Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araç tüketim değerleri (Krş/km hesabı yapanlar giremez)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
-Araç: 2013 BMW F32 420d
-motor ve şanzıman: 1995 cc - 184 bg - 8 ileri otomatik
-tüketim değeri: 6.8lt/100km
-kullanım şekli: hafta içi Kartal- Kadikoy arasi E-5, hafta sonu Kartal-Maslak FSM'den. Sehir disi kullanim yok.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
bende eskilerden bir bilgi vereyim merak edenlere

model : ferrari f430 spyder
yil: 2008
100km/lt 33-35lt
kullanim sekli: agresif bosluk buldugunda yuksek hiz, hizlanma
Mesaj tarihi:
Kimsenin ihtiyacı olmaz ama yazayım.

2006 Toyota Avensis - 1600cc - 110bg - manuel
Şehiriçi sürülen yol: Çayyolu/Yaşamkent - TOBB Üniversitesi
-Eskişehir Yolu'ndan normal trafik seyrinde(60-120 aralığı genelde) 7.4lt/100km
-AŞTİ yolundan 100-140 aralığında 8.5lt/100km

Edit: Motor hacmi vs.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Quel-Thul said:

fuelly.com var abi nabıyonuz

bana istanbul ici dur kalk trafik agirliginda ortalama kac yakiyor insanlar, bir fikir vermiyor. track edilen tuketim/mesafelerin urban olan kismi bile bizimkinin yanina yaklasamaz. hergun sabah 8, aksam 6 da kopru gecsinler, sonra gorusuruz tuketim neymis.
Mesaj tarihi:
ya kafayı yemek üzereyim resmen.

2 senedir 2010 model 1.4 TDCi Ford Fiesta'm var. şu an 75000km'de.

2 yıldır kullanıyorum aracı, yakıt tüketimi 5.4L/100km ve 5.6 arasında gitti geldi hep...

ocak ayında bir ara 6.2L'ye çıktı tüketimi, klimadan mazot kokusu falan gelmeye başlamıştı, duman çıkıyordu falan, kıllandım servise götürdüm. "Yakıt U borusu" diye bir zamazingo yakıt sızdırıyormuş, yenisini taktılar otokoç izmirde.

sıkıntı yok oldu o dönemde, son 1 aydır tekrar artmaya başladı. en son 6L'yi gördü ve bugün otokoç ataşehir şubesine götürdüm, önceden olan olayı da açıkladım. yakıt sızdırdığını değiştirdiklerini falan...

tamam şu an ne arabadan duman geliyor ne de mazot kokusu var.
adamlar kontrol ettik hiç bir problem yok diyor. benim kullanma stilim değişmedi, kullandığım yollarda bir değişiklik yok. lastik hava basınçları normal.

bir fikir yürütebilecek bilgisi olan var mı? başka bir servise falan daha mı kontrol ettirsem acaba diyorum...
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Araç: 2014 Hyundai i30
Motor: 1.6 CDTI - 6 ileri manuel + 128bg
tüketim:
istanbul şehir içi 6,8 lt/ 100km

geçen hafta 1200kmlik bir tatil yaptım, genelde 110'a sabit gezdim. 5,6lt/100km ortalama ile geçti.
  • 4 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
bugün polonyalı arkadaşım mustang v6 aldı kendine. evine kadar ben kullandım.. 220'yi nasıl yapıştırdığımı mı anlatayım yoksa o benzin ibresi nasıl aşağı aşağı süzüldü onu mu anlatayım iyisimi birazdan anlatayım
  • 3 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
MrLevie said:

şu anda 6.7L'de arkadaş. sanırım burada sabitledi.

hava filtresi neredeyse 1L'lik fark yaratır mı?

Yaratır, hele dizel motorda çok fark yaratır. Koah hastası gibi nefes aldığını hayal et, vücut verimli çalışır mı? Aynı hesap.

Enjektörleri de kontrol ettir, işeme yapan olabilir bi ihtimal.
  • Yeni Oluştur...