Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Trisomy 18

khazadum

Öne çıkan mesajlar

benden go for amniyosentez +1

said:
The amniocentesis-related miscarriage rate by 24 weeks of pregnancy was 0.06%, or about one in 1,600 pregnancies studied.

That's lower than the rate of 0.5%, or about one in 200 pregnancies, from studies done in the 1970s, before current amniocentesis techniques were in place, the researchers note.

%1 yapar bu.

hatta

said:
The procedure-related fetal loss rate after midtrimester amniocentesis performed on patients in a contemporary prospective clinical trial was 0.06%. There was no significant difference in loss rates between those undergoing amniocentesis and those not undergoing amniocentesis.

bu 2006 araştırmasıymış.

dur wikiden bakmıştım zaten kaynak vereyim. popom olmasın. 1. http://www.webmd.com/baby/news/20061101/amniocentesis-risk-overrated 2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17077226
Sosyal ağlarda paylaş

kız kardeşimin hamileliği sırasında ikili taramada aynı oranda bu rahatsızlıktan şüphelenmişlerdi. internetten de bakmışsınızdır. böyle bir durumda bebeğin ölü doğum riski ve doğsa da 1 yaşına kadar ancak yaşadığı yönünde bilgiler var.

testleri kesinlikle başka bir hastahanede yaptırın. eğer ankaradaysanız düzen labrotuarları bu konuda oldukça güvenilir. bu test sonuçlarıyla beraber detaylı ultrasonda tekrar bir kontrole gidin. bu ultrason için de yine ankara için eyüp ekici var, işinin ehli.

çok şükür korktuğumuz olmadı bizim. yukarda ki testlerden sonra üçlü tarama yaptırmadı bile. testler yanlış çıkabiliyor, dahası doktorlar emin olmadan bu gibi şeyleri anneyle babayla paylaşabiliyor. su aldırma oldukça riskli hem hamile için hem bebek için. emin olmak adına testleri tekrar edip, kararınızı verin bence. ve bu sürede eşinizi rahatlatmaya çalışın. oldukça sıkıntılı bir durum, stresten bile erken doğum olabilir. umarım sizin için de güzel sonuçlanır bu süreç.
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

hiç bir şekilde aldırmayın çocuğunuzu. ağır olucak ama ihtimallere dayanıp masum bir cana kıymayın.

biraz rasyonel düşünmek lazım.

inanılmaz zengin, büyük ve güçlü bağları olan bir aile değilsen şu dünyaya sakat bi çocuk getirmek en başta çocuğa eziyet. 6 yaşındaki oğlan çocuklarına tecavüz ediyorlar bu ülkede, hatta bebeklere. öldürüyorlar atıyorlar kenara. burada ise ne kadar yetişkin olursa olsun asla kendini koruyamayacak birinden bahsediyoruz.

devlet desen sosyal yönden gayet geri ve zayıf. yarın bi gün 60 yaşına geldiğinde göz toprağı çekerken özürlü kızına senden sonra ne olacak diye düşünerek kahrından ölürsün. en iyi ihtimal sakat çocuğunun bir bakımevinde, hastanede senden sonra hayatına devam edecek olacağı düşüncesi yeterince korkutucu zaten. biraz bu yönleri düşünmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

vivavale said:

hiç bir şekilde aldırmayın çocuğunuzu. ağır olucak ama ihtimallere dayanıp masum bir cana kıymayın.

biraz rasyonel düşünmek lazım.

inanılmaz zengin, büyük ve güçlü bağları olan bir aile değilsen şu dünyaya sakat bi çocuk getirmek en başta çocuğa eziyet. 6 yaşındaki oğlan çocuklarına tecavüz ediyorlar bu ülkede, hatta bebeklere. öldürüyorlar atıyorlar kenara. burada ise ne kadar yetişkin olursa olsun asla kendini koruyamayacak birinden bahsediyoruz.

devlet desen sosyal yönden gayet geri ve zayıf. yarın bi gün 60 yaşına geldiğinde göz toprağı çekerken özürlü kızına senden sonra ne olacak diye düşünerek kahrından ölürsün. en iyi ihtimal sakat çocuğunun bir bakımevinde, hastanede senden sonra hayatına devam edecek olacağı düşüncesi yeterince korkutucu zaten. biraz bu yönleri düşünmek lazım.

abi ne olursa olsun. hayat hakkı konusunda rasyonel olamayacağım.

ayrıca senin ki tamamen kötü senaryo olmuş abi. çocuğu öldürmekle çocuğu mu cezalandırmış olucaksın kendini mi?
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

biliyorum neyin ne olduğunu, vivivale öyle yazınca konu genel anlamda sakat çocukların alınması/alınmaması konusuna kaydığı için onu yazdım.

vivavale'ye söylemiştim zaten ben. çocuk zaten ölecek adam en fazla bir iki senenin pazarlığını yapıyor. hangisi daha çok koyar yani cevabı belli bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Yani çok fazla teferruata girmişsiniz ne desem bilemedim, çok evham yapmışsınız. Yani bu haddeden sonra özellikle hamilenin yani eşinin psikolojisi ciddi kötü olacaktır,hadi diyelim yaptırdınız testi sonuç olumlu çıktı ama bu sefer 500'de 1 olasılık durumu var. O daha da kötü psikolojinizi yıpratır. Birde düşük olursa ileride tekrar bir hamile kalma olayında risk de büyüyor diye biliyorum. Her iki tarafın yakın ve uzak akrabalarında var mı böyle hastalığa yakalanan hiç ? Eğer yoksa test işine girmemek en iyisi diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrardan merhabalar,

5 Haziran'da amniyosentez yaptıracağız. Yani bu yönde karar aldık. Sonuçlarda 3 hafta sonra çıkıyormuş. Eşimin psikolojik durumunu topladım da beni kim toplayacak hiçbir fikrim yok. Ona birşeyler hissettirmemeye çalışıyorum. Umarım sonuçlar istediğimiz gibi çıkar. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım bundan sonra buraya açacağım konu "Çocuğumuzun ismi ne olsun" şeklinde olur. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...