Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Half-Life 2

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Sonuçta kanama olayını DOD modunda yaptılar ve oldukça etkili olmuştu. Kanama başlayınca direk çatışmadan geri çekilip bandaj ile uğraşıyordun. bilmiyorum şimdi nasıl ? Ama ravenholm hala oyunu en ilgi çeken ve geren bölümü bence.[signature][hline]Ben ayaktaki dikenim, Kapıdaki cüzzamlıyım, Ensendeki çıbanım, Çorbandaki sineğim,
Korku ve dehşetin habercisi...
Sosyal ağlarda paylaş

dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı?[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

tövbe yarabbi nefret ettim oyundan ya.. 31 aralık 1999 akşamı hl oynadığımı hatırlayıp hl2'yi açayım dedim ki ilk oyundaki en itici, en iğrenç unsur olan headcrab'lerden çeşit çeşit ve her yerden tonlarla spawn olanlarının arasına düştüm. ve üstüne atlayınca health 1 oluyor! tebrik ediyorum hangi parlak zekalı insan tasarlamışsa..

ravenholm'u söylene söylene geçtikten sonra bunlar çıkınca iyice soğudum oyundan.. ileride düzeleceğini umarak ilerleyeceğim bir ara herhalde ama şu ana kadar inanılmaz bir hayalkırıklığı, ravenholm bölümü kadar kötü, tiksindirici bir fps deneyimim olmuş muydu diye düşünüyorum ama hatırlayamıyorum..

kafama mermi yerken hp 5-10 gidiyor, üfürükten bir ısırıkla 99.. bravo, süper olmuş oyun lol[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

suit nasıl oluyorsa hp'yi geri dolduruyor, doğrusu bana inanılmaz derecede saçma geldi. o anda başka biri üflese öl diye ilginç bir etkisi olsun istemişler ama berbat olmuş. iğrenç yani, gelmiş geçmiş en aptalca tasarlanmış fps yaratığı olsa gerek..

oyunun geri kalanında da böyle diablo 2 gibi renk paleti değişip dmg'si artan headcrab'ler çıkacaksa bırakacağım oyunu valla.. o kadar sinir oldum..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

yok başka headcrab hatırladığım kadarıyla:)
çok oldu bitireli:D alarak bi hata yaptım, bari tez zamanda bitsin de öss öss kafayı yemeyeyim mantalitesi hızla ve ivedilikle bitirtti oyunu:)
bide box alıcaktım, onun yerine parasını attım bankaya össden sonra alıcam:)[signature][hline]beş hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Sam, git, bırak oyun oynamayı, uninstall et kendini bu dünyadan ya.
Ravenholm'e tiksindirici dedin, beni yedin bitirdin. Üstüne titrediğiniz D3'ten 321492349234 kat daha iyi oranın tümü.

Ya cevap yazmam gereksiz zaten. Bütün siteler, her yer Game of the Year demiş. Doom3'ü ilk 10'a bile almamış iken gelip burda adamın kafasına sıktım ölmedi diyenlerle, niye 99 damage gitti diyenlerle uğraşıyorum.

Hadi anladım. Güç çok az gidiyor tamamda bu olay oyundan "tiksindirecek" bir olay değil ki.

NOT: çakır keyif halde yazıyorum bu mesajı.[signature][hline]LathspeLL
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LathspeLL, 01 Ocak 2005 04:15 tarihinde demiş ki:
Ravenholm'e tiksindirici dedin, beni yedin bitirdin. Üstüne titrediğiniz D3'ten 321492349234 kat daha iyi oranın tümü.

abartma bence abi bu kadar :D
ravenholm tiksindirici bir bölüm değil. ancak doom'un tamamından üstün olacak kadar da über bi bölüm değil :)[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun en guzel muzikleriyle en urperten bolumune igrenc diyen birini anlamakta zorlanıyorum gercekten..

oyunu hard da 2 kez bitirdim hc bi yerde ole amannn yeter diyip bırakmadım hatta oyunu gercekten kolay buldum..

neyse bende hl2 nin gelmis gecmis en ii oyun olduguna inananlardanım :)
Sosyal ağlarda paylaş

olay korkutucu vs degl aslında hl2 ravenholm bolumundeki korkuma(ürpertme) muzikler ve ortam ile oluyo doom da ki kapıyı acar acmaz ustumuze bi yaratıgın atlamasıyla oluyo veyaarkadan saldırırlar vs doom da ole urpertici bi muzik yoktu hatırladıgım kadarıyla..
Sosyal ağlarda paylaş

lol sana da iyi yıllar

doom oynarken doom, hl oynarken hl lazım bana. ravenholm gibi "dur zombiler koyalım bütün bölüm, alacakaranlık olsun, kazığa geçirilmiş cesetler yansın da doom'a benzesin" düşüncesiyle yapılmış bir bölümü beğenemedim doğrusu. oyunun geri kalanıyla zerre kadar alakası olmayan, sanki mod of the week'lerden bişi beğenmişler de koymuşlar dedirten bir bölüm. combine'lardan dayanıklı zombi mi ararsın, gunship'den fazla vuran böcek mi ararsın, hepsi var. ve iğreeeeeeennnçççççç yani, peder ne alaka, ortam ne alaka herşey kelalaka. level designer'lar korku filmi izleyip sabaha bunu yapmışlar, sonra oyunun içine koymuşlar, başka bir açıklaması yok..

yazma cevap çünkü yazabileceğin bir cevap yok, birşeyler uyduracaksın öylesine ancak.. :) böcek 99 can alırken sniper tüfeğinin 20 can aldığı bir oyun quake bile olsa çüş derim..

tiksinirim, tiksinirim çünkü headcrab gibi 1-2 tanesi bile sinir bozan mahluğu 5 katı dayanıklı yapıyorsun, tek atlayışta 99 hp alıyor ve sonra bunlardan 5 tanesini tank gibi bir zombiye yükleyip oyuncunun karşısına koyuyorlar. ZOMBİ BE ZOMBİ BU! valla billa tiksindim, diablo mu oynuyoruz boss zombi filan çıkıyor minion'larıyla, nedir bu be? saçma olması yetmiyor bir de süper dengesiz!

neyse sonraki bölüme geçtim de oyun bildiğimiz half-life'a biraz olsun benzedi, keyif alınır hale geldi. işin komiği ilerledim ettim ama combine takımları bir zombi kadar uğraştırmıyor insanı, yuh ki ne yuh. hl'de komandolara kapışmaya saklardı herşeyi insan, burada zombilere, böceklere daha çok dikkat etmek gerekiyor..

ekleme: ravenholm yamayla filan oyundan çıkarılacak kadar iğrenç bir bölüm. daha da kötüsü doom3 wannabe'si bir bölüm. highway 17'de ilerliyorum, oyun birşeye benzemeye başladı. yine de araçların bu kadar çok yer alması hoşuma gitmedi çünkü pek birşeye benzemiyor kullanımı. halo, mafia, ut2004 gibi çok daha rahat kullanıma sahip ve eğlenceli araçların olduğu oyunlar varken çok zayıf kalmış. kısa kısa geçilse neyse ama koca koca bölümler geçti böyle ve "bu bölüm bitecek hadi sabret" diye oynar oldum. bunu mu dedirtecekti bana hl2?

combine ile kapışmaların olduğu her kısım müthiş ama geri kalanı fasarya.. gravity gun'ı da beklediğim kadar kullanışlı bulmadım, ravenholm'da başka kullanacak birşey olmadığından mecbur kullanmak gerek ama kesici taşıyayım desen kapıya takılıyor, merdiven çıkarken düşüyor, aşağıya düşüyor geri alamıyorsun, headcrab'lere karşı komedi zaten tabanca çekmek zorundasın vs.. o kadar tantanası yapıldı ama oyunun en güçsüz yaratığına karşı bile kullanamıyorsun eh yani..

başka bir oyun olsa ravenholm bitmeden uninstall ederdim herhalde.. o denli iğrendim.. korkutucu atmosfer filan denmiş, bu korkutucuysa teletubbies kalp krizi geçirtir..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:

[Bu mesaj Sam tarafından 01 Ocak 2005 05:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@sam: öyle aman aman tartışmaya girmeyecem, ben bitirdim geçti gitti çünkü:) kimseyle alıp veremediğim olmaz oyuna şöyle böyle derse. ama yine de bazı noktaları şeyetmek istiyorum.
şimdi highway 17 bana da sıkıcı geldi, ama bana göre orda yapımcılar oyundaki dünyanın ne kadar başıboş kalmış olduğunu, aslında her yerde isyancılar olsa da yine de ne kadar yalnız olduğumuzu belirtmek istemişler. o hissi almış olduğum için biraz sıkılsam da beğendim oraları.
bir tek uçurum kenarlarından bakınca (yükseklik korkum vardır, ama uçurum gördümmü bir oyunda direk bakarım. hatta bikaç kez arabadan inip baktım oyunda:)) deniz berbat gözüküyordu, benim kapadığım bi detaydan da olabilir tabi.
o headcrab olayına fazla kafanı takma, ilerlerde bir iki tane anca çıkıyor zaten.
ayrıca gravity gun'a laf söyleme, o olmasa o kadar sabredemezdim:) ilerde çok işine yarayacak o alet. mesela sniper olacak bi binanın tepesinde, direk kutunun tekini alıp onu siper alarak ilerleyeceksin, yok efendim portable turretler olucak onları yerleştireceksin vs vs
diyeceğim o ki eleştirilerini oyunu bitirdikten sonra yaparsan daha objektif olurlar bence:)[signature][hline]beş hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

o bocuk biraz büyük bi bocuk ve ısırıktan dııl zehırden o kadar hasar verıyo sonrada akıllı hev suıtınız ılac basıyo ve canınız yerıne gelıyo
o yuzden bocek dıyınce ınsanın aklına hamambocegı gelmesın essek kadar bunlar normal böcekle karşılastırılmaz.
ravenholm bolumude gayet guzel bana kalırsa, ne farkeder dooma benzedıyse? gayet guzel bı bolum. ortalık perisan halde burası da oyle başıboş kalmış zombi dolu kasaba tarzı bı yer gayette guzel olmus oyunun ıcınde
araclara nıye laf ettın onuda anlamadım gayet rahat kullanımı herhangı bı sorunla karsılasmadım sahsen..

seversınız sevmessınız o ayrı konuda bu kadar nefretle nıye elestırıyosun onu anlayamadım sankı valvedekiler seni küçükken dövmüş gibi..[signature][hline] Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah
Sosyal ağlarda paylaş

zevkler ve renkler tartısılmaz ama siz bi boktan anlamıyosunuz gercekten :D

burda siz demiyo muydunuz yok combine lar yetisemedikleri yerlere Xen in yaratıklarını gonderiyolar diye revanholm da ole bi yer hatta revanholm un black mesa east te olması daha mantıklı cunku direnis olacak yer gidip combineların 1 km otesinde olmaz combine ların erisemiyecegi yerde olur gordugumuz gibi revanholm u kapamıslar oraya girilmesi yasak ama yollar combine lar tarafından kapanınca alyx ile bulusmak icin freeman ordan gecmek zorunda kalıyo..

anlamadıgım nokta o toxic headcrapper tarafından oldurulen var mı burda?yeminle 1-2 yer haric(o da ufaktan tırstıgımdan) olmedim onlara..pompalı tufegi alıp vurmak zor diyosanız fps oyununda isiniz ne?

peder olayına gelince adam heralde o kasaba da yasıyodu kurtulmus herkesin oldugu gorunce delirmis tek basına yaratıklara savas acmis biri olabilir bole tipleri filmlerde gorunce kral babz diyip oyunda gorunce mi kotu kaka oldu :)

bende lath a katılıyorum revanholm bolumu tüm doomdan daha etkileyici sozune..cunku doom da kapalı alan onune bisi atlıyo ne atrmosfer ne muzik ben onume bisi atlayınca 1 tırsarım 2 tırsarım 3. de ee yetti derim iice robotlasırım..

ama revanholm bolumu ole miydi?o muzikler ortam?hep bole stres yeter artık bitse su bolum aydınlık bi yere cikiyim diyodum..

son olarak sunu diyim toxic headcrapper bence oyuna renk katan bi yaratık idi hp 1 e dusunce stres yasamam kacmam oldurmem guzel seylerdi..freeman in suit i kursunlara ve saldırmalara dayanılı goruldugu gibi ama toxic h.. zehir verdigi icin 1 e dusmen mantıklı ama yinede ii lestirebiliyo..yani olay kursun gecirmez zırhlı polise igne ile zehir versen ne olur olayına donmus :)
Sosyal ağlarda paylaş

oyunu bitirmeden "best game ever" diyenlere birşey denmemiş ama.. :-)

marslı biraderim, yukarıda yazmışım bizi zehirlediğini, sonra yeniden canımızın doldurulduğu ve inanılmaz derecede saçma bu. mario'nun mantaradamların kafasına zıplayıp onları öldürmesi bundan kat kat daha mantıklı, o derece saçma. ve oyunu daha keyifli şekilde zorlaştıran birşey de değil zira hp 1 dedi mi zaten chun li'nin tekme kombolarını tech bonus'layan adam gibi bişiler yapman gerekiyor etrafta bişiler varsa. anlamsız, saçma, iğrendirici. bunlar da oyunun bir parçasıysa ben de bu parçalarını eleştiriyorum. combine çatışmalarına birşey dedim mi? hayır, çünkü gayet iyi hazırlanmış. yapay zeka beklediğim kadar iyi değil ama gene de fena değil..

nefretle eleştirdiğim yer ravenholm, zaten küfrederek kapadım oyunu 2-3 kere o bölüm bitmeden. onun dışındaki eleştirilerim oyundan belli bir beklentim olduğundan ötürü, daha ilk anons edildiği zaman gerçekten gelmiş geçmiş en iyi fps olacağına inanmıştım. ondan beklentimiz olmasın, bundan olmasın, e neyden olacak? araç kullanımı eleştiriyorum çünkü hiçbir eğlencesi yok. ayrıca oyuna yeterince iyi oturmamış, kontroller, fizik modellemesi bir acayip. halo, ut2004 gibi oyunları oynamamış olsam beğenebilirdim belki ama "hadi biz de modaya uyup araçlar koyalım" demişler ama oturmamış. ve üstüne üstlük saatlerce gidiliyor bunlarla daha oyunun başından, fps mi oynuyoruz tony hawk pro skater mı anlamadım. araçlardaki silahlar da hayli kullanışsız geldi bana doğrusu, helikopter düşürme dışında düşmanların üzerinden çiğneyip geçmek kat kat daha etkiliyken kullanma gereği de yok gibi. araba hadi bir derece ama water hazard sanki arcade makinesindeki 10 yıllık oyunlar gibi, sağdan soldan rampalardan atla filan..

devam edeceğim oynamaya ama beklentilerimin hayli altında kaldı şu ana kadar gördüklerim, ravenholm ise apayrı bir olay, akraba evliliği sonucu gibi bişi..

ekleme: yahu ne zehri, radyasyonlu atıkların içinden yürüyoruz, ateşin içinden yürüyoruz, elektriğe çarpılıyoruz, 3-4 katlı binadan atlıyoruz, plazma mermisi yiyoruz 15-25 hp gidiyor da zehir anında 99 hp dmg yapıyor? suit de bekliyor biz ölelim diye, durup düşünüyor "antidot versem mi vermesem mi" diye. ve verdiği antidot maşallah öyle birşey ki, ebola'yla ölümün son haline gelmiş kadar yıpranmış olan bir insanı 15 sn'de eski haline döndürüyor?! zehir başımızı döndürse, yürüyüşümüzü güçleştirse, nişanımızı bozsa (tfc'deki medic zehri misali) antidotun iyileştirmesini anlarım da hp dmg'sini nasıl geçiriyor? vücut fiziksel hasar almış, bunu iyileştirebilmek için zaten med pack işlevi gören birşey vermek gerek, e o zaman suit sürekli regen halde gezdirsin bizi?

yahu ravenholm headcrab'lerin herkesi elegeçirdiği bir yerse o kazıklardaki insanlar ne alaka? bilim-kurgudan ucuz korku filmlerine geçiş oluyor bir anda, half-life2 oynadığımı bilmesem "they hunger" modunun devamı sanırdım.. peder de anlamsız ötesi, klişelikte sınır tanımayan bir amcamız. sonra 1 dk görünen ingiliz general amca bile ondan daha anlamlı..

siz oyunun eksiklerini eleştiren biri çıkınca doom 3'e getirecekseniz lafı zaten kendiniz inanmamışsınız bu kadar beğendiğinize.. doom 3 ile yapılan bir kıyaslama yokken "sizin üstüne titrediğin doom 3'e 5 basar" demek garip kaçıyor.. "tencere dibi kara, seninki benden kara" hesabı..
[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:

[Bu mesaj Sam tarafından 01 Ocak 2005 16:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...