Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

images?q=tbn:ANd9GcTMHQBXol702yRojLl2S_g

Scott Pilgrim Takes Off - Netflix - Mini Seri

Scott Pilgrim filminden esinlenerek hazırlanmış 8 bölümlük mini seri. Filmi bilenler için eğer Pilgrim’in Matthew Patel’i yenmeseydi ne olur üzerinden oluşturulmuş bir paralel evren serisi. Dizi de Pilgram ana karakter gibi ama Ramona’yı daha çok izliyoruz. Açıkçası eğlenceli bir seri olmuş. Hatta üstüne 13 yıl önce çekilen filmini bilmem kaçıncı kez izlemek için başladım. Scott Pilgrim sevenler için birebir.

• Like 2
Sosyal ağlarda paylaş

Boy-and-the-Heron-Afis-753x1024.jpg

Tam modumda değildim ama sinemada izlemek istediğimden gösterimden çıkmadan gideyim dedim,  artık o yüzdne mi bilmiyorum bana film fazla geldi. Kötü asla diyemem, ama ruhların kaçışı veya Yürüyen Kale ve hatta Ponyo'daki gibi alıp götürmedi. Zaman zaman akışına kapılsam da  sık sık koptum. 
Filmden sonra yorumlara baktım, eleştirmenler çok beğenmiş. Ben en iyi filmi demezdim ya bana hitap etmedi, ya da son filmi diye biraz torpil geçiyorlar. Film oldukça yoğun,  kabul ama bir yandan da alegorileri okuması en kolay filmi olmuş. Resmen ölmeden önce derdimi anlatayım demiş.

Zaten filmin Japonca adı aynı isimli bir kitaptan, Miyazaki'nin çocukken en sevdiği "Nasıl Yaşarsın" isimli kitaptan geliyormuş. Kitap filmde de geçiyor. Film senaryo olarak kitaptan esinlenme değil ama temel sorusu kitaptan alıntı anladığım kadarıyla.

Teknik olarak etkileyici, ancak bana biraz fazla kör göze parmak geldi, muhtemelen bendedir sıkıntı bu kadar olumlu yorum aldıysa.

Sosyal ağlarda paylaş

bu son zamanlarda bana da çok olan bi şey. alegoriler göndermeler şunlar bunlar artık fazlasıyla bilip tekraren sinamada karşılaştığım şeyler olduğundan görünce " ha bildiğim şeyler " diyor olmaktan zevk alamaz oldum. kötülemek için değil de şaşırmıyor oluşumdan herhalde. 

eskiden yapılanları o zamanlar daha çok beğenmiş olmak da muhtemelen o zamanlar yeni yeni heyecan duyduğum, öğrenince bende bir şeyleri harekete geçiren bakir duygular olmalı. dopamin sistemidir belki de . sürekli tekrara girdiği için tetiklemiyordur o duyguyu. belki de yaşlanıyor emekli albaya dönüşüyoruzdur 🙂 

Sosyal ağlarda paylaş

progamer, 10.12.2023 21:42 tarihinde dedi ki:

killers-of-the-flower-moon.jpg?w=681&h=3

2 günde yarısına geldim filmin. Dizi gibi seyrediyorum sdf. Güzel film, Robert de Niro bu yaşında hala efsane, çok iyi oynamış ama 3 buçuk saat olmasına da hiç gerek yokmuş filmin ya. Gereksiz yavaş ilerliyor bence.

tek seferde izledim sayılır, aralarda kalkıp başka şeylerle uğraşmayı saymazsak herhalde bir 5 saat içerisinde bitirmişimdir. film kötü değil ama fazlasıyla eski tad, gerçekleşen olaylar bilindik şeyler hani amerikan günah çıkarması sayılabilir. filmde parlayan bir unsur da yok, oyunculuklar ortalamanın üstünde ama işte bu ya dedirten bir şey yok ha belki de böyle bir iddiası da yok ne yönetmenin ne oyuncuların. ama onlar da olmayınca iyi yapılmış tv filmi gibi hissettiriyor. 

Sosyal ağlarda paylaş

MV5BMTUzM2I3NDEtMjNhYi00NTQ0LThmZDItZTMy

yani buna ne demeli bilmiyorum. Sam esmail için izledim. çok değil ama beklediğim de bir filmdi. mr. robottan sonra bu adamdan iş çıkar demiştim çünkü.

film tabi yönetmenin kendine has tarzını yansıtıyor yine altında bir imza görüyorsun ama yani onca mesaj, tablolarla bir şeyler ifade etmek, alt metin vb. çok fazla havada kalan attığı taşla ürküttü kuşa değmeyen bir şey.  kısa bir filmi ya da fıkrayı uzun metraja çevirmek gibi olmuş. muhtemelen kaçırdığım çok şey vardır ama hepsini yüzde yüz anlamış olsam da final görüşümde çok fazla bir şey değişmeyecektir. 

filmin ismi de sonuyla müsamma. 

• Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli, 11.12.2023 12:24 tarihinde dedi ki:

bu son zamanlarda bana da çok olan bi şey. alegoriler göndermeler şunlar bunlar artık fazlasıyla bilip tekraren sinamada karşılaştığım şeyler olduğundan görünce " ha bildiğim şeyler " diyor olmaktan zevk alamaz oldum. kötülemek için değil de şaşırmıyor oluşumdan herhalde. 

eskiden yapılanları o zamanlar daha çok beğenmiş olmak da muhtemelen o zamanlar yeni yeni heyecan duyduğum, öğrenince bende bir şeyleri harekete geçiren bakir duygular olmalı. dopamin sistemidir belki de . sürekli tekrara girdiği için tetiklemiyordur o duyguyu. belki de yaşlanıyor emekli albaya dönüşüyoruzdur 🙂 

O yaşlanma durumu kesin varr, ben lise üniversitede yılda 70-80 film izliyordum sinemada, hiç de sıkılmıyordum, bu sene 10 filme falan gidebildim, o da zorluyorum bazen kendimi, çünkü kafam rahat değil vs. Mesela bu Scorcese'nin son filmine de kesin sıkılacağım diye gidemedim :S

Ama Miyazaki filmine eleştirmenler bayılmış, bayağı fikir birliği var, o zaman sorun bende demek ki.

Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT, 08.12.2023 14:00 tarihinde dedi ki:

images?q=tbn:ANd9GcSfTEEOJPcNwgbecDyOF3k

Scavengers Reign (2023) - HBO Max - 12 Bölüm Mini Seri

Animasyonu 3 kelime ile anlatabilirim: Muhteşem, Harika, Müthiş...

Uzun zamandır bilim kurgu hikayesi olarak bu kadar güzel bir şey izlemedim. Acayip... Uzay gemisi bir gezegene düşen ve sağ kalan insanların hikayesini anlatıyor. 3 ayrı karakter üzerinden ilerliyor hikaye. Düştükleri gezegen ve canlılar çok farklı... 

Tavsiye ederim...

Bununla ilgili bir eklemem olacak. Diziyi izleyeme başladığım an aklıma Another World geldi 🙂

Sosyal ağlarda paylaş

2461629.jpg

Ölümlü Dünya 2

Tabi ki ilk filmle ilk defa izlediğimizdeki yaşattığı duygularla ikinciyi izlerkenkiler aynı değil. O gözle izlediğin zaman çok keyifli bir film daha yapmışlar. Yine efsane replikler anlar var. Giray muhteşem oturmuş. Özellikle Prens izledikten sonra burada görünce daha da güzel konumlandırabildim.

Kendiki kopyalayan Serbest'in isyan sahnesi, Doğu'nun bazı anları zorlama olmuş. Ama genel olarak yine çok güldürdü, baya keyifli film.

Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT, 08.12.2023 14:00 tarihinde dedi ki:

images?q=tbn:ANd9GcSfTEEOJPcNwgbecDyOF3k

Scavengers Reign (2023) - HBO Max - 12 Bölüm Mini Seri

Animasyonu 3 kelime ile anlatabilirim: Muhteşem, Harika, Müthiş...

Uzun zamandır bilim kurgu hikayesi olarak bu kadar güzel bir şey izlemedim. Acayip... Uzay gemisi bir gezegene düşen ve sağ kalan insanların hikayesini anlatıyor. 3 ayrı karakter üzerinden ilerliyor hikaye. Düştükleri gezegen ve canlılar çok farklı... 

Tavsiye ederim...

oturdum izledim hemencecik bitti zaten. yani öyle çok harika diyemicem ben ama izlettirdi bir şekilde. envai çeşit farklı canlılar bambaşka ekosistem görmek güzeldi de hikaye kolaycıydı.

Sosyal ağlarda paylaş

Scavangers Reign’de sonlara yaklastim ben de. Bayağı beğendim, özellikle yabancı gezegen ekosistemi çok iyi resmedilmiş. 
Hikaye konusunda şimdilik ekstra bir şey yok, klasik sci/fi stranded on an island hikayesi. 
Rahatsız eden bi iki ufak yer:

Spoiler

O zihin kontrolü yapan yaratık çok op olmuş. Evrimsel açıdan zihin kontrolü ile hayatta kaliyor diyelim hadi baska canlilara istedigini yaptirarak, o zaman telekinesis niye var? Bayağı da güçlü telekinesis hatta, mesafesi falan uzun. Onu kullanarak alırsın yemeğini falan, bu iki özellik bir arada makul değil. 
Bir diğer konu, bu yaratiğin parcaladigi robot levi yeniden biraraya gelecek sanirim. O da zorlama olmus bi miktar: mikroskopik algin eger self awareness erisimi bi tek robotla olursa makul cunku. 

Sosyal ağlarda paylaş

BiTcH_oFBaT, 11.12.2023 20:28 tarihinde dedi ki:

Bununla ilgili bir eklemem olacak. Diziyi izleyeme başladığım an aklıma Another World geldi 🙂

renk paleti ozellikle ne kadar benziyor degil mi?

gorsellerini asiri derecede begendim serinin ancak biraz da ayaklari yere basan sci-fi olsaydi daha iyi olabilirdi aslinda. sadece o konuda birazcik rahatsizlik hissettim sanirim. cigir acan bir eser degil ancak farkli bir ekosistem gormek, kendi icinde yasayan bir gezegen olusturulmasini farketmek guzel olmus.

Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa, 13.12.2023 07:58 tarihinde dedi ki:

renk paleti ozellikle ne kadar benziyor degil mi?

gorsellerini asiri derecede begendim serinin ancak biraz da ayaklari yere basan sci-fi olsaydi daha iyi olabilirdi aslinda. sadece o konuda birazcik rahatsizlik hissettim sanirim. cigir acan bir eser degil ancak farkli bir ekosistem gormek, kendi icinde yasayan bir gezegen olusturulmasini farketmek guzel olmus.

Uzun süre çer çöpe denk gelince, güzel daha güzel geliyor 😄 

Sosyal ağlarda paylaş

HD-wallpaper-the-color-purple-the-color-

spielberg'in schindler's list'e kadar ciddi film cekmedigini saniyordum... genelde fantazi, cocukca motifler gecen, naif ve eglenceli filmler cektigini dusunuyordum. bunu izlememistim.

konu agir ve ciddi lakin spielberg konuyu cok hafifletiyor belli kisimlarda. adeta cizgifilm haline getiriyor.

ancak guzel ve izlenilir bir film. uzucu ama sicak. whoopi goldberg ezilmisligi ve duygusal olarak hasarlanmisligi cok guzel aktariyor.

(bu cok didikleyip "aha!!!" moment aramak aslinda. cunku dp farkli ama belli kisimlarda acilar, framing, gecisler spielberg'in eski filmlerini animsatti)

Sosyal ağlarda paylaş

spacer.png

9/10 habire ayni seyi onumuze koyduklari bi surecte farkli olmasi sebebiyle puani biraz yuksek tuttum belki de. Fikir yepyeni degil fakat oyunculuk, sanatsallik ve mizah bakimindan kaliteli. Aileyle izlemeyin sadece cok fazla popo var.

DoruK tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

11371f13394e0196e0e8e5409ba370ff

Rebel Moon

Beğenmedim filmi. Seven Samurai, Magnificent Seven, Star Wars, Saga, Warhammer. Hani başka şeylerden esinlenmeyi anlarım da filmde orjinal hiç bir şey yok. Üstüne yine kendi görüntü yönetmenliğini yaptığı için Snyder, eski filmlerinde ki görsellik de yok bence. 2 filmdir depth of field ayarlamayı öğrenemedi. Her kare de arka plan bulanık, rahatsız edici geliyor bana. 

Bide yine snyder cut hype ı yapalım diye boşu boşuna filmin kesilmiş versiyonunu çıkarmışlar önce. Kan efektleri filn olmadan aksiyonda kötü duruyor. Part 1 muhabbeti sayesinde yarım hikaye zaten. Meeh. Ha birde cgi/ green screen efektlerde çok kötü.

Alıntı

“It’s hard to be even morbidly curious, let alone excited, about any future iterations or installments of a franchise so determined to remix a million things you’ve seen before into one thing you’ll wish you’d never seen at all.”

progamer tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...