Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi SSD?

ShadowFax

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
bende samsung 840 pro var 128gb, 6 aydan fazla oldu alalı tık demedi daha. Senin linklediğin evo'lar daha sonra çıktı piyasaya, incelemedim stabilite sorunu vs. var mı bilmiyorum o yüzden.

ama alacaksan da sanalmarketim de ssdlerde indirime gitmiş.senin linklediğin model 30 küsür lira daha ucuz orada, oradan bak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
HP Pavilion dv6 serisi bir notebookum var. 4-5 yıldır bir fiil kullanıyorum. SSD alıp takma bahanesiyle içerde temizlik yapayım, ısınma sorunu için yeni macun falan süreyim diyorum.

SSD'yi şu anki HDD yerine takmak, DVD'yi söküp onun yerine şu kızağı kullanarak eski HDD'yi yerleştirmek mümkün müdür? Ayrıca bir parçaya ihtiyacım var mı?

128 GB'lık SSD işimi görür diye düşünüyorum. Üzerinde windows, office ve steam (dota, tf2, cs:go, vb) olacak. Samsung tavsiye edilmiş, EVO veya PRO hangisi iyiyse onu alabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Xtreme_Chill said:

Samsung Evo PRO dışında bir şey alma. Ben eşşek gibi aradım, araştırdım. Burası dahil donanımhaber vb. sitelerde konularım var geçtiğimiz ay açtığım. Aradığım performansı Samsung Evo pro serisinde aldım gerçekten.

Evo yla pro farkli seriler.

Pro 100 lira daha pahali 250gb serisinde
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Xtreme_Chill said:

Samsung Evo PRO dışında bir şey alma. Ben eşşek gibi aradım, araştırdım. Burası dahil donanımhaber vb. sitelerde konularım var geçtiğimiz ay açtığım. Aradığım performansı Samsung Evo pro serisinde aldım gerçekten.

Evo yla pro farkli seriler.

Pro 100 lira daha pahali 250gb serisinde

Dogru diyorsun, ama 100 degil ya biraz daha yuksek bir fark vardi ikisinin arasinda. Evo'nun PRO version olarak geciyor diye demisti gorevli arkadas. Kendini yenileme ve bir kac + ozelligi daha var standart Evo serisine gore.
Kisacasi cok memnun kaldim arkadaslar. Kesinlikle oneriyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu ikisi aynı ürün değil mi? Yazma hızları farklılık gösteriyor.

540/520
http://www.sanalmarketim.com/samsung-mz7te120bw-840-evo-serisi-120gb-sata-iii-25-ssd-540mb520mb/p_50473/

540/410
http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-840-evo-sata-30-okuma-540mb-_-yazma-410mb-ssd.html#genel-bakis

Arasındaki fark hissedilir mi?

Bir de, önceki dv6 kasası ile ilgili sorum geçerliliğini koruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

damdan düşer yorumu olsun;

840 evo kullanıyorum. f/p güzel. Kendi yazılımı ile rapid mode diye bir şey var. Ram kullanımını devreye sokarak (6gb ram ve fazlası için uygun demişler) 4k okuma-yazmayı uçuruyor. Bench sonuçlarına bu şekilde yansıyor yani pratikte ne kadar geçerlidir bilemiyorum tabi. Kendi klasmanında, bu fiyat aralığında bence en iyi ssd

çok ısrar edersen bench sonuçlarını koyarım. çok söylemen lazım ama.
Sosyal ağlarda paylaş

mSATA için tavsiyesi olan var mı? Laptopta slotu var, dvdromu sökmek istemiyorum ssd için dolayısı ile mSATA alacağım.

fazla seçenek yok gibi gerçi de, http://www.vatanbilgisayar.com/60gb-msata-ssd-okuma-hizi-550mb-_-yazma-hizi-520mb.html şunu alayım diyorum

128-250gb almak neden mantıklı ki OS'u kuracağım + lüzum programları kurarım ona (yok netbeansdir yok photoshopdur) oyunlar normal hddden çalışsa sıkıntı mı olur?
Sosyal ağlarda paylaş

250 yi zaten geç de, 60gb da biraz az kalabilir. Onu 55gb olarak düşün zaten. Windows, office de kafadan 15gb desen, 40gb yerin kalır. 8-10 ay sonra win10 çıktığında geçmek istersen onun boyutu ne kadar olacak bilmiyoruz.

Bence msata düşünmek ne kadar doğru onu irdele. Çok sapık fiyatı var. Bu fiyata çok daha hızlı 128gb ssd alıyorsun. DVD de çok önemli diyorsan 15-20tl ye usb harici dvd kutuları var. onlardan al
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...