dana22 Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 arbalet yapmasi atla deve degil ki..agacin heryerde oldugunu varsayarsak normal bile.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 ki avrupanin neredeyse hemen hepsi greklerin balistalari sayesinde birsekilde karsilasmislardi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 böyle el ballistası eski oyunda yoktu sanırım pict'ler hariç kimsede. burada ayağa düşmüş resmen. Valvyn said: Eastern very hard da basladım dün de baslangıçta çok az asker var vizigotlar da ülkenin içinde baslıyo ilk turlarda oraya buraya saldırıp duruyolar başlangıç tavsiyesi pls ilk tavsiye very hard başlama, eski oyunların very hard'ı gibi değil özellikle roma. pers kralı ölene kadar saldırmayacak doğu, ölünce yerine hitler geçip hemen saldırıyor. o hayattayken doğuda ordu tutmana gerek yok. ilk turn balkan ordularını hemen duvarsız kasabalara yolla. ikinci turn birleştirip teker teker yoket vizigot ordularını. sahra bedevileri büyük ihimalle saldıracak moritanya'dakiler hariç, onları yoket. doğuya saldırma onlar sana saldırana kadar, sayıyla ezerler. ekonomini toparla kralları ölene kadar. sahra araplarını yokederken bir yandan sana dalan göçmenleri yoket kuvvetli ordularla, bir kuvvetli orduyu da italya civarına yollayıp wre'ye yardım et yoksa duman oluyorlar çok hızlı ve akdeniz'e çapulcular inmesi & en büyük ticaret ortağı ve müttefikinin ölmesi hiç işine gelmez. public order'ı düzeltecek kadar bina yapınca para harcamayı bırak, biriksin. erke dönergeci sayesinde başbakanlarımıza parmak ısırtacak şekilde paradan para yapıyorsun. 75000 geliyor faizden 410 yılındayım, her turn wre'ye devasa marshall yardımı yolluyorum, bütün ordularım & filolarım lüks & full, binalarım max ve para azalmıyor. ama bütün olay 200000-300000'e kadar para biriktirmek, sonra 1 milyona dayandırmak. ona ulaşınca rahatsın zaten istediğini yaparsın sonra. iran savaş açınca 2 ordu hariç hepsini doğuya kaydır, ancak başediyorsun şehirlerini koruyarak. bolca max tech binası da yap, eastern armoured legio'ya git hızlı. bir de duvarlı kasabalar (max tier) yapınca kolay kolay saldırmıyor ai. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 o kadar kolay bir şey değil, ayrıca know-how ın da gelmiş olması lazım ayrıca: roma said: The ancient world knew a variety of mechanical hand-held weapons similar to the later medieval crossbow. The exact terminology is a subject of continuing scholarly debate. Roman authors like Vegetius (fl. 4th century) note repeatedly the use of arrow shooting weapons such as arcuballista and manuballista respectively cheiroballista. While most scholars agree that one or more of these terms refer to handheld mechanical weapons, there exist disagreement whether these were flexion bows or torsion powered like the recent Xanten find.[39] According to R. Ernest Dupuy and Trevor N. Dupuy, in 36 BC a Han empire expedition into central Asia encountered and defeated a contingent of Roman legionaries. The Romans was suggested as a part of Antony's army invading Parthia.Chinese victory was based on their crossbows, whose bolts and darts seem to "have penetrated Roman shields and armor."[40] The Chinese crossbow was transmitted to the Roman world in this event.[40] The Roman commander Arrian (c. 86 – after 146) records in his Tactica Roman cavalry training for shooting some mechanical handheld weapon from horseback.[41] Sculptural reliefs from Roman Gaul depict the use of crossbows in hunting scenes. The specimen are remarkably similar to the later medieval crossbow, including the typical nut lock (see image).[42] http://en.wikipedia.org/wiki/Crossbow ama roma dışında erken ve kitle olarak kullanıldığına dair bir bilgi bulamadım @sam: said: The crossbow is portrayed as a hunting weapon on four Pictish stones from early medieval Scotland (6th to 9th centuries): St. Vigeans no. 1, Glenferness, Shandwick, and Meigle.[43] The use of crossbows in European warfare is again evident from the Battle of Hastings until about the year 1500. They almost completely superseded hand bows in many European armies in the 12th century for a number of reasons. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 bu gün ere ile oynasam mı diye düşündüm ama neyse sassaniler bitireyim yarım kalmasın dedim ama şimdi sam yazınca ilk vakit bulduğumda ere için kendi önerdiğim taktik ve str deneyeceğim ama doğuların sayı avantajı bir işe yaramaz, hele ki kamp kurmuşsan hiç şansaları yok, hele hele gelimelerine izin vermeden güdük adamları varken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 yanından geçip gidip şehirlerine saldırıyorlar, ordusunu öyle bir yere getiriyor ki sonraki turn 4 şehrini birden tehdit ediyor. kamp kurunca dört orduyla birden dalıyorlar öyle teketek yok. bir de misdirect spamliyorlar, -115% campaign movement ftl. vizigotlardan sonra hemen dalarsanız faiz için para biriktiremezsiniz. 4-5 orduyu boş bırakmak lazım başlarda ki biriksin binalara para harcarken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
atesbenicagiriyo Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Mordor modu yapılıyormuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2015 eb2 ise 10 yılda çıkamadı, modların duke nukem forever'ı ahah. helal valla bunlara da yapılıyor belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2015 evet, dün dediğim gibi ere ile very hard denedim anlatıklarımı, hem vaktim yoktu hem erken yatmam gerekiyordu buna rağmen 1:30 kadar oturup anca 10 turn geçebildim, rüyamda şehirleri savunuyordum :) dediğim gibi, trakya da ostrogoth ları yavaşlatacak kadar asker var, sınırda ki, birliği o eyalet merkezine, istanbulda ki garnizona ve 4 tane kılıçlı adam yapmaya beklettim, selanike de bir general atadım ve üç mızraklı istedim, ostrogoth larda trakyanın altın madeni olan şehrine saldırdı... burada yapacak bir şey yok, ama şehri savunurken adamın onagerkarını imha etmek işe yarıya bilir, ben bir tanesini imha ettim, ikinciye giderken garnizon dayanamadı, süvari kaçtı... bunun dışında, suriyeden deniz yoluyla orada ki bütün askerleri getirdim, keza sasani sınırından da getirdim, mısıra dokunmadım, askersiz kalan orduları da dağıttım zira 900 altın maliyetleri var. bu askerler 2 turn içinde trakyada oluyor. parayı bina yapmaya harcamadım, lüzumsuz askerde yapmadım, gelirle de oynamadım, ilk başta başlıca mutsuzluk nedenleri sağlık ki salgınlar çıkıyor, onun için eyalet merkezine sağlık binası yapılabilir (sasaniler bu bakımdan çok iyi, yapmana bile gerek yok neredeyse) teknoloji olarak, askeri gittim, arada -1 yozlaşmayı yaptım ve 2500 altın isteyen ilk askeri yenilemeyi yaptım, gemiler biraz pahalı geldi, 2 yakın, 2 cirit birde onegerlı gemi yaptım, ama bu gemilerin şu safhada benim yaptığım gibi egede durmasına gerek yok, ya sinop civarı denizde dursun yada, trabzonda... bu arada sasani ile ticaret anlaşması yapıla bilinir kabul ediyorlar ek gelir velhasıl kelam ostrogoth ları tepeledikten sonra (Gerçi ilk oynadığımdan daha zordu, daha çok kargılı yapmış ve goth gürühu mudur nedir onlar baya can yakıyor) trakyada 15 mızrak, 15 legion 10 kadar okçu ve 5-6 kadar gözcü at vardı sonunda toplanan, bu arada vizigothlarda girmiş savaşta olmamamıza rağmen sınırda yağma yapıyordu, onları da tepeledim, biri imha oldu diğeri kaçtın... bundan sonra, 20 ve 19 kişiden iki ordu kurdum, her birine 2 okçu, 2 ve 3 at koydum ( gerçi tam bakmadım ama gerek okçu gerek atlılar aldıkları paraları pek hak etmeyen askerler, onların aldığı paraya yakın doğulu süvari ve okçuları bulursanız onların yerine alına bilir, ben denemedim ama denemeye değer) 19 kişi olan orduya bir paralı onager aldım (sasani oyununda kuşatma silahı yapan binayı yapmamıştım hiç, rakibin aletleri de yağmalanabiliyor...) istanbul savunması için okçulardan oluşan bir birlik bıraktım 8 tane falan olması lazım. asker sınıf dengesi olarak ben tw larda genel olarak çok asker kıtlığı olmazsa (misal sasanilerde asker yok, 8-14 mızraklı ile gezmen gerekiyor) max. 6 mızraklı ile ve 6-8 kadar kılıçlı adam ile dolaşıyorum, 6 mızrak gerek savunmada göbek ve kanatlar için yeterli oluyor gerek kamp yaptığın zaman 2-2-1-1 olarak kapılara koyulabiliyor, fazlası, imha gücünü düşürüyor... bir ordunun başına imparatoru, diğerinin başına ise 21 yaşında bir ikmalci vardı onu evlat edinip onu geçirdim ve sasani sınırına yolladım, 2-3 turn içinde varıyorlar lakin bu arada alan fukaraları ile savaşa girmişiz adam tam bir gürühü denizden ereğli civarına getirmiş, donanmayı getirince kaçtı, yakın olsa rahatça denizde imha oluna biliyor, hal böyle olunca bir orduyu trabzona çekmem gerekti ve alanlar iki gürüh ile denizden trabzona saldırdı, eskiden bu tür savaşlarda atlar ve kuşatma silahları da gemiden iner ve atsız ve aletsiz kalırlardı, artık atlar ve silahlar ne hikmetse karadan başlıyor... neyse onları da tepeledik, denizde kalan artıkları donama temizledi, kaçan az sayında olan artıkları da abazlar "200 altın at, gerisini düşünme" dedi onu da öyle halletik bu zamana kadar bu askerler olmasına ve gelirler ile oynamadan, binada yapmamama rağmen turn başına 1900-1400 arası gelirim vardı trabzonda alanlar ile savaşırken, imp ordusu ile sasani sınırına dayandı, alanlarla işi biden orduya ermenistan sınırına getirdim bütün bu yaptıklarım bitikten sonra geçen turn sayısı 8 bu kadar erken bu işe girmemin nedeni, askerleri yetersiz iken doğuyu tepelemek, buna rağmen ajan olarak rahip yapmışlardı... 8. turde sasaniye savaş ilan etiğim de, tahminimin aksine ermeniler savaşa girmedi ve sasanilere savaş ilan etiler, ve ilk sınır şehrine iki ordu ile saldırıp aldım... bu arada hunlar kuzeyden geliyor, trakya savunması için üç komutan selanik ve diğer eyalet merkezine ve istanbul için okçu garnizon bırakmıştım ilk hun öncüleri tırışkadan olduğu için benim ilk sefer yaptığım gibi safları bozmazsanız (ki aslında bu çok saçma bir mekanik, şehir garnizonu toplamda 80 kadar adam kalmış olmasına rağmen karşını da ki, çok hafif 40 hun atlısından kaçtı...) sıkı bir savunma ile ı. seviye kasaba garnizonu yetiyor ama okçular oraya kaydırılabilinir... 9. turnde libya bedevileri savaş ilan etti, ve tedbir olarak o eyalet merkezine general gönderdim, biraz asker takviyesi yeterli olabilir, mısırda ki kuvvet duruyor,o bile kaydırılabilinir aslında, bu arada abazlar sürpriz yapıp trabzona saldırdı, o şehir baya korunaklı bir şehir, 3 mızrak 2 legion ile rah savunulabilir, abazlar süvari-piyade eşit ağırlıklı saldırıyorlar ve piyadenin yarısı menzilli oluyor... bende bir orduyu alınan şehre komşu sasani vasalı-aslan başı(?) olan adamın şehrine gönderdim, iki şehir düşmüş oldu:) şehir sahibi 17-18 kişilik ordusunu eyalet merkezinde tutuyor saldırmadı. diğer orduyu sınıra gönderip mevzi yaptırdım, ve dediğim gibi sasani neredeyse bütün ordusunu üzerime saldır 3500 kişi kadar :) dediğim gibi erken saldırmanın bir nimeti olarak basit okçular ve belkide oyunda ki en tırt asker olan "paginia"(?) gürühü denen adamlar ile savaşıyorsun, ağır süvarisi yine ilk seviye ama eski oyunları aksine geri çekilme ve tekrar saldırma yapıyorlar ve bu yüzden baya etkilileri mızraklı olmadan durdurmak çok zor, daha doğrusu imkansız bu yaptığım son savaş olmuştu ama bir hata veya öyle bölgeler için bu şekilde mi savaşılıyor bilmiyorum ama fırat ve dicle olması lazım onları arasında ki akasulu bir bölge olduğu için olabilir kamp çıkmadı, iki tane nehir geçidi çıktı ve sisli hava saldırdı, bende 3, 3 olarak mızraklıları geçitlere koydum, generali saldırdığı yere yerleştirdim ki kendisi imparator oluyor :) iki okçu yanlarda kaldı normalde geçidin benim yakasında savunma yapardım, huni azı olsun diye ama bu oyunda pek işe yaramıyor, bende geçittin içinde mevzi yaptım, normal hava koşulunda yapılan bezer savaşta iki geçide orduyu bölüştürmüş, gelen takviyeyi ise yakın olan geçide yığmıştı ama sisli olunca diğer geçide bulaşmadan bir yere yığdı sisin içinde kıyın kıyın otların arasında 3 mızrak iki lejyonu ve 3 gözcü atlıyı arkadan gönderdim, gözcü atlar eh işte, cataprackları baya oyalıyabiliyorlar ama nihayi sonuç almaktan çok uzaklar ben şöyle yapıyorum, gözcü ile süvariyi tutup mızraklı ve lejyon ile atları kıstırıyorum... bu ve benzeri savaş için okuçaları generallere saldırtmak iyi sonuç veriyor... netice itibari ile zorda olsa, birim kaybetmeden savaşı kazandım, mevzi kampı çıkmış olsaydı dahada iyi bile olabilirdi, sasani bölgede ki birliklerinin 3de2 sini kayıp etmiş oldu en yakın asker yaptığı bölge iç iran ve gelmeleri 1-1,5 turn sürüyor ve böylece dün için 10. turn böylece bitmiş oldu bundan sonra sağ kalan adamlarla birlikte, vasalın ganizonladığı şehre saldırmayı düşünüyorum, ermeniler bu arada asker topluyorlar, onlarda hazar civarından saldırsa arkaya doğru çok güzel olur... atilla doğana kadar doğu seferi bir şekilde başarı ile biterse çok güzel olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2015 ere uzun zamandır tam istediğim gibi bir oyun sundu bana imkansıza yakın ama zaman alıyor, sayı kalabalığı değil taktik ve str kurmaya itiyor adamı. normalde bir şehir savaşında şans yarı yarı yaysa savaşmaz 2. bir ordu getirip otomatik yapardım, sadece oyunun başında imkan olmadığında savaşırdım ki oda 10 turn falan sonra görece rahatlama olurdu ama burada mecbur o şehri savaşarak almam lazım olduğu için eğlenceli geçiyor dediğim gibi kamp yaparak ilerledim, erbil önlerinde 20 birim ile 50+ birimi yendim, 3 soylu öldü ve sassani ırak ordusu dağıldı... roma kapının içi geniş ve fazladan iki kapı ve iki kulesi var, iyimi kötümü karar veremedim, sasani kampları daha bir güzel gibi, barbar kampları en yalan kamp yaparken, saldırı için geçiş noktaları veya şehirlere yakın ilgi çekici yerler olsun ki saldırıyor, savunma için ise, gerçi gerek var mı bilemiyorum ama roma kampında 6 tane kule var ki bu fark yarata biliyor, savunma için ise şehirin hemen dışına kurulabilir. zira libya bedevilerinin 20 birimlik ordusunu general ve 3 1.seviye mızrakçı ile şehrin dışına kamp kurarak yendim, niye surlu şehrin dışına böyle bir şey yaptım büyük bir ihtimal saldırmayacaktı ve ya kule yapıp saldırıcaktı ki yetersiz adamlarla o savunma daha zor gibi zira adamın kralını orda öldürüp ve ordusunun yarısını telef etikten sonra topraklarımdan çekildi, kartacaya yöneldi ama doğu için şöyle bir durum var, çok kalabalıklar ve ere nin vasaları nal topluyor resmen, ya suriye arapları iki ordu kurmuş adam bekliyor şehirde(bu arada adamları bağlı devlet yaptım üstüne birde 2300 altın paralarını aldım :) ); kafkasyada ki tutu bir orduyu balkanlara gönderdi şimdi bekliyoruz geri gelsin, ermenistanın ordusu yok öyle yatıyor sasani iran ordusu dağıldıktan sonra, ve ermenistan altında ki, boğa başı sembolu var atropen mi ne onun da iki şehirini ve orsunu imha ettikten sonra ortalık çok boş kaldı ve sasani başkentini aldıktan sonra hira şehirindeki vasalında fişini çetim, irak da ki ordu sağlam kalırken, iranın kuzeyinde duran orduya, sassani 3 ordu ile 5500 kadar kişi ile saldırdı, yine kamp yaprak sasani imparatoru dahil 3 soylu ve ordularını 3de2 sine yakını imha oldu ama biraz, pyrik zafer oldu zira kalanların toplamı benim kalan askerlerden hala fazla :) ek olarak 3 tane vassal ordusu hazar kıyısından çıktılar, o zaman kendimi Robb Stark gibi hisettim, adamın içinini bir karamsarlık kaplıyor :) ikizlere gelmemek için bende bundan sonra taktik değiştirerek aldığım şehirleri yıkarak ilerleme kararı aldım, yoksa o genişlikte 2 ordu ile kaybolursun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2015 oyunun başından beri bina falan yapmadım doğru düzgün, parayı %5 faize yatıyorum, bakalım bir faiz ile ek 20 birim daha beslemeye yetecek kadar para toplayabilecekmiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Mart 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2015 meanwhile in western roman empire... sene 405 ingiltere,balkanlar,fransanın güney kıyıları hariç kaybettim.balkanlar tamamen raze edildi zaten.ispanyada asiler ile savaşıyorum.toparlanmak üzere.magna greca da da aynı sorun var.bi afrika sorunsuz ve refah içinde.oda berberlerin bir dalmasına bakar.imparator valiyken hunlarla yaptıgım bi savaşta öldü yerine damadı geçti. kontrol %50 civarında vandallar ile aram iyi.galya isya ettiğinde buffer olsun diye vassalladım.şuan güney fransayla kuzeyi onlar savunuyor.4-5 tane full stack hun ordusunu temizledim.en büyük sorunum şuan için ingiltere ile doymayıp fransa-ispanyaya devamlı çıkarma yapan bretonlar,kaledonlar ve irlandalılar.onun dışında geatler normandiyayı aldı.frenkler ile saksonlar belçikayı talan etti. yinede tutunuyorum.low taxta 8-9k vergiden,3k göçmenlerden,3k ticaretten aşağı yukarı 5-6k gelirim var.ancak yetmiyor tabiki.hristiyanlık %45 civarında kaldı şuan ilerlemiyor. ha buarada siz siz olun sakın benim gibi rahibi rüşvetle kardinal falan yapmaya çalışmayın,ülke ondan battı.-10 public order cezası yedim ondan 3 tur boyunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 oyun bu sefer olmuş gibi, en azından ere ile baya baya zevk aldım, ms400 deyim daha iranın içilerine girmedim, 6x20 kişilik gurupları anca temizleyip kafkasyaya geçtim, çölü geçip filistine giren bedevileri bir güzel tepeledim, ve mezepotamyada ki son sasani şehrini aldım, susayı yıktım falan... 2 ordu ile bunları yapmak zor oluyor iğneyle kuyu kazmak gibi bir sağa bir sola bir yukarı bir aşağı gidiyorsun ama baya zevkli oluyor, 1600+ kişiye karşı şehir savaşları yapmak da zevkli oluyor... sasani ile öyle olmamıştı ms400 boğazda çay içiyordum çok az bir baktım hunlar bu arada enteresan olmuş, ordu ve general gelişmeleri baya iyi gibi duruyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2015 bu arada yazmayı unutum, ere ile ms400 e kadar balkanlardan kayda değer bir saldırı olmadı, iki kere hunlar geldi ama 8 ilk seviye okçu ve 4-6 mızraklı ile rahat savundum, bütün topraklar duruyor şu an, ama batıyı bitirenler ufaktan gelmeye başladı ve para anca doğu seferini finanse etmeye yetiyor, koca roma ile 50-60 birim bakabiliyorum, elin germeni tek şehirden 45-50 adam çıkartıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 very hard 402 kışında sansanileri yıkıp vasal yaptım ve ona bağlı olan 4 ülke de benim vasalım oldu, buna artı olarak 2 ülke daha vasalım oldu, batı roma 10.000 altınımı al bağlı devlet yap beni dedi. bütün başlangıç topraklarım duruyor. doğuda bir 20 birimlik ve bir 10 birim ve bir 6 birim ordu var, italya ya bir 20 birim gönderdim, libyada bir 20 birim var bedeviler ile uğraşıyorum, filistinde var bir 10, kafkasyada var bir 6, balkanlarda iki tane 2 birimlik var savunma için, 3 de donama var 6-8 birimlik biri karadeniz, biri libya, yunanistan... hunlar balkanlarda giremeyince kafkaslara döndüler denizden de gelmeleri önlemek için 6-8 birim bir donama orada duruyor, ayrıca orada iki vasal var ama 3 horde ile gelmiş adam bu arada arabistanın en altında ki develi bir ülke var ismini unutum adamlar son derece uyuz bir ai ye sahip, adamlar baya bir savaştıktan sonra sasani savaşı bitince barış yaptık sonra adam 10.000 altın ödedi bağlı devlet olduk ama ilk fırsatta sattı adam, sasani oyununda da aynısını yapıyordu... dalgalı olarak 5000~10000 arası aylık gelir var niye böyle oluyor galiba batı roma durumları ile alakalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AscAnsio Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Bu tarz grand strategy oyunlarının en güzel yanı forumdaki hikayeleri okuyup iştahını azdırmak galiba :) EU4 olsun, Total War titleları olsun; keyifle okuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Nisan 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2015 Oyunla alakalı bir tasarım yarışması başladı bugün. Buraya ekleyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nebelpfade Mesaj tarihi: Nisan 14, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2015 Selamlar arkadaşlar ,Tek başıma oynamaktan sıkıldım , Hafta içi akşamları 19:00 dan sonra Co op yapmak isteyen varmıdır ? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nebelpfade Mesaj tarihi: Nisan 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2015 o kadar çabuk mu sıkıldınız oyundan :) daha yeni oyun halbuki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Nisan 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2015 benim şahsen vaktim yok, anca 2 saat kadar oda kesik kesik oynuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 15, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2015 Savaşlar elle yapılmadıktan sonra çok anlamsız geliyor bana tb campaign, coop multi ilgilenmiyorum hiç doğrusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nebelpfade Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 o konuda hem fekiriz Sam. Coop'un en güzel tarafı zaten beraber yapılan savaşlar. ama sen dersen coop değilde head to head dersen işte ondan zevk almıyorum :) Sam said: Savaşlar elle yapılmadıktan sonra çok anlamsız geliyor bana tb campaign, coop multi ilgilenmiyorum hiç doğrusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2015 s2 multisini çok oynamıştım, ama r2 ve atillada bakmadım bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2015 eski tw ekibinden birileri eski cinde gecen benzer oyun yapmislar, 1000 yillk bir donemi kapsiyor. ilgilenen olursa acin topikini :) http://www.iceberg-games.com/index.php?dispatch=news.view&news_id=125 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2015 doğu roma oyunu yarım bıraktım hunlar la başlamak için, ama işin garip tarafı batı roma anca italya, afrika ve ispanyada arkasını topladığım zaman ordu yapmaya başladı bu arada adamlar bağlı devletim oldular... ama o zaman bile anca 3-4 ordu vasat adam ile dolaşıyorlar ki saçma bir olay hunlarla da oynarken öyle batı ve doğuda ordu yok, adamlar asker yapmıyor, adam 6 tane askerle istanbulu 8 turn kuşatıyor gelen giden yok, buna rağmen, romada çıkan isyancılar 2 ordu ile geziyor en az hunlar ise ayrı bir çılgınlar, göçebe sistemini çok beğendim ekmek elden su gölden yaşıyorlar, ne din derdi var, ne pislik var, ne isyan var, sadece sadakat meselesi var oyun çıktığımda dediğim gibi atlı okçular hem güçsüz, hemde bazı birimler hatalıydı, büyük çoğunu düzeltmişler ve adamlar resmen çılgın! şehir kuşatmaları haricinde neredeyse adam kaybetmiyorsun, ilk ve orta süvari ve okçular ile öyle ki, germenlerin 20 birimlik 8 spear, 2 axe, 2 lighthorse, 8 missle orduları bile toptan yok ediyorsun kimse sağ çıkmıyor anca 5 adamımı falan öldüre biliyorlar, toplamda 100 adam civarı bir kayıp oluyor oda benim okçuların birbirlerini öldürmesinden kaynaklanıyor ki, tutsakları geri dönüşüm yapınca yeni gibi oluyorsun... 1000 vs 4000 falan olan savaşlarda ise iyi savaşırsan 100~250 arası bir adam kaçabiliyor ki 2-3 orduyu imha edebiliyorsun resmen koyun güder gibi piyadeyle oynuyorsun. ama şöyle bir durum var dez avantaj veya avantaj karar vermek zor ama ziyadesi ile saçma olduğu bir gerçek. balkanlarda dolaşırken sassani dr savaş ilan etti, zaten görevde vardı, bende sassaniye savaş ilan ettim ama adamlar kindar çıktı adamların 4 ordusu ve neredeyse bütün vasalları Ukrayna da beni kovalıyordu, prusya üzriden belçıkaya geçtim orada ingiltereye anca atım kendimi ki orada 8-10 kadar bölge ordusu ada ile kıta arasında ki geçiş bölgesinde bekliyor hayır afrika bile libyadan 2 ordu göndermiş polonyaya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar