Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v3.1

inyormaynd

Öne çıkan mesajlar

Beyler, giriş seviye eğitim almak için nereleri var?

GIS, Yamaha Academy ve Honda'nın eğitimleri biliyorum. Bunların sitelerine baktım yer var mı yok mu ağustos için o da belli değil.

Yamaha Academy'nin kursu 350 TL yanılmıyorsam, fiyat normal geldi. Diğerlerinin kaç ?

Bu eğitimler hakkında bilgisi deneyimi olan paylaşırsa sevinirim...
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Yeto said:

2014 xmaxe 764 lira vermiştim, 2016 versys'e 525 lira ödedim. tek fark xmax'in 34 versys'in 41 plaka olması.

Fark sırf plakadan mı , yoksa ucuzlatıldı mı acaba?

xmaxin sigorta değeri diğerinin 40%ı filan. versys 2016 xmax 2014 model. benim aklıma plakadan başka bir şey gelmedi açıkçası.

eğitim almak isteyen arkadaşlar art'ın 29 temmuzda başlayacak butun haftasonunu kapsayan eğitimi var. paket eğitim adı altında geçiyor ve 700 800 arası bir şey olması lazım ama grupla alıyorsunuz.

onun dısında benim de eğitim aldıgım ve arkadaşlarımı da yonlendırdıgım murat denizhan hoca var. kendısının lakabı hocaların hocası. art'ın yaptıgı şu kraliyet sürüs akademisi tatavasına girmeyecekseniz aynı paraya murat hocadan 1e 1 ders alabilirsiniz.

art avrupa stili eğitim veriyor, bu murat hoca japon stili. aradaki fark biri daha cok kontra uzerınde duruyor, oburu durmuyor gibi bir şey :) ben kontra bıldıgım ıcın japon stilini ogrenmem daha cok sey kattı. tavsıye ederım.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeto said:

xmaxin sigorta değeri diğerinin 40%ı filan. versys 2016 xmax 2014 model. benim aklıma plakadan başka bir şey gelmedi açıkçası.

Zorunlu trafik sigortası sadece karşı tarafa sizin kusurunuzla verilen hasarlarla ilgileniyor, dolayısıyla aracın kendi fiyatı ile fazla bağlantısı yok. O kasko için geçerli biraz.

Plaka da tabii ki etken ama scooter/enduro farkı, hasarsızlık kademesi, ilk motor olup olmadığı, yaş vb. faktörlere göre de fiyat artıyor. "İstanbul, scooter, ilk motoru" birinin kaza riski, "Kocaeli, enduro, ilk motoru değil" birinin kaza riskinden yüksek haliyle.

Bu sigorta fiyatlarının uçmasına neden olan düzenlemenin etkisi de geçiyor yavaş yavaş, geçmiş zararlarını milletten alıp kapattılar iyice, şimdi normalleşmeye başlıyor fiyatlar tekrar. Kaçak elektrik / Osman Gazi gibi oldu aynı, kaza yapıp yapıp sigortaları dolandıranların yarattığı zararı kaza yapan/yapmayan herkes ödedi bir senedir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeto said:

plakadan kaynaklı arkadaşlar, enduro menduro filan değil. adamlar risk primi hesaplamayı şehirle korele yapmışlar.

ama aynı şey anladığım kadarıyla kasko işinde yok zira dünyanın en absürd kasko bedelini çıkardı. öyle böyle değil.

Yav İstanbul'da CBR250R'ım vardı 500 TL vermiştim, bir sene sonra Tiger 800 aldım 350 TL verdim. Daha bu fahiş fiyat cart curt işleri de yoktu piyasada. Şehirle alakası yok demedim zaten, tabii ki var, kaza riski tavan yapıyor İstanbul'da; ama yaş, motor tipi, ilk motor olması vb. çarpanlar da var.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...