deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Bugün engelli KPSS vardı; tanımlanamayan zihinsel rahatsızlığı olanlardan tutun görme engellilere, dilsizlere, sağırlara kadar devlet tarafından engelli sayılan herkesin girebildiği; kamu kuruluşlarındaki engelli kadrolarına yapılacak atamalar için uygulanan bir sınav. Her neyse, bu sınavda ben engellilik derecesi en yüksek olanların sınava gireceği binada görevliydim bu sabah. 14 tane sınıf vardı ve her sınıfta bir aday sınava giriyordu. Ayrıca bildiğiniz gibi her sınıfta kamera, 2 adet gözetmen vb. var. Gelen adaylardan bir tanesi, belli ki bayağı yoksul bir ailenin çocuğu (babası çocuğu 500 liralık motorla getirdi üniversiteye, yolda gördüm)sınava alınmadı. Nedeni ise 17 yaşındaki bu çocuğun kimliğinde resmi olmaması... Yönetmeliğe göre alınmaması doğru, resimli pasaport veya resimli nüfus cüzdanı hariç hiç bir şey kabul edilmiyor kimlik belgesi olarak. Fakat şöyle bir durum var, elimizdeki belgelerde adayın resmi, engellilik derecesi, neden engelli olduğu (sağır mı, zihinsel engelli mi vb.) falan her şey yazıyor. Adayın elindeki sınav giriş belgesinde de resmi ve bu belgeler yazıyor. Yani nüfus cüzdanında resim yoktu ama elindeki ve elimizdeki tüm belgelerde çocuğun resmi vardı. Buna rağmen bina sınav sorumlusu öğrenciyi sınava almadı. Çocuğun babası muhtarlıktan belge alalım falan dedi ama onu da kabul etmedi adam; ancak nüfus müdürlüğünden olursa kabul ederim dedi (Pazar günü kapalı tabii ki). Şimdi işe yürütme organı olarak baktığımda adamın yaptığını doğru buluyorum. Kuralları bir kişi için esnetmek herkes için esnetmek anlamına geliyor; YGS'de ehliyetle geldi diye sınava almadığımız çocukların hakkına saygısızlık yapmış oluyoruz o engelli çocuğu sınava alırsak. Öte yandan bir insan olarak baktığımda çocuk için üzülüyorum, sınava o kimlikle girmesinin hiç bir sakıncası yoktu mantıklı bakınca. Ayrıca sınava girse muhtemelen hayatı değişecekti; kapıda hüngür hüngür ağladı babası da kendisi de... Merak ettim siz ne düşünüyorsunuz? Böyle bir durumda siz insiyatif sizde olsa siz ne yapardınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 gidipte kpss için gözetmen olmazdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 alırım, hafta için fotoğraflı kimlik aldığını bana ulaştırmazsa isimsiz suç duyurusunda bulunurum(böyle de tehtid ederim). oradakileri de örgütledin mi valla girmiş işte birimizin gözünden kaçtıya bağladın mı the hero that gotham deserves but not the one it needs right now Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 almam benim başım niye yansın başkasının hatası yüzünden bilmiyor mu adam resimli kimlik gerektiğini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Hayatı zaten yeteri kadar zor olanların hayatını sikim sonik kurallar yüzünden daha da zorlaştırmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 seneye tekrar girer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 bina sorumlusu malesef iyi bir idareci değilmiş, durumu iyi idare edememiş. tamam hukuk, kural, yasa falan var ama devlet adına karar verirken vicdanlı olmak zorunda bir kişi. kendin söylüyorsun adamın engelli belgesi vs. herşeyi tamam diye. bence o çocuk dava açsa kazanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Alirdim. Fotografta kimlik olmamasi kimligi gecersiz kilmaz. Kimlik ibrazi istenen durumlarda kurumlar yada kisiler bu fotosuz bunu kabul etmem deme luksune sahip degil, devletin verdigi onayli kaseli imzali resmi belgedir o. Kaldiki kimlik degistirme sartlari kimligin yipranmis, okunamaz hale geldigi durumlarda yapilmasi on goruluyor. 30 yil once burak kut gibi fotosunu koyup yaslaninca aydemir akbasa donusen amcalarin kimligi ortada. Sinava alirdim eger salon baskaniysam. Eger yetki ben de degilse sinava tutanakla almayi talep ederdim digerleri imza yerine imtina ederdi sorumluluk bende olurdu. Onu da kabul etmezlerse benim tersi dusunceme karsin alinmadigina dagir tutanak tutturur belgeleri ekine koyar bi fotkopiyi de sakat cocuga verir pazartesi ilk is sikayet et derdim. Ordan cikmazsa mahkemeye ver 60 lira dosya masrafini ben karsilayacagim derdim. Bunlar olurken buyuk ihtimalle ilk secenek digerlerince kabul gorurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 İyide zaten 18 yaşından itibaren kimliklerde resim olması gerekmiyor mu? Sonrada 5 senede bir yenileniyor. 17 yaşında benim de kimlikte resim yoktu, normal yani büyüme süreci tip sürekli değişiyor. Ayrıca azıcık bile sorumluluk almayıp vatandaşa terörist muamelesi yapan devlet memurları kadar gıcık bir şey yok. Adamlar yüzünden oradan oraya koş dur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 bina sorumlusu işi yönetmeliğe göre yapmış orada bir sıkıntımız yok yalnız @imamın da dediği gibi tutanak tutularak işlem yapılabilirdi. burada bina görevlisinin samimi olmadığını anlıyorum ben yönetmeliğe göre iş yaparken. çok zor bir şey değil tutanak tutup işlem yapmak, hatta aksine iyi niyetin göstergesi. çocuk sınava girerdi sınav sonucunda ösym de konu görüşülür en azından çocuğun ve ailesinin oradaki acziyeti giderilirdi. sonucunda ösym kabul etmezdi, geçersiz sayardı ( bkz. butlan, nisbi butlan vs. nedenleriyle ) çocuğun sınavını ama bu şekilde bir mağduriyet yaşanmazdı. ben o çocuğun ve babasının yerinde olamam ama az biraz düşünmeye çalışıyorum da çok kötü bir durum. sabır diliyorum ve umarım başka seçenekler, çözümlerle yeni kapılar açılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 tutanak tutuldu mu çok merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 15 yaşında kimliğe resim eklettirmek gerekiyor. Sınava tutanakla alalım vb. öneriler geldi bu arada, adam il temsilcisini aradı; o da almayın demiş. Aslında çocuğu direk içeri alsalardı, kimseye sormasalardı başka hiç bir şeye gerek yoktu. Edit: Yok tutulmadı tutanak vs. gönderdiler direk. Babası yarım saat dil döktü kapıda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 bina sorumlusu resmen önergeyi okumadan gelmiş ya da anlamamış. O kadar yazmış adamlar böyle durumlarda tutanak tutup inisiyatif alın diye. Yazık olmuş çocuğa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Teldeyim tam arastiramiyorum ama oyle bi zorunluluk yok diye biliyorum. Yani kimlik degistirilmesi gereken sartlarda 15 yasa girmi olmak ve fotosuz olmasi yok. Ama 15 yas sonrasinda cikarilan kimliklerde foto konuyor. Kaldiki kimliksiz osym ye basvuramiyorsun. Madem o kimlik senin gozunde gecersiz neden basvuruda kabul ediyorsun? Madem kimlikte foto senin icin olmazsa olmaz neden adaylarin fotosunu kendin de cekiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 tutanak tutup sınava almış olsaydınız bu durumda herhangi bir usulsüzlük var ise sınav merkezi tarafından değerlendirilirdi. bu durumda sadece çocuğun geleceği ile oynamış oldu bina sorumlusu. yazık olmuş üzüldüm açıkçası. umarım gelecek yıl sınava tekrar girer de bir şansı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 açtığın 4.ü sınav gözetmeniyim threadi oldu bu sandık görevlisi oldun mu onu atladım sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 lan fin sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 said: Öte yandan bir insan olarak baktığımda çocuk için üzülüyorum, sınava o kimlikle girmesinin hiç bir sakıncası yoktu mantıklı bakınca. Ayrıca sınava girse muhtemelen hayatı değişecekti; kapıda hüngür hüngür ağladı babası da kendisi de... mesajının her kısmı doğru. ama burada kaybettin. sen o çocuğun yerinde olsan o da senin yerinde olsa seni sınava almaz o. hatta sana kötü bile davranabilir "başkasının yerine sınava mı gireceksin, benim başımı yakma, alsaydın fotoğraflı kimliğini, lazım olduğunu bilmiyor muydun, beni ilgilendirmez, sorumluluğunu bil" gibi sürüyle lafa maruz kalabilirdin. yani sen onun yerinde olsan onun sana acıyacağını nereden biliyorsun bilmiyorsun o yüzden kimseye acımayacaksın, kimseye iyilik yapmayacaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 imam direk anlatmış olması gerekeni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 üzüle üzüle almazdım ben alsaymış resimli nufus cüzdanı ona üzül buna üzül anasını satayım keyif alamadık şu hayattan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 yoo alioz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tori Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Mc_Lovin said: said: Öte yandan bir insan olarak baktığımda çocuk için üzülüyorum, sınava o kimlikle girmesinin hiç bir sakıncası yoktu mantıklı bakınca. Ayrıca sınava girse muhtemelen hayatı değişecekti; kapıda hüngür hüngür ağladı babası da kendisi de... mesajının her kısmı doğru. ama burada kaybettin. sen o çocuğun yerinde olsan o da senin yerinde olsa seni sınava almaz o. hatta sana kötü bile davranabilir "başkasının yerine sınava mı gireceksin, benim başımı yakma, alsaydın fotoğraflı kimliğini, lazım olduğunu bilmiyor muydun, beni ilgilendirmez, sorumluluğunu bil" gibi sürüyle lafa maruz kalabilirdin. yani sen onun yerinde olsan onun sana acıyacağını nereden biliyorsun bilmiyorsun o yüzden kimseye acımayacaksın, kimseye iyilik yapmayacaksın +1 abi. Hiç öyle amerikan filmlerindeki iyilikleri, moral faggotryleri kaldırıcak bir dönemde veya coğrafyada yaşamıyoruz, hele ki türkler için 2x daha da geçerli bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Fin said: açtığın 4.ü sınav gözetmeniyim threadi oldu bu sandık görevlisi oldun mu onu atladım sanırım. Açtım mı lan daha önce? YDS topicine yazdım diye hatırlıyorum bir iki :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Ben öyle iyilik yapma adamıyım, hep patlıyor totomda sonrasında. Hatta iyilik yapıyorum reklamını yapmıyorum; başkaları kendine falan mal ediyor. Bir de bugün bi bakanlık çalışanıyla konuştuk, adam diyor ki devlet asgari ücret bağlıyor engellilere; engellilerin aileleri de engellilere ötv indiriminden falan da yararlanıp o paraları arabaya yatırıyor, çocuklar yine sefil oluyor. İyice sinirim bozuldu. Ülke komple chaotic neutral anasını satıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2014 annesinin engelli indirimini boş yere kullanıp kendine mercedes alan tanıdığımız var ya. bizim millet harbi dayaklık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar