Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yardım yapıyor musunuz

Rerore

Öne çıkan mesajlar

ben bazen tatlı, oyun falan alıyorum kendime. birileri eğer ben bu paraları bunlara harcamak yerine o kişilere yardım etseydim ölmezlerdi belki diye düşünüp iyi hissediyorum. dünyanın fakir ve pis kokan insanlardan arınmasına katkıda bulunuyorum, hem de tatlı yiyerek ve oyun oynayarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben veriyorum zekatımı. Nasıl buluyorum verecek kişiyi? Orası değişiyor. Mesela bu sene su siparişimi evime getiren genç öğrenci çocuğa verdim. Hem çalışıyor, az da olsa kendisi kazanıyor. Azimli bir çocuk. Ramazanda su siparişi verdim, telefondaki bayana dedim suyumu getiren bir genç arkadaş vardı, kimdir neyin nesidir diye sordum neden sorduğumu da söyleyip. Anlattı o da sağolsun. Kimi kimsesi yokmuş İstanbul'da. Okuyup çalışıyormuş. Kızcağız da çok sevindi telefonda. Neyse çocuk suyu getirdi. Suyun parasını verdim. Gidecekken dur bi dk bekle diyip verdim birşeyler. Ama yüzündeki o ifadeyi anlatabilmem mümkün değil. Buruk bir sevinç nasıl olursa öyle işte.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm. reelde tanıyan fazla yok cevaplıyayım.

deniz feneri ve sinyalci(ne demek) bu ikisi dışında bütçeyi zorlayacak şekilde elimden geleni yapıyorum.

yaptıklarımın karşılığını beklemem çoğu zaman. sevap points olayı için de değil, insanları mutlu görmek ya da mutlu olduklarını düşünmek beni de sevindiriyor( bu karşılık beklemek mi oldu bilemedim)

özetle yardım yapmak iyidir, hiç bişi değilse de sosyal aktivite
Sosyal ağlarda paylaş

zekat sadece 1/40'ı değilmiş, kısaca en az 1/40'ı
http://www.emekveadalet.org/arsivler/1224

mezarda bir işine yaramayacak parayı biriktirmenin bir anlamı yok zaten
zenginiliğin varsa, her fırsatta ihtiyacı olana yardım etmek anlatılmış kuran'da
tabi cimri olduğumuz için çok büyük bir sınav haline geliyor
https://www.google.com.tr/search?q=zekatla+ilgili+ayetler&oq=zekatla+ilgi&aqs=chrome.1.69i57j0l3.3025j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...