Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total War: Attila

Komutan

Öne çıkan mesajlar

hani pavise arbalest devri artık kapandı, bir daha öyle op menzilli birim gelmez bu missile block chance ve armor & hp devrindeki tw'lerde diyordum ama gelmiş geçmiş en op'u koymuşlar. ballista komedi op ya, 5 tane yanyana dizdim de toplam 2000 adamı filan tarumar ettiler sanırım. bir tanesi 500 kişi aldı topkek. simo hayha gurur duyardı.

flame ammo nedir ballistada ya lmao, aleti tutuşturacaksınız tam arcade kafası gitmişler. abilityleri açınca 138 dmg makineli hızında yağmur gibi. düşmanın adamı gelene kadar yarılanıyor, bir salvo da lejyoner dartlarından ggnore.

cidden ellerinin ayarı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

onlara büyük ayar çekmeleri lazım...

yakın dövüş birimleri iç içe geçmiş savaşıyor, manevra için süvari yönlendiriyorum bir bakıyorum piyadeler erimiş, niye? arkadan okçu ve ciritçiler güdümlü atıyor o kalabalığa... ya yapmayın şunu ısrarla.

adam paralı dandik kuşatma silahı almış, ilk iki atışta kapıyı kırdı, sonraki atışta bir kuleyi, sonraki iki atışta ikinci kuleyi, son kalan taşlarla da surun burcunu kırdı...

hadi isabete bir şey demiyorum da kaç kilo taş atıyorsun da, 4 taşla kule yıkılıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

onlara büyük ayar çekmeleri lazım...

yakın dövüş birimleri iç içe geçmiş savaşıyor, manevra için süvari yönlendiriyorum bir bakıyorum piyadeler erimiş, niye? arkadan okçu ve ciritçiler güdümlü atıyor o kalabalığa... ya yapmayın şunu ısrarla.

adam paralı dandik kuşatma silahı almış, ilk iki atışta kapıyı kırdı, sonraki atışta bir kuleyi, sonraki iki atışta ikinci kuleyi, son kalan taşlarla da surun burcunu kırdı...

hadi isabete bir şey demiyorum da kaç kilo taş atıyorsun da, 4 taşla kule yıkılıyor

valla ben demin merc onager'la BİR tane tahta kule yıkamadan ammosu bitti. tw tarihindeki en kötü artillery filan.
Sosyal ağlarda paylaş

istanbulu aldığımda doğu roma ayrılıkçıları da yeni çıkmıştı oradan bir şehir aldılar sonra adamlarla barış anlaşması falan yaptım, ticaret yapıyoruz, tek şehirleri var ve 40+ adamı falan var...

şunları bize zorluk olsun diye yapıyorlar, ama bu sefer her kes tek devlet kalıyor, teker teker alıyorsun herkesi ve daha kolay oluyor, oysa birleşik büyük devlet veya konfederasyonlar, ile uğraşmak daha zorlayıcı ve zevkli oluyor, zaten savaş ilanında sonra ai nin toparlanması 5-10 turn sürüyor
Sosyal ağlarda paylaş

aşırı güçlü charge süvari zaten çok komedi, sassaniler spamledi resmen. bir tane 8000 kişiye karşı savaşım oldu 4 orduyla saldırdılar, %75'i cataphract. bir yandan da okçu bombardımanı, defensive testudo olmasa imkansız yani. neyse ki eastern armored legio yarı yolda bırakmadı da yokettim adamları ağır kayıplara rağmen.

bir de vur kaç yaparlarken ballistacılar bombalıyor arkadan süvarilerin boyları yüksek olduğu için piyadeye kıyasla arada dost asker olduğu halde, biraz friendly fire oluyor ama iyi de vuruyorlar yani kaçarken öyle shatter olanlar oldu hayli.

ama wre oyunuma dönsem imkansız durdurmam bunları ere çökmüşken. 410 yılında wre'de 30000 gelirim varken ere'de 85000 filan vardı lol. erke dönergeci sağolsun.
Sosyal ağlarda paylaş

sassani baya bir süvari ile oyuna başlıyor zaten, 15 kadar olması lazım ama piyadeleri bir işe yaramıyor, ermeni mızrakçıları ortalama altı adamlar, iyi piyadeleri için 3-4 seviye ve tech gerekiyor ki onlarda o kadar kuş konduracak şeyler değil,

atlı okçuları iş yapacak yok, son seviyede bilmem ne atlı okçusu çıkıyor o işe yarar, develeri anlamasız adamlar ama iş yapabiliyorlar

bunun dışında generalleri ok ve anti-süvari süvarilere karşı zaafları var, iki tane feda ederek general öldürülebilinir ki o zaman son seviye süvari ve piyadeler hariç ordu rahat dağılır

filleri var, hint fili 850 falan gibi bakımı var, zırhlı fil 1100 küsür bir bakım masrafı var, önceki oyunlardan daha güçsüzler ama iş yapıyorlar, açıkçası zırhlı denemedim ama o kadar kolay ölmüyor olabilir...

ciritçi ve sapancı kullanmadım, okçuları iyi iş yapabiliyor, kürt okçuları iyiler yakın, yakın dövüşte de sağlamlar, bakımları pahalı 200 falan olması lazım

cataphract, uygun kullanılırsa mızraklılar dahil her şeyi ezip geçecek potansiyelleri var, şehir savunmasında bir ilk seviye paralı cataphract ile 4-5 tane okçu ve sapancıyı tepeledi ama menzilli birimler doğru kullanılırsa son seviye cataphract lar hariç telef oluyorlar, misal general ile iki okçu kovalarken 1-2 kere generali kaybettim...

ha birde arbaletli atlıları var ama ne kadar gerekli bir şey tartışılır, piyadeler savaşırken anca arkaya veya yanlara geçirip o atmakta işe yarar gibi...

birde sassaniler ile oynarken temizliği dert etmeye gerek kalmıyor

sonuç olarak süvari ağırlıklı oynamak isteyenler için güzel bir memleket, ere de bunlardan sonra gelir, franklar gibi güzel süvarileri olan ülkeler var ama gereksiz,

son olarak , hunlarla oynamadım ama atlı okçular eski güçlerinin çok gerisindeler, üstelik tamda olması gereken oyunda :(
Sosyal ağlarda paylaş

o atlı crossbowmen en çok kill alan menzilli birim oldu benim ordularıma karşı. diğer bowmen'ler filan 5-10 kill alırken onlar 50 kill alıyordu. normal ok-yay çöp bu oyunda, crossbow 10 kat filan iyi abartısız.
RamsesII said:

Ere alırsan default olarak hristiyan olarak mı başlıyon oyuna ?

hem ere hem wre hristiyan. ere hirstiyanlığı daha iyi ama işe yarar bir edict var, grekoromen paganizm'e çevirdim ama bayağı kötü çıktı ben de geri aldım.
Sosyal ağlarda paylaş

okçular iyide biraz nazlılar, yüksek yer ve açık alan istiyorlar,

sassani ile oynarken korsikaya germen donanması saldırmıştı, okçular, mancınıklar falan da var, şehir ganizonu, bir ernmenni mızrakçı, bir gürüh, bir kürt okçu, bir keşif atı. okçu ve atlılar nerdeyse savaşı kazanmamı sağladı, okçu 100+ kışı kadar öldürmüştür...

ama savaşın içinde bir çok işe yaramıyor öylece bırakırsan ilgilenmek lazım biraz, ama genel olarak romanın gerisindeler

hele atlı okçular, ki çok saçma, roma ilk çıktığında da böyleydi
Sosyal ağlarda paylaş

ben şöyle yaptım, doğuda ermeni, arap ve pers ile zaten anlaşmalı başlıyorsun, oradan bir sorun olmaz, orada ki bütün adamları veya yarıdan fazlasını alıp trakyaya kaydır, 20-30 kadar adam gotları tepelemeye rahat yeter, oto yap geç, ben öyle yaptın, birazda adam yaptım eksiye düştü biraz ama kısa vadede önemli değil...

ama gothları tepeledikten sonra bu orduyu ne yapsam diye düşüp kısa vadede bir şey bulamayınca canım sıkıldı sassanilere başladım :)

ondan sonrası için benim yapacağım, direk sassanilere saldırmak güçlenmeden. ermeniler ortak müttefik ama sassaniler ile oynarken roma tarafını tutmuşlardı, roma ile oynarken tersi olabilir, suriyeliler (?) senin tarafında onlardan sorun yok ve işe yarıyorlar, ermeniler ise mühim değil, ilk 30 turn civari zaten roma ile baş edecek askerleri yok, bir kuşatma silahlı 20 kişilik bir ordu yeter orası için sassaniler için ise 20 kişi yeter iranın içlerine girmeden önce, çok kalabalık gelirlerse kamp kur bekle savunma yaparsın...

afrikada iskenderiye ve cevresini tutarak geri çekilmek, orada ki kuvvetleri arabistandaki sassani tayfasına salmak bu aşama için bence daha akıllıca olabilir...

balkanlar için ise selanik kendi garnizonu ile bile uzun süre tutulabilir, diğer küçük şehirler şu aşamada o kadar önemli değil, çok zorluk olursa da bütün balkanları bırak istanbul kaç, orasını okçu ağırlıklı bir 10 kişi ile rahat savunursun
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada rusyada ki germenlerin bile o devirde arbalet orduları kurmaları da süper olmuş gerçekten...

niye böyle abukluklar yapıyor, yoksa gerçekten bu kadar yaygın mı kullanılmış,

üstelik tam ordu ağır süvarilerim orada ve savaştığım adam oranın yerlisi ve adam 3 ordu gönderdi ve hepsi arbalet ağırlıklı 3de2 si menzilli zerre miktarda süvarili ordular
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...