Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kişilik Bozukluğu Mu Yaşıyorum

Istari

Öne çıkan mesajlar

Madcat said:

Bende bu başlıktan öğrendim içekapanıklığın belirtilerini ve sebeplerini.
Ne mutluyum dedim yani şuan, extroları genelleyip yalnız kalmaktan korktukları için bu halde olmalarının nedenini öğrendim.

En ilginç gelen şey ise çok iyi sezgi yetenekleri olmasıymış introların. Kendimde bulduğum en değişik özelliğim o zaten.

bu durumla ilgili birkaç güzelleme de ben yazabilirdim, ama bu seferde kendi ''reklamını mı yapıyorsun la'' diyenler çıkardı.
kızlar ilgili verdiğim basit bir örneği bile kaldırmakta zorlanan arkadaşlar olduğuna göre o toplara hiç girmemek en iyisi. :P
Sosyal ağlarda paylaş

Istari said:

yorumları hernagi bir alınganlık göstermeden okuduğum için liseli, ergen tarzı yorumlara gülüp geçiyorum. valla yaş 23 bu sene üniversite de bitti.
hayır, bu yorumlara alınmıyorum, ama kafama takıldı. trollemek için mi söylüyorsunuz, yoksa bir insanın ''pompa'' peşinde koşmaya bile üşenmesi, anlamsız bulması bu kadar garip mi?

bu yazıyı muhtemelen lisede yazsaydım. ''pompa'' peşinde koşmayı hayattaki tek gerçek mücadele diye filan tanımlardım. o yaşlarda tek hedefim buydu, normal olarak.

ayrıca, bazı arkadaşların kıskançlık göstereceğini bilseydim, kızlar konusu hiç açmazdım. evet, siz haklısını bana yazan kız filan yok. ben beynimde uyduyuyorum:) beni çok iyi tanıdığınız için tabi ki sizin ''hayır olamaz'' yorumunuz doğru.

hayır, ben kızlar meselesini konun odağına koymadım. sadece psikolojimi anlatmak için örnek kabilinden o kısmı yazdım da, görünen o ki hatta etmişim yazıda kızlarla ilgili bir şeyler geçince herkes o nokta da toplanmış. aramız da sosyolog filan olsa buradan bir tespit çıkarırdı herhalde.

pardon ama "sevgili olsak ne olacak el ele gezer öpüşürüz en fazla" dediğin an "orta okul fln herhalde" dedim direk.

insanların öyle düşünmesi çok doğal
Sosyal ağlarda paylaş

Istari said:

madcat da durumu güzel özetlemiş. günümüzün popüler kültür muahbbetini çekemiyorum, dandik yerli diziler, yok acun'un aptal yarışmaları, yok kıvanç, renk faşizminden ibaret futbol muhabbetleri; (düşünün adamların konuşabilecekleri tek konuları futbol ama futboldan da anlamıyorlar.) yediği içtiğine kadar paylaşan, hayatında kitaplarından 2 satır okumadığı yazarlardan aforizma paylaşıp duran aptal twitter kullanıcılarına, sokakta görse yüzüne bakmaycağı insanları facede ekleyip, ''like''lıyanlar. kısaca hayatını ilgi çekme, alacağı like sayısı üzerine kuran insanlara, günümüz sosyal medyaa gençliğne tahammüle edemiyorum.

yok biz tahammul ediyoruz falan mı sanıyorsun bunlara ? hahah
Sosyal ağlarda paylaş

Istari said:

ben, bu insanlardan daha mı zekiyim, bilmiyorum ama fikri olgun luk olarak daha üstün olduğuma eminim.
ayrıca internet bağımlısı filan değilim. sosyal paylaşım sitelerinin hiçbirine üye değilim.

Ben bu kafa yapısını anlayamıyorum ya. Bi insanın sürekli milleti like'laması sana saçma gelen şeyleri konuşması o insanı senden daha az olgun yapmaz. Ya da seni ondan üstün yapmıyor. Senin hayat tarzında bana göre çok nerd olabilir mesela.

En boş dediğin insandan bile öğrenebileceğin bişey olduğuna inanıyorum. Her insan içinde senin farkında olmadığın farklı güzellikler barındırıyor olabilir. Fikir olarak diğerlerden kendini üstün görmen bile aslında üstün olmadığının kanıtıdır bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Istari said:
...

icedonuklugunu prim yapmak disinda kullanacak bir ortamin yok tatlim, birak o twittera like atmis bu usune oturmusu

zeki/olgun degilsin, sen varlik bunalimina girerken karsindaki adam senden on kat mutlu
ornek al adamlari yoksa kafayi yer cikarsin

bu forum kiz var nasil konusurum ile baslayip iki yilda fuckbuddyler imparatoruna donusen bir adamin gelisimine katkida bulundu

lafimiza guven.
Sosyal ağlarda paylaş

ama 0ne a care bulamadi.

Horrible said:

En boş dediğin insandan bile öğrenebileceğin bişey olduğuna inanıyorum. Her insan içinde senin farkında olmadığın farklı güzellikler barındırıyor olabilir. Fikir olarak diğerlerden kendini üstün görmen bile aslında üstün olmadığının kanıtıdır bence.

abi suna bende inanmak istiyorum da ortamlar buna musade etmiyor bazen.
uni cagimizi da gectik yani, o saydiklarimizin disinda ortami bulmak zor.
Sosyal ağlarda paylaş

Horrible said:

Ben bu kafa yapısını anlayamıyorum ya. Bi insanın sürekli milleti like'laması sana saçma gelen şeyleri konuşması o insanı senden daha az olgun yapmaz. Ya da seni ondan üstün yapmıyor. Senin hayat tarzında bana göre çok nerd olabilir mesela.

tabii ki, senin de beni beğenmeme hakkın var. sıkıcı bir insan olduğumu söyleyebiliriz. bunun nedeni şuan ki gençlik arasında trend olan eğlence anlayışını paylaşmamam. insanlar konuşacak ortak nokta bulamadıkları kişileri sıkıcı bulurlar, normaldir.

evet, belki ben biraz tahammülsüz biriyim. bana hitap etmeyen ortamlarda ''her insanın içinde iyi bir şey vardır'' diyen bir sevgi kelebeği olamıyorum.

şu 2. paragrafta verdiğin tavsiyeleri sık sık annemden de duymaktayım. ''her insanla konuşulacak bir şey vardır, insanları da mükemmeli arama yoksa yalnız kalırsın'' belki doğrusu da bu, ama herhalde yaş ilerledikçe arkadaşlıklardan aradığım tatmin duygusu da değişiyor. çocukken aynı oyunu oynamaktan zevk almak yeterliydi, birisiyle iyi bir arkadaş olmak için.
Sosyal ağlarda paylaş

Fly said:

Istari said:
...

icedonuklugunu prim yapmak disinda kullanacak bir ortamin yok tatlim, birak o twittera like atmis bu usune oturmusu

zeki/olgun degilsin, sen varlik bunalimina girerken karsindaki adam senden on kat mutlu
ornek al adamlari yoksa kafayi yer cikarsin

bu forum kiz var nasil konusurum ile baslayip iki yilda fuckbuddyler imparatoruna donusen bir adamin gelisimine katkida bulundu

lafimiza guven.

bundan prim yapmak gibi bir derdim yok güzelim. kimseyi tanımadığım kimsenin de beni tanımadığı bir ortamda aklıma takılan bir konuda farklı görüşler almak için bir konu açtım, o kadar.
paticikte neyin primini yapmacağım ki...:S sırf şu saçma tepkiyi almamak için bu konuyu çevremdekilerle konuşmuyorum zaten. e sizde haklısnız bundan prim yapma derdinde olan çok dallama var, neyse.

''mutlu olmanın ön şartı düşünmemektir. düşünme eylemi mutsuz olma riskini de beraberin de getirir. rahat bir hayat arzusunda olanlara göre değildir.'' diye boşuna dememişler. senin yerine başkalarının düşünmesini kabul edersen çok mutlu olabilirsin. galiba hayatta bazı seviyeleri geçmek için mutsuzluk şartını kabul etmemiz gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Çevrendeki sana göre "boş" insanlardan uzaklaşmakta haklısın ve bu seni asosyal yapmaz. Ama ilişki bence sağlıklı bir insan için olması gereken bir şey. Paylaşım anlamında da, duygusal olarak da, bedensel olarak da. O yüzden git kafana göre birini bulmaya bak. Ayrıca eminim kafanın uyduğu insanlar olsa zaten asosyalliği sevmeyeceksin. Ben mesela istanbul'a ilk geldiğimde sıfır arkadaşım vardı. Sonra biraz şansıma sanırım, çok iyi insanlar tanıdım ve bir çoğu da mmo, ultima veya net chat vs. Kasma yani kendini "aman tanrım asosyal miyim" fln diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Istari bi an benim alt acc musun diye düşündüm topici okuyunca.

Yalnız hissetme, ben de aynı durumdayım. Aptallıklarına tahammül edemiyorum etrafımdaki insanların, bunalıp sıkılıyorum bayağı. Gerizekalı tv muhabbetleri, boş boş futbol hakkında konuşmaları, sürekli hava durumuna takıntılı halde yaşamaları öeh dedirtiyor.

Sorun biraz da bu ülkede bizim gibi olan insanların az olmasında. O kadar çok boş insanla karşılaşıyorsun ki, önyargı oluşuyor ister istemez insanda. Yeni birilerini tanımak falan çok zorlaşıyor. Cahil sürüsüyle dolu ülkede doğru düzgün birine denk gelme ihtimalin çok az oluyor haliyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...