Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

357. Dönem (Kasım 2014) KD. ve YD. Subay Adayları

Harir

Öne çıkan mesajlar

Değil değil onlar çok abartı, çatır çutur uyuyorsun yorgunluktan asd.

Ha ben rahat etmediğim yerde zaten hemen sıçamam, yine de askerde 3 gün sürmüştü de 1 hafta böyle ciddi etkilenmen lazım ortamdan. O da biraz weak-willed olmayı gerektiriyor. Sana komaz bilekays, ikinci günden bekçi dayağı gibi bırakırsın alimallah
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

şimdi ilk gün uyuyamıyoruz ilk hafta da sıçamıyoruz. buraya kadar doğru mu?

Aynen öyle oldu bana, ilk gece sabaha kadar anca böyle 10 dk'lık dalmalarla uyuyabildim 1-2 kere o kadar, ama nasıl olduysa ertesi gün dinç kalktım. İkinci gün yine öyleydi, 3. gün o iki günün yorgunluğuyla pestil gibi serildim ama.

Sıçma olayı bende tam 7 gün sürdü, 10 gün süren de vardı 5 gün de. Ama ilk 3 gün sıçabilen yoktu 30 kişide.
Sosyal ağlarda paylaş

Bide ilk gece uyuyamamanın mekanizmasını anlatsanıza abi?

Yerini yadırgadığından mı? Korku/anksiyete duygularından mı? Ne bileyim çaresizlik mi hissediliyor?

Yoksa hepsi bir arada mı?

Ben yerimi hiç yadırgamam mesela öyle bişeyse sıkıntım olmaz ama o kadar basit diildir lan. Bu kadar insan darlandığına göre kesin daha kötü bişiler var.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Ek olarak, sülüs illa yerin belli olduktan sonra mı alınıyor?

Ben 31 aralıkta çıkıcam işten, şubat tertibinde gidicem. İK evrak getir altına da haklarımı talep ediyorum yaz getir bana dedi. Çıkmadan halletseydim onunla mı uğraşıcam bide.

hacı biz gidebilcez mi ya şubatta
marta kalmasın bizim gidiş çok korkuyorum şubatta gitmem lazım benim
Sosyal ağlarda paylaş

yuh lan?
bana da ağustos kasım kalabalık olur herkes mezun olur olmaz başvurur dediler. şubatta öyle şey olmaz dediler of. zkicem bu ne herkes başka bişey diyo ya.

zaten tamamen şans onun olması ama yoğunluğa da bağlıymış. abi ağustosta dönsem iyiydi ya.

belki o uzun dönemdir be hacı
kısa dönem başvurmasın şubatta ne işi var
Sosyal ağlarda paylaş

NE bileyim abi bikaç kişi öyle dedi. Mantıksız evet şubatta ne alaka, kasım fln olsa neyse.

Askerlik kısalıyo yalanı gibi bişey herhalde abi bu da, şubat kalabalık diye attı biri ortaya işte sdf.

Yedek subay çıkmasın ya bide. Hiç hazır değilim, parası da kendilerine kalsın sdf.

Gerçi makinecileri %50 ihtimalle alıyolar sanırım. Benim arkadaşların genelde yarısı yedek subay oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

NE bileyim abi bikaç kişi öyle dedi. Mantıksız evet şubatta ne alaka, kasım fln olsa neyse.

Askerlik kısalıyo yalanı gibi bişey herhalde abi bu da, şubat kalabalık diye attı biri ortaya işte sdf.

Yedek subay çıkmasın ya bide. Hiç hazır değilim, parası da kendilerine kalsın sdf.

Gerçi makinecileri %50 ihtimalle alıyolar sanırım. Benim arkadaşların genelde yarısı yedek subay oldu.

olm gir kal sonra orada sınava girip aylık 4.5k ile başlarsın 7ye kadar yolu var 10 yıla.

neden kasıyorsun?

yat 2 araç tamir et vs.

ez mode.
Sosyal ağlarda paylaş

Kısa dönem gitmek istiyorsanız en ideal dönem Kasım.

Ağustos celbi için taa mayıstan hazirandan belge götürmek gerekiyor askerliğe, çoğu yeni mezunun belgeler yetişmiyor, yetişenler de ya "okul bitti lan bi tatil yapayım adam gibi diyerek ya da 2-3 ay iş bakarak zaman geçiriyor, iş bulamayanlar "bari askerlik aradan çıksın" diyip kasıma yolcu. Uzun süre boyunca erteleyenler "yahu yazımı niye askere vereyim bodruma kaçarım" diyip kasıma gitmeye çalışıyor. Kısaca herkes kasıma gitmeye çalışıyor. Haliyle yedek subay için çok fazla aday var.

Yedek subay alınırken önce isteyenler arasında eleme yapılıyor, kontenjan kalırsa diğerlerine geçiliyor. Kontenjan dolunca kalan herkes kısa dönem. Haliyle Kasım'da çok fazla y.subay talebi olunca kontenjan doluyor, kısa dönem şansı artıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...