µh Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 abi allahın varlığına dair elimizde niye bir delil olsun ki. hayır güneş sistemini yeni aştık diyorsun, bin ışık yılı uzağa gitsek yine bir şey çıkmayacak yine daha anlayacak kadar gelişmedik diyeceksiniz ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 sene 3000 daha gittiğimiz galaksi 1 milyon milyarlarca galaksinin oldugu yerde allah yok diyemeyiz ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Yargının bile "sen bu suçu işledin, işlemediğini kanıtla" diye seni 5 sene tutuklu yargılayabildiği ülkede, Allah inancı için de "yoksa kanıtlayın olmadığını" diyen troll'ler çıkacaktır elbet. Binlerce yıldır olduğuna dair bir tek fiziksel kanıt bile olmayan şey için üretilebilen dayanaklar ancak "tesadüfen olmuş olacak değil ya" ve "KURAN VAR AYETLER VAR!1!!" seviyesinde. Diğer yandan diyelim ki evrim var, "evrimi de Allah yaratmıştır, kendi kendine nasıl bu kadar kusursuz bir evrilme düzeni kurulabilir, o zaman ilk hücreyi kim yarattı xD" da denebilir. Bunun sonu yok. "Kanıt olmadan inanmak" üzerine kurulu bir sistem bu, adı da "inanç" zaten. O yüzden kimsenin birbirini eleştirmesine çok gerek yok. Dayatmalara karşı çıkarak hayatının bir kısmını bunu detaylı incelemeye adayan ve sonunda tüm bu dayatma ve sosyal baskıya rağmen "bence yok abi" diyebilen adam, daha zeki değilse bile elbette daha bilimsel ve daha araştırmacıdır. IQ'dan daha önemli şeyler var hayatta. Dahi de olsanız sabit fikirliyseniz hiçbir işe yaramazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 huun said: masanın üstünde çakmak var mı yok mu ispatı değil bu. koskoca evrende güneş sisteminin dışına bir nesne daha yeni yollayabildik. kainatın öteki ucunda ne var ne yok fikrimiz bile yok. bu durumda bilim söylese söylese allah'ın varlığına dair elimizde delil yok diyebilir. allah kesinlikle yok diyebilmek ancak batıl bir ateist yaklaşım oluyor ki bu durumda sabonis haklı oluyor. 1000 sene önce yerçekimi de yoktu, 300 sene önce virüs de yoktu bu mantıkla bakarsak. bilim onları keşfedip tanımlayınca var oldular. budur işte aynen. adamın dediğini çarpıtmayın. adam "X galaksiye gidince orada tanrıyı bulucaz" demiyor. daha insanlık çok ilkel diyor... belki 10bin yıl sonra cevabı bulunabilir bu sorunun diyor. hatta bana göre insanoğlu muhtemelen hiçbir zaman bulamayacak tanrı var mı yok mu'nun cevabını... insan kendi varlığını sorgulayan bir varlık, doğuştan meraklıyız, merak ediyoruz ve belli mantıklara oturtmamız lazım her şeyi. varoluşumuz da bu konular içinde muhtemelen 1 numara. tabii ki "tanrı yok" dersen bunu kanıtlaman gerekli. ama istediğin gibi "bence tanrı yok" diyebilirsin, onda sıkıntı yok. mesela yakın bir arkadaşım var ateist olan, "çok net yok tanrı" falan diyor ama aynı zamanda "bigbang öncesindeki var olan gazlar falan neden vardı nasıl vardı?" diye kendisi de soruyor, sorguluyor... ha bence, "tanrı var" demek için de bir şekilde kanıt gerekli ama işte kutsal kitap falan filan derken zamanında bu kanıtlanmış bazı insanlara göre. ha hikayedir, o kitapları mahmut, yusuf falan yazmıştır... bilmemiz maalesef pek mümkün değil. sonuçta "neden ve nasıl varolduk?" sorusu hep kalacak bence ve hiç kanıtlanamayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 olm az mantıklı olun tanrı olsa kendini buldurur mu. nasıl bir şey bekliyorsunuz a410x543 gezegenine gideceğiz orda bizi mi bekleyecek. fazla quest yapmışsınız böyle grafiksel yönden anlaşılan bölüm sonuna doğru chest rooma gelince bi boss çıkacacak diye bekliyorsunuz. olsa olsa parçacık fiziğinde bulgusu olur. o da allah yazan patlıcandan hallice. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 µh said: abi allahın varlığına dair elimizde niye bir delil olsun ki. hayır güneş sistemini yeni aştık diyorsun, bin ışık yılı uzağa gitsek yine bir şey çıkmayacak yine daha anlayacak kadar gelişmedik diyeceksiniz ahaha isviçreli bilim adamları hüzün içinde şu mesajından sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 kıçınızdan bişey uydurun sonra tüm dünya varlığını ispatlamaya çalışsın ok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 uzgunum, delil yoksunluğu delil olmayacğaını gostermez sacmalığını ciddiye almak zorunda deil kimse. varsa vardır doğru, yoksa olabilir yanlıs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Bilimsel düşünce "olmadığını kanıtla" diye çalışmaz ki? Bir şeyin varlığını iddia eden "argümanların" yanlışlığı ispatlanabilir. Bu iddiacıların yanlış olduğunu gösterir. Buna yanında bir şeyin var olduğu ispatlanabilir. Bu ikisi dışında başka bir şey yapamazsın zaten. "Olmadığını kanıtlayamadınız, olmaz" diye bir kafa yok. Ejdarhaların olmadığını da kanıtlamadık. Mısır tanrılarının avatar suretinde dünyaya inip güneşin doğması için her gece karanlıkla savaşmadığını da ispat etmedik. Çünkü böyle bir gereklilik yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 "Tanrı var da Allah yok." Bir deist. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 LAN :X Iside yolladim capsleri olm. Akbörk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 BalisticGel said: "Tanrı varda Allah yok." Bir deist. http://galeri8.uludagsozluk.com/413/dahi-anlam%C4%B1ndaki-de-ayr%C4%B1-yaz%C4%B1l%C4%B1r_585806.jpg dayanamadım :F Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 "ilerde bakarsın bilim allahın varlığını kanıtlar" nasıl bir tesellidir. sarı çiçeğin cevabını evrensel gerçek kabul edenlerin modern, akılcı triplerinin hastasıyım. kendi çapında birer adnan hoca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Cuce said: uzgunum, delil yoksunluğu delil olmayacğaını gostermez sacmalığını ciddiye almak zorunda deil kimse. varsa vardır doğru, yoksa olabilir yanlıs. yok, çünkü bilim böyle diyor anlayışı sakat, bunu diyorum. bilim allah yok diyorsa ben göremedim, gösteren olursa görmüş olurum. zaten sabonisin eleştirip benim de topa girdiğim konu tam olarak bu. bilimi esas aldık, bilimsel olarak allah yok diyenler boş konuşuyor. bilimi esas alan kişi elde veri yok, bilmiyoruz der. yanlışsam yanlışsın de bro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 e tamam ama kanıt yokkken ya varsa diyen birininde kendi capında takılmayıda kabul etmesi lazım. öle din dersleri diyanet işlerci, topluma yon verendin adamları, veya siyasette orda burda din kullanılmasınada karsı cıkıldığında susup oturuması lazım. "kanıt öle bişe diel, bilim öle bişe değil" denildiğindede tamam abi öle deil biliyorum ama ben inanıyorum ya varsa diye inanc işte naaparsın, akla mantığa ters ama böle işte benim kafada demesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 huun said: Cuce said: uzgunum, delil yoksunluğu delil olmayacğaını gostermez sacmalığını ciddiye almak zorunda deil kimse. varsa vardır doğru, yoksa olabilir yanlıs. yok, çünkü bilim böyle diyor anlayışı sakat, bunu diyorum. bilim allah yok diyorsa ben göremedim, gösteren olursa görmüş olurum. zaten sabonisin eleştirip benim de topa girdiğim konu tam olarak bu. bilimi esas aldık, bilimsel olarak allah yok diyenler boş konuşuyor. bilimi esas alan kişi elde veri yok, bilmiyoruz der. yanlışsam yanlışsın de bro düzgün okumuyorlar işte =) eğer bilim ele alınıyorsa aynen senin dediğin gibi çıkıp "elimizde veri yok" denmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Veri toplamaya çalışyorlar deli gibi, açıklanamayan zilyon tane şey var. Birde Tanrıyı maddeleştirmemek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 şu allah tartışmaları da çok iyi ya. olsa ne olcak lan. fayda mı sağlıyor. tip mi veriyor. kutup yıldızı daha faydalı. çıkarabileceğimiz maksimum şey ölümden sonra bişeyler olacağı olur. araplar aptallıklarını arttırırlar. toplumlar embesilliklerini. olmasın bence allah falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2014 kutup yildizi gibi tepede dursa fena mi olurdu, allahim kayboldum diye gokyuzune bakardik, ordan isaret ederdi su tarafa az yuru orda bi esnafa sorarsin derdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Haziran 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2014 abi bilimin ulaşabildiği kadar yerde allah yok ama ilerde olabilir zihniyeti tam bir züğürt tesellisi yapmayın etmeyin. ya bilimi reddedin ya allahı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2014 bilim allah var mi yok mu diye aramiyo ki, o ne demek. bilim vs allah konusunda olay, bilimin buldugu seylerin kutsal kitaplara uymuyo olusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2014 tanrı parçacığını arıyolar olm. hepsi gizli dindar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2014 bulduk la allahi, simdi agziniza sicicaz diye ciksalar ne komedi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2014 "Allahı arıyoz arıyoz henüz bulamadık ama bulacaz allah'ın izniyle.." Bu nasıl bir mantık lan hem de ciddi ciddi yazmış herifler.Madem Allah'ın gücüne yaptıklarına inanıyorsun, ne amaçla onu arıyorsun,fiziksel bir şekilde bi yerlerde bulabileceğinde nasıl eminsin bu kadar? Tüm kainatı,insanlığı ben yarattım,hadi bakiyim sıra sizde bulun bakiyim beni mi diyor yani sizin inanca göre? En leş RPG oyununun senaryosu bile bundan daha iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar