arcane Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 telekinezi ile aldatmak az sonra... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Ana bir bacı iki, gerisine salla ziki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Baggio said: Dört sayfa tartışımşsınız ama topak sahibinin bir tane bile cevabı yok. Daha önce de "oy vermedim ve gururluyum ehuehe /discuss" falan diye topağı vardı bunun. Kuyuya taş atan deli yani kendisi. Edebiyat parçalamayın :p abi oy vermedim gurur duyuyorum ehuehe degil ki o. o bir bildiri topagi idi. burada da bu sorunun cevabi tamamen kisiden kisiye degistigi icin ilk mesajda da belirttigim gibi kisisel fikrinizi sordum. /discuss ehehehe salaklar gibi bir durum yok ortada. surekli de takip ediyorum yazilanlari. sen de fikrini yazmissin zaten sonrasinda. tesekkurler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karaktersiz Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 abi chrome bady yapıp yolda gördügü yaslı teyzeden tırsan bir adam topik için yorumum gavatlik olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Dworgian said: escape said: Aldatmak denen sey tam olarak tenlerin birlesimidir. Sanal aldatma mi olur yaa.. yav hehe mesela sevgilinin telefonunda x bir adamın anadan üryan fotoğraflarını fln yakalarsan tekrar konuşuruz sanal olayını(tabii düşmanımın başına gelsin istemem böyle bir durum) sdkjak Belki yanlışlıkla atmıştır adam o fotoğrafı? Olabilir yani. Diaboliq iyi bilir sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Ah kadrolu haksız escape geri dönüş mü yaptı lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 bazen seks yapınca bile aldatma olmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 BonePART said: bu tür soruların cevabı çok basit aslında karşındaki insan bunu yapsa sen ne düşünürsün diye bakıcaksın benim için sorun yok flört edebilir diyosan sende et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 "roket adam" said: bazen seks yapınca bile aldatma olmuyor wut? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 kermit <3 chrome Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 ne yazdı bana o öyle de editledin sores. ne büyük sövdü acaba merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 kiz arkadaslari forumu okuyanlar belli oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 aldatma tanımını net olarak yapmak lazım. başka birini düşünmek aldatma sayılamaz. önce bunu netleştirelim. çünkü düşünce bu, sayısız şey aklından geçer gider, kadının da erkeğin de. bunun bi an bile flaş gibi kafada çakması "aha meme mi o... AAAGGH ALDATTIM" gibi durum oluşması saçma olur. başka biriyle flörtleşme kısmı ise aldatmaya kısmen girer. nasıl kısmen? aldatmanın bireysel olarak kötü bir yanı yoktur. en basit haliyle, bir dalı bırakmadan öteki dala atlamaktır ki bu riskin minimize edildiği (açıkta kalma riski) ancak getirinin maximize edildiği (daha iyi karı bulmak) bir aksiyondur. dolayısıyla bırak kötü demeyi, kişi açısından şahane bir şeydir. ancak takdir edersiniz ki mevcut toplumsal düzende risk azaldıkça getirinin yükseldiği bir yatırım türü/hareket alanı yoktur. bu yüzden aldatma konusuna bazı bariyerler getirilmiştir ki, herkes bu kadar karlı bir yatırımı yapmayı seçmesin, analar ağlamasın. bariyerler çok çeşitli olmakla birlikte en etkili olanı hala "karşındaki de seni aldatabilir" argümanıdır. bu argüman az önce risk-free olan ortamı riskli bir hale getirir (çünkü karımız sevgilimiz bizi aldatırsa göt oluruz evet) bu argüman öyle etkilidir ki, iki tarafı bir nash dengesine oturtur, iki taraf da birbirini aldatmayarak daha düşük getiriye razı olur, karşılığında da yükselen riski tekrar düşürür (burada tablo falan yapmayacam, nash dengesi ve game theoryiye ilişkin önceki postlarımdan mevzuyu bilirsiniz zaten). ancak buradaki equilibriumun özelliği, tarafların hamlelerini bildiği koşullarda geçerlidir. demek ki dengenin kurulduğu noktada iki tarafın biribirini aldatmaması değil, aldattığını belli etmemesi önem arz eder. işte bu yüzden flörtleşme kısmen aldatmaya girer. sevgiliniz karınız biriciğiniz bebeğiniz bunu fark etmediği sürece denge bozulmayacaktır ve aldatmış olmayacaksınız. ancak flörtleşmeye ilişkin geriye dönük data birikimi devam ettiğinden "ulan nasolsa çaktırmadan yapıyorum dur şunun da kabuğunu soyayım, aman şuradakine de kulağımı emdireyim" demek risklidir. atalarımız bu konu hakkında "çok gezen ayağa bok bulaşır" demişlerdir. atalarımızı anıyoruz. dimağlarda beliren bir diğer soru da "ulan tamam ben çaktırmadan yaptığım zaman aldatmış sayılmıyorum da ya bizim hatun da çaktırmadan bişeyler yapıyorsa" olur. ama bu sorunun akla gelmesi yersizdir. çünkü bilinmediği sürece o eylem karşı taraf için yoktur. tıpkı, başka birini düşündüğünden haberdar olmadığında aldatmış olmayacağı gibi bu durumda da aldatma eylemi gerçekleşmemiştir (nisbi butlan mübarek) tüm bunların ışığında özetle; -başka birini düşünmek aldatma sayılmaz -başka biri ile flörtleşmek karşı taraf fark etmediği sürece aldatma sayılmaz -data birikimi olduğu için flörtleri artırmak yakalanma riskini artırır -aynı şekilde karşımızdaki de başkası ile flörtleşip bizi uyutuyor olabilir ama bunu fark etmediğimiz sürece aldatılmış sayılmayız denilebilir. peki ne yapmalı? sonuç olarak kişiler için makul olan hareket tarzı da 2 türdür; -her seferinde daha iyi bir dalı tutabileceğine inanan bir insanın aldatmaması son derece saçmadır. -daha iyi bir dalı tutabileceğine olan inancı yeterince güçlü olmayan insanın başkasıyla flörtler deneyerek elindeki dalı riske atması daha da saçmadır. kendinizi tartın, ona göre karar mekanizmanızı çalıştırın. (ana-bacı 3 alınız) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 düşünmen gereken biri varken başka birini niye düşünüyorsun? eğer düşünme ihtiyacı duyuyorsan zaten daha büyük sorunlar vardır, kaç ordan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 KHaRoN said: kiz arkadaslari forumu okuyanlar belli oluyor.:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 ginaly said: wot aldatma tanımını net olarak yapmak lazım. başka birini düşünmek aldatma sayılamaz. önce bunu netleştirelim. çünkü düşünce bu, sayısız şey aklından geçer gider, kadının da erkeğin de. bunun bi an bile flaş gibi kafada çakması "aha meme mi o... AAAGGH ALDATTIM" gibi durum oluşması saçma olur. başka biriyle flörtleşme kısmı ise aldatmaya kısmen girer. nasıl kısmen? aldatmanın bireysel olarak kötü bir yanı yoktur. en basit haliyle, bir dalı bırakmadan öteki dala atlamaktır ki bu riskin minimize edildiği (açıkta kalma riski) ancak getirinin maximize edildiği (daha iyi karı bulmak) bir aksiyondur. dolayısıyla bırak kötü demeyi, kişi açısından şahane bir şeydir. ancak takdir edersiniz ki mevcut toplumsal düzende risk azaldıkça getirinin yükseldiği bir yatırım türü/hareket alanı yoktur. bu yüzden aldatma konusuna bazı bariyerler getirilmiştir ki, herkes bu kadar karlı bir yatırımı yapmayı seçmesin, analar ağlamasın. bariyerler çok çeşitli olmakla birlikte en etkili olanı hala "karşındaki de seni aldatabilir" argümanıdır. bu argüman az önce risk-free olan ortamı riskli bir hale getirir (çünkü karımız sevgilimiz bizi aldatırsa göt oluruz evet) bu argüman öyle etkilidir ki, iki tarafı bir nash dengesine oturtur, iki taraf da birbirini aldatmayarak daha düşük getiriye razı olur, karşılığında da yükselen riski tekrar düşürür (burada tablo falan yapmayacam, nash dengesi ve game theoryiye ilişkin önceki postlarımdan mevzuyu bilirsiniz zaten). ancak buradaki equilibriumun özelliği, tarafların hamlelerini bildiği koşullarda geçerlidir. demek ki dengenin kurulduğu noktada iki tarafın biribirini aldatmaması değil, aldattığını belli etmemesi önem arz eder. işte bu yüzden flörtleşme kısmen aldatmaya girer. sevgiliniz karınız biriciğiniz bebeğiniz bunu fark etmediği sürece denge bozulmayacaktır ve aldatmış olmayacaksınız. ancak flörtleşmeye ilişkin geriye dönük data birikimi devam ettiğinden "ulan nasolsa çaktırmadan yapıyorum dur şunun da kabuğunu soyayım, aman şuradakine de kulağımı emdireyim" demek risklidir. atalarımız bu konu hakkında "çok gezen ayağa bok bulaşır" demişlerdir. atalarımızı anıyoruz. dimağlarda beliren bir diğer soru da "ulan tamam ben çaktırmadan yaptığım zaman aldatmış sayılmıyorum da ya bizim hatun da çaktırmadan bişeyler yapıyorsa" olur. ama bu sorunun akla gelmesi yersizdir. çünkü bilinmediği sürece o eylem karşı taraf için yoktur. tıpkı, başka birini düşündüğünden haberdar olmadığında aldatmış olmayacağı gibi bu durumda da aldatma eylemi gerçekleşmemiştir (nisbi butlan mübarek) tüm bunların ışığında özetle; -başka birini düşünmek aldatma sayılmaz -başka biri ile flörtleşmek karşı taraf fark etmediği sürece aldatma sayılmaz -data birikimi olduğu için flörtleri artırmak yakalanma riskini artırır -aynı şekilde karşımızdaki de başkası ile flörtleşip bizi uyutuyor olabilir ama bunu fark etmediğimiz sürece aldatılmış sayılmayız denilebilir. peki ne yapmalı? sonuç olarak kişiler için makul olan hareket tarzı da 2 türdür; -her seferinde daha iyi bir dalı tutabileceğine inanan bir insanın aldatmaması son derece saçmadır. -daha iyi bir dalı tutabileceğine olan inancı yeterince güçlü olmayan insanın başkasıyla flörtler deneyerek elindeki dalı riske atması daha da saçmadır. kendinizi tartın, ona göre karar mekanizmanızı çalıştırın. (ana-bacı 3 alınız) abi, adam kız arkadaşınız/eşiniz dio chrome said: ....sanki eşiniz, kız aradaşınız yapmış olsa ne düşünürdünüz onu soruyorum. Bu durumda sorunun esası şu. "Kız arkadaşının veya eşinin başka birini düşündüğü ve/veya flörtleştiği durum aldatmak sayılır mı?" Cevap öyle game theory fln gerektirmio. Düz evet. Bir şeyin bir özelliğe sahip olması için "bilinmesi" gerekmez. Mesela sen birinin eşyasını çaldığında, o kişinin eşyasının kaybolduğunu fark ettiği an hırsız olmazsın. Çaldığın an hırsızsındır. Sen biriyle birlikteyken sürekli aklında başka biri varsa aldatıyorsundur. Sen biriyle birlikteyken başka biriyle flörtleşiyorsan aldatıyorsundur. Ne çok yazmışsın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Sen plato gibi yaklaşmışsın, ben aristo. Diversity güzeldir (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Yani ginaly ben şimdi sana tıklatsam ama kızarkadaşının bundan haberi olmasa, aldatmış sayılmaz mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Cevap veremedim resmen klsajdlaskdj Benim filozofların görüşleri konusunda bilgim zayıf napim :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 axedice said: Yani ginaly ben şimdi sana tıklatsam ama kızarkadaşının bundan haberi olmasa, aldatmış sayılmaz mısın? sana benden önce tıklatan oldu mu? <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Hahaha o nasıl soru lan, onlarca olmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 axedice'ı sağda solda linkliyorum tıklattırıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 la bu konuyu oralara sürüklemeyin bari, niye bu işlerinize özel konu açmıyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 sana ne denmesini mi istiyorsun abi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2014 ben daha çok "bize ne" denmesini istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar