Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zoe Quinn Olayları ve GamerGate

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Bu olayla ilgili rezalet based bir yazı yazmıştı Verge. Yakında varsa onlardan da çeker Intel desteği.
Ulan Intel bu. Senin zavallı tehditlerin karşısında boyun mu eğer yoksa smear ediyorsunuz diye ipinizi mi çeker.
Kafası hiç çalışmıyor bu hipster malların.
Sosyal ağlarda paylaş

ya şu linkleri archive'den filan verin, bu adamların isteği zaten böyle rage ile hit almak.

https://archive.today/rvXy9

sorieno'nun link yerine şuna basalım lütfen. aha civciv de yapmış eline sağlık.
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/840/732/d56.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

Yazı da burada.
http://www.theverge.com/2014/10/2/6886747/intel-buckles-to-anti-feminist-campaign-by-pulling-ads-from-gaming

Yemin ederim Şamil Tayyar Abdülkadir Selvi seviyesinde şu adamlar ya.

sonunda ne olup bittiğini anlatan bir yazı.

Benim gibi olayı merak edenlere anlatıyorum. Bir tane kadın oyun yapımcısı(zoe quinn) erkek arkadaşından ayrılmış, adam da yedirememiş bu kadın beni aldattı kotaku'dan biriyle yattı diye blog açmış. Bunun üzerine internet linçi yapılmış kadına, tehditler, çıplak fotoğraflarının yayılması falan.

Bu olay üzerine(kendisi öyle diyor) leigh alexander diye bir kadın gamasutra'da eleştirel bir yazı yazmış. http://www.gamasutra.com/view/news/224400/Gamers_dont_have_to_be_your_audience_Gamers_are_over.php

Buna çok sinirlenip 4chan'da, reddit'de falan spam kampanyası başlatmışlar gamasutra'nın reklam verenlerine. Intel de bu spamlar karşısında reklamlarını çekmiş gamasutra'dan.

Tabi bir yandan tartışmalar dönmüş, oyunlarda seksizm var mı, olmalı mı. Oyun gazeteciliğinin durumu, oyunlar sosyal konulara temas etmeli mi gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

verge'un yazısını dün okumuştum da comment kısmında iyi tartışma dönüyordu.

verge'un o yazısı diğerleri gibi rezil

said:
But the piece quickly drew flak from those who saw the acknowledgement of video gaming's depth and breadth in 2014 as a personal attack on their very own identity. Rallied under a dedicated hashtag — #GamerGate — self-identified gamers missed the point, accusing Alexander and her games writer peers of trying to bring about the end of gaming, and raging against this imagined dying of the light with melodramatic pronouncements.

hehe evet.

said:
Gamasutra, which will presumably lose income as a result of Intel's decision, is an outlet that caters to video game developers, hosting diaries from industry professionals and maintaining job listings for those who make games for a living.

yine suçluyuz.

said:
The #GamerGate hashtag is inextricably linked to campaigns of harassment and its proponents have been demonstrably manipulated by a small number of people who want to hurt others for fun. Until now it has had no major successes, but by giving in to its demands and pulling its advertising from Gamasutra, Intel has legitimized a movement that has shown itself to be anti-feminist, violently protectionist, and totally unwilling to share what it sees as its divine right to video games.

şuraya ağır küfür yazıp da sildim. embesil sürüsü bunlar yemin ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

verge'deki yazı ne olup bittiğini çin devlet gazetesinin hong kong protestolarını anlatması gibi anlatıyor, "bunların hepsi bindirilmiş kıtalar" bile demişler. susurluk gibi tren yapıp giderken kaza yapınca ifşa olan tiplerin ad misogynum üzerinden çırpındığı sayısız yazıdan biri. penguen belgeseli izlemek istiyorsanız okuyabilirsiniz.

babacum onların hiçbirini anlatmıyorlar işte çünkü yahudi lobisi v2, neyi bilmeni isterlerse onu sunuyorlar. "çok düşünme sen kafanı yorma bak biz anlattık" diyorlar. kuzey kore-tier propaganda.
http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/839/584/a0e.jpg
1984 enactment sanmayın bunlar gerçekte yaşanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ama gerçekten bi "tepki" noktasından "movement" noktasına geldi artık. Bundan sonra yavaş yavaş bir kültüre dönüşüyor. Bu çok iyi bir şey.
Momentum kaybediyorlar dedikçe daha da güçlendi bu akım.
Intel'i etkilemeyi başardıysak gerisi de gelir.
Yavaş yavaş kökleri kazınacak artık göreceksiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

ben sadece oradan okumadım, slate'den, nytimes'dan, washington post'dan ve wikipedia'dan da okudum. İşin kabası ve başlıkta zoe quinn olduğu için, öyle bir özet geçtim.
Şu yazı çok uzun ama herkese de tavsiye ederim http://www.theguardian.com/technology/2014/sep/03/gamergate-corruption-games-anita-sarkeesian-zoe-quinn

Burada oyun sektöründeki ahbap çavuş ilişkisine karşı olmak ayrı(ki her sektörde var), birkaç isim üzerinden bir kampanya yürütmek ayrı. Bu hareketin içinde cinsiyetçilerin ve muhafazakarların olduğu yadsınamaz ama hepsinin böyle olduğu da söylenemez.

İllaki birinin "gamer"lar hakkında yazdıklarını eleştirmek için amerikan sağcılarıyla omuz omuza olmak gerekmiyor sanki. Beğenmediğin bir görüşn yayınlayan mecrayı takip etmemeyi anlarım ama batırmaya çalışmak biraz abartı geldi bana.

Guardian'daki yazıyı da tekrar tavsiye ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Vermiş olduğun linklerdeki yazarların tamamının olaya angaje olduğu bir gerçek. Yani sen hali hazırda objektif olmamakla suçlanan ve yaptığı işin en önemli tanımında objektiflik bulunan bir güruhun, kendilerine yöneltilen suçlamaları savunma adına tamamen tek taraflı, yöneltilen suçlamalara cevap vermeden olayı istedikleri narrative'le anlattıkları yazıları refere ederek onları haklı bulduğunu söylüyorsun. Sorunun zaten çıkış noktası burası, Gamergate'in bir movement olarak ortaya koyduğu tespit zaten "oyun yazarlarının kendi istedikleri/avantaj elde ettikleri/birilerini veya kârlarını koruma amaçlı tek taraflı objektiviteden uzak yazılar yazması" iken bu örnek doğru bir örnek olmuyor.

Bu yazıların hiç bir noktasında "Gamergate'in savunduğu konular arasında favorism var, yazıların ve yazarların corrupt olduğundan şikayetçiler, kendi aralarında kurdukları geniş çerçeveye sahip kapalı gruplarda konuları istedikleri gibi manipüle ederek ortaya tek sesli bir narrative çıkarıyor ve bu şekilde kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyorlar" denmiyor. Bu konu hakkında türlü mecrada (reddit, 4chan, sayısız board, forum, twitter) kullanıcılar sadece olaydan söz ettikleri için banlanıyor, sektörden dışlanmakla tehdit ediliyor, işlerinden oluyor, doxx ediliyor, harasa maruz kalıyor şeklinde bir bölüm var mı? Evet Zoe Quinn de Anita da kendi ajandalarını ortaya koymak için feminazilik ve mizojeni argümanlarıyla binlerce insanı etkilediler ve bu şekilde yarattıkları kitleyle bir şekilde (amaçlarını tamamen konu dışında tutuyorum) hareket ediyorlar ve insanlar buna karşı çıkmak adına isimlere yönelik de hareket ettiler. Bunda sakat bir şey var mı? 17 Aralık olaylarında Türkiye Cumhuriyeti başbakanı Tansu Çiller olsaydı ona gösterilen tepkilere "feminizmi baskılamak istiyorlar, mizojeni yapıyorlar" mı diyecektik?

Death threat gelmişmiş, so what. Şu an Gamergate'i savunan bir çok isim (Adam Baldwin, Christina Hoff Sommers, InternetAristocrat, Milo, Camera Girl gibi öne çıkanlar) da aynı şekilde doxxing'e ve ölüm tehditine maruz kaldı. Bu bir narrative değil zira movement'ın şekillendiği konu özeli hiç bir zaman "İnsanları ölümle tehdit edelim, feminizmi baskılayalım" olmadı. Milyonlarca insanın dahil olduğu bir hareket içinde bu tip bireysel çürüklüklerin yaşanması kadar doğal bir şey olamaz (bir kısım kendini bilmez geymırgeytçi, gerçek geymırgeyt bu deyil). Ortada örgütlenmiş, lideri veya sözcüsü olan, belli bir ajanda ve belirlenmiş, adı konulmuş talepler üreten bir hareket yok çünkü. Gamergate savunucuları, filhakika, ısrarla bu şekilde bir yöntem belirlemekten imtina ettiklerini söylüyorlar zaten.

İddia ettiklerinin aksine, basement dweller, upper-mid class white male misogynists değil, homojen olmayan bir hareketi (1) (2) "şöyle yapıyorlar, böyle yapıyorlar, hareket buna saldırdı, hareketin altında mizojeni var, feminizm karşıtlığı var" şeklinde yargılayamazsın. Yargılarsan komik duruma düşersin, sadece kendi badaklığından ve ezikliğinden ötürü kızlara yaklaşma stratejisini MERİÇLİK üstüne kurmuş white knight'ları inandırabilirsin ve bu false narrative'i üstelik sen homojenize bir grup içerisinde (linkini vermiş olduğum kapalı gruplar, friend chain'ler, twitter interaction'ları) yaparsan suçlu olduğun tartışılmaz bir gerçektir.

Antigamergateciler sadece konuya uzak olan ve hedef kitlenin dışında kalan bir kaç insanı kandırabilir bu yazılarıyla. Guardian'da bu konu hakkında bilgi sahibi olan ve akşam eve gittiğinde 2 el dota atan, haftada bir halo lan party düzenleyen adamın yarattığı etki bu olaya angaje olmuş, gamerlığı bir kimlik olarak kabul etmiş (evet self-identified, buranın da 'gamer kimliği' üzerine inşa edilmiş bir mecra olduğunu unutmayın) bir kitlenin gösterdiği tepkinin yanında solda sıfır kalır. Bu yüzden de yeryüzünün en sağlam hardware şirketi olan Intel sponsorluktan çekiliyor. Bu adamlar Atiker Sıralı Otogaz Sistemi değil, böyle bir karar alıyorsa (zira hiçbir adım atmamış olsaydı Intel, Gamergate savunucuları Intel'e vurdum duymaz, cehenneme kadar yolları var demeyeceklerdi) emin ol PR departmanı ve üst yönetim bu konuyu enine boyuna tartmış, pros-cons belirlemiş ve ona göre aksiyon almıştır. Bu da demektir ki en üst mertebeden gelen bu yumruk, en pes sesten gelen bu bağırış, alt taraflarda da "onlar yaptıysa bir bildiği vardır" etkisi yaratacaktır orta-uzun vadede. Intel'le çalışan bir çok ortak firma da zamanla bu yola başvuracaktır.

Adım adım yaptıklarının hesabını ödeyecekler. Ödemeye de başladılar zaten.
http://makealist.com/content/gamergate-watch-them-fall

Bu vesileyle gün içerisinde Verge linki verdiğim için beni affedin gencolar.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar, verdiğin yazıların çoğu direkt ahbap-çavuş ilişkisinde olmasa bile zaten mainstream medya 20 yıldır filan "oyunlar şiddeti körüklüyor" savını fiştekliyor, bunu şimdi ellerini ovuştura ovuştura "oyunlar kadınlara karşı şiddeti körüklüyor"a çeviriyorlar zira gamer adam nytimes, wpost, guardian filan okumuyor zaten, onların satış yaptığı kitler angry birds ve farmville oynuyor en fazla, kısacası hani o "gamer'ları yokettiler" denen kitle. "okuyucularımız bravo, bu kadın düşmanlarını siz free to play mobil oyunlar oynayarak denize döktünüz, sizin sayenizde rage açtılar" da yazsalar tam olacak.

valla murican sağcılarıyla omuz omuza değilim, onlar ayrıca kapışıyor diye de üzülmüyorum ama. bu kadar büyük hareket olunca her çeşit insan oluyor ister istemez. gezi'de yaşandı benzer durum, biliyoruz. keşke özgürlükçü geçinenler destek verse de onları pohpohlasak.

geri kalanını da sorieno layığıyla yazmış, ellerine sağlık.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

ben sadece oradan okumadım, slate'den, nytimes'dan, washington post'dan ve wikipedia'dan da okudum. İşin kabası ve başlıkta zoe quinn olduğu için, öyle bir özet geçtim.
Şu yazı çok uzun ama herkese de tavsiye ederim http://www.theguardian.com/technology/2014/sep/03/gamergate-corruption-games-anita-sarkeesian-zoe-quinn

Burada oyun sektöründeki ahbap çavuş ilişkisine karşı olmak ayrı(ki her sektörde var), birkaç isim üzerinden bir kampanya yürütmek ayrı. Bu hareketin içinde cinsiyetçilerin ve muhafazakarların olduğu yadsınamaz ama hepsinin böyle olduğu da söylenemez.

İllaki birinin "gamer"lar hakkında yazdıklarını eleştirmek için amerikan sağcılarıyla omuz omuza olmak gerekmiyor sanki. Beğenmediğin bir görüşn yayınlayan mecrayı takip etmemeyi anlarım ama batırmaya çalışmak biraz abartı geldi bana.

Guardian'daki yazıyı da tekrar tavsiye ediyorum.

Aramızdan hain çıktı resmen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...