Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

psikiyatr ve ilaç tecrübeleriniz

SIKYAHONAW

Öne çıkan mesajlar

selam, öncelikle doktora gitmeni öneririm.
imkanın varsa yaşadığın ortamdan uzaklaş biraz, sade yaşamaya çalış, yaptığın rutin şeyleri yapmamaya çalış. onun dışında bi hobi bul, spor yap, kafanı öyle dağıtabilirsin. durmadan evden işe işten eve vs. sıkıntılı. yani bikaç yenilik yap özetle, farkındalığını geliştir, olayları aşırı analiz etme, detaylara takılma ..
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

"Tatar Ramazan" said:

sipeyskeyk said:

Effexor kullanmayın.

Niye ki, kuşu mu öldürüyor bu da?
Yok abi kuşa etkisi yok da, bırakması çok zor. Bırakmaya çalışınca amına koyuyor adamın çok afedersiniz. Azalta azalta, doktor kontolünde, aylar içinde bırakmak lazım.

Şu doğru, çekilme etkileri diğer antidepresanlardan çok daha sert. Soğuk hindi bırakmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Piyadadaki en iyi güçlü antidepresanların kalıcı etki yaratması için en azından dört haftalık düzenli kullanım gerekiyor. Fakat güncel bilimsel araştırmaların ışığında farkedildi ki bir dakikada daha iyi etki eden ilaçlar da var.

http://www.sciencedaily.com/releases/2014/01/140107102442.htm

http://news.yale.edu/2012/10/04/yale-scientists-explain-how-ketamine-vanquishes-depression-within-hours
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

masa said:

Psikoloğa gitmeden psikiyatriste gitme.
Gideceğin psikoloğu da iyi seç. Artık işletme mezunlarıda klinik psikolog olabiliyor. Psikoloji mezunu olsa dahi, hangi üniden mezun olmuş, uzmanlık alanı ne araştır. Tavsiyeediyorum.comdan filan seçme.

uydurma lan psikoloji veya psk. danışmanlık lisansın olmadan klinik psikolog falan olamazsın normal. başka bölümden klinik psk. olmak için yüksek lisans + doktorayı da yapman lazım ki onu yapınca zaten psikoloji okumuş kadar oluyorsun sdfsgf. üstüne bir de çoğu üniversite zaten psikoloji lisansı olmayanları klinik yükseğine ALMIYOR. zaten lisansı bitirsen bile herkes klinik yükseği yapamıyor çok kolay değil tutturması. uzmanlık alanı diyosun da zaten yüksek lisans yaparak klinik psk. olunuyor yani uzmanlık alanı o oluyor ne demek istedin anlamadım sdflkmsdv

edit: eksik yazmışım.

Yok hacı yanlışın var. Ben psikoloji mezunuyum, bu sene de
yüksek lisansa kayıt yaptırdım. Şuan bir üniversite ales puanı istemeden başvuran ilk 100 kişiyi, 8.500 tl karşılında klinik psikoloji yüksek lisansına kayıt alıyor.

Alan dışı kişilerin parayı bastırıp klinik psikolog olması psikoloji öğrencilerinin en büyük derdi. Alan dışı öğrenci kabul etmeden üniversitelerin sayısı malesef azınlıkta, özel üniler için diyorum tabi.

Edit: Düzgün eğitim veren bir üniversiteden klinik eğitimi alırsan. Uzman oluyorsun ama gene de kişilerin ayrıca uzmanlaştığı bir alan oluyor. Mesela adam klinik psikolog madde bağımlıları ile çalışıyor, diğeri depresyon çalışıyor.

Madde bağımlıları hakkında yeteri bilgiye sahip olmayan psikoloğa maddeden kurtulmak için gidersen pek işe yaramaz.Psikoloğun hangi konularda çalıştığını araştırmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

masa said:
yüksek lisansa kayıt yaptırdım. Şuan bir üniversite ales puanı istemeden başvuran ilk 100 kişiyi, 8.500 tl karşılında klinik psikoloji yüksek lisansına kayıt alıyor.

Alan dışı kişilerin parayı bastırıp klinik psikolog olması psikoloji öğrencilerinin en büyük derdi. Alan dışı öğrenci kabul etmeden üniversitelerin sayısı malesef azınlıkta, özel üniler için diyorum tabi.

benim kafa uzmanlık deyince gelişim endüstri blabla onlara gitti. yüksek lisansın üstüne doktora da yapmaları şart diye biliyorum, yanlış mıyım? öyleyse ben de yapayım anasını satim sdflkm
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

masa said:

benim kafa uzmanlık deyince gelişim endüstri blabla onlara gitti. yüksek lisansın üstüne doktora da yapmaları şart diye biliyorum, yanlış mıyım? öyleyse ben de yapayım anasını satim sdflkm

yok abi birşey şart değil. açıköğretimden işletme bile bitirsen paran varsa klinik psikolog ünvanını alırsın ama psikolog olamazsın tabi. gerçek psikologlarda senden nefret eder, heryerde ezerler. Ama asıl parayı kıranlar böyle alandışı mezunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyanın her yerinde insanlar gerçek acı ve kayıplar yaşarken, saçma salak nedenlerden ay işim sitresli ay kız arkadaşımı yeterince sevemiyorum diyip ilaç alarak bunlarla "baş etmeye" çalışmak tam bi zayıflık örneği, %100 omega davranışı demek istemiş.

İki gram erkek olun da sorunlarınızla yüzleşin bile demek istemiş olabilir. Hemen diprisyindiyim iliç içiyim miymiymiy
Sosyal ağlarda paylaş

Hastalık ve yoksulluk gibi nedenler daha baskın, ölüm sonuçta bi bitiş ama bir yakınının çektiğini görmek insanı daha kötü etkiler.

Hayallerimin hepsi gerçekleşmiyor, neden rus milyarderleri gibi yaşayamıyorum falan bunlar sorun değil şımarıklık. Ağzının ortasına bi tane patlatsam kendine geleceksin belki, onun yerine gidip ilaç alıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmetalttan said:

tecavüze mi uğradın? annen baban mı öldü? ağır bi travma mı geçirdin? "yhaa işten dolayı çok stresliyim yhaaa" ilaç almak için geçerli bi sebep değil.

Akraba evliliği olmamasına rağmen sakat doğan çocuğua "kalk kalk bişey olmaz millet akraba evliliğinden sakat kalıyor sende yoktur ondan" demekten hallice bir yorum şu yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...