Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yörüngeye uydu orturtma hakkında

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bir de kontrolsüz bir şekilde değil bilinçli bir şekilde yön verme problemi var sisteme. bildiğim kadarı ile yörünge için evrensel gps kordinatları mevcut. onunla sync olması gerekiyor bilinçli bir oturma yapabilmen için.
Mesaj tarihi:
abi sağol bu arada model rocketery federations falan buldum bir sürü. baya baya kolaymış bu iş esasen şu an onlara bakıyorum.
Mesaj tarihi:
http://www.diyspaceexploration.com/how-to-build-your-own-personal-satellite/

lan çok güzelmiş. merak eden varsa dursun şurada.
Mesaj tarihi:
ek bilgi: balonla atmosfere ağırlık bıraktığınız zaman karşılaşacağınız ilk sorun şu olacaktır: balon atmosferde yükseldikçe içindeki hava genleşecek ve balon patlayacaktır. o yüzden doğru malzemeli balona doğru hacimde hava basıp öyle atmosfere salmanız gerekir. yoksa balon yükseldikten bir süre sonra içindeki havanın genleşip balonun malzemesini germesi yüzünden patlayacaktır

karşılaşacağınız sorunun ilki bu. gerisini sen düşün artık
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Hizlica bi arastirdim da su cubesat'i.

1 - Yeni modellerde degismis midir bilmiyorum ama normalde unitenin uzaydaki omru 4 ay imis.
2 - 1U = 10cm kup = nerdeyse hic alan yok icinde = 7500 dolar. 3U alirsaniz yaklasip 9K dolar.
3 - Gonderme maliyeti nedir bilmiyorum. NASA kabul ederse beles diyorlar ama yine de her sekilde 9-24 ay beklemeniz gerekiyor.

Bir de harcayacaginiz vakti, ogrenmeniz gereken seyleri, cube ustunde calismak icin gerekli ortami, cube'u uzaya gondermeden once yapmaniz gereken testleri falan isin icine katinda ortada bir proje ve destekleyen birileri olmadan girismek akil kari degil gibi.
Mesaj tarihi:
Mc_Lovin said:

stratosfere balon gönderip yörüngeye uydu mu oturtacaksınız ahahahahahahahahahha

çok güçlü helyumlu balon kullanıp yukarı çok hızlı gönderecekmiş öyle birden dünyanın çekim alanından kurtulacakmış balon ama çok hızlıymış
  • Yeni Oluştur...