Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zoe Quinn Olayları ve GamerGate

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Brianna Wu'nun Greenlight'ta olması konuyla çok alakalı.

Brianna da Zoe de yetersiz, beceriksiz, sanatsal ve teknik olarak son derece sığ insanlar. Gaming scene içinde yer almalarının tek gerekçesi kişisel bağlantıları. Bu da zaten Gamergate'in en öncelikli konusu. Nasıl yani şu duruma "evet derail lol" diyebiliyorsunuz?

Ayrıca davşak geçiyoruz evet yani.
Bunun sebebi de şişman, çirkin ve transseksüel olmaları değil, aptal olmaları. Aptal olmaları ve insanların onları poster child ilan etmesi.
SJW'lerin, "feminist" video game hareketinin poster child'ları. Sıralı tam liste:

Şunların "öncü" olduğu ideoloji savunmaktan ar ederim şahsen.

Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

GamerGate in bütün olayı controversy yaratıp kendini hedef gösterip kitle kazanmak ve reklam yapmak değil mi? Boktan oyunların bu şekilde pazarlanmasına karşı çıkıp editör yapımcı SJW circlejerkünü eleştirmedik mi? Bu kadar kötü bi oyun nasıl gamergate in bi parçası olmaz? Resmen akp taktiği kullanıp hem karşıyı kışkırtıyorlar, hem de gelen tepkileri kendi tabanlarını sıkılaştırmak için kullanıyorlar, al bu da ekonomik paketleri. Şu kadar kötü bi oyun greenlit olursa sırf gamergate in yarattığı dalgadan gelen reklam gücüyle olur.

Resmen gamergate in final noktası ya bu, nereye alakasız

Varsayalım amacı sahiden tartışma yaratıp reklamını yapmak(öyle olduğundan emin değilim). Bu durumda, oyuncu kitlesinin % 99.99'unun adını bile duymadığı bir oyuna karşı kampanya başlatmak, oyunu ve yapımcısını yeren mesajlar atmak kimin işine yarar?
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

Brianna da Zoe de yetersiz, beceriksiz, sanatsal ve teknik olarak son derece sığ insanlar. Gaming scene içinde yer almalarının tek gerekçesi kişisel bağlantıları.

zaten bir konuda üstün yetenekli değilsen, hele ki günümüz dünyasında, bağlantı kurmadan bir yere gelemezsin. Buna networking de deniyor ve millet harıl hurul buna kasıyor, yaptığın işten bağımsız olarak sosyal bazı becerilerin, bağlantıların yoksa yükselemiyorsun zaten. Bütün sisteme protest yaklaşman lazım bu bakış açısıyla.

Diyelim ki iki kişinin bir sektörde yer alması sana çok koydu, buna karşı duyduğun öfkeyi yansıtarak tepkini gösteriyorsun. Bunda haklısın, ancak bu sektördeki her allahın kulu yeteneğiyle mi var oluyor, kişisel bağlantılarla bir sektöre girmek gerçekten eleştirilebilir bir olgu mu? Bunları da düşünmeye davet ediyorum seni.
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

sektörde birsürü başarılı kadın varken millet bunlar var sanıcak işte.
tam zarar ziyanlar

SJW'ların en büyük zararı bu olabilir. Hem düzgün feminizm ve hem liberalizmin çamur yemesi.

Ursula K Le Guin var, Anita var.

Kim Swift var, Zoe Quinn var.
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası ben herhangi bir iş koluna bir tanıdık vasıtasıyla, desteğiyle girmeyi yanlış bulmuyorum. Ondan sonra tutunmak, yükselmek veya yok olmak senin elinde.

Onun dışında haketmemelerine rağmen sektörde varlar diye sadece kadın örnekler verilmesini de samimi bulmuyorum.

Yoksa torpil bambaşka bir mevzu, bir insanın hak etmemesine rağmen bir pozisyonu işgal etmesi. Bu hoş olmasada yok edilebilecek bir olgu değil, en basidinden patronun oğlu diye bir gereçek var. Kaç kişi sırf kendi yaptıklarıyla işinde başarılı oluyor, allah aşkına. En basidinden erkek de olsan kadın da olsan tipinin düzgün olması bile son derece önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

neresinden tutupta cevap veriyim şimdi bunun, durumu naifleştirmenin manası nedir yani.

kölelik var napalım hoş görmesekte yapcak birşey yok demek gibi, birşey yanlışsa insanlar bırakın tepkisini göstersin, sosyal birşey bu.

yetenek, yaratıcılık, zeka isteyen bir alanda işlevsiz, insanlara elle tutulur birşey sunmayan, cinsiyetiyle öne cıkmaya calışan bir guruh hor görülmeli ki devamı gelmesin, slot yiyorlar çünki, kadın veya erkekle ilgisi yok bu bahsettigimin.

sadece kadınlar diye örnek verilmiyorlar bak üstte ne yazmış xunn, benim tepkim net bu konuda, 6 sene içerisinde 2 kere iş yerindeki kadınların haklarını savunurken işsiz kalmış biri olarak söylüyorum bunları.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Sorieno said:

Brianna da Zoe de yetersiz, beceriksiz, sanatsal ve teknik olarak son derece sığ insanlar. Gaming scene içinde yer almalarının tek gerekçesi kişisel bağlantıları.

zaten bir konuda üstün yetenekli değilsen, hele ki günümüz dünyasında, bağlantı kurmadan bir yere gelemezsin. Buna networking de deniyor ve millet harıl hurul buna kasıyor, yaptığın işten bağımsız olarak sosyal bazı becerilerin, bağlantıların yoksa yükselemiyorsun zaten. Bütün sisteme protest yaklaşman lazım bu bakış açısıyla.

Diyelim ki iki kişinin bir sektörde yer alması sana çok koydu, buna karşı duyduğun öfkeyi yansıtarak tepkini gösteriyorsun. Bunda haklısın, ancak bu sektördeki her allahın kulu yeteneğiyle mi var oluyor, kişisel bağlantılarla bir sektöre girmek gerçekten eleştirilebilir bir olgu mu? Bunları da düşünmeye davet ediyorum seni.

Hah çok güzel. Yine bana aylar sonra çok güzel bir çelişki sunmuş oluyorsun.

Şu;
Networking ve anturaj, işin kendisine değer verilen sektör ve topluluklarda şu şekilde işliyor: Seni tanıyan ve yeteneklerine, bilgine ilişkin bilgisi olan bir kişi seni, senin gibi birini arayan sektöre/topluluğa yamıyor. Yani diyor ki, Eldar çok güzel fallacy yapıyor, tam aradığınız adam, yeteneklerinden faydalanın.

İşe değil ilişkilere değer verilen sektör ve topluluklarda "Ya Eldar'ı da alın işe, bir şekilde götürsün" şeklinde dönüyor olay. Mesela bu adam gidip Danıştay üyesi yapılıyor. Yeteneği, bilgisi, meriti olmayan adamlar farklı konumlara yükseltiliyor ya da o konumda devam etmesi için pohpohlanıyor. Bu konu özelinde de yapılan bu. Alelade bir scene whore'un kendisine fresh bir scene bulma çabası mesela Zoe'nin yaptığı. Zaten Eron'un açığa çıkardığı, GG'yi patlatan olayda da bunu görüyorsun yani kadının tek taktığı şey recognition (sosyal ya da cinsel yönden)

İkincisi, bir işe tanıdık vasıtasıyla girebilirsin. İlla merit sahibi olmazsın ama işin kendisi de meriti zorunlu kılmayan, öğrenmene imkan tanıyan bir iştir. Çoğu yöneticilik işi böyledir mesela. Zamanla daha iyi bir yönetici olursun çünkü tecrübe önemlidir. Ha keza iletişimcilik mesela. Ama merit sahibi olmayan, yeteneği olmayan bir insanı finansçı yapamazsın. Muhasebeci yapamazsın. Sanatçı yapamazsın. Oyun developer'ı da yapamazsın. Depression Quest'in ya da Revolution60'nin her yönüyle ne kadar tırt "oyun"lar olduğu ortadayken bunları çok güzel oyunlarmış, çok dolu, çok estetik, teknik yönden çok kuvvetli diye medya kayırıyorsa ortaya çıkan sorun personal butthurt değil. Medya, takipçisine -bu konu özelinde direkt olarak 'müşteri'ye çünkü gaming journalismin zaten raison d'etre'ı haber vermek olgusundan çok müşteriye review sunmak, bir nevi represent etmek- yanlı bilgi veriyorsa ve söylediğim sebeplerden bunun finansal kazanım boyutunu düşünüyorsa (Zoe'nin oyunu daha çok satsın, arkadaşım para kazansın) insanların tepki göstermesi kadar doğal bir şey olamaz.

"Çok mu alındın cicim topkek" gibi indirgemeci yaklaşımla bakmak yerine ben de seni bunları düşünmeye davet ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

İşin çelişki kısmı da şurası:

Bu saydığımız insanlar cinsel kimlik privilege üstünden reklamlarını yaptılar, doğru mu?
"Biz, privileged cinse ait olmadığımız için, norm belirlenmiş cinsel kimlikleri taşımadığımız için müşteri bazında yok sayılıyoruz" dediler. Kendilerini konumlandırdıkları birincil nokta burası. Zira insanlar corruption üstüne konuşurken de karşı argümanlarını hep "senin sorunun bu değil, senin sorunun benim seninle aynı cinsel kimliği paylaşmamam" dediler.

Privilege üstüne bu kadar tepki koyan, bunu ciddi bir argüman olarak sunan, devamlı bu zırhın arkasında saklanan bir güruhun sosyal privilege'den faydalanmasını, bunun normal ve sıradan bir şeymiş gibi algılanmasını nasıl kabul etmemizi bekliyorsun?

Onlarca insan var, ben aylar boyunca çalıştım uğraştım benim yaptığım oyunlara değer verilmedi, kendi kankalarını övmekten beni sallamadılar diye şikayet eden.
Hatta bu övülen oyunlara ciddi contribute eden ama sonra sosyal sebeplerle ocak dışı edilen, yok sayılan, ultimate evil olarak damgalanan insanlar.

En son örnek. Yine sıfatına kurban olduğum Phil Fish'ten (aa, bu adam ne kadın ne trans, white privileged male, niye ona uyuz oluyoruz acaba?) geliyor, buyrun;

http://theralphretort.com/media-silent-on-dj-phil-fish-too-busy-blowing-wu-20415/
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

Brianna Wu'nun Greenlight'ta olması konuyla çok alakalı.

Brianna da Zoe de yetersiz, beceriksiz, sanatsal ve teknik olarak son derece sığ insanlar. Gaming scene içinde yer almalarının tek gerekçesi kişisel bağlantıları. Bu da zaten Gamergate'in en öncelikli konusu. Nasıl yani şu duruma "evet derail lol" diyebiliyorsunuz?

Ayrıca davşak geçiyoruz evet yani.
Bunun sebebi de şişman, çirkin ve transseksüel olmaları değil, aptal olmaları. Aptal olmaları ve insanların onları poster child ilan etmesi.
SJW'lerin, "feminist" video game hareketinin poster child'ları. Sıralı tam liste:

Şunların "öncü" olduğu ideoloji savunmaktan ar ederim şahsen.

Şunların hepsinde bildiğin "karı" kompleksi var. Çirkin olduklarını biliyorlar, yüzlerine bakmayan erkeklerden güç kullanarak öç alma girişimi bunlar hep.

Şimdi bu yorumu yapınca "ama onlar haklı oluyor sen bunu yazınca" deniliyor. Ama işte bunlar hem başarısız, hem yeteneksiz, hem çirkin.

Başka örnek vermek gerekirse. Ubisoft'tan geçen sene ayrılan Jade Raymond var.

http://www.ingame.de/wp-content/blogs.dir/1/files/2014/10/Ubisoft-Aushaengeschild-Jade-Raymond-verlaesst-das-Unternehmen.jpg

Assassin's Creed'lerin Executive Producer'ı idi kadın. Hem başarılı hemde güzel.

Ama işte güzel diyeceksiniz, ondan laf gelmiyor diyeceksiniz.

Amy Hennig var, Naughty Dog...

https://byungsuk.files.wordpress.com/2014/03/amy-hennig-uncharted.jpg?w=350&h=200&crop=1

Uncharted'ın Writer'ı ve Director'ı. Hadi biraz yaşlandı ama yani güzel değil. Fakat dünya alem saygı ve sevgi duyuyor bu kadına.

Daha bir çok örnek varken 3-4 tane izbenin sektörü şekillendirmeye çalışmasına uyuzum uyuz...

Birisi şunları GTA5'te modelleyip prostitude yapsında arabaya alıp sonra ezildikleri videolar dolsun internet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...