navyamphs Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Black-ice said: Ayetler üzerinde düşünerek, kuranı kerimi markerla okuyarak ateist oldum ben abi ateist değilde agnostik olmadığına emin misin? hani kavram kargaşası olmasın, atesit kesin tanrı yoktur, agnostik yoktur/vardır bilemeyiz diyern oluyo ya bide apateizm var habire reklamaını yaptığım, çokta tın cılık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Bir şeyi sorgularken sorguladığın şeyden cevap ararsan pek birşey bulamazsın. Bunu biliyor olman lazım. Kuranı ve allahı sorgulayıp cevabı yine kuran'da aramak "inanamıyorum bir türlü dur iyice beni ikna edecek birşey bulayım da içim rahat etsin"den başka birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 navyamphs said: Black-ice said: Ayetler üzerinde düşünerek, kuranı kerimi markerla okuyarak ateist oldum ben abi ateist değilde agnostik olmadığına emin misin? hani kavram kargaşası olmasın, atesit kesin tanrı yoktur, agnostik yoktur/vardır bilemeyiz diyern oluyo ya bide apateizm var habire reklamaını yaptığım, çokta tın cılık Ateizm'de apateizm de ne olursa olsun hiçbir görüş agnostizmden istese de bir yerde hiç kopamayacaktır zaten. Elimizdeki teknoloji buna izin vermez. Bu yüzden isimlendirmek çok hoşuma gitmiyor açıkçası, önemli olan araştırmak, doğrunun peşinde koşmak. Objektif olmak her konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Black-ice said: vivavale said: şimdi burada melekler işin başında benim merak ettiğim soruyu soruyorlar, melekler insanın beşer tarafını biliyor, yeryüzünde görmüş ne kadar zalim olduğunu, kan akıtan vahşi canlılar olduklarını biliyorlar. burada çok ince bir nokta var 'bilgi', melekler bilmedikleri için Adem'e saygı gösteriyorlar. sonra olayın içine irade giriyor ve Adem günah işledikten sonra irade gösterip tevbe ediyor yani iyiyi seçiyor, iblis ise isyan edip kötü oluyor. olay buradan devam ediyor. vahşet, kötülük konusuna gelirsek yine insanın tercihinde, iradesinde saklı. Yahu o kadar sorgulamaya açtığım konulara ya da yıllarca kendi sorguladıklarına bunlarla mı cevap verebildin? Açıklığa kavuşan hiçbirşey göremiyorum ben. Hikaye okumak isteseydim seninle tartışmaya girmezdim zaten. Ayetler üzerinde düşünerek, kuranı kerimi markerla okuyarak ateist oldum ben götümden element uydurarak değil. İblis isyan edip kötü oldu oradan devam etti? vahşet kötülük insanın tercihinde iradesinde? Bunlar mı açıklamaların? Yahu dünya nasıl oldu? Allah yaptı. Bunu böyle açıklamaktan ne farkı var. Şeytan'ın ihanet hikayesini duymak isteseydim açar yüzüklerin efendisini izlerdim. iyi de abi nası bişi istiyosun, gökten isa mı insin, yıldırım mı düşsün evinin içine. değişmeyecek şekilde kur an ile onu da uygulatacak peygamber ile eğitim-öğretim yapıyor Allah. madem somut bişi istiyosun dünyaya, yaşama bak abi. bunlardaki ölçüye bak. yediğin yemeğe bak mesela. kur an ı sorgulamak ayrı, hayatı ve insanları da çok sorguladım, kendimi de sorgularım bol bol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Black-ice said: Yahu dünya nasıl oldu? dünyanın nasıl oluştuğunu filan bilim araştırsın abicim. all in one kitap arayışına çıkmışsınız. o levh-i mahfuz denilen kitap oluyor islamda. ona da ne yazık ki access denied :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 sorguluyorum diyip kurandan örnek verdiğin için bu kadar çıkıştım. sorgulamıyorsun, sadece seni tatmin edecek açıklamalar arıyorsun dinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 hayır abi sorguluyorum kendimi kandırma amacın da da değilim, zavallı değilim çünkü. yanlış bişi varsa söylerim abi amacım doğruyu bulmak. kur an dan örnek verme amacım ise söz konusu dinse güvenilir olan kur an oluyor diğer kaynaklara ister istemez temkinli yaklaşıyorum. aksi takdirde cübbeli, hatipoğlu gibi çıkar masal anlatır, işid gibi adam kesip cihad yaptığımı söylerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 abi admalar nası sorgulasın tanrı varmdır yokmduur dediğin anda dindne çıkıyosun bırak demeyi düşünmen bile dinden çıkmana yetiyor ön koşullar var yani 5 dene 6 dene neyse bunları sorgulamıcan ve özgür irqadenle müslüman olcan uzay eriği yersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JrStorMesT Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 yaratıcı var, din yok, melek şeytan yok, hepsi insanlar tarafından uydurulmuş hikayeler, inş uzaylılar dünyayı komple yok eder de kurtuluruz, sizde anlarsınız bi bok olmadıgını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 sanssizsansli said: Black-ice said: Yahu dünya nasıl oldu? dünyanın nasıl oluştuğunu filan bilim araştırsın abicim. all in one kitap arayışına çıkmışsınız. o levh-i mahfuz denilen kitap oluyor islamda. ona da ne yazık ki access denied :) Bilim islamdaki açıklamayla tatmin olup araştırmasaydı ne olacaktı? Sonuçta allah'ın dediğini doğrudur, okuyup bırakabilirlerdi de bilim adamları "bak böyleymiş" diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 bide o kadar tembellerki abi nüfus müdür götünden anşlayıp jedi yazsa di,n hanesine gidip değiştirmzler bırak sorgulamayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 vivavale said: hayır abi sorguluyorum kendimi kandırma amacın da da değilim, zavallı değilim çünkü. yanlış bişi varsa söylerim abi amacım doğruyu bulmak. kur an dan örnek verme amacım ise söz konusu dinse güvenilir olan kur an oluyor diğer kaynaklara ister istemez temkinli yaklaşıyorum. aksi takdirde cübbeli, hatipoğlu gibi çıkar masal anlatır, işid gibi adam kesip cihad yaptığımı söylerim. iyi de sana sorduğum benim sorguladığım şeylere hiç cevap vermedin. bir daha mı sorayım yani hepsini. o kadar uzun bir yazı yazdım sorgulanacak bir sürü konu açtım, sırf imtihan için yarattığı dünyanın sadece ufak bir bölgesine yoğunlaşmak, yanlış anlamayı engelleyebileceği halde engellememek gibi ama hiçbirine bırak cevap vermeyi (kendi düşüncelerini yansıtarak) kale bile almadın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SIKYAHONAW Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 İnsanları sınamak için neden dünya yaratırsın? İnsanları yakmak için neden mi arıyormuş da, bulamamış. Dur bi şunları sınava sokayım demiş such ego Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Daha yüzlerce soru sorabilirim? İslam dini -en yaygın olanların bile arasında- en doğrusuysa diğer milyonlarca dine inanan insan neden var? Ortadoğuya bir peygamber göndererek ilk yayılmayı başlatıyor. Dinin heryere yayılmasını istiyor ancak gücü herşeye yeten tanrı neden dini yaymak için ortadoğudan yayan olarak bir insanın yola çıkmasından başka bir yol düşünmüyor? Neden kadınlar erkekle eşit görülmüyor? (Vekil olunurken bir erkek yeterken, kadın olacaksa iki kadın gerekmesi gibi) Kadınlar ile erkekler eşit değil mi? Ama rahat olun nasılsa hepsinin cevabı var. Allah en iyisini bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 İslam üç farklı boyutta tartışılabilir: 1- Kendini müslüman olarak niteleyen insanların İslam'ı uygulayışlarını tartışmak. İŞİD, kadınların başlarını örtmesi, mezhep farklılıkları vs. bu boyutta sorgulanabilir. Bu boyutta Müslümanlar Kuran, hadis vs. örnekleri verebilir. 2- İslam'ın gerçekten tanrı tarafından gönderilen bir din olup olmadığını tartışmak. Kuran'da veya Muhammed'in söylediklerinde bunu doğrulayan nasıl bir kanıt olduğu tartışılabilir. 3- Tanrının varlığını tartışmak. Bu tamamen Kuran veya diğer kutsal kitapların üstünde, daha felsefi düzeyde bir tartışma. Haliyle 3 numarada tanrının varlığına ikna olmayan kişinin, yani bir ateistin, kendi inancı açısından 1 ve 2 numaraların bir önemi yok. Ancak başkalarının inancını ve o inancı uygulayışlarını tartışırken ateistler de 1 ve 2 numaralı boyutlardaki tartışmalara girebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 hepsinin cevabının olduğunu biliyorsan niye soruyorsun lan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Black-ice said: vivavale said: hayır abi sorguluyorum kendimi kandırma amacın da da değilim, zavallı değilim çünkü. yanlış bişi varsa söylerim abi amacım doğruyu bulmak. kur an dan örnek verme amacım ise söz konusu dinse güvenilir olan kur an oluyor diğer kaynaklara ister istemez temkinli yaklaşıyorum. aksi takdirde cübbeli, hatipoğlu gibi çıkar masal anlatır, işid gibi adam kesip cihad yaptığımı söylerim. iyi de sana sorduğum benim sorguladığım şeylere hiç cevap vermedin. bir daha mı sorayım yani hepsini. o kadar uzun bir yazı yazdım sorgulanacak bir sürü konu açtım, sırf imtihan için yarattığı dünyanın sadece ufak bir bölgesine yoğunlaşmak, yanlış anlamayı engelleyebileceği halde engellememek gibi ama hiçbirine bırak cevap vermeyi (kendi düşüncelerini yansıtarak) kale bile almadın. yo est. soruların benim için değerlidir. senin yazdığın gibi amaç test etmek, özgür bir iraden var ve kur an dan anladığım kadarı ile sadece bir kaç canlı da insandaki irade, öğrenme, tevbe etme, isyan etme gibi davranışların, yeteneklerin tamamı var. Allah diyor ki ben senin yaratıcınım bu hayatı nimetleri, sana verdim karşılığında beni tanı, adaleti gözet, hak yeme bunun ardından ebedi bir ferahlık seni bekliyor. bunları nasıl yapacağım dersen kitaplar gönderiyor onları uygulayan peygamberler görevlendiriyor ve muhakeme yapman için akıl veriyor. nihayet bunlar sonucunda iradeni göster inanmak ya da inamamak. bence anlamak isteyen anlayabiliyor abi kitabı atla deve diil ki, sözcük sayısı belli, sure belli ayet belli. olayların ne zaman geçtiği ayet ilişkileri, hangi konu üzerine gelen ayetler bunları bilirsen anlarsın olayı bence zor değil. ha sen diyosanki bir hap olsun bu iman onu yutalım sonra bütün bilgiler kodlansın bize o zaman iradenin bir anlamı kalmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 islam değilde din inanç kavramına giydireyim az. okumadım 10 sayfa sadece eyyorlayacağım. Tanrı var ise, ve kendi adına yapılan tüm bu katliamlara kötülüklere göz yumuyorsa, - kendisi has bişeydir. siz tanımlayın. Yok işte o insanları sınava sokuyor lagaluga şeklinde savunmaya cevap : bana ne lan sınavından? sırf kim iyi kim kötü görecek diye onun adına yapılanlara göz yumuyorsa kusura bakılmasın, ya yetersizdir ya da yoktur. açıkçası o'mighty bir varlığın kendi adına yapılan her türlü saldırıya müdehale etmemesini "destekleme" olarak kabul ederim ben. işte anlayışının ötesinde varlık falan filan hikaye bunlar insan için 3 aşağı 5 yukarı bir etik değerleri mevcut buna uymayan şeylerde Tanrı kavramı kötülenince yok aklının ermediği diye savunmak ahmaklıktan öte bişey değil benim gözümde. Özet sonuç : din dil tanrı vs. insan icadı saçmalıktır. herkeş ölünce gübre olacak gidecek işte. sırf işte öteki hayatta cezasını çeker diye suçlara göz yumanlar insanlık için en büyük hainlerdir bu evrende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 anladığım kadarıyla inanmak isteyen bi yerlerden tutup inanmaya devam ediyor mantıksız yerleri görmezden gelip kendi kafasında bişeyler uydurup bi mantığa oturtup inanmaya devam ediyor :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 içerik olarak böyle olmasa da başlık olarak böyle bir konu açmak istiyordum, biraz üşengeçlikten ve zamansızlıktan açmamıştım... bu arada gerçek islam=işid diyeler, muaviyenin dininden bahsediyorlarsa doğru olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 gerçek islam insanın kendine yakışanı giymesidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 İslam iyilikti, dostluktu, islam emekti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 islam'ın diğer dinlere nazaran en büyük exploit'i "ISLAM DEĞİŞMEMİŞTİR" inancı. kuran kıyamete kadar bozulmadan kalacak inancı. insanlar ince ince istediği gibi evirip çevirip, "beyler islam değişmez, kuranın sözleri sabittir." diyip önüne gelen dangoz sırf kendi istediği şekilde düşünmeye itebiliyor. sonuç : 50 milyon gerçek islam bu değil fraksiyonu. mahalleden mahalleye islam değişiyor lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murray Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 İslam dininin en büyük problemi siyasal islamdan sıyrılamamış olması. İslam'a reform şart. Sözüm ona peygamberin söylediği aslında önüne gelenin salladığı sahte binlerce hadis mevcut. Binlerce özden sapmış tarikat, onlarca aşiret, aile mevcut. Kuran değişmedi diyorlar ancak o bile muamma. Bunların üstüne bir de geri kalmışlık eklenince haliyle ortadoğu'da ki sonuç doğuyor. Bana kalırsa Türkiye bu konuda önder olabilecek bir ülke. Küreselleşmiş dünyaya ayak uydurmaya çalışacaksa islam, tüm arap coğrafyasının Türkiye'yi model olarak alması ve uygulaması lazım kendine. Şu da bir gerçek ki bazı insanlar sizler gibi daha rahat ve açık fikirli ailelerde veya çevrede büyümez. Sosyal olarak yetersizlik duyabilir ve aitlik hissini tadabilmek için dini kullanan din tüccarlarına (bkz:tayyeap) sadakat yemini edebilir. Bizim yapmamız gereken ise "islam hede hödö", "hüloğğ cahiller" gibi laflar söylemek değil, Atatürk'ün kurmak istediği model ülkenin islamın düşmanı olmadığı aksine islamın modern ve küreselleşmiş dünyaya ayak uydurabilmesinin bir gerekliliği olduğunu söylememiz gerek. Aksi takdirde atatürk'ü din düşmanı göstermek isteyen "siyasal islamın" ekmeğine yağ sürmekten başka bişey yapmamış oluruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2014 islam insanın kendine yakışanı giymesidir. dendi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar