xaty Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Bu tip yazılardan, haberlerden, belgesellerden çok ilgiyi çekicek güzel bir film çekilebilir deprem anıyla başlayıp sonrasındaki olayları sıralayan. Türk sineması için de değişik bir tecrübe olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Recep İvedik 8 daha iyi bunlara ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 deprem şart ya istanbul'a 40m şehir mi olur lan 60% wipe lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Taşak geçin lütfen, tanıdığınız sevdiğiniz birinin üstüne kiriş düşüp başını karpuz gibi açtığında da topkek yaparsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 tanıdığım sevdiğim ve kendim dahil istanbul'da yaşıyoruz.yok şehir kaldırmıyor popülasyonu üstüne hala göç alıp saçma sapan yerlere konut yapılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Ne olursa olsun lol malzemesi olmamalı bu konu. İçinde tanıyıp sevdiğin insanların da olacağı binlerce kişi bağıra bağıra ölecek işte. Bu konuda hiçbir şey yapılmıyor yea diye devlet bize bokmir argümanından ziyade genel anlamda bu gerçeğin göz ardı edilebiliyor olması kadar bana tuhaf gelen bir konu yok galiba. 3-5 ay sonra bu ölecek, sen de öleceksin falan dediğinde insanlar kafayı yiyor nasıl olur ya diye, konu bu olunca üç gün aklına gelip dördüncü gün çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 deprem ve sonrası için toplanan vergilerle double yol yapıldı çok hafif bi tepki aldılar bişeyde olmadı hala ödemeye devam ediyoruz.ihmalkarlık tavan yapmış ülke bok çukuru bağıra bağıra ölmeyi hakediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 said: çamur sallanıp bina sallanamadığı zaman deprem sallayamadığı binayı dibinden kesiyor. zemin kattan bina kesiliyor. deprem fotorağraflarına dikkat ederdeniz binaların önce zemini yıkılır. işte binaların zemin kattan yıkılma sebebi budur. önce zemin kat göçer. bazen bina zeminin üstüne göçüp kalır, üst katlar yıkılmaz. bina zemin katın üstüne göçtüğünde deprem devam ediyor olursa bu sefer deprem yine sağlam kalan ilk katı keser. böyle kese kese tüm binayı yok eder. inşaat mühendisi olarak o iş öyle olmaz gibi geldi. ama akademik birikimle hiç alakası yok baya 12 yaşımda sorsan gene olmaz derdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Adam bikaç sayfa önce dediğim gibi güzel yazmış da. Şu dikkatimi çekti: Ölü sayısı 1-2 milyon civarı olacak diyor. Sonra İstanbul'un nüfusu abartı seviyede azalacak, hayalet şehi,r olacak diyor. Burda aklım almadı bu senaryoyu. Ama şahsım adına şundan eminim; böyle bişey olursa askerin el koyması kaçınılmaz. Ha zaten devlet kuyruğunu kıstırıp yurtdışına ne bileyim başka şehirlere kaçacağı için, zaten kriz planında da hiçbişey yer almadığı için, ve artık 90lardaki sağduyumuz olmadığı için, büyük miktarda yağma ve cinayet olacağına adım gibi eminim. Daha önce bi'kaç kez daha söylemiştim. Özellikle böyle apocalyptic ve ya afet durumları için ben kendimce hazırlık yapıyorum yanımdakileri de koruyacak şekilde. Zira pisi pisine ölmek niyetinde değilim. Ha İstanbul'da değilim ancak, bu Ankara'da da bu denli bir deprem olmayacağı ya da farklı türde bir ayaklanma gerçekleşmeyeceği anlamına gelmiyor, o yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KehKeh Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 terse göç olacağı için nüfus çok düşecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 ya asker devralınca yağma durur, en azındna cinayetler. ohal yerinde sıkar biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SIKYAHONAW Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Rotweiler said: yağma ve cinayet istanbul depremi özeti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Rotweiler said: Adam bikaç sayfa önce dediğim gibi güzel yazmış da. Şu dikkatimi çekti: Ölü sayısı 1-2 milyon civarı olacak diyor. Sonra İstanbul'un nüfusu abartı seviyede azalacak, hayalet şehi,r olacak diyor. Burda aklım almadı bu senaryoyu. Yalova ve İzmit'i aklına getir. İnsanlar 60 70 binlik evlerini 10-15 bin'e satıp kaçtılar oradan resmen. O psikoloji ile o bağırışlar, inlemeler, anne anneeeeeeeeeeeeeeeee çığlıklarını her sokağa çıktığında yeniden yaşarsın. Bizim bina eski olmasına rağmen 99 depreminde çatlak almadan kurtulan eski ve sağlam yapılardan biri. Ona rağmen kentsel dönüşüme sokarak yeniliyoruz binayı. Önlem almadan yaşamaya devam etmek bildiğin ahmaklık. Neyse sağ kurtulursanız patide makarna stoklayan biri vardı. Ona yamanırsınız artık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 İşte tamam da, adam orda da yazmış. Ulaşım felan zaten koastan ilk etkilenen bişey olduğu için, hayalet şehir olayı sanırım çok uzun vadede gerçekleşir ki; ben godomanların malını mülkünü çiftlik evlerini, villalarını, bebekteki malikanelerini felan bırakıp kaçacağını sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 ilk onlar kaçar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 yol çökmüş, ne üst geçit kalmış ne alt, havaalanı kapanmış, olası köprü sorununu söylemiyorum bile, kim nereye kaçıyor helikopteri yoksa yavaş kaçsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Rotweiler said: İşte tamam da, adam orda da yazmış. Ulaşım felan zaten koastan ilk etkilenen bişey olduğu için, hayalet şehir olayı sanırım çok uzun vadede gerçekleşir ki; ben godomanların malını mülkünü çiftlik evlerini, villalarını, bebekteki malikanelerini felan bırakıp kaçacağını sanmıyorum. İlk onlar kaçar ki. Adamın bebekte malikanesinden başka çeşmede bodrumda sidede zibilyon tane yerde başka başka malikaneleri de var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2014 Hayalet şehir'den aklınıza gelen gerçekten Klamath falan mı? İstanbul ölçeğinde bir şehrin "hayalet şehir olmayacağı" üstüne argüman üretmek zaten başlı başına abesle iştigal etmek demek. Ama zaten bir halta yaramayan, ilk yağmurda anası bellenen su tesisatları ve atık sistemi, iki rüzgar yiyince beyni dönen elektrik şebekesi, hala 18. yy işi kullanılan elektrik iletim sistemi falan derken altyapısı tarrağı yemiş, finansal ve ekonomik sinir uçları basur olmuş, istihdamı boku yemiş bir İstanbul'da, o kadar moloz, o kadar kötü hatıra söz konusuyken ne kadar insanın kalacağını sanıyorsunuz? Yalova'da 1 senede kaldıramadılar enkazları. Nereye kaldırıyorsun zaten. Topladılar denize attılar sahil yolunu doldurdular. 15 sene geçti hala denizden insan parmağı falan çıkıyor. 3 hafta elektrik su veremediler Yalova'ya. Bildiğiniz anlamıyla tüm ekonomik sistem çöktü. Bakkalından restoranına muhasebecisine emlakçısına ne varsa kapadılar. 5-10 senede anca götünü toparlayabildi küçük esnaf. Çok basit bir şey sanıyorsunuz. Ama değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Ekim 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2014 Hananı havradını.... Sallandık lan gece gece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ekim 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2014 Lan ufacik deprem, 4.1, benim eski ev her koruklu otobus gectiginde sallaniyordu bu kadar sdfsds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2014 beyler ironman süit yapalımmı, sonra motorcularada satarız. Böyle deprem anında içine giricek onu korıcak sonra depremden sonra dışarıya sınyal verıcek burdayım ben yardım edın dıye. ben sınyal verme kısmını yaparım, biri çizsin şunu. ( bi kutu olsada olur ya aslında, kurtuluş kutusu adı. depremde içine atlıyosun içinde hayatta kalıosun bırı kurtarana kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Ekim 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2014 abi yatağın sallanmasına noluyor lan diye uyandım, neyseki uyandığımda bitmişti uyumaya devam ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Claiborne Mesaj tarihi: Ekim 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2014 bir gün gerçekten büyük bir deprem olursa mallığım yüzünden ölücem. uyandım sallantıya. kafamı çevirdim camdan dışarıya baktım. saate baktım. yattım geri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2014 yatak altımdan gitti o nası vurdu öyle sabahın köründe :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2014 Suark said: beyler ironman süit yapalımmı, sonra motorcularada satarız. Böyle deprem anında içine giricek onu korıcak sonra depremden sonra dışarıya sınyal verıcek burdayım ben yardım edın dıye. ben sınyal verme kısmını yaparım, biri çizsin şunu. ( bi kutu olsada olur ya aslında, kurtuluş kutusu adı. depremde içine atlıyosun içinde hayatta kalıosun bırı kurtarana kadarironman suite gerek yok tabut seklinde yaptir iste metalden icine girersin. icinde su erzak telsiz iseme gideri falan olur artik ne gerekirse. yeteri kadar hayatta kalamazsan 2. islevini gorur hem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar