Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

-Kur an ı Anlamak / Okumak-

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bide belirli tip hayvan mı

mandaya giren var
koç kesen var
abartıp deve yi amuduyla götüren var

kesen kesene, yenebilcek her hayvan kesiliyor benim bildiğim
çatur çutur da kesiyorlar maşallah bilmediğim bişey varsa söleyin de öğrenelim
Mesaj tarihi:
Jaegerjaquez said:

olm ben bu peygamberlere baya saygı duyuyorum aslında nası keklemişlerse milleti kaçbinyıldır hala baya inananları var helal valla

sdfdsjk aynı şeyi hep söylüyorum inançlı arkadaşlarıma. yabancıya söylesen evine c4 koyarlar allahuakbar diye uçururlar.

gerçekten inanılmaz başarılı bir proje. zamanın akıllı amcaları gerçekten gurur duysunlar yattıkları yerde
Mesaj tarihi:
Ashes2ashes said:

bunda peygamberin hayvan sürülerinin olmasının bir etkisi olamaz herhale dii mi
yo canııım

evet arabistan da hayvan kaynıyor zaten, özellikle belirtmiş bundan kesin diye

manda sürüsü varmış mekkede misal

hatta medineye manda kaymağı satmaktan zengin olmuş, buffalo işine girmiş sonra ama orada batırmış parasını...
Mesaj tarihi:
bu arada:

İnşirah suresi:
...
5- zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var!
6- zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var!
7- O halde, bir iş ve oluştan boşalır boşalmaz yeni bir iş ve oluşa koyulup yorul!
8- ve yalnız Rabbine yönel!
Mesaj tarihi:
abi kur an ı belli bir ölçüde anlamaya başladığında kitapla tartışmaya başlıyosun kendi aklında.
yüzyıllardır gelen anlayışı bir tarafa atmak lazım. abdestsiz dokunulmaz, siz anlayamazsınız, mezarlık başlarında okumak, arapça okumak sadece vs vs. bu şekildeki yanlış anlayışları değiştirmek lazım.

benim ön kabulum; bir insan yaptığı her davranıştan hesaba çekileceğini bilse isteyerek kötülük edemez, etmemesi gerekir.

çevremde inandığını söyleyip, dinden diyanetten dem vuran insanlarla karşılaşıyorum. gözlemliyorum çoğunu, haksızlık, yalan söyleme, aldatma, hile, ikiyüzlülük, dedikodu, ticarette ayıplı mal satmalar, karşısındakini salak zannedip elindeki ürünü 2-3 katına kitlemeler vs vs. hepimiz yaşıyor görüyoruz bunları, düşünmeden edemiyorum yahu bunların hesabını nasıl vericeksin.
Mesaj tarihi:
Ashes2ashes said:

iyi bir insan olmayı sadece dinle mi bağdaştırabiliyorsun ?
güzel kafaymış

yo asla abi. demek istediğim farklı. ahlak ile ilgili olan kavramlarda mutlaka din kırıntıları oluyor bir şekilde demek istediğim o.

yoksa inanmayan fakat çok güzel işler yapan arkadaşlarım var ve saygı duyuyorum.
ayrıca inandığını söyleyip de her türlü ahlaksızlığı yapan tanıdıklarım da çok.
Mesaj tarihi:
@shean
abi zor bir soru sordun.

kabul oldu hatta çok duam kabul oldu. fakat hepsi için çaba sarfettim, oturduğum yerden değil çaba harcadım, emek harcadım ve bir şekilde gerçekleşti.
  • Yeni Oluştur...