam sen nelere kadirsin. serbest piyasa, tröstler, fiyat dikte etmeler, şirketler arası rekabet, şirket müşteri ilişkileri; minnet - nefret arasında yürüyen duygular... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 maxigenous said: Tamam Steam'den almanın ne farkı var? Sadece kur TL. İnternetin olduğu her yer oyun depon. Hasarlı CD DVD olayın yok. En önemlisi de Gaben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 maxigenous said: Düne kadar da Türkiye için fiyatlandırma yine vardı. Türkiye'nin komşusunda fiyatlar Avro iken Türkiyede dolar olarak satılıyordu. 22 Ekime kadar Türkiye'ye yapılan satışlar resmi dağıtıcıdan daha ucuzdu. Bugün değişen tek şey Kur ve fiyatlar eşitlendi. Demek ki fiyatları Türkiye'deki dağıtıcı belirlemiyor. abi ne anlatıyorsun sen ya cidden. türkiyenin komşusu eu üyesi olduğu için olmasın sakın ordaki satışın euro üzerinden olması. akıl fikir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Avrupa Birliğinin içinde de farklı fiyatlar uyguluyor açıklar mısın reis? Gerçi tier1 tier2 arasında fiyat farkı görmedim bu oyunlarda. Türkiye coğrafi olarak AB'ye yakınken EUR olması gerekmiyor mu zaten? Ki yanlış hatırlamıyorsam daha önce Türkiye önce Avroydu sonra Steam dolar yapmayı tercih etti. Kaynak bulabilirsem göstereceğim buna da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 iyi de onlara greenman de euro'dan fiyat çekiyor. edit: türkiye fiyatlarını aral belirlemiyor, ana dağıtıcı belirliyor. Onlara da aral fiyatı şöyle yapın diyor, yoksa ben satamam diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 o farklılık vergi yüzündendir vs. bu anlattığınla alakası yok pek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 şu nuuvem.com'u kullanan var mı hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 nuuvem kullanıyorum ben en son shadow of mordor aldım tavsiye ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Odeon said: trden alin oyun atin lan saka lan saka. biz atariz size yine :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Steam bu geçişi yaparken major oyunların piyasa fiyatlarına niye bakmasın da 2 gün sonra ayar çeksin? bunlar ne indie title ne bişey? Ryse: SoRome bile 59 TL'de şu anda. Komple yukarı çekerlerdi fiyatları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 enhanced steamden hangi oyuna baksam historical low hep bu nuuvem çünkü aktive edemeyeceğim oyun yok di mi alınca? veya portekizce falan çıkmasın oyun haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 "Thank you for contacting 2K Support. Unfortunately I am not able to help you with this issue. Once the game is given to Steam, we have no control over the price. I made a little research and I see that prices of other games were also increased. If you would like to know the reason behind the price increase in your country, please contact Steam support. Best regards, Galina S. 2K Support" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2014 wat? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar