Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DEPREEEEEEEEEM

Kaede

Öne çıkan mesajlar

Ne olursa olsun lol malzemesi olmamalı bu konu.
İçinde tanıyıp sevdiğin insanların da olacağı binlerce kişi bağıra bağıra ölecek işte. Bu konuda hiçbir şey yapılmıyor yea diye devlet bize bokmir argümanından ziyade genel anlamda bu gerçeğin göz ardı edilebiliyor olması kadar bana tuhaf gelen bir konu yok galiba.

3-5 ay sonra bu ölecek, sen de öleceksin falan dediğinde insanlar kafayı yiyor nasıl olur ya diye, konu bu olunca üç gün aklına gelip dördüncü gün çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
çamur sallanıp bina sallanamadığı zaman deprem sallayamadığı binayı dibinden kesiyor. zemin kattan bina kesiliyor. deprem fotorağraflarına dikkat ederdeniz binaların önce zemini yıkılır. işte binaların zemin kattan yıkılma sebebi budur. önce zemin kat göçer. bazen bina zeminin üstüne göçüp kalır, üst katlar yıkılmaz. bina zemin katın üstüne göçtüğünde deprem devam ediyor olursa bu sefer deprem yine sağlam kalan ilk katı keser. böyle kese kese tüm binayı yok eder.

inşaat mühendisi olarak o iş öyle olmaz gibi geldi. ama akademik birikimle hiç alakası yok baya 12 yaşımda sorsan gene olmaz derdim
Sosyal ağlarda paylaş

Adam bikaç sayfa önce dediğim gibi güzel yazmış da. Şu dikkatimi çekti:

Ölü sayısı 1-2 milyon civarı olacak diyor. Sonra İstanbul'un nüfusu abartı seviyede azalacak, hayalet şehi,r olacak diyor. Burda aklım almadı bu senaryoyu.

Ama şahsım adına şundan eminim; böyle bişey olursa askerin el koyması kaçınılmaz. Ha zaten devlet kuyruğunu kıstırıp yurtdışına ne bileyim başka şehirlere kaçacağı için, zaten kriz planında da hiçbişey yer almadığı için, ve artık 90lardaki sağduyumuz olmadığı için, büyük miktarda yağma ve cinayet olacağına adım gibi eminim.

Daha önce bi'kaç kez daha söylemiştim. Özellikle böyle apocalyptic ve ya afet durumları için ben kendimce hazırlık yapıyorum yanımdakileri de koruyacak şekilde. Zira pisi pisine ölmek niyetinde değilim. Ha İstanbul'da değilim ancak, bu Ankara'da da bu denli bir deprem olmayacağı ya da farklı türde bir ayaklanma gerçekleşmeyeceği anlamına gelmiyor, o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Adam bikaç sayfa önce dediğim gibi güzel yazmış da. Şu dikkatimi çekti:

Ölü sayısı 1-2 milyon civarı olacak diyor. Sonra İstanbul'un nüfusu abartı seviyede azalacak, hayalet şehi,r olacak diyor. Burda aklım almadı bu senaryoyu.

Yalova ve İzmit'i aklına getir. İnsanlar 60 70 binlik evlerini 10-15 bin'e satıp kaçtılar oradan resmen. O psikoloji ile o bağırışlar, inlemeler, anne anneeeeeeeeeeeeeeeee çığlıklarını her sokağa çıktığında yeniden yaşarsın.

Bizim bina eski olmasına rağmen 99 depreminde çatlak almadan kurtulan eski ve sağlam yapılardan biri. Ona rağmen kentsel dönüşüme sokarak yeniliyoruz binayı. Önlem almadan yaşamaya devam etmek bildiğin ahmaklık. Neyse sağ kurtulursanız patide makarna stoklayan biri vardı. Ona yamanırsınız artık...
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

İşte tamam da, adam orda da yazmış. Ulaşım felan zaten koastan ilk etkilenen bişey olduğu için, hayalet şehir olayı sanırım çok uzun vadede gerçekleşir ki; ben godomanların malını mülkünü çiftlik evlerini, villalarını, bebekteki malikanelerini felan bırakıp kaçacağını sanmıyorum.

İlk onlar kaçar ki.

Adamın bebekte malikanesinden başka çeşmede bodrumda sidede zibilyon tane yerde başka başka malikaneleri de var.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayalet şehir'den aklınıza gelen gerçekten Klamath falan mı? İstanbul ölçeğinde bir şehrin "hayalet şehir olmayacağı" üstüne argüman üretmek zaten başlı başına abesle iştigal etmek demek.
Ama zaten bir halta yaramayan, ilk yağmurda anası bellenen su tesisatları ve atık sistemi, iki rüzgar yiyince beyni dönen elektrik şebekesi, hala 18. yy işi kullanılan elektrik iletim sistemi falan derken altyapısı tarrağı yemiş, finansal ve ekonomik sinir uçları basur olmuş, istihdamı boku yemiş bir İstanbul'da, o kadar moloz, o kadar kötü hatıra söz konusuyken ne kadar insanın kalacağını sanıyorsunuz?

Yalova'da 1 senede kaldıramadılar enkazları. Nereye kaldırıyorsun zaten. Topladılar denize attılar sahil yolunu doldurdular. 15 sene geçti hala denizden insan parmağı falan çıkıyor.

3 hafta elektrik su veremediler Yalova'ya. Bildiğiniz anlamıyla tüm ekonomik sistem çöktü. Bakkalından restoranına muhasebecisine emlakçısına ne varsa kapadılar. 5-10 senede anca götünü toparlayabildi küçük esnaf.

Çok basit bir şey sanıyorsunuz. Ama değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
beyler ironman süit yapalımmı, sonra motorcularada satarız.
Böyle deprem anında içine giricek onu korıcak sonra depremden sonra dışarıya sınyal verıcek burdayım ben yardım edın dıye.

ben sınyal verme kısmını yaparım, biri çizsin şunu.
( bi kutu olsada olur ya aslında, kurtuluş kutusu adı. depremde içine atlıyosun içinde hayatta kalıosun bırı kurtarana kadar
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

beyler ironman süit yapalımmı, sonra motorcularada satarız.
Böyle deprem anında içine giricek onu korıcak sonra depremden sonra dışarıya sınyal verıcek burdayım ben yardım edın dıye.

ben sınyal verme kısmını yaparım, biri çizsin şunu.
( bi kutu olsada olur ya aslında, kurtuluş kutusu adı. depremde içine atlıyosun içinde hayatta kalıosun bırı kurtarana kadar
ironman suite gerek yok tabut seklinde yaptir iste metalden icine girersin. icinde su erzak telsiz iseme gideri falan olur artik ne gerekirse. yeteri kadar hayatta kalamazsan 2. islevini gorur hem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...