Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zoe Quinn Olayları ve GamerGate

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Komutan said:

İşte o olayda bir yolsuzluk olduğuna katılmıyorum.

Zoe Quinn'in patronuyla yatmasında bir sakınca yok.
Bir yazarla yatması ve bu yazarın Zoe'nin oyunu hakkında favorable bir yazı yazması sence çok mu masum?
Yanı sıra ve daha önemlisi, kadının yaptığı oyuna ödül veren bir jürinin içerisinde kadınla yatmış birinin olmasından daha evla bir yolsuzluk tanımı ortaya koyabilir miyiz?
Sosyal ağlarda paylaş

ben linkler vermedim, tek bir link verdim. Onu da okuduğunuza pek emin değilim.

İlk o gamasutradaki yazı abuk subuk, o kadar saçma ki niye insanlar onu sorun ediyor anlamadım bile. Yani kadın bir görüşü ortaya koymuş gamerlık kalmadı diye. Bu yazı yüzünden niye siteyi boykot edesin, okumazsın bir daha girmezsin anlarım. Ancak reklamverenlere spam yaparak farklı görüşlerin dillendirilmesini engellemek bana hoşgörüsüzlük olarak geliyor. Hani ne biliyim bir ırkçılık yapılır, insan haklarına aykırı bir şey savunulur, bunlar zaten ifade özgürlüğünün korumasına da girmiyor.
Ben böyle bir kampanya yapılamaz demiyorum, tabi ki isteyen istediği gibi spam organizasyonu yapar, ancak bu teksesliliği savunmaktır. Oyun yazarları aralarında karar veriyor ona göre aynı şeyi şeyi yazıyor deniyor ama kampanyanın hedefindekilerden biri oyun yazarı bile değil. Kampanyanın amacı da şu: bizim beğenmediğimz görüşlerin yer aldığı mecralar yok olsun.

Bir yozlaşmadan bahsediliyor, tam olarak ciddi somut örnekler göremesem de genel ahbap-çavuş ilişkisinden bashediliğini anlıyorum. Ama bu her sektörde olan bir şey. Ne biliyim oscar ödüllerini veren akademinin 6 bin üyesinin çoğu hali hazırda sinema sektöründe çalışıyor. Bana anormal gelmiyor açıkçası bu.

Son olarak sam demiş ki gamer adam ny times vs okumuyor, buna şüpheyle yaklaşıyorum. Gamer dediğin adam niye eli yüzü düzgün gazeteleri okumasın? Aslında buradaki sorun da muhtemelen bir kimlik sorunu. Yani, insanların kendini "gamer" olarak tanımlaması ve bunun içini doldurma süreci. Verdiğim tek linkteki yazı da bundan bahsediyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

bu yazarın Zoe'nin oyunu hakkında favorable bir yazı yazması sence çok mu masum?
Yanı sıra ve daha önemlisi, kadının yaptığı oyuna ödül veren bir jürinin içerisinde kadınla yatmış birinin olmasından daha evla bir yolsuzluk tanımı ortaya koyabilir miyiz?

şu iki olay hakkında bilgi verebilir misn, bu isimler kim, hangi yazı yazılmış, yazının linkini verebilir misin?

Ayrıca, jürinin içinde kadınla yatmış birinin olması yolsuzluk falan değildir, onu da söylemeden geçemeyeceğim. Ancak o jüri üyesiyle oy karşılığında birlikte olmuşsa yolsuzluk olur. Yoksa jürinin yarışmacılardan biriyle daha önceden birlikte olmuş diye affını istemesi gerekmez. Seks bu alt tarafı, beraber sinemaya gitmiş olsalar da yolsuzluk olacak mı?
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

ben linkler vermedim, tek bir link verdim. Onu da okuduğunuza pek emin değilim.

slate'den, nytimes'dan, washington post'dan ve wikipedia'dan

eldar said:
Bu yazı yüzünden niye siteyi boykot edesin, okumazsın bir daha girmezsin anlarım. Ancak reklamverenlere spam yaparak farklı görüşlerin dillendirilmesini engellemek bana hoşgörüsüzlük olarak geliyor. Hani ne biliyim bir ırkçılık yapılır, insan haklarına aykırı bir şey savunulur, bunlar zaten ifade özgürlüğünün korumasına da girmiyor.

Bu yazı yüzünden site boykot edilmiyor.
Tek elden farklı mecralar üzerinden kamuoyunu yanıltacak bir narrative söz konusu olduğu için boykot ediliyor.

Artı mezkur yazıya istinaden de grubun böyle bir "gamers are dead, gamer identity is flawed" şeklinde bir narrative benimsemiş olmasının tek nedeni de insanların kendini ifade ediş biçimini fas ederek ifade ettiklerini yok saymak. Yani en başından beri yaptıkları şey bu.
"Zaten bunların kimliği yok, zaten bunlar sağcı, e bu zaten misojeniyi içselleştirmiş feminist görünümlü muhafazakar" falan diye fikirler haricinde her şeyi tartıştılar. İfadeyi yok saydıkları için ifade özgürlüğünün içini boşaltan taraf zaten orası.

eldar said:

Ben böyle bir kampanya yapılamaz demiyorum, tabi ki isteyen istediği gibi spam organizasyonu yapar, ancak bu teksesliliği savunmaktır. Oyun yazarları aralarında karar veriyor ona göre aynı şeyi şeyi yazıyor deniyor ama kampanyanın hedefindekilerden biri oyun yazarı bile değil. Kampanyanın amacı da şu: bizim beğenmediğimz görüşlerin yer aldığı mecralar yok olsun.

Alakası yok.
İnsanlar objektif olması beklenen yazarlardan objektiflik bekliyor sadece o kadar. Zoe Quinn olayının patladığı günün hemen ertesi bu insanlar daha ortada hiçbir şey yokken "e nolmuş yea : DDD" şeklinde yazılar yayınlamasaydı, "ortada bir sıkıntı var, bu hoş değil, bu yazarların görevine son verin, objektifliğiniz tartışılıyor" talebi karşısında biraz daha insani bir tepki vermek yerine sorgulayanın kimliklerine saldırı düzenlemeseydi işler bu raddeye gelmeyecekti.
Senin hedef kitlen bensem, benim üstümden para kazanıyorsan, objektif olmak zorundasın. Yoksa senin üzerinden müşterisine ulaşmak isteyen firmaları "bu adamlarla aynı hedef kitleyi paylaşmıyoruz artık, ona göre" diye uyarmakta bir sakınca yok.

eldar said:
Bir yozlaşmadan bahsediliyor, tam olarak ciddi somut örnekler göremesem de genel ahbap-çavuş ilişkisinden bashediliğini anlıyorum. Ama bu her sektörde olan bir şey. Ne biliyim oscar ödüllerini veren akademinin 6 bin üyesinin çoğu hali hazırda sinema sektöründe çalışıyor. Bana anormal gelmiyor açıkçası bu.

Tam olarak ciddi somut örnekler verildi.
O kadar yazı okudum görmedim diyorsan zaten savunulan şeyin ne kadar doğru olduğu ortaya çıkıyor.
"Ciddi mecralar" olan Slate, NYT, WP, Wikipedia'da Fez'in aldığı ödülde yaşanan skandalla ilgili bir şey okudun mu? Okumadıysan buyur: http://gamesnosh.com/fez-investors-outed-judges-2011-igf-award/
Zoe Quinn ile ilişkisi olan Robin Arnott'un Zoe Quinn'e ödül veren jüride olduğunu okudun mu?
Yine buyur:
http://i.imgur.com/tf9ig3e.jpg

Oscar jürisinin herhangi bir tanesinin herhangi bir filme yatırımda bulunduğu ya da ödül verdiği kişilerden bir tanesiyle ilişki kurduğunu okudun mu, duydun mu hiç?

eldar said:
Son olarak sam demiş ki gamer adam ny times vs okumuyor, buna şüpheyle yaklaşıyorum. Gamer dediğin adam niye eli yüzü düzgün gazeteleri okumasın? Aslında buradaki sorun da muhtemelen bir kimlik sorunu. Yani, insanların kendini "gamer" olarak tanımlaması ve bunun içini doldurma süreci. Verdiğim tek linkteki yazı da bundan bahsediyordu.

Gamer eli yüzü düzgün gazete okumaz denmiyor, NYT'nin okuyucu kitlesinin içinde "gaming" kavramını önemseyen ve buna göre bir fikir ortaya koymaya çalışan adam azdır deniyor. Muscle&Fitness okuyucusu ne kadar şu kalıba sığarsa NYT'ınki de o kadar sığar.

Ortada da kimlik sorunu falan yok.
Yalan üstüne kurulmuş bir narrative'in yıkılıyor olduğu sorunu var.
İnsanlar kiminelikimingötünde, aynı isimlerin farklı PR grupları ve medya organizasyonlarıyla bir çok işi döndürdüğü ve hep birbirine çalıştığı bir scene'i değil, tek taraflı olmayan, objektif, dürüst, müşterisine saygı duyan bir ortam istiyor. Şu haliyle tam anlamıyla bir HAVUZ MEDYASI çünkü gaming journalism (bkz: Gawker media).

Ve medya kendi alternatifini çok kolay üreten bir sektör. Hele burada karşı karşıya gelen iki güç de dijital medya ise.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

şu iki olay hakkında bilgi verebilir misn, bu isimler kim, hangi yazı yazılmış, yazının linkini verebilir misin?

Ayrıca, jürinin içinde kadınla yatmış birinin olması yolsuzluk falan değildir, onu da söylemeden geçemeyeceğim. Ancak o jüri üyesiyle oy karşılığında birlikte olmuşsa yolsuzluk olur. Yoksa jürinin yarışmacılardan biriyle daha önceden birlikte olmuş diye affını istemesi gerekmez. Seks bu alt tarafı, beraber sinemaya gitmiş olsalar da yolsuzluk olacak mı?

Jüri detayıyla ilgili bilgi verdim bir üst mesajda.
Argümanın gerçekten trajik bu arada.
Ne bekliyorsun iki kişi arasında "merhaba şu an jüri kimliğim dışında sana çakıyorum" mu demeli adam? "Oy karşılığında"dan anladığın bu mu?
Mesela iş yerinde bir çalışan karşı cins patronuyla yatıyorsa, performansı gerçekten içler acısıysa ama buna rağmen senin yerine o terfi alıyorsa burada tepkin ne olacak, "menfaat karşılığı yatmıyor, nolmuş yani seks alt tarafı" mı diyeceksin?

Nathan Grayson'ın yazdığı article ve de daha fazlası (birlikte Fine Young Capitalists'i haraslayıp fundraising'lerinin içine etmelerinin yanı sıra convention yolsuzlukları) için yine let me google it for you, çünkü sanırım sen geniş araştırmacılığınla bunları gözden kaçırmışsın.

Sosyal ağlarda paylaş

allah rızası için şöyle resim kopyalamayın, şahsen iki satır yazmanı tercih ederim. Ben tanımadığım bir kadını savunmuyorum. Sadece biri biriyle yattıysa illa cinsel ilişkiye girdiğine kıyak geçer mantığına karşı çıktım. Bu gayet olabilir, ama olmayabilir de.
Kadın ne yapmış bilmiyorum, bilmediğim için senden çok basitçe 3 şey istedim biri yazarın ismi, diğeri jürinin ismi sonuncusu da oyunu öven yazıydı. Yazıyı da hala bekliyorum, merak ettim.

Şu hatanı da açıkça söyleyim bir köşe yazarının objektif olması beklenmez. Yazarlar kendi görüşlerini yazarlar. Haberin objektif yazılması beklenir.

Bu kampanyanın hedefi gazeteciler deniyor ama sürekli gazeteci olmayan zoe quinn kötüleniyor. Öte yandan fikrini beğenmediğin gazeteciyi okumazsın geçersin, ama sen objektiflik altında (ki gazeteci tarafsız olmak zorunda değildir, sadece gerçekleri söylemek zorundadır) beğenmediğin görüşleri yok etmeye çalışıyorsun. Köklerini kazıyacağız falan diyorsun.

Mesela benim de şikayetçi olduğum konular var review'lar şişiriliyor, o yüzden sadece user review'ları dikkate alıyorum, okumuyorum başka bir şey. Ama bir kişinin fikrini beğenmeyip onun kökünü kazımaya çalışmak bambaşka bir şey.

Ben öyle derin bir araştırma yapmadım, bir daha söyleceğim şu ana kadar tek bir link verdim, onu da okuduğunu sanmıyorum :).
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

allah rızası için şöyle resim kopyalamayın, şahsen iki satır yazmanı tercih ederim.

Otuz bin vuruşluk yazı var sadece bu sayfada konuyla ilgili.
Resimleri de sen google'lamaya üşeniyorsun diye koyuyorum.

eldar said:
Sadece biri biriyle yattıysa illa cinsel ilişkiye girdiğine kıyak geçer mantığına karşı çıktım. Bu gayet olabilir, ama olmayabilir de.

Özel hayat profesyonel hayatla birbirine karışıyor ve bir conflict of interest yaratıyorsa bu dünyanın her yerinde sorgulanır. Çok az yerde de kabul edilir.

eldar said:
Kadın ne yapmış bilmiyorum, bilmediğim için senden çok basitçe 3 şey istedim biri yazarın ismi, diğeri jürinin ismi sonuncusu da oyunu öven yazıydı. Yazıyı da hala bekliyorum, merak ettim.

Üçü de yukarıda.
Bilginin uzantısının ne olduğunun senin için önemi yoksa .txt değil .png olmasına takmıyorsan bulabilirsin bilgiyi.

eldar said:
Şu hatanı da açıkça söyleyim bir köşe yazarının objektif olması beklenmez. Yazarlar kendi görüşlerini yazarlar. Haberin objektif yazılması beklenir.

İdrakla ilgili bir sıkıntının söz konusu olduğunu görüyorum.
BİR KÖŞE YAZARI ile ilgili bir söylem var mı?
Köşe yazarı objektif olmak zorunda değil ama bu tüm bir MECRAya sirayet ettiyse, köşe yazarları bir topluluk oluşturup "şunu yazalım bunu yazalım" şeklinde kamuoyunu yönlendirme adına TEK TARAFLI ve TEK ELDEN yazılar yazıyorsa burada gazetecilik etiğine aykırı bir durum var.

eldar said:
Bu kampanyanın hedefi gazeteciler deniyor ama sürekli gazeteci olmayan zoe quinn kötüleniyor.

Nerede kötüleniyor Zoe?

eldar said:
Öte yandan fikrini beğenmediğin gazeteciyi okumazsın geçersin, ama sen objektiflik altında (ki gazeteci tarafsız olmak zorunda değildir, sadece gerçekleri söylemek zorundadır) beğenmediğin görüşleri yok etmeye çalışıyorsun. Köklerini kazıyacağız falan diyorsun.

Evet, oyun sektörünü gerek journalism gerek PR grupları, gerek medya organizasyonları, gerek convention'lar ve award'larla kendi ajandalarına uygun olacak şekilde manipüle etmeye çalıştıkları için okuyup geçemiyorsun. Sahip olduğum hobiyi kirletmelerine ve etki altına alıp değiştirmelerine sessiz kalmayacağım. Kökleri kazınacak, kazınıyor da.

Görüşleri ile ilgili de en ufak bir derdimiz yok. Nedir "görüşleri"?
Kendi menfaatleri (click-bait, ödül, satış rakamları, fund, consult fee'ler, PR fee'ler) uğruna bizi/sizi kullanmasına karşıtlık söz konusu. Yok edilmek istenen bu.

eldar said:
Ben öyle derin bir araştırma yapmadım, bir daha söyleceğim şu ana kadar tek bir link verdim, onu da okuduğunu sanmıyorum :).

Araştırmadan fikir beyan ettiğin zaten açık.
Ben senin "okuduğumu sanmadığın" şeyi çok önceden okumuştum ama sen benim yazdığım veya gösterdiğim kaynakların hiçbirini okumadığını zaten kanıtlıyorsun.
Tek bir link vermiş olabilirsin ama "slate'den, nytimes'dan, washington post'dan ve wikipedia'dan" atıf yaparak o yazıları da tartışmanın içeriğine alan sendin.
Hali hazırda zaten tüm bu yazıların aynı narrative'i üstlenmesinin problem olduğunu örneklerle yirmi dört defa açıkladık bu başlıkta.
Sosyal ağlarda paylaş

şu yarışma da torpil iddiasına senin koyduğun resimden sonra baktım, indiecade indie oyun festivali 2013'de depression quest'e ödül vermemiş. Hatta adaylar arasında bile yok.

Olay şu bir gece etkinliği yapılıyormuş festivalde, dj müziği eşliğinde dev ekranda falan. Orada yer alan 24 oyundan biri depression quest, 24 oyunun da birçoğunu duymadım açıkçası. Yani jüri üyesiyle yatıp ödül alma falan yok gördüğüm kadarıyla.

şu etkinlik: http://www.indiecade.com/2013/festival_nightgames/

şimdi oyunu öven yazıyı iyice merak ettim, link verirsen okumak istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

şu yarışma da torpil iddiasına senin koyduğun resimden sonra baktım, indiecade indie oyun festivali 2013'de depression quest'e ödül vermemiş. Hatta adaylar arasında bile yok.

Olay şu bir gece etkinliği yapılıyormuş festivalde, dj müziği eşliğinde dev ekranda falan. Orada yer alan 24 oyundan biri depression quest, 24 oyunun da birçoğunu duymadım açıkçası. Yani jüri üyesiyle yatıp ödül alma falan yok gördüğüm kadarıyla.

Depression Quest "Indie Cade selection" şeklinde reklamını yapıyor.
Yani oyunun pazarlamasına, yani para kazanmasına yol açan bir durum var.
Daha önce de söyledim; profesyonel hayatla özel hayat karışıyorsa orada sıkıntılı bir durum var.

eldar said:

şimdi oyunu öven yazıyı iyice merak ettim, link verirsen okumak istiyorum.

Zoe'i öven yazıyı koymuştum daha önce yukarıda.

Ek olarak yine aynı yöntem seçiliyor.
Bu kampanyanın hedefi gazeteciler deniyor ama sürekli gazeteci olmayan zoe quinn kötüleniyor.
Bunu diyen sendin, neden sadece Zoe örneği veriyorsun?
Fez ile ilgili yazının linkini verdim sana. Ortaya konulan otuz tane farklı argüman var, reveal olan gruplar var, konu neden hala Zoe ekseninde?
Sosyal ağlarda paylaş

yahu dalga mı geçiyorsun. Bir sayfa önce komutan yolsuzluk göremiyorum deyince cevap vermişsin, yok kadın patronuyla yatmış, yok ona ödül verenle yatmış, yok onun oyunu öven yazı yazanla yatmış.

Bakıyorum ne ödül almış, ne de oyunu hakkında olumlu yazı yazılmış. Patron ne alaka onu bilmiyorum. Sonra diyorsun ki niye onu tartışıyoruz.

Fez konusunu bilmiyorum açıkçası, baktım koyduğun şeye. Bir yerden bi şey çalınmış, oradaki isimler fez'in yatırımcısıymış fez ödül kazanmış diyor. Açıkçası ödül jürisinde kimlerin olduğunu ben oturduğum yerden bilemem, o çalındığı söylenen evrakın da doğruluğunu teyit edemem ama sen de edemezsin. Sarı çizmeli mehmet ağanın yazdığı şeye de inanacak değilim. Üstelik verdiğin linkte 2012'de ödül aldı diyor ama 2011'de almış. Yani buna ne diyim, doğru da olabilir yalan da olabilir. Son derece şüpheli bir kaynaktan bir iddia.

Bence gerçekten bu mesele gamer kimliğiyle alakalı büyük oranda. Kendini gamer diye tanımlayanların bu kimliğin sınırlarını çizmesiyle alakalı. Yoksa şunlar fasa fiso.
Sosyal ağlarda paylaş

Zoe Quinn ona ödül verenle yatmamış, onu kısıtlı sayıda oyunun dahil olduğu ve PR amaçlı kullanılan en prestijli indie oyun ödüllerinden birine dahil eden biriyle yatmış diye düzeltiyorum, çok özür dilerim.

Oyunu hakkında olumlu yazılmamış Zoe'nin başka bir game convention'ı rezil etmesi ve sonra kendi game convention'ı üzerine yazmış ve bu convention'ı promote etmiş, düzeltiyorum, çok özür dilerim.

Çünkü bunların hepsi masum ve yolsuzluk olarak tanımlayamayacağımız şeyler. Karşıt argüman üretmek de yersiz. Bu arada tam da istediğim noktada, suçlamaların doğru ya da yanlış, yapılan iddiaların haklı ya da haksız olduğunu biz tartışıyorken (daha doğrusu sen hepsini fas etmek için çabalarken) suçlamanın tarafı olan kişiler tarafından hiçbir şekilde söz konusu edilmeyip suçlamayı yönelten kişilerin integrity'sine yönelen argümanlar içeren yazılara da atıfta bulunup "evetevettabiçokdoğru" çekmiştin.

Zoe Quinn haricinde yüz tane şey yazıldı, içlerinden bir tanesini seçtin, en tangible olanı, bilemem edemem net değil diyorsun.

Kafa aynı kafa. Daha önce de söylediğim gibi tam anlamıyla pro-akp zihniyeti bu. http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/06/07/hece-hece-montaj-yaptilar
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

Zoe Quinn'in patronuyla yatmasında bir sakınca yok.
Bir yazarla yatması ve bu yazarın Zoe'nin oyunu hakkında favorable bir yazı yazması sence çok mu masum?

Nathan Grayson'in içinde Zoe Quinn geçen tek yazısı şu:

http://tmi.kotaku.com/the-indie-game-reality-tv-show-that-went-to-hell-1555599284

Fakat söz konusu yazı Zoe Quinn veya oyunları üzerine bir yazı değil, Game Jam isminde bir show hakkında. Üstelik Zoe Quinn'in bu ilişkilerini ortaya atan erkek arkadaşı dahil taraflardan her biri o tarihte Grayson ile ilişkisi olmadığını söylüyor.

Söz konusu jürinin ödül vermediğini daha sonraki mesajlarında kabul etmişsin zaten.

Ama daha genel olarak bir jüri ile ödül verilen kişiler arası ilişkileri düşünelim.

Hemen her sektörde ödül veren ile verilen kişiler birbirlerini tanırlar. Az tanırlar veya çok tanırlar, yakın arkadaştırlar veya sevmezler ama neticede bu son derece doğal bir durum. Oscar gibi ödüllerde oy veren sayısı çok olduğu için bunun bir önemi olamaz. Ama küçük jüri içeren her ödülde bu tarz ilişkilerin etkisi olduğu söylenebilir.

Dikkat et etkisi olmaz demiyorum, elbetteki olabilir. Ama bunu sanki oyun sektörüne has bir durummuş gibi tartışmanın hiçbir manası da yok.

Zoe Quinn'in özel hayatı açısından ortaya çıkan durum bir rezalet tabii, ama beni ilgilendiren bir konu değil.

Oyun basını eleştirilecekse, Zoe Quinn olayı gibi saçma konular yerine, asıl Total Biscuit'in birkaç ay önce ele aldığı şu tarz bir konunun tartışılması gerekir:

http://www.youtube.com/watch?v=cd13fE5WJ3c&list=UUy1Ms_5qBTawC-k7PVjHXKQ
Sosyal ağlarda paylaş

Ya gelip "kadının gamasutra'da ki yazısını okumazsınız olur biter, ama 1 yazı için siteyi boykot niye ediyorsunuz? tek seslilik oluyor" ve "jüriyle yatsa ne olur ki?" demek "bu olaylar münferit" diyen, "arada böyle garip yasalar çıkarıyorlar ama amaçları bu değil" diyen adamlardan farklı olmamak demektir.

Burda olay 1 kişinin yazdığı yazı değil, o yazıyı savunan bir site yönetimi, aynı ağızdan bir sürü sitede yazılan makaleler, karşı görüş belirtildiğinde silinen mesalar / banlanan kullanıcılar olması. "Yolsuzluk yapılmış" dendiğinde "bu suçlamayla anti-feminist olduğunu kanıtladın" argumanı ile karşılaşma olayı bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunlari review'leyen sitelerin hali ortada.

Parayi basana yuksek puan veriyorlar. Sacma sapan, eksik, sorunlu, basarisiz bir yapim olsa da.

Gamerlar da sonunda isyan etmis, olay bu.

Artik olayin o kadar boku cikti ki belli bir sub sayisinin ustunde belli basli birkac oyun uzerine yorum yapan youtuber'lara bile para veriyor buyuk firmalar reklam amacli, kotu review cikarmasinlar diye.

ps. Sorieno ne ayar vermis ufgh
Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

Oyun basını eleştirilecekse, Zoe Quinn olayı gibi saçma konular yerine

Anlamadığım bir şekilde olayın tek yönünün Zoe Quinn olayı olduğunu düşünen sizlersiniz ama verilen farklı farklı örneklere, ortaya konan çok geniş bir skaladaki argümanlara rağmen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...