Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

90 dakikada kitap okumaca

KidLazer

Öne çıkan mesajlar

Red said:

böyle kitap mı okunur lan

Harbiden böyle okusan ne yazacak, yazar o kadar uğraşsın aylarca yıllarca yazsın kitabı sonra biri gelsin direkt tüketim malzemesine çevirsin. İnsan ne anlar ki bu kadar kısa sürede okuduğu kitaptan. Okurken arada duracaksın düşüneceksin, araya başka olaylar girecek vs

Şimdiden söyleyeyim kitap fetişisti de değilim, kindle tercih ediyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

1

Aket-Atum said:

Red said:

Harbiden böyle okusan ne yazacak, yazar o kadar uğraşsın aylarca yıllarca yazsın kitabı sonra biri gelsin direkt tüketim malzemesine çevirsin. İnsan ne anlar ki bu kadar kısa sürede okuduğu kitaptan. Okurken arada duracaksın düşüneceksin, araya başka olaylar girecek vs

kindle demeye geldiydim sen kendin demişsin :D kindle için de aynı şeyi diyebiliriz ama önemli olan kağıta basılı olması değil ki içeriği :)
Sosyal ağlarda paylaş

KidLazer said:

Aket-Atum said:

Red said:

kindle demeye geldiydim sen kendin demişsin :D kindle için de aynı şeyi diyebiliriz ama önemli olan kağıta basılı olması değil ki içeriği :)

Tabi içerik önemli ama yine de saçma bir iş gibi geliyor bana bu. Mesela ben kendimden örnek vereyim, genelde bilimkurgu okurum. 90 dakikada bir bilim kurgu romanını bitirsem ne katacak bana. Orada tasvirler var şu var bu var, arada durup insan aklında canlandırıyor onları.Ya da oradaki bir öneri üzerine düşünüyor.

Bu olay anca bir kitap okuyup kendini herşeyi öğrendi sananları cezbeder, gerçek okuyucu ilgilenmez bence bunlarla.

Acelemiz ne ki 90 dakikada bir motor monte edilmiş gibi roman bitirelim :D 5. elementteki Milla Jovovivh gibi bir anda hızlıca gözümüzün önünden metinler geçse dünya tarihine hakim olamayız :D
Sosyal ağlarda paylaş

4 günde bitireceğin romanı 1 günlük zamanda bitir. romanı istediğin yerde durdurup 3 günlük düşünebilme süresi kalsın?

hala ilkokuldan kalma yöntemlerle kelime kelime okumak çok saçma zaten. bu konuda fark ettim ki benim hızlı okuma tekniklerine ihtiyacım var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu arada ilkokuldayken bizi hızlı okumaya kastırırlardı, o yaşımda (3. 4. sınıf, 8 yıllığa geçiş olmadan önce) 196'ya çıkmıştım, 210-220leri zorlayan arkadaşlar vardı. Pek matah bir olay değil bu. Anca Süleyman Demirel örneği (ya da şehir efsanesi) gibi olacaksın her gün 80 sayfa rapor okuman gerekecek onları öyle okursun falan.
Sosyal ağlarda paylaş

-Okuduğun şeyi kafanda yapılandırmak için vaktin olmuyor
-Azıcık uzunca göz kırpmak, gözünü dinlendirmek için akışı durdurmak gerekli
-Daha önce okuduğun yerlere geri dönmek sıkıntı, bulunduğun kısmı metnin tamamında konumlandıramıyorsun, okuduğunun öncesi ve sonrası yok hissi yaşatıyor. Bir kopukluk hakim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...