Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 evet beyler, konu hakkında bilgisi olan var mı? kısaca şöyle diyelim zira fazla bilgim yok: said: 1940’lı yıllarda fareler üzerinde bir takım deneyler yapıldı. Farelerin beyninin bir kısmı alındı ve göstereceği tavırlar izlendi. Sonuçta fare, kendisine öğretilen yolu, beyninin bir kısmı alınmadan önceki gibi bulabilmekteydi. Yine görme merkezinin yüzde 98’i alınmış bir kedi, görme fonksiyonunu eskisi gibi yerine getirebilmekteydi. Bu durum, bilim adamlarını şaşırttı. Nörofizikçi Karl Pribram, beynin holografik özellik gösterdiğini düşünerek, bu husustaki çalışmalarına ağırlık verdi. 1960’lı yıllarda hologram prensibi ile ilgili okuduğu bir yazı, kendisinin düşündükleriyle paraleldi. Pribram’a göre, beyin fonksiyonları holografik olarak çalışmaktaydı. Beyinde görüntü yoktu, peki o zaman neyin hologramı oluşmaktaydı. Gerçek olan neydi? Görünen dünya mı, beynin algıladığı dalgalar mı, yoksa bundan da öte bir şey mi? Bugünkü fizik anlayışımıza göre Evren, birbirini kesen pek çok elektromanyetik dalgalardan meydana gelmiştir. Bu tanıma göre, uzayda boşluk yoktur, her yer doluluktur. Ünlü fizikçi David Bohm, atom altı parçacıklarla ilgili araştırmaları neticesinde Evren’in de dev bir hologram olduğu kanısına vardı. Bohm’un en önemli saptamalarından biri, günlük yaşantımızın gerçekte bir holografik görüntü olduğudur. Ona göre Evren, sonsuz ve sınırsız "TEK" bir holografik yapıdır ve parçalardan söz etmek anlamsızdır. kaynak: Michael Tablot (Holografik Evren) "david bohm" said: 20 aralık 1917 tarihinde pennsylvania'da doğan 27 ekim 1997 tarihinde londra'da ölen ünlü kuantum fizikçisi ve düşünürdür. bohm, nöropsikoloji alanında, kuantum-matematik ilkeleriyle ve dalga süreçleriyle uyumlu olarak, beynin bir hologram gibi işlediğini öngören "holonomik model"i ortaya koydu. ona göre evrende hiçbir şey bütünden ayrı düşünülemez. görebildiğimiz ve göremediğimiz her şey muazzam bir düzen içerisinde birbirleriyle bağlantılıdır ve hepsinin özünde aynı bilgi saklıdır. bazı yetenekli kişiler geçmişi bir ekranda izlermişçesine görebilmektedirler. benzer şekilde, kozmik hologramın içinde geleceğe atlamak ta mümkündür. gelecekte olacak bazı olayları görmenin geçmiş olayları görebilmek kadar kolay olduğunu belgeleyen büyük bir kanıt birikimi vardır. bohm'un her insan şuurunun kaynağının saklı düzende bulunduğu yolundaki önermesi hepimizin geleceğe geçiş yapabilme yeteneğine sahip olduğumuzu ima etmektedir. bohm'un en önemli saptamalarından biri, günlük yaşantımızın gerçekte bir holografik görüntü olduğudur. ona göre evren, sonsuz ve sınırsız "tek" bir holografik yapıdır ve parçalardan söz etmek anlamsızdır. diğer: http://www.kuark.org/2011/08/holografik-evrende-mi-yasiyoruz/
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 ilk yorumda allah olması şaşırttı mı? tabii ki hayır.
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 bilimin ilerlemeye çalışmasını cahillik olarak niteleyip sonra elinde ayfon, evinde maclerle falan gezmek. o macler ayfonlar zaten newtonun kafasına elma düşüp HAAA ANLADIIIM demesiyle üretiliyor.
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Abi ezoterik düşünceleri bilimle örtüştürmeye çalışmak hiçbir zaman diliminde olmadığı kadar kolay artık. İlk paragrafta bahsedilen deneylerin kontrol grubu nerde, hangi koşullarda yapılmış, kim yapmış, tekrarlanmış mı, kaç hayvan üzerinde yapılmış, hayvanların yaşı, geçmişi neymiş hiçbir bilgi yok. Beynini aldık, yaşamaya devam etti demek ki holografik.... Ya şöyle şeylerle ilgilenmek yerine oturup iki satır görelilik okusa insanlar, kuantum mekaniği baksa ufukları çok daha genişleyecek. Onun yerine gelip şu adamın; http://www.crystalinks.com/talbot.jpg yazdığı şu kitabı; http://www.theshiftofconsciousness.info/HolographicUniverse.jpg paylaşıyorsunuz. Bir de üstüne "bilimin ilerlemesi elde iphonela olmuyor, bunlarla oluyor" minvalinde şeyler diyorsunuz. Yapmayın.
Anelor Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 o ilk deney nasıl yalan bir deney öyle. külliyen yalan anasını satıyım. her okuduğunuza inanmayın.
denalir Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 İncognito kitabında kısmen yer alıyor, beyin geçmiş deneyimlerine dayanarak bir imgeyi otomatik olarak tamamlayıp ( konuya göre holografik ) öyle algılamamızı sağlıyor. Kitap bilinçaltını konu alıyor, holografik temada tamamen bilinçaltında kurgulanıp beyine sunuluyor. Kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim, çoğu bilgi çok şaşırtıcı ve bilimsel gerçek, sallama değil hatta resimli örneklerle sınırlı insan algısına çok iyi gönderme yapıyor, ve hem okuyarak hem deneyimleyerek şaşırtıcı olabiliyor.
denalir Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 chrome said: ya o kadar sacma ki... Okumak gerek bazen
zeper Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 David Bohm severim...konuyu yarın okuyup cvp yazcam . o kadar pseudoscience olmaybilir Bohm'un araştırmasıysa. şimdilik kaçtım uykum feci
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 neutrino said: Ya şöyle şeylerle ilgilenmek yerine oturup iki satır görelilik okusa insanlar, kuantum mekaniği baksa ufukları çok daha genişleyecek. Bizim ömrümüz çürüdü adamlar kuantum mekaniğini kitaptan okuyupta anlayacak? Yav he he :D
chrome Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 sunun meleklerle konusmak mottosundan farki yok lan. ne kadar seviyorsunuz sacmalamayi. onca yillik sistematigi boklamayi. orta yerinden bacaginizi sokmaya calisiyorsunuz. ulan klasik modeli okuyup ustune şrödingerden alip bi quantum 101 yapsaniz yeter lan. vallahi is degil 6 saat surmez. hayir illa fantazi yapacagim diyorsaniz sicim var imaginary time teorisi var. holografik evren ne la salaklar. hologramla ne alakasi var onun. quantumla dusunce gucu kitabi tier seyleri okuyup okuyup gaza gelmeyin. nasil ki bir tabloyu elestirmeden once temel resim okuma bilgisine ihtiyaciniz varsa bilimde de ayni sey gecerli. vallahi zor degil abi 6 saat yeterli. komik duruma dusmekten iyidir boyle.
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Atom altı Allah'ın arşıdır tahtıdır, egemenliği hükümdarlığıdır. Bu alanda yapılan oynamalar maddenin varlık özelliğini bozmak yasalara karşı gelmek anlamını taşır ki sonu cehaletin getireceği bir kıyamettir. Nitekim bu süreç yaşanacak belli ki insan oğlunun keskin çizilen çizgileri fark etmesine rağmen kendisinin faydasına kullanmaktan ziyade bilimi egosunu şişirmeye ve inançsız bir biçimde temellendirmeye devam edecek. Sizin incelenemeyen alan hakkında bu kadar kesin çizgilerle konuşmanız bana oldukça komik gelmekte. 160 uzay varmış falan komik şeyler. Kuantum bir madde gibi masaya yatırılamaz bu çizgi çok belirgin ve keskindir ve siz kuşatıldığınız alan hakkında zann ile atıp tutuyorsunuz bir adım dahi ileri gitmeniz mümkün değildir bu alanda. Bu nedenle bu alandan insanın hayrına bilim ve teknoloji olarak faydalanmaya bakınız gereksiz teorileri ile kafa yormayınız. Hiçbir sonuç vermesi imkan ihtimal dahilinde değildir zira söylediğim gibi bu alan masaya yatırılabilecek bir alan değildir.
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 önceden hazırladım bu gifi hepimize.
chrome Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 aslinda islam dininde degil sorun abi. dinimizi gotunden anlayanlar yuzunden cahil kalmis kumulatif zihniyetin urunu bunlar.
denalir Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Alınma gücenme olmasın, bahsettiğim kitabı okumanı tavsiye ettim :D Bilinç ve bilinçaltının olayınla ilgili. Ve evet meleklerle konuşmak olayından azcık farklı.
samaella Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2014 ben bu kitabı çok sevmiştim http://www.dr.com.tr/pimages/Content/Uploads/ProductImages/696918/4d69527a-18e3-4669-bcd5-c2a9628380d9.jpg
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 chrome said: sunun meleklerle konusmak mottosundan farki yok lan. ne kadar seviyorsunuz sacmalamayi. onca yillik sistematigi boklamayi. orta yerinden bacaginizi sokmaya calisiyorsunuz. ulan klasik modeli okuyup ustune şrödingerden alip bi quantum 101 yapsaniz yeter lan. vallahi is degil 6 saat surmez. hayir illa fantazi yapacagim diyorsaniz sicim var imaginary time teorisi var. holografik evren ne la salaklar. hologramla ne alakasi var onun. quantumla dusunce gucu kitabi tier seyleri okuyup okuyup gaza gelmeyin. nasil ki bir tabloyu elestirmeden once temel resim okuma bilgisine ihtiyaciniz varsa bilimde de ayni sey gecerli. vallahi zor degil abi 6 saat yeterli. komik duruma dusmekten iyidir boyle. Abi cehalet öyle bir şey ki, adamlar gerçekte bilimsel olmayan şeyleri bilimsel gerçeklerden ayıramıyorlar. Çünkü temelleri yok, bilimsel gerçekleri anlamamışlar daha. Yani adamlar için mıknatısın uzaktan demiri çekmesiyle telekinesis arasında hiçbir fark yok. O olursa diğeri de mümkündür ama henüz bulunmamıştır diye düşünüyorlar. Açıp kitap okumak zor geldiğinden, detaylar sıkıcı olduğundan, nerede uyduruk, tüketimi kolay bilgi varsa sağlamlığını falan düşünmeden atlıyorlar üzerine. Bir de ateşli biçimde savunuyorlar nazar konusunda olduğu gibi sfsdf
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 kusura bakmayın da sağa sola saldırmak için bahane arıyorsunuz hayır, zaten konun konsepti, "böyle bir şey var, nedir ne değildir" fiziğin ağzından girip, dibinden çıkmışsınız ama tartışma adabınız yok maalesef, misal bu konu, orada iki isim var, adamları tanıyorsanız dersiniz, bunların yaptığı yalan dolan şeylerdir, şu araştırma veya şu konu başlıkların dan baka bilirsiniz... öbürü der, olur mu şunun şurası böyledir falan... millete sicim teorisi okumasını öneriyorsunuz ama adap kahvehane düzeyinin de, ha birde konu ile alakası olmayanlar ama "aklıma yatmadı o yüzen saçma" diyenler var ki, sanırsın engizisyon papazı mübarek... dediğim gibi benim konu ile fazla alakam yok sadece sağdan soldan görüp başından kıçından okudukları var, hatta kitap falan okumuşluğum da yok... bu konu içi misal şimdi bulamadım ama kopyalayıp bir yere kaldırdığım bir yazı okumuştum, tam hatırlamıyorum ama babası fizikçi olan ama kendi başka bir branş -aklıma gelmiyor şimdi- onun üzerinde gelişiyor... bu yüzden soruyorum, konu üzerinde destekleyen ve yalanlayan çalışmalar öneren ama kendi çıkarımları veya fizik doktorası yapmayı önermeyen birileri var mı?
zeper Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 belirsizlik ilkesi ile çelişen bir teori bence holografik evren. tüm bilgi zaten mevcut onu ölçmeye gerek yok,açık bir şekilde de görülebilir. Ama ben zaten belirsizlik ilkesine çok fazla bağlanamıyorum. Bilmeyenler için özet: Heisenberg'e göre bir parçacağın yerini ve hızını asla tam olarak bilemeyiz,en basidinden bir elektronun. Hızını ölçsen yerini değiştirir,yerini ölçsen hızını değiştirirsin. O yüzden evrende her şeyde h/2pi gibi bir belirsizlik yatar...h=10^-36..... EPR(Einstein, Podolsky, Rosen) düşünce deneyi var mesela....gözleme ihtiyaç duymadan da bir parçacığın özelliklerini diğerine bakarak ölçebilrsin. mesela bir parçacık var,2ye ayrılıyor durgun halden...momentumları ters yönlü ve eşit olmak zorunda momentum korunumundan. İki dedektör koyup birinle bir parçacığın hızını birinle diğer parçacığın konumu ölçtürüp...iki bilgiyi de birleştirip belirsizlikten kurtulabilrsin. Bu tabi düşünce deneyi...ama bu deneye göre biz bakmıyor olsak bile ölçebiliriz ve bu fikir bana Hologramik evreni çok destekliyor gibi geldi çünkü ihtiyacın olan tüm data tıpkı bir farenin beynine yerleştirilmiş gibi buraya yerleştirilmiş. ve ortada belirsizlikten ziyade ölçme eksikliği var. Quantum teorisini her ne kadar hayranlıkla okumuş olsam da, çok yetersiz olduğunu düşünüyorum. quantumun gerçekten bir ara geçiş teorisi olduğunu düşünen bir arkadşımdan alıntı yapacam, quantum mechanics is just a small bridge to wonders....
zeper Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Leonard Susskind'i çok severim çok iyi mi teorik cosmologist...vaktiniz olduğunda izleyin http://www.youtube.com/watch?v=2DIl3Hfh9tY Bir de Big bang teoride şu vardı..Hologram ,le ilgili=) http://www.youtube.com/watch?v=uupTIlbZZFw
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 zeper said: Ama ben zaten belirsizlik ilkesine çok fazla bağlanamıyorum. EPR(Einstein, Podolsky, Rosen) düşünce deneyi var mesela....gözleme ihtiyaç duymadan da bir parçacığın özelliklerini diğerine bakarak ölçebilrsin. mesela bir parçacık var,2ye ayrılıyor durgun halden...momentumları ters yönlü ve eşit olmak zorunda momentum korunumundan. İki dedektör koyup birinle bir parçacığın hızını birinle diğer parçacığın konumu ölçtürüp...iki bilgiyi de birleştirip belirsizlikten kurtulabilrsin. Abi quantum entanglement diye bir şey var. Belirsizlik ilkesi çürütülmüş değil.
zeper Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2014 yok çürütülmüş demedim zaten. Quantum entanglement'ı biraz okudum detaylı bilmiyorum. Sonuçta q.m. açıkları giderilmeye çalışılıyor yeni teorilerle kabul. Sadece unified teori olduğunu düşünmüyorum. Bir çok açığı var hala... Ama sonuçta taban oluşturduğunu biliyoruz.
Öne çıkan mesajlar