stabiloji Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 iki dil arasında kaldım. millet hep çince diyor geleceğin mesleği falan diyolar ama bende çinlilere karşı ön yargı var yani nebili uygur katliamı falan ayrıca çinceyede pek özenmiyorum yani nebilim okursam sadece parası için okurum sonra pişman olurum diye. Ama japoncaya baya bi ilgim var animelerden kulak aşinalığı var bi kaç kelime biliyorum falan.Japoncada iş bulamassın millet seçmeli ders olarak görüyo diyen adamlar var. herif makina mühendisi olup ayriyeten japoncası varmış. ben karar veremedim siz karar verin yol gösterin bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Anime izlemek için Japonca öğrenicem ile iş hayatında kullanıcam diye Çince öğrenicem arasındaki farkı bir algıla bence önce, ona göre belirle önceliklerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Haa Japonca bir kaç kelime biliyorsan zaten oradan devam et ya baştan başlama diğerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stabiloji Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 sen beni çok yanlış anladın anime anlamak için japonca öğrenmicem o da iş için animelerden kulak aşinalığı var çinceye göre daha kolay olur dedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 ikisini de öğrenme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 şimdi japonlar da çinlileri öldürdü baya bir 2. dünya savaşında fln. o yüzden japonca öğrenmelisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stabiloji Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 ırkçılık yapmıyorum çinlilere karşı soğuğumdur biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Piaysa için öreniyorsan Rusça Çince Arapça Türkiye'ye özel birde Kürtçe öğrenilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Xaenin said: Haa Japonca bir kaç kelime biliyorsan zaten oradan devam et ya baştan başlama diğerine. Bide abi günlük hayatta "uzay savaşları yumruğu" "korba yılanı uçan kırmızı göt maymun tekniği" ve "lütfen efendim sizin geishanın olmak benim için bir zevktir" sürekli kullabnılan kalıplar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Hangi sektördesin, ne için öğreniyorsun, ne iş yapıyorsun/yapacaksın, oraya mı taşıncaksın yoksa Türkiye'de mi kullancaksın o dili? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 stabiloji said: millet hep çince diyor geleceğin mesleği falan diyolar çince mi geleceğin mesleği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Çince über zor bir dil en az 5 yılını vermen lazım eğer iş için düşünüyorsan, ve bu süreçte kültürünü seviyor olman, çince şeyler dinliyor izliyor, olman ve her fırsatta çince konuşman lazım. Eğer uğraşırım diyorsan ok. Japonca ise biraz daha kolay bir dil özellikle Türkler için. Aynı dil grubuna bağlı olduğumuzdan. Dil yapısı, sondan eklemeler , fiil çekimleri vs. Anime seviyorsan dediğin gbi onun populer kültürünü de az çok sevmeye başlamışsın daha rahat öğrenirsin. Fakat bu dil için de en az 3-4 seneni vermen gerekiyor ve disiplinli çalışıp , yine her fırsatta dialog kurman gerekiyor japonca. Bu da en iyi japonyada oluyor. Kendimden örnek vereyim; 1 sene universitenin son senesi, ağır japonca dersi aldım (1 senede 3 senelik kur bitirdim) Hocalarım hep japondu. Bu gazımı görünce japonyaya gönderdiler beni 2 aylık bir programa. o süreçte konuşmam falan baya gelişti. Türkiyeye döndüm, intermediate proficency sınavına girdim (3. seviye) ve geçtim. Sonra işe başladım yalan oldu . Bu bahsettiğim 2009 yılı. Geçen sene de tekrar kursa gittim kadıköyde 4-5 ay, tekrar yapmış oldum falan ama. O intermediate liği geçemedim. Ne kadar hocalarla japonca dialog kursam konuşsam da rahat değilim kasılıorum. Şu an da hiç birşey yapmiom anime izlemek dışında japonca hakkında. Ama o japonyadan gelip sınava girdikten sonra 2009'da, aynen devam etseydim çalışmaya şu an herhalde fluent speakerdım. Çünkü bir sınıf arkadaşım var uniden. Adam aynen devam etti, türkiye'de kursalarda japonca dersi vermeye başladı, şu an japonyada çalışıyor, çok geleneksel bir japon şirketinde sales yapıyor. Tabi onun biraz daha da geçmişi vardı bendne önce, 6-7 senedir öğreniyor. Yani dil öyle, kursa yazılırsam öğrenirim ile olacak şey değil ne yazık ki. Bu kadar deli gibi kültürü ile, her şeyi ile sevdiim memleketin dilini bile anca buraya kadar getirebildim. Yani gerçekten öğrenmek istiosan, o şekilde yaşıcaksın en az 3-4 sene ki kapasın. Eğer yok abi ben bu kadar kasamam diyorsan da direkt japoncaya yazıl başlangıç seviyelerde Kawaii, sugoii, nanda kore falna tadında animelerde duyduun klasik şeyleri öğrenir, animelerde duyunca da aa anladım lan dersin ve geçersin. JAponca kursları liselilerle dolu bu yüzden :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stabiloji Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 xaty said: Hangi sektördesin, ne için öğreniyorsun, ne iş yapıyorsun/yapacaksın, oraya mı taşıncaksın yoksa Türkiye'de mi kullancaksın o dili? mültecim tercümanlık.taşınırsam ordaki türkiye bağlantılı bir şirkette iletişimi sağlarım anca türkçeden japonca japoncadan türkçe falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 "Çince'mi Japonca'mı ?" Türkçe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stabiloji Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Mortis said: yok abi çin kültürüyle hiç alakam yok cidden trt1'de bi dizisini izlemiştim bi kez okadar ^^.ama japon kültürü vs baya ilgiliyimdir o konuda hiç sıkıntı olmaz.ben daha çok iş konusunda kaygılıyım japoncada.mesela japonyaya gitsem nasıl iş bulucam vs en öncemlisi maaş ve çevirmenlik dışında ne tür işler vb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Liebe said: "Çince'mi Japonca'mı ?" Türkçe. Bunu yazmaya girmiştim, bay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 japonyaya gidip gayjin olcağına çine git iş adamı ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Liebe said: "Çince'mi Japonca'mı ?" Türkçe. Bunu yazmaya gelmiştim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 stabiloji said: xaty said: Hangi sektördesin, ne için öğreniyorsun, ne iş yapıyorsun/yapacaksın, oraya mı taşıncaksın yoksa Türkiye'de mi kullancaksın o dili? mültecim tercümanlık.taşınırsam ordaki türkiye bağlantılı bir şirkette iletişimi sağlarım anca türkçeden japonca japoncadan türkçe falan Neymiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 türkçe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Xaenin said: stabiloji said: xaty said: Hangi sektördesin, ne için öğreniyorsun, ne iş yapıyorsun/yapacaksın, oraya mı taşıncaksın yoksa Türkiye'de mi kullancaksın o dili? mültecim tercümanlık.taşınırsam ordaki türkiye bağlantılı bir şirkette iletişimi sağlarım anca türkçeden japonca japoncadan türkçe falan Neymiş? AHAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHHAHAAHAHAHHAHAHA kaan niye kötü arkadaşlarınla kötü oyunlar oynamıyosun ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 GDFHGDMFHDSFGNSFG KAAN. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2014 cantonese ogren, japoncayıda hobi olarak ogrenırsın kenardan. kolay japonca. mortis bile ogrendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar