Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alkol ve Ehliyet

Playbook

Öne çıkan mesajlar

Biraz alkol aldıktan sonra çevirmeye yakalandım. 0.63 promil çıktı. Sigara ve naneli sakız kullanmıştım üflemeden dakikalar önce. Herhangi bir sarhoşluk belirtim olmadığı için üfleme testinin tekrar yapılmasını istedim, kabul etmediler. Üflemeden önce de ağızlığın değiştirilme işlemi gözümüzün önünde yapılmadı (Kullanılmış, başka birininkine de üflemiş olabilirim). İtiraz ediliyor yazılmadan ceza kesildi, ehliyete el kondu. 2 saat içinde adli tıp'a gidip promil testini tekrar yaptırdım. 0.14 çıktı sonuç. Normal durumda polisin bana eşlik etmesi gerekiyormuş ve itiraz ediyor ibaresi olması gerekiyormuş cezanın üstünde. Bu durumda %100 dava açılınca kazanıp, ehliyeti geri alıyormuşsunuz. Çevirme ve adli tıp alkol testleri arasında tam 2 saat 1 dakika var. Dava açmalı mıyım? Kazanma, ehliyeti geri alma şansım nedir?

Ek olarak; aktif olarak araç kullanmak zorundayım, ehliyetsiz çevirmeye yakalansam sonuçları ne olur? Cüzdanımı unuttuğumu söylesem ve kimlik göstermesem araç bağlanır mı? gibi gibi sorular.

Tenks.
Sosyal ağlarda paylaş

bidaha ehliyetsiz yakalarlarsa, 5 yıl ehliyetine el konulur. 1407 tl ödersin. zorunlu savcıya sevkedilirsin. 1 seneye yakın cezası var ehliyetsiz bidaha yakalanmanın. onuda para cezasına çeviriyorlar. ordanda bi 8.000tl ye yakın yersin. ha bide zorunlu psikolog gibi bi olaylar daha var. psikolog gelme diyene kadar gidiyorsun zorunlu. üstüne 5 senenin sonunda ehliyetini almaya gittiğinde bi akli muayeneden daha geçiriyorlar. geçersen geri veriyorlar.

kullanma kısaca.. üstüne kaza falan yaparsan, başkası suçlu bile olsa sana patlar. geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

1. 2. postu atana çorba parasını üfledikten sonra veremezsin üfledikten sonra vali cocu olsan gg e nfazla bidahaki çevirmede adama üfletir gibi yapıp ehliyetini yazarlar

2. olarak efenim 5 yıl hapis fln yok ehliyetsiz kullanma 1700 lira sonra 3-5k arası sonra hapis oda paraya 4. hapis

3. olarak en iyi yöntem sahte ehliyet yaptırman ama onu sorgularlarsa gg yinede yılda 230234023 kere çevirmeye giren biri olarak söleyebilirim ki bi allahın kulu ehliyet sorgulamadı asayiş değilse direk alkol yok de geç
asayiş ise ehliyeti kaptırdım de ceza yzsınlar geç

iyi geceler
Sosyal ağlarda paylaş

5 yıl hapis yazmıyor yukarıdaki postta adam gibi okursan. 2 seneden az hapis cezaları paraya çevriliyor ilk suç işlediğinde.
tekrarında aynı suç işlendiğinde ise paraya çevirilmiyor + ilk paraya çevirilen hapis sürende üzerine eklenerek ÇATIR ÇATIR yatıyorsun hapis. ayrıca ehliyet resmi evraktır. adama resmi evrakta sahtecilik suçu işlettirecen. vereceğin aklı silkeyim senin
Sosyal ağlarda paylaş

alkolsüz, ehliyetsiz yakalanırsam bu kadar ağır mı cezalar? (eğer öyleyse 6 ay dokunmam direksiyona) undisclosed senin bahsettiğin durum alkollü ve ehliyetsiz kullanım durumunda olabilir mi? Ben ehliyetsiz yakalanma durumunda sadece 100 küsür lira ceza kesildiğini okumuştum.

kimlik, ehliyet göstermeyi reddetsem ne olur?

ha bir de her geçen saat için 0.15 promil ekleniyor demişti polisler, 0.14+0.30 dan limitin altında kalıyorum. bu yüzden dava açmayı düşünüyordum, ne yapmalıyım sizce?
Sosyal ağlarda paylaş

Abi eğer gözün yiyorsa, bir işin yoksa bu aralar davaya kas işte. Olabilitesi var.

Ama öyle ehliyetsiz kullanmaya falan hiç yeltenme gözünü seviyim. Yukardaki zeka fışkıran sahte ehliyet postuna da hiç bakma sdfdgf. Türkiye burası, bir eften püften sebepten resmi evrakta sahteciliğe gir bakalım sonra işin içinden çıkabiliyor musun.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

cihaza üfler gibi yaparken dilinizin altındaki elli lirayı böyle dudaklarınızla rulo olarak çaktırmadan uzatın.

ahahahah

konuyla ilgili alkolle trafiğe çıktıysan ehliyeti hak etmiyorsun demektir. umarım en ağır şekilde cezalandırılırsın. bu şuursuz zihniyet yüzünden her yıl binlerce masum insan telef oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

iki adet bira içmiştim 2 saat öncesinden, çıkmayacağını düşündüğümden üflemeyi kabul ettim. sigara ve naneli sakız kullanmıştım dediğim gibi. o yükseltmiş olabilir, memurun ağızlığı değiştirmeyişi ve son olarak alkolmetrenin kalibrasyon ayarında sıkıntı olabilir. saat başı kanda 0.07 promil düşüyormuş, dava durumlarında 0.15 ekliyorlar. e benim 2 saat sonrasında 0.14 çıktıysa var bir bit yeniği. bakalım dava açıcam ama onunda pek şansı yok, itiraz var ibresi olmadığı ve polisin bana adli tıp'ta yaptırdığım testte eşlik etmemesinden dolayı.
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

üfleme olayında(özellikle h.sonu gece) ben rüşvet verebilen adam bilmiorm.(çevremden bahsediorm)

ehliyetsiz yakalanınca polise problem olmuyor hemen vatandaşlık numarandan kontrol ediyorlar. rahat ol..

dava falan aç bi şekilde kurtarmaya çalış, en azından dene.

yanımda kimliğim yok, diyelim ki cüzdanı unuttum; o zaman ne oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

2 yıl demişler(ikinci kez alkollü yakalnıldığında olay olay bu), trafikten men edilme demişler (o hiç ehliyetiniz olmadığı durumda, ehliyet almaya hak kazanmadan kullanırsanız olan bir olay)

Çevirmede yakalanılan bölge savcılığına sevkediliyorsunuz, hal durumuna göre 1-2 ay hapis cezası alıyorsunu ve para cezasına döndüğünde 30*20=600tl hapis cezası + 350tl civarında ehliyetsiz araç kullanma cezasına tabi tutuluyorsunuz."">
"Ehliyetsiz yakalanırsam diyorum, ehliyetsiz ve alkollü değil...

2 yıl demişler(ikinci kez alkollü yakalnıldığında olay olay bu), trafikten men edilme demişler (o hiç ehliyetiniz olmadığı durumda, ehliyet almaya hak kazanmadan kullanırsanız olan bir olay)

Çevirmede yakalanılan bölge savcılığına sevkediliyorsunuz, hal durumuna göre 1-2 ay hapis cezası alıyorsunu ve para cezasına döndüğünde 30*20=600tl hapis cezası + 350tl civarında ehliyetsiz araç kullanma cezasına tabi tutuluyorsunuz." said:

şöyle bir şey buldum bu durumda da kullanmama kararı aldım, tenks

bir de bu var;
http://forum.paticik.com/read.php?62,6435334
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

konuyla ilgili alkolle trafiğe çıktıysan ehliyeti hak etmiyorsun demektir. umarım en ağır şekilde cezalandırılırsın. bu şuursuz zihniyet yüzünden her yıl binlerce masum insan telef oluyor.

böyle salak bi mantık yok yalnız sen 3 bira içince 50 yle evine dönemiyorsan o senin sorunun ama ben 3 bira içince belki promilim geçiyor ama alkolsüz bayan şöförlerden hala kat be kat daha iyi araba kullanıyorum ve kaza yapma olasılığım onlardan çok daha düşük.bunun tek sınırı vicdandır başkada bişey değil 250 promille araba kullanmam ama 100 le kullanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

evet alkolle araç kullanmayı yanlış bulmak gerçekten çok salak. senin dediğin daha mantıklıymış. herkes alkol almaya giderken arabasıyla gitsin. promil sınırına göre ve kendilerine uygun gördükleri limite göre içsinler. içerken alkolün etkisiyle nasıl olsa kontrol kaybedilmez, muhabbete dalınıp içilmez. en kötü kaza yapar birkaç kişiyi öldürürsünüz. alkolle araç kullanmamaktan daha akıllıca.
Sosyal ağlarda paylaş

traşı kesin bence. promil uygulaması saçmalığın daniskası. (0.63 promil çıktı ama kim bilir neden çıktı. meyve suyu ya da belirli ilaçlar yüzünden promili yükselip ehliyeti kaptıranlar bile varmış)

Field sobriety tests denilen bir uygulama var Amerika'da, bunun uygulamaya geçilmesi gerekiyor, bu kadar da basit.

link

bana gelince, ben araç kullanmamaya karar verdim bu süreç boyunca.
tenks.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak'a katılıyorum önce bunu belirteyim.

=)) said:

bingildak said:

böyle salak bi mantık yok yalnız sen 3 bira içince 50 yle evine dönemiyorsan o senin sorunun ama ben 3 bira içince belki promilim geçiyor ama alkolsüz bayan şöförlerden hala kat be kat daha iyi araba kullanıyorum ve kaza yapma olasılığım onlardan çok daha düşük.bunun tek sınırı vicdandır başkada bişey değil 250 promille araba kullanmam ama 100 le kullanırım.

Şu erkek şoför egosu ne zaman biticek çok merak ediyorum. Yok 3 bira içmişken bayan şoförlerden iyi kullanıyormuşmuşmuş. Neye güvenerek kendinin çok daha süper kullandığını iddaa ediyorsun? Herkes kafasına göre içsin, ben bi şişe vodka içeyim bana bişey olmadı sokaklarda arabayla çılgın atabilirim diyip takılayım o zaman, çok mantıklı gerçekten. İçip çıkmayın bu kadar basit.

Kusura bakmayın ama bence alkol alıp trafiğe çıkan bu cezası hakediyor. Çünkü ehliyet alacak olgunlukta değil demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...