Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pic Thread #7


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yalnız bizim kültürde bonfile pirzola vb.. yok. Döner ve kıyma kebaplar ağırlık bir de kuzu şişler. Normal yani iri ve hacimli parçaların pek pişirilememesi.

Yöresel mutfaklarda da düşününce tbone tarzı şeyler aklıma gelmiyor.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

Masakari , tandır ?


Tandır,çevirme, kuzu büryan pişirme olarak farklı amerikan, avrupa mühürleme tarzına göre. Kuyuda bütün halinde gömüyorlar.

Gerçi yukarıdaki postu yazarken aklımdaydı büryan olayı da siz o topa girmezsiniz diye bulaşmadım.
Mesaj tarihi:
Eti pişirmenin mantığı içindeki zararlı olabilecek yumurta bakteri vs öldürmek değilmidir?. O çiğ ette bu tür şeylerden arınıyor mu bunu konuşmak lazım
Mesaj tarihi:
aslında lokantacılarda bu "et faşistlerinden" çok çekiyorlar,

etin, etten tat alabilmek için evrensel bir pişirme standardı var ve hayır o etler çiğ değiller ama gel de anlat, ve o yüzden müşteri ile papaz olmamak için yakana kadar pişiriyorlar bir çok lokantada, sonuç lastik gibi tatsız etler, ve bunun sonucu olarak büyük parça et yememek...
Mesaj tarihi:
Gerçekten şef diyebileceğimiz adamlar hariç çoğu Türk restoranında çok pişirirler, daha yeni yeni oturuyor rare, med rare vs. kültürü bizde. Hadi restoranı geçtim ülkedeki nerdeyse tüm kasaplarda bir et dövme obsesyonu var, alinden alıp ben girişicem bir gün.
Mesaj tarihi:
evelsi gün pişirdim ben ama dakika tutmadım
keşke baksaydım ama bi tarafı 3dk yı geçmemiştir gibi geldi
tabi etin kalınlığı da önemli 2cm falandı benim et
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...