Ashes2ashes Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 amaç tanrın için kan dökmek saçmalama et yemek mi sdf , komik olma kurban kesilmese et yiyemeycen mi
k1nJo Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 amaç sadece kan dökmek olsaydı belirli tip hayvanlarla ve belirli kurallarla sınırlandırılmazdı.
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 bunda peygamberin hayvan sürülerinin olmasının bir etkisi olamaz herhale dii mi yo canııım
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 bide belirli tip hayvan mı mandaya giren var koç kesen var abartıp deve yi amuduyla götüren var kesen kesene, yenebilcek her hayvan kesiliyor benim bildiğim çatur çutur da kesiyorlar maşallah bilmediğim bişey varsa söleyin de öğrenelim
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 olm ben bu peygamberlere baya saygı duyuyorum aslında nası keklemişlerse milleti kaçbinyıldır hala baya inananları var helal valla
Gizli Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 o konuda benim de takdirimi kazanıyorlar. milyarlarca insanı binlerce yıldır silkmek kolay değil
Red Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Jaegerjaquez said: olm ben bu peygamberlere baya saygı duyuyorum aslında nası keklemişlerse milleti kaçbinyıldır hala baya inananları var helal valla sdfdsjk aynı şeyi hep söylüyorum inançlı arkadaşlarıma. yabancıya söylesen evine c4 koyarlar allahuakbar diye uçururlar. gerçekten inanılmaz başarılı bir proje. zamanın akıllı amcaları gerçekten gurur duysunlar yattıkları yerde
Shean Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2014 c4 değil lan direk kapını çalar patlatır kendini ve seni
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Ashes2ashes said: bunda peygamberin hayvan sürülerinin olmasının bir etkisi olamaz herhale dii mi yo canııım evet arabistan da hayvan kaynıyor zaten, özellikle belirtmiş bundan kesin diye manda sürüsü varmış mekkede misal hatta medineye manda kaymağı satmaktan zengin olmuş, buffalo işine girmiş sonra ama orada batırmış parasını...
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 bu arada: İnşirah suresi: ... 5- zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var! 6- zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var! 7- O halde, bir iş ve oluştan boşalır boşalmaz yeni bir iş ve oluşa koyulup yorul! 8- ve yalnız Rabbine yönel!
vivavale Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 abi kur an ı belli bir ölçüde anlamaya başladığında kitapla tartışmaya başlıyosun kendi aklında. yüzyıllardır gelen anlayışı bir tarafa atmak lazım. abdestsiz dokunulmaz, siz anlayamazsınız, mezarlık başlarında okumak, arapça okumak sadece vs vs. bu şekildeki yanlış anlayışları değiştirmek lazım. benim ön kabulum; bir insan yaptığı her davranıştan hesaba çekileceğini bilse isteyerek kötülük edemez, etmemesi gerekir. çevremde inandığını söyleyip, dinden diyanetten dem vuran insanlarla karşılaşıyorum. gözlemliyorum çoğunu, haksızlık, yalan söyleme, aldatma, hile, ikiyüzlülük, dedikodu, ticarette ayıplı mal satmalar, karşısındakini salak zannedip elindeki ürünü 2-3 katına kitlemeler vs vs. hepimiz yaşıyor görüyoruz bunları, düşünmeden edemiyorum yahu bunların hesabını nasıl vericeksin.
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 dostum bu dediklerin zaten ahlakla ilgili, azcık vicdanı olan insanın yapacağı şeyler kitap vs okumasa bile
vivavale Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 ahlak, wut? ahlakın bi temeline bak abi istersen. araştır mutlaka din kırıntıları bulursun
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 iyi bir insan olmayı sadece dinle mi bağdaştırabiliyorsun ? güzel kafaymış
vivavale Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 @gizli abi nihilist misin allasen. ahahah
vivavale Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Ashes2ashes said: iyi bir insan olmayı sadece dinle mi bağdaştırabiliyorsun ? güzel kafaymış yo asla abi. demek istediğim farklı. ahlak ile ilgili olan kavramlarda mutlaka din kırıntıları oluyor bir şekilde demek istediğim o. yoksa inanmayan fakat çok güzel işler yapan arkadaşlarım var ve saygı duyuyorum. ayrıca inandığını söyleyip de her türlü ahlaksızlığı yapan tanıdıklarım da çok.
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 sen kendini kandırıyorsun ama kandırmaya da ihtiyacın var yoksa nasıl inanabilirsin ki ?
vivavale Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 @shean abi zor bir soru sordun. kabul oldu hatta çok duam kabul oldu. fakat hepsi için çaba sarfettim, oturduğum yerden değil çaba harcadım, emek harcadım ve bir şekilde gerçekleşti.
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 allah bişi yapmamış ki sen yapmışsın :d kibrit çöpüne dua etsen yine değişen bişi olmazmış
vivavale Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 abi peki dua torpil geç demek midir? zerre kadar da olsa adaleti aykata tutmayı öğütleyen bir kitap için tezat oluşturur
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2014 olsa bu dünyada adalet olurdu lol
Öne çıkan mesajlar