Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kulakiçi Kulaklık

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ahaha bu ne ya
http://store.donanimhaber.com/99/d2/75/99D2759E69889FF4DB8D0F6F531830D7.jpg

bi 10 sene sonra ne tip kulaklıklar olacak piyasada çok merak ediyorum
Mesaj tarihi:
http://www.dr.com.tr/elektronik/sennheiser-cx-300-%C4%B1%C4%B1-precision-kulakici-kulaklik-siyah-//ev-elektronigi/kulakliklar/kulakici-kulakliklar/urunno=0000000288265

şu indirimdeyken bunu alacam gibi de nerdeyse bütün kulaklıklar bu ucu plastik ,kulak içine girmeli olmuş ,eski tip baktım ,yok gibi

bir tek beni mi rahatsız ediyor bu tipler?hani ne ergonomik geliyor bana ne de bu kadar yalıtılmak hoşuma gidiyor ,anlamadım ne amaçla geçiş yaptılar bu tiplere
Mesaj tarihi:
Bright said:

Zarar gelince lehimleyip devam edersin kullanmaya.

Kulaklığın kablosunu cart diye koparmazsan %90 ihtimalle nereden koptuğunu bulamazsın. Bir çok kulaklık zaten birleşme noktalarından kopuyor, oralara da lehim yapılmıyor. Kaldı ki lehimlesen de ses eskisi gibi olmuyor.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bright, o kablolar ozel degil, standart. Her yerde bulabiliyorsun.

Bir de karar veremiyorum yahu. Xiaomi Piston 2 ciktiktan sonra budget IEM pazari cok degisti, son 2 ayda filan bir kac tane $100 sinifi kalitesinde hatta bazi yanlariyla daha bile iyi IEM'ler cikti $50 sinifinda. Birini alacagim ama karar veremiyorum bir turlu. Hepsinin aldigi yorumlar da cok iyi. Sunlar var:

VSonic VSD3S - http://www.amazon.com/VSONIC-VSD3S-Professional-Inner-Ear-Earphones/dp/B00LL4C48K
Hifiman RE300h - http://www.head-direct.com/Products/?act=detail&id=230
Brainwavz S0 - http://www.yourbrainwavz.com/s0.html
MEElectronics M6 Pro - http://www.meelec.com/M6_PRO_Musician_s_In_Ear_Monitors_p/ep-m6pro-cl-mee.htm
Havi B3 Pro I - http://www.amazon.com/dp/B00LQDIGTC/ref=psdc_172541_t3_B00LXRIBI2

Meelec ve Hifiman modellerine yakinim ama firmalar ile olan cok iyi gecmisim nedeniyle. Meelec'i almistim hatta ama banka reddetmis, tekrar secme asamasina dondum ben de.

Turkiye'de bulunmuyor bunlarin hicbiri tabii. Amazon ve Head-Direct'ten aliyorum ben.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
M6 Pro'lari soyledim yine, 130TL tuttu kulaklik, yol dahil 160TL.

Bunlari secmemin nedeni M6'larin tonunu vaktinde epey begenmis olmam, biri telefona uygun iki kablo ile gelmesi, kutu iceriginin kalitesi, lifetime replacement garantisi oldu.
Mesaj tarihi:
havi b3 yorumlarını baya bi okudum ben. bazıları sağ sol dengesizliği olduğundan bahsetmiş. hatalı ürün diye değiştiriyolar geri gönderince öyle çıkarsa. bilgisayara takınca bu ne böyle bahsettiğiniz olağanüstü kulaklık bu muydu çok kötü diyenler var. onboard ses kartında öyle oluyormuş.

ama amplı iyi bi mp3 çalara takınca özelleklikle sahne açısından 1000$+ kulaklıklarla karşılaştırıyorlar. ki bunu yapan işi bilen adamlar senelerdir bir sürü kulaklık denemiş profesyonel müzisyenler.

yakında amplı mp3 çalar alacağımdan verdim siparişi. bilinmedik marka macera biraz.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Havi ve Brainwavz aralarinda en az dusundugum oldu. Brainwavz genel olarak narin urunler yapiyor, ben sokak kulakligi aliyorum. Havi'de iyi amfi gerektiriyormus, Lumia ile kullanacagim ben. O fiyata dual driver olayi ne kadar olur onu da bilmiyorum, tam guvenemiyorum. Sen de dedin zaten sorunlar oluyormus diye.

Yaninda sunlari almani siddetle oneririm uyuyorlarsa, Comply fani olan da cok ama benim favorim bunlar: http://www.amazon.com/Shure-EABKF1-10L-Sleeves-Included-Earphones/dp/B0015PN3X0/ref=sr_1_5?s=audio-video-accessories&ie=UTF8&qid=1424887166&sr=1-5
Mesaj tarihi:
kulaklık ilk çıktığında yanında sadece 3 boy standart uç veriyolarmış. ama sonra sennheiser double flange uçlarla kullanınca sesin inanılmaz değiştiğini değerinin 200-300 arttığını bir çok kişi bildirince internette, firma kutu içeriğine bu double flange uçlarıda dahil etmiş. ve başka tür uçlarda var pakette. yani sennheiser double flange ile kullanırım büyük ihtimalle. o inanılmaz soundstage i o uçlarla veriyormuş.

heda-fi de 6 tane inceleme var inceleme sayfasında. beş tanesi 5 yıldız vermiş bir tanesi 1 yıldız. 1 verenin de sebebi sağ sol dengesizliği varmış ona gelende, hatalı ürün yani değişime göndercek ve onboard ses kartında dinliyor. amazon yorumlarında çok kötü not verenlere bakıyorum onlarda öyle.

ama işi bilen isim yapmış adamların yorumlarına bakıyorum mesela joker üst sınıf kulaklıklarla bir tutuyor. bi ses kayıtcısının yorumu

said:
For the last two days, I had a most pleasurable work : monitoring the recording of a 15 member string orchestra during the rehearsals and final concert yesterday evening.

With Havi B3 Pro (Old Version) - it was spooky how close the sound with IEMs came to the real thing heard live. I trully enjoyed it - every moment.

With a bit of bass boost, Havi B3 Pro 1 ( old version ), while monitoring live microphone feed, does come very close to the real sound heard live. So much in fact that I no longer crave to get rid of IEMs the second the recording is over, witha a until recently ( Havi... )

bi yerinden bişey bulmaya çalışıyolar gibi geliyor bana birde. çünkü dedikleri gibi gerçek anlamda monitör olarak kullanılabilecek inanılmaz sound stageli bi kulaklık 65 dolara satılıyosa başka hiç bir kulaklığın satmaması lazım artık. amazonda felan fake kullanıcılara yorum yaptırıldığını düşünüyorum.

ama dediğin gibi sokakta kullanılacak cebine çantana koyup heryere götürülecek bişey değil. oturup özellikle sadece müziği dinleyeceğin zamanlar için. sadece evde kullancam o yüzden. dışarısı için başka bişey alcam sonra.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bu arada o dedigin tarz hypelar sadece hype. 50-60$ kulakliklarin eskinin 100-150$ kulakliklarina eristigi dogru, ama daha otesine cikmadilar yani. Okudum elestirilerini, VSONIC VSD3S gibi urunlere yazilandan daha farkli bir sey yok aslinda, mukemmel diyenler de SE215, RE400 gibi seylerle kiyaslaniyor. Bu yeni budget IEM'lerin ortak ozelligi zaten o iki kulaklikla yarisir ve bazi alanlarda daha iyi olmalari zaten.

Yani Havi B3 buyulu bir IEM degil, VSD3S ile ya da RE300h ile de kiyaslaninca da SE535 gibi degil. Hicbir sekilde zaten SE535'in yanindan gecebilecek bir sey degil bunlarin hicbiri.

Olay su, en sonunda audiophile-grade IEM'ler 50$ limitinin altina dustu, bunlardan once sadece consumer urunleri kullanmis olanlar da hayran kaldi. Havi'nin ust seviye urunlerle yarisacak soundstage'i var anladigim kadariyla, ama sadece o var.

Hype yani, audiophile ortamlarini takip ediyorsan her zaman boyle hypelar cikar. Xiaomi Piston 2 ciktiginda da SE215'den iyi diyorlardi, yanina bile yaklismiyor aslinda. Yukarda saydiklarimin da yanina yaklasmiyor.

Suna bak, IEM isinde otorite olan adamlardan biri: http://www.head-fi.org/t/669510/the-new-iem-of-vsonic-vsd-3s-impression-updated-by-smailbz/1170#post_10661732 Adam VSD3S'un genel olarak daha iyi oldugunu ama bazi sarkilardi soundstage nedeniyle Havi B3'lerin daha iyi gittigini soyluyor.

Eski budget yeni budget'i dovuyor yani, olan tam olarak bu. Havi B3 Pro cok iyi bir kulaklik, kotu demiyorum; ama mucize degil.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
O binlerce dolarlik kulakligi olan insanlarin bunlari tercih ediyorum demesinin nedeni de SE535'i Deezer icin telefona takip sokaga cikmanin akliselim bir hareket olmamasi. SE535 kullaniyorum diyen biri VSD3S tercih ediyorum derken VSD3S'leri SE535'e tercih ediyorum demek istemiyor; telefonla, Deezer gibi kaynaklarla, sokakta filan bunlari kullaniyorum demek istiyor. Bu sinifin amaci her zaman bu olmustu zaten, Havi B3 Pro ile senfoni orkestrasi kaydeden adam ama ne kafalarini yasiyor bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
evet okudum onu. o incelemede yazılanlar zaten haviyi seçme sebebim. özetle diyorki çoğunluk için konuşursam vsd3s daha tercih edilebilir bir kulaklık. çünkü hem havi iyi performans için amp istiyor hemde bas konusunda haviden biraz üstün vsd3s. çoğunluk kulaklıkta bas duymak istiyor. klasik rock dinlediğin zaman havinin mükemmel enstruman ayrımı ve çok büyük sahnesi bastaki bu çok ufak eksikliği görmezden gelinir kılıyor. ama daha sert şeyler dinlemek istediğin zaman vsd3s daha zevkli bir dinleme sunuyor.

ben bununla enstrumantal easy listening şeyler dinliycem. standart basın üzerinde bişey istemiyorum çünkü bas iyi güçlü olduğu zaman dinleme süresini kısaltıyor bıkıyorum hemen. kayıttaki standart bas neyse onu veriyor diyolar havi için. ama işte çoğunluk boostlanmış bas istiyor. o yüzden vsd3s değilde haviyi seçtim.
Mesaj tarihi:
o binlerce dolarlık kulaklık olayını soundstage için söylüyorlar. insanlar bu kalitede enstruman ayrımı ve soundstage e ulaşmak için binlerce dolar para döküyor deniyor. zaten birinci planda soundstage vardı benim için ikinci olarakta dengeli, boostlanmamış bas.
Mesaj tarihi:
bu işte hep bi hype olduğu belli zaten dediğin gibi. insanlar bi kulaklığa alışıyor, yeni ve iyi bişey duyunca ooo mükemmel inanılmaz diyor. sonra başka yeni ve iyi bişey duyunca bu sefer o mükemmel inanılmaz oluyor.
Mesaj tarihi:
Konuya ortadan daliyorum ama, bu meelec'in duo modeli hakkinda bilgin varmi gerge? Dual driver olan, sokak icin bende bi kulaklik almak istiyorum. Enson thomann'dan Superlux hd381f almistim, memnun kaldim aslinda gunluk kullanim icin. Kulagima tam oturmasi, soundun assagi yukari naturel olusu falan hosuma gidiyodu. Meelec alsam busefer uzermi acaba?

edit: headset olsun istiyorum bide ben, azcik daha guclu bas olsa fena olmaz, olmazsa da cok sorun degil. Tavsiyelere acigim :)
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Amfi ile asil yanlarini gosteriyorlar diye biliyorum. Su yukarda saydiklarimdan birini al bence elestirilerini okuyup. Budget IEM pazari son zamanlarda asiri degisti gercekten, yenilere bakmak gerek.
  • Yeni Oluştur...