Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Allahu Akbar


Oguzhan06

Öne çıkan mesajlar

arcane said:

bence komik olan o intihar bombacısını herhangi bir başka sebeple inhtihar edenlerle bir tutmuş olman.

bomba patladığında dünyanın bambaşka bir yerinden gelenlerin götünde patladığını göz ardı etmiş olman da tebessüm ettirdi.


şöyle bir temiz 10 sene falan sonra. tekrar oku şu yazdıklarını. boş durma o süre boyunca da oku, kendini geliştir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

bir insanın intihar ediyor olması gerçeği ile dünyanın bambaşka bir yerinde dalga geçiliyor olması bence komik olan.


sen haklısın

arcane said:

bence komik olan o intihar bombacısını herhangi bir başka sebeple inhtihar edenlerle bir tutmuş olman.

bomba patladığında dünyanın bambaşka bir yerinden gelenlerin götünde patladığını göz ardı etmiş olman da tebessüm ettirdi.


sen de haklısın

beynini yıkatmış olması beynini yıkatacak kadar salak olmasını değiştirmiyor.

gülünebilir

http://forums.watchuseek.com/attachments/f2/1242079d1381003891-jlc-ebay-bid-walk-away-i-approve-baby-pipe-meme.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışmanın yeri burası değil ancak, o insanların çektikleri, sürekli savaşıyor olmaları, mücadele için bu tip yöntemlere mecbur kalmaları karşılığında "beynini yıkatmış, salak" şeklinde tanımlamak doğru değil. Kendilerinin gözünde Amerika'nın Afganistan'a asker yollayıp övünmesinden farkları yok, sadece uçaklar gemiler yerine intihar bombacıları kullanabiliyorlar. Bu tip savaşlar üzücü ve günümüz şartlarında korkunçlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir şey sempatizanı olduğu için üzerine bomba bağlayıp gidip sivil öldüren insanlara sempati gösterecek halim yok. Hayatını çöpe atacak kadar boş bir fanatiksen gidip kendini boş ovada havaya uçur.

Gidip şehirlerde bomba patlatanları başkalarına zarar veremeden öldürülmesi gereken gerizekalılar olarak görmem amerikanın başka yerleri işgal etmesini desteklememi gerektirmiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olaya bakış açısınız çok yanlış, yazıktır günahtır diye acıyın demem tabii ki ama intihar olayının psikolojik olarak bile yüzlerce tartışma, çözümleme konusu varken intihar bombacılığı bambaşka boyutta bir şey.

Yıllardır mesela PKK'ya katılan insanlara da aynı şeyler söyleniyor. Düşünemiyorlar mı? Bu kadar mı salaklar? vs. diyorsunuz ama olaya hep tek taraflı bakıyorsunuz.

Dünyadaki her insan bizim doğumumuzdan itibaren sahip olduğumuz yaşam şartlarına sahip değiller. Bizim aldığımız eğitimin belki de %10'unu alamıyorlar. Aile yapıları çok farklı olabiliyor, bölgesel inanış türleri değişkenlik gösterebiliyor. Bunun üstüne baskı ortamı tahmin edilemez.

Bir çok şey üst üste gelince ve çocukluktan itibaren insanlar belirli tabular içinde yetiştirilince doğal olarak o patlatılan bombanın hümanist sonuçları değil, eğitimini aldığı her neyse onun sonuçları devreye giriyor. 50 kişi öldürürüm, bunların 20 tanesi kafir, 30 tanesi iyi Müslümandır. Ben onları allaha kavuşturuyorum, onlara özgürlük veriyorum. Kafirleri de cehenneme yolluyorum vs. tarzı düşünceler adamlara mantıklı geliyor.

Sen nasıl bunun çok mantıksız olduğunu düşünüyorsan onlara da tam tersi geliyor işte, bu adamın seninle bir olmadığını da unutmamız gerekiyor.

Sosyal refah seviyesi cidden çok önemli, politik olarak vs. istikrarsız bir çok ülkede sosyal olarak refah düzeyinin yüksek olması mesela onlarda bu tip sapkınlıklarında neredeyse yok denecek seviyeye inmesine yol açıyor.

PKK olayı da aynı, hani yine WOT'a dönüştü yazım ama geçen şu Van'da ölen ufak çocuk olayına dönüş yapacağım. TV kanallarının neredeyse hiç biri göstermedi, ben DHA Feed'den izlemiştim yanılmıyorsam. Ölen çocuğun bir ablası var. Aynen şu tip bir şey dedi, ağlayarak;

"Biz onlardan(devletten, askerden bahsediyor) hayatımız boyunca hiçbir şey istemedik. İlk defa yardım istedik, onda da gelmediler. Biz onlara nasıl güvenelim."

Bu çocuğun gidip uygun yöneltmeler ve şartlandırmalar ile bir gün PKK'ya katılmayacağının, seni umursamayan TC'ye karşılık özgürlük mücadelesine girip sivil bombacılığı yapmayacağının garantisi var mı? Yok.

İntihar bombacılığı tabii bu örneğin çok üstünde bir seviyede ama tamamen aynı kapılardan yola çıkmak gerek.


Bunun dışında video gayet komik, niye içinden ciddi sosyolojik şeyler çıkarmak zorunda kalalım ki? Kara mizah zaten bu tip şeyler için var. İnsanlığın kendi zayıflıklarını, kendi aykırılıklarını dalgaya almak, bunlar üzerinden aslında insanları düşünmeye sevk etmek için vardır.

12 saniyelik bir videodan neler çıktı. Bunları düşünürken konuya gülmek bir sorun da yaratmamalı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...