Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cips


fenn

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Cips zararlı falan filan falan

Onun yerine şu kahvaltılık sütle yenen buğday,mısır gevreklerini yedirsek çocuğa cips gibi hem cips yedirmiş hem de içersindeki vitamin vs vs aldırmış olmazmıyızç

Dün kuru kuru yedim gayet cips gibi
Mesaj tarihi:
cips yerine firinlanmis sebze dilimleri verin, onuda yogurdu az miktarda light mayonez veya light ranch sos karisimina bandirarak yedirin.

http://www.huffingtonpost.com/2013/01/14/veggie-chip-recipes_n_2456090.html
Mesaj tarihi:
o kahvaltilik gevrekler direk cop ya. icinde faydali birsey yok. seker zaten yarisi alistirmayin bence hic.

Kuzenin oglu var ufak. Ona da birsey yemiyor diye verdiler eline biscolatalari bilmem neleri cocuk simdi hep onlardan istiyor tabi.

Alismasin yani yazik.
Mesaj tarihi:
sdfsdf failler silsilesine bakin hele

http://bbdotqusa.com/main/menu.php

3 tab a gelin

yiyebilceginiz en iyi kizarmis tavuk olabilir.

http://bbdotqusa.com/main/olive_story.php
Mesaj tarihi:
sdfsdsdf

http://www.akhisarzeytini.net/zeytinyagi-ile-kizartma-yapilir-mi.htm

akhisarli adamim hala akdeniz fln tatava yapiyosun, zeytinin ve zeytinyaginin hasi ege'den cikar.
Mesaj tarihi:
kardeş, madem bilmiyorsun söyleyeyim o zaman, sızma zeytinyağından başka zeytinyağı yenmez, o da kızartılmaz, tencerede pişirilmez bile, sağlığınla oynarsın, sen yemek istiyorsan ye gene zeytinyağlı kızartma, vücut senin.
Mesaj tarihi:
“Zeytinyağı” hakkında hurafeler ve gerçekler | Vedat Milor

1. Yanlış: “Zeytinyağı ile hele hele sızma olanıyla kızartma yapılmaz, zeytinyağı çabuk yanar. Yemek pişirirken sızma zeytinyağı değil, riviera zeytinyağı veya rafine yağları kullanmalı. Sızma zeytinyağı salatalar içindir.”

Yemeğin de, kızartmanın da en alası ve sağlıklısı iyi cins, soğuk basım, naturel sızma zeytinyağı ile yapılanı! Bilimsel açıklaması şöyle: Sağlık bekçiliğimizi yapan, zeytinyağının içinde bulunan ve antioksidan görevini yapan fenoller. En kaliteli yağlar ise içeriğindeki fenol miktarı en yüksek olan düşük asitli naturel sızma yağlar. Yüksek ısılarda çeşitli kimyasal maddeler katılarak rafine edilen yağlarda fenoller yok oluyor. Kızartmanın sağlıklı bir pişirme yöntemi olmadığını biliyoruz. Lakin, içeriğindeki antioksidan ve oleic asit sayesinde zeytinyağının yanma derecesi çok yüksek. Kızartma sırasında oluşan serbest radikallerden ve toksik maddelerden bünyemizi koruyor fenoller.
Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinin Trabzon bölümünde hamsiyi zeytinyağında pişirme tarifini bulabilirsiniz...
Kötü kalite yağların kimyasal işlemlerle temizlenip aklanmış haline “rafine” deniyor. Üretimi çok ucuz, bereketi çok bol olan bu tip yağların reklamlarında “sağlıklı” sıfatına sıkça rastlıyoruz. Özellikle de kızartmalar için öneriliyor. İtalya’da Bolonya Üniversitesi’ nin Gıda Bilimi Bölümü tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, kızartmalarda sızma yağ kullanımı konusundaki önyargıları belleklerimizden silerek aydınlatıyor. (Lorenzo Cerretani, Giovanni Lercker, Tullia Gallina Toschi). (http://www.teatronaturale.com/article/1769.html)
×
×
  • Yeni Oluştur...