Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

-Kur an ı Anlamak / Okumak-

vivavale

Öne çıkan mesajlar

abi peygamberlerde senin benim gibi insandı, ulaşabildiğine mesajı ulaştırdı, sonra ölüp gittiler. ayrım yapıldığını düşünmüyorum ben açıkcası, muhammed peygamber dönemine baktığımızda çevresindeki farklı inanışlara sahip tüm insanlara ve medeniyetlere tebliğde bulunulmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Ashes2ashes said:

vivavale said:

adalet var.

insanların kendi elleriyle yaptıklarından Allah ı sorumlu tutmak büyük acımasızlık olur

abi ahaha
ikinci cümlen ilkini öyle bi çürütüyor ki yani ne desem

şunu anlayamadım açıkcası. bile bile kötülük ettikten sonra neden suçu başkasına atarsın ki adaletten dem vurursun
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

ahlak cidden saçma abi. fakir biri olsaydım, yolda yürürken birinin para düşürdüğünü gördüğümde asla ve asla onu bu konu hakkında uyarmazdım,parayı direkt cebime atardım. normal düşünebilen bir insanın zaten bu şekilde davranması lazım. ahlak ahlak diye atıp tutanların hepsi ya zor bir durumla hiç karşılaşmamıştır ya da aptaldır,başkalarının iyiliğini kendinden fazla önemsiyordur. neden birilerine iyi davranıyorsunuz arkadaşlar hiç sordunuz mu kendinize? daha doğrusu kendi çıkarlarınıza uymamasına rağmen neden birilerine iyi davranıyorsunuz demeliydim? çocukluğunuzdan beri size böyle öğretildiği için mi yoksa din nedeniyle mi? cevabınız din olduysa eğer kandırıldınız demektir çünkü dinin temelinde ödül-ceza sistemi vardır.benim gözümde senin çıkarını negatif etkileyen durum senin gözünde iyilik yapıp cennette hurilerle parti yapmanın yolunu aralayacak fırsattır. ancak tüm bunların yalan olduğunu düşünürsek dediğim gibi kandırılıyorsunuz. ki iyilik ve kötülük tamamen insanlar tarafından çıkartılan yapay kavramlardır. birine göre iyi olan diğerine göre kötüdür. burada devreye benim sarsılmaz doğruluğum giriyor(kalın yazmak hoşuma gitti ehehe). evrensel doğruluk yasalarına göre düşünmeye çalışırım her zaman. doğru kişiden kişiye değişmez yalan o tamamen. mesela denir "kişinin doğrularını kişinin yetiştirilme tarzı ve yetiştiği toplum belirler" diye. evet kişinin doğrularını bu belirler de evrensel doğruluk kuralları sabit olarak kalmaya devam edecektir. kişinin doğruları evrensel doğruluk kurallarına göre yanlışsa bunun doğru olduğundan daha fazla bahsedemeyiz. yani şu olay; mantıksal çıkarımlarla varlığı kanıtlanamayan bir tanrıya herhangi bir şey (koyun,bakire,insan vb.) kurban etmenin doğru sayıldığı toplumlar vardı ancak evrensel doğruluk kurallarına uymuyor bu ve yanlış. neden? çünkü varlığı kanıtlanamıyor dediğim gibi. evrensel doğruluk kurallarını kim belirleyecek salak çocuk dediğinizi duyar gibiyim. işte o konuda ben de takılıyorum ancak ölmeden önce bu sorunun da cevabını bulacağım. şimdilik diyebileceğim tek şey doğruların tartışılması ve mantıklı olanın alınması gerekiyor. kaybeden, kendi düşüncesinin yerine kazanan ve doğruya yakın olan düşünceyi yerleştirmeli. böylece gittikçe evrensel doğruya yaklaşırız. çoğu konunun tek bir doğru cevabı vardır. tür soruların tek bir doğru cevabı vardır demeyi ben de isterdim ancak düşünüp birden fazla doğru cevap bulduğum sorular var. belki de benim algım bunları tek doğruya indirebilecek kadar gelişmemiştir kim bilir? "herkes senin gibi düşünmek zorunda mı kardeşim" demeyin. herkes benim gibi düşünmek zorunda değil ancak herkes doğru düşünmek zorunda. bu ülkeyi 12 yıldır ilkokul mezunu bir adam yönetiyor ve bu durum beni etkilerken kalkıp da yanlış olduğu bariz görüşlere saygı gösterecek değilim. ve kafama takılan başka bir soru bir konu hakkında %50 doğru ve %30 doğru görüşler eğer birbirlerine zıtlar ise hangisinin doğruluğunu baz almamız gerekiyor?

ayrıca medeniyetin gelişmesi için doğrunun kesinlikle uygulanması gerektiğini düşünüyorum. hitler desteklemediğim bir liderdir çünkü ırka bakarak öldürmüştür. ancak hitler, dünyanın yuvarlak olduğunu kabul etmeyen veya evrim teorisini reddeden insanları öldürseydi kesinlikle desteklerdim çünkü medeniyet bu şekilde ilerleyecektir. insan hakları,hayvan hakları her bok medeniyetin gelişmesiyle ortaya çıkmıştır. ilk başta insan hakları ortaya çıktı, zamanda ilerledikçe hayvan hakları da belirdi; belki de medeniyetin gelişimi devam ettikçe bitki hakları da ortaya çıkacaktır ileride. anlayacağınız her şey medeniyetin gelişimine bağlı.

ahlak kuralları benim yararımı engelliyorsa veya beni kısıtlıyorsa onları hoş karşılamam.

çıplak gezsek, küfürlü konuşsak ne olacak ki? neden yasak bunlar? ben insanların kendilerine yabancılaşmasından dolayı giyinmeye karşıyım. nüdistim anlayacağın ve nudist bir toplumda tecavüz,taciz vb. vakaların çok çok düşük olacağını düşünüyorum. emin olun nüdist bir toplumda yaşasaydık forumda meme konuları açılmazdı. giyinmeyi sadece sıcaklık veya korunma için savunurum. ancak insanlar işi çok çok abartıp kendi varlıklarını gizlemişlerdir. hatta moda denen naneyi çıkartıp olduklarından farklı biri göstermişlerdir kendilerini. insanın kendine yabancılaşmasıyla kastettiğim bu işte. 2 insandan birinde penis olmasına rağmen yolda daltaşak dolaşan insanlar görmek istemez çoğu kişi.bir de ayıplarlar.
sevdiğim bir söz vardı da tam aklımda değil "ahlak toplumun gelenekleri yıkacak cesarete sahip olanları dışlama mekanizmasıdır" tarzı bir şeydi.
küfür etmek de benzer. birini sevdiğinizde nasıl güzel sözler söyleyebiliyorsanız sinirinizi ifade etmek için de küfür kullanabilmelisiniz bence gayet.

neyse uzun lafın kısası allah da yok,ahlak da yok,din yalan

"İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına inandırmaktan daha kolaydır." cidden zorlanıyom size kötü bir dünyada yaşadığınızı inandırmakta
Sosyal ağlarda paylaş

Shean said:

sadece bir kişiye özellik bahşedip peygamber yapmak yerine tüm insanlarla doğrudan, ayrım yapmadan iletişime geçseydi inan bana daha çok inanan olurdu. üstüne bu kadar acımasız ve adaletsiz bir dünyada olmazdık.

dafüq
dünyanın var oluş amacını yerle bir etmişsin lol.
Sosyal ağlarda paylaş

Flassh said:

allah bişi yapmamış ki sen yapmışsın :d
kibrit çöpüne dua etsen yine değişen bişi olmazmış

Muhammedin ve kuranın en büyük hedeflerinden biride bu kölelik kafasını ortadan kaldırmaktı,

bir şey istiyorsun, tapınağa git ilahtan -kraldan- iste, sen hiç bir efor sarf etmeden yerine gelsin, ama karışılığında g*t ünü kes...

muhammet ve kuran ne diyor: sen doğru ve dürüst niyetle çalış, hayırlısını Allah verir, ama hiç bir "ilaha" -para, kral, beşer..." yönelme...

ama aslında elinde koyun hayvanı fazlası varmış, onun içinde din uydurmuş da diye bilirsiniz...

ek: son sayfaya bakıyorum aynı kafa, kimse bir şey yapmasın, tanrı her şeyi yapsın
Sosyal ağlarda paylaş

biz yatalım yatığımız yerden para kazanalım, çalışanı hakir görelim, laf atalım, garibi ezelim, çalışmadan rahat yaşamak için gücümüz yettiğini gasp edelim, yetmediğinde , güçlü olanın bizim ihtiyaçlarımızı, biz çalışmadan karşılaması için önüne yatalım, bunu da erdem olarak anlatalım,

beyliğin, ağalığın, kralığın, başkanlığın, tanrının tek vazifesinin bu olduğuna inanalım,

en temel ihtiyaçlarımız karşılandıktan sonra onlar için kedimizi parçalayalım

ama birileri çıkıp, birey olmak için, çalışmak, bunuda imanın şartı olarak yapmak dediğinde ise

böyle tanrımı olur beya diye laf atalım

sonra soran olursa da, özgür düşünceye inana sosyalistim diyelim, iyice tezat yapalım
Sosyal ağlarda paylaş

bu yüzden, sömürücü tarikatların önderleri uçar, kaçar keramet gösterir

niye burada gördüğümüz gibi insanlar buna rağbet ediyor

çinlilerin bir sözü var,

-bir hekim, vücuda hastalık girmeden tedavi eder, ünü köyünün dışına çıkamıştır.

-diğer hekim, hastalık emareleri baş gösterdiğinde tedavi etmeye başar, ünü yaşadığı bölgenin dışına çıkmamıştır

-başka bir hekim ise, hastalığın son evresinde tedavi eder, bunun ünü ise bütün ülkeye yayılmıştır
Sosyal ağlarda paylaş

10-15bin sene öncesindeki medeniyette yaşamak istiyorsun doğal sağlıklı istiyorum diye, öyle bir dünya yok.
Şempanzeler arasında bile hiyerarşi ve normal-anormal bulunan dışlanmaya sebep olan davranışlar var. Herşey hayvanca özgür olacak diye 500 milyon sene öncesi gibimi yaşasın insan türü?
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

10-15bin sene öncesindeki medeniyette yaşamak istiyorsun doğal sağlıklı istiyorum diye, öyle bir dünya yok.
Şempanzeler arasında bile hiyerarşi ve normal-anormal bulunan dışlanmaya sebep olan davranışlar var. Herşey hayvanca özgür olacak diye 500 milyon sene öncesi gibimi yaşasın insan türü?

ben "medeniyetin gelişmesi için gerekirse götümü bile keserim" diyorum, sen "15 bin yıl önceki medeniyette mi yaşamak istiyorsun?" diyorsun ya sdfsdfsd

ayrıca hayvanları örnek almıyorum. şu dandik dünyada en gelişmiş beyne sahip canlı toplumunun davranışlarını beğenmiyorum abi ben bir de gidip gelişmemiş türleri örnek alacak değilim lel.

şempanzelerin ya da leoparların her neyse işte bugün bizden farklı olmalarının sebebi bizim medeniyetimize benzer bir medeniyet yaratmak istemedikleri değil bunu isteseler de başaramayacak olmalarıdır.

yani olay şu. eski çağlarda insan çıplak çünkü giysi alanında ilerleme sağlayacak birikimi ve becerisi yok. şuanda bilgi ve birikimimiz var ve bu nedenle giyiniğiz. geleceğin daha gelişmiş insanı ise giysilerin saçmalığını anlayıp teknolojisi olmasına rağmen çıplak kalacak.çünkü mantıklı olan bu.
Sosyal ağlarda paylaş

abi şu forumda bulunduğum süre boyunca yazdığım en uzun yazıyı yazdım ve siz gidip sadece çıplaklık bölümüne takıldınız ahahaha

noyanın tam tersiyim abi ben rasyonellikten ödün vermiyorum. ancak bazı konularda benzer düşünüyoruz cidden bu benzerlik beni de korkutuyor sdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

Gizli said:

"Tatar Ramazan" said:

ben "medeniyetin gelişmesi için gerekirse götümü bile keserim" diyorum, sen "15 bin yıl önceki medeniyette mi yaşamak istiyorsun?" diyorsun ya sdfsdfsd
ayrıca hayvanları örnek almıyorum. şu dandik dünyada en gelişmiş beyne sahip canlı toplumunun davranışlarını beğenmiyorum abi ben bir de gidip gelişmemiş türleri örnek alacak değilim lel.

şempanzelerin ya da leoparların her neyse işte bugün bizden farklı olmalarının sebebi bizim medeniyetimize benzer bir medeniyet yaratmak istemedikleri değil bunu isteseler de başaramayacak olmalarıdır.

yani olay şu. eski çağlarda insan çıplak çünkü giysi alanında ilerleme sağlayacak birikimi ve becerisi yok. şuanda bilgi ve birikimimiz var ve bu nedenle giyiniğiz. geleceğin daha gelişmiş insanı ise giysilerin saçmalığını anlayıp teknolojisi olmasına rağmen çıplak kalacak.çünkü mantıklı olan bu.

Eski Romada denenmiş o dediğin, çıplak gezip zikişmekten fazla yediklerini kusmaktan gebermişler.
Bi yazdığın bi yazdığını tutmuyor ya neyse, Noyan gibi bir problemin var sanırım, geçmiş olsun.

edit: öyle değilim böyle değilim diyorsun da, demek ki dışarıdan böyle gözüküyorsun ya da böyle yansıtıyorsun kendini, bize değil kendine sorman lazım bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...