Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

baş dönmesi

yav

Öne çıkan mesajlar

son 2 günde yaptığım bir takım cahillikler sonucu oluştuğunu tahmin ettiğim bugün başıma gelen durum.

"tl;dr"
2 gün önce sabaha doğru 2 küsür duble viski içtim, fakat evde bu olay öncesindeki 6-7 saat içecek su yoktu. normalde alkole direncim çok iyi ama 1 aydır epey azalttım o bir yana, dehidrasyon sonucu başım ağrıcak gibi hissettim ve biraz süt içip uyudum (mantığa gel,,, evde başka sıvı yoktu napim) bişi içme planım da yoktu şeytan dürttü dolapta kalmış şişenin son kısmı falan işte.

uyandığımda çook hafif başım ağrıyodu hakkaten, geçmek de bilmedi. tost yiyip kahve içip biraz oyalandım ve markete gidip su aldım dönüşte de eczaneden apranax aldım. adam direkt apranax fort verdi, vitrinde de düşük dozlusu yoktu. Zaten bayık hissettiğimden sesimi çıkartmadım. Normalde başım pek fazla ağrımaz, ağrıdı mı da eşantiyon etol'ler oluyor etrafta onlardan içerim hep. Öğlen 15-16 civarı yuttum bu apranax fort'u.

ilerleyen saatlerde baş ağrısı kalmadı, zımba gibi oldum.

bu arada evde sürekli temizlik tertip işleriyle uğraşıyorum. çok uzun zamandır bakımsızdı. perde yıkayıp asmaktan gir, eşyaları oraya buraya taşımaya, ufak tefek eşyaları tamir etmeye çık, sürekli etrafımda dönüp duruyorum.

sonra dün akşam 22 civarı da dışarı çıktım. öğlen apranax aldığım aklımdan tamamen silinmiş. 2 bira içtim.

bugün yine evde dört dönerken (perde asmaca, tamirat, cam silmece devam) bi ara sigara içtikten 5 dk sonra falan bi ayağa kalktım dünyam bi acayip oldu annanszkym noluyo modunda şaşkın bir şekilde oturdum tekrar. (kan basıncına bağlı baş dönmesi fazla aşina olmadığım bir durum, kötüymüş epey.)

akabinde fazla hareket ettikçe hafif bi sarhoşmuş gibi olma hali ama rahatsız edicisinden, el titremeleri falan var. böyle bi kötü hissediyorum azar azar dönüyor başım.

ne yapayım? aileme veya arkadaşlarıma falan danışsam gereksiz endişelencekler diye size soruyorum. bi de bi sürü adam var burlarda bu işleri bilen.

kronik bir şey olduğunu sanmıyorum. tek derdim apranax ve alkol kalıntılarından vücudumu temizlemek. (hala var mıdır onu da bilmiyorum aslında belki sadece sıcak havada fazla hareketten böyle oldum.) soda mı içiyim yoğurt mu yiyim, tuz almayayım mı hiç falan, o gibi tavsiyelere ihtiyacım var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Alka-Seltzer alamıyorum sırf şu yüzden;

Do not take Alka-Seltzer if:

You are allergic to aspirin, or any other pain relieving or anti-inflammatory medicines. The allergic reaction may be displayed as asthma, a skin rash or blocked sinuses when you have taken any of these medicines. It may also be displayed as a worsening of these symptoms if you have them before taking these products
•You are allergic to any of the other ingredients in this product
•You are taking any other aspirin or non-steroidal anti-inflammatory drugs e.g. ibuprofen
•You have or have ever had, any other gastrointestinal disease
•You have a bleeding disorder such as haemophilia
•You are on a high dose of methotrexate, 15mg per week. If you are not sure check with your doctor. Methotrexate is used for psoriasis, rheumatoid arthritis, Crohn’s disease and some types of cancer
•You are pregnant or breast feeding, unless advised by your doctor
Sosyal ağlarda paylaş

DaidaFlu said:

hangover durumlarında düz ağrı kesici ve özellikle kahve yerine alka seltzer al. 3-4 liralık bir mucize.

ben 2-3 kere denedim bi halta yaramadı alka seltzer
sonra birisi "gece yatmadan alacaksın o zaman işe yarıyor, sabah işe yaramaz" dedi. gece sarhoş kafayla alka seltzer falan zor iş ya. ilacı arıcan bulucan da, suda eriticen de pehey. 2-3 bardak suyumu içer yatarım. az baş ağrılı uyanırım en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

vertigo denmiş

kısaca başıma geleni anlatayım

bundan 2 yıl önce cumhuriyet meyhanesinde saçma sapan rakı içtik. tek başıma 70 lik devirdim. ertesi gün uyandığımda falan hala kafam güzeldi. öğleden sonra falan açılmaya başladı, vücutta o kadar etkiliydi.

neyse ertesi günün akşamı uçağa bindik, antalya'ya dönüyoruz. uçuşun son 20 dk bana bir şeyler oldu. soğuk soğuk terliyorum falan, fenalardayım. ayağa kalkacam kalkamıyorum, avuçlarımın içi şıpırşıpır.

indik ettik, eve gittim yatakta yatıyorum, başım dönüyor ki sabah kalktığımda vücutta daha çok alkol varken böyle bir problem yoktu.

üstünden birkaç gün geçti, pc başında pc sandalyesinde oturuyorum, biri sanki götümün altından sandalyeyi çekiyormuş gibi oluyor. dengemi kaybetme hissi vardır ya, onu yaşıyor gibi oluyorum. sürekli deprem mi oluyor lan kafasındayım. o zamanlarda yaşın yanında kuruda yakıyoruz. if you know what I am. kuruyu körükledikce bu durum daha da artmaya başladı. köşe takımında oturuyoruz falan sanki ben rollercoster'dayım. bina hareketleniyor gibi.

doktora gittim. abla masaya yatırdı, sağa sola yatırdı etti. vertigo teşhisi koydu gönderdi. sonra başka bir doktor amcamıza gittim tanıdık. yoğun olan alkollerde viski, rakı vs. gibi bozuk olması veya bozulması durumunda bazen beyine bir şeyler oluyormuş (vertigo bu arada kulakla alakalı, beyinle değil) ve etkisi aylarca sürebiliyormuş.

2 yıl falan oldu sanırım hala arada sırada minor şekilde hissediyorum. özellikle depremden sonra baya tribe girdim. onun dışında neredeyse bitti ama 2 yıl boyunca sandalyede vs. otururken arada sırada böyle götümden kayıyormuşta düşüyormuşum hissi oldu.

vertigo hapı fln kullandım hiçbir yararı olmadı.

bu da böyle bir anımdır.

ha ekleyim, o mekanda 7-8 kişi içtik, erkeklerin hepsi körükledi. başka kimseye bir şey olmadı, alkol bozuk değildi yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...