Quel-Thul Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 niye inatla anlamıyorsun hayvan savruldu yazmış, belki yan şerite uzandı hayvan, üzerinden başka bir araba geçti, veya kopegi şöförün birisi gordu ezmemek icin yoldan cıktı kaza yaptı veya yolun kenarında saatlerce kıvrandı hayvan can vermeden önce 30sn alır hayvana ne oldu diye bakmak, kimse sana taşı götür demiyor, durum gerektirirse bir araba çevirirsin, memleketimizin insanı böyle konularda duyarlı merak etme yardımcı olurlar. hayvan sevgin olmayabilir, fakat gram sagduyu sahibiysen yapılması gereken şeyin bu olduguna dair hemfikir olabiliriz belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 koçum da geldi ahahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 gochum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 ne çok qq oldu arkadaş. Keşke yılana çarptım falan deseydinde doluşmasaydı pleb tierler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Quel-Thul said: niye inatla anlamıyorsun hayvan savruldu yazmış, belki yan şerite uzandı hayvan, üzerinden başka bir araba geçti, veya kopegi şöförün birisi gordu ezmemek icin yoldan cıktı kaza yaptı veya yolun kenarında saatlerce kıvrandı hayvan can vermeden önce. hayvan koşarak gitti, artı o yoldan araba falan geçmiyo. derdiniz linç gerçekten yoksa şu yazdıklarımı okurdunuz. aktiftablet said: Mazerete ihtiyacım yok. Orada hayvana yardım etme ihtimalim sıfır oldugundan konunun o kısmını linç timi gelene kadar tartışmadım bile. Konu agır motor / hafif motor farkı, yola atlayan köpekler falan. Kalan mesajların alayı offtopic. Burdan tavsiyem de yeterli hız + agırlıkla seyahat ederken atlayan köpekten kaçmaya çalışarak kendi hayatınızı riske atmayın. Ölen bir motorcu yerine ölen bir köpegi tercih ederim. edik. Üstteki tavsiyemin motosiklet için oldugunu belirtme ihtiyacı dogdu, konuyla çok alakasız insanlar doluştugu için şu da dursun şurda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 aktiftablet said: Bu arada karanlıkta göynük bolu arası dar karanlık bi yolda önüme atlayan köpege çarptım. Hızım da 90 falandı. Önce "hala hayatta mıyım lan?" diye düşündüm ama tren çarpmış gibi oldu köpek, motor çizgisinden 1mm bile sapmadı :D Agır motorun da böyle bi avantajı varmış :D şu da dursun o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 dursun da okudugunu anlamayana bi faydası yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 sorun üslupta köpekte veya adamın davranışında değil yani, köpek ve smiley koymaman lazım. Şey demen lazımdı yılanı ezdim ama bişi olmadı düşmedim çok şükür veya ya köpeğe çarptım :( neyseki bişi olmadı. Böle desen bedduacı linç team saldırmazdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Suark said: sorun üslupta köpekte veya adamın davranışında değil yani, köpek ve smiley koymaman lazım. Şey demen lazımdı yılanı ezdim ama bişi olmadı düşmedim çok şükür veya ya köpeğe çarptım :( neyseki bişi olmadı. Böle desen bedduacı linç team saldırmazdı olabilir. Şahsen benim başıma ilk defa geliyo, ama okuduklarım duyduklarımdan anladıgım mucizevi bi kurtuluş benim yaşadıgım. Şurda agır motorlara en karşı olan kişi olarak bilgi paylaşımında bulundum sadece, duygu paylaşımı için konu dışına falan gidebilirdim, onlarda zahmet edip buraya gelmemiş olurdu. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catze Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 et yemekle, direk olarak bir canlının canını almak aynı şey değil ya, şahsen et, mangal çok severim ama koyun inek falan kesilmesine dayanamıyorum, içim acıyor, görürsem yiyemem hayvanın kesildiğini. marketten gidip alınan et corn flakes gibi, peynir gibi, domates gibi bişi. bir kaç gün önce onun otlayan bir ineğin olduğunu düşünmüyorsun. ki burda konu bir de köpek, bir kere arabanın tekerleğine giren kedi öldürmüştüm farkında olmadan. hala rüyalarıma girer. duyar kasmak değil bu, tamamen vicdan meselesi. vicdanlı bir insan değilse kişi, zaten anlayamaz, "lömön söm plöblerrr" diye millete saldırır ancak. anlayış gösterin biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2015 Bu motorlu bisiklet kullananlarin mal mal tripleri cok komik ya Aradan gecmeye calisirken arabayla sikistirincada uzulup foruma eksi sozluge agliyilar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 :) Forum da yeni takilan adamlar olabilir, Cons u bilmeyenler olabilir, bu basligi komple kayip etmeyelim. "Araya girmek", lane splitting diyor ecnebiler buna, Avrupa da cogu ulkede legal, US de bazi eyaletler disinda yine legal bir kavram. Arabalarin, aaa motor geliyor lan dur bir ustune kirayim da dussun pezevenk gulelim, kameraya da cekeriz demesi ise illegal. Ama tabi bizim insanimizi burda yeniden anlatmaya gerek yok, hangimiz trafikte hayvan degiliz ki ? Edit: Lane splitting in legal oldugu ulkeler: Austria Belgium Brazil Croatia Cyprus Estonia France Greece Italy Japan Netherlands Norway Oman Poland Portugal Qatar Spain South Africa Sweden Turkey U.A.E. United Kingdom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Selam, Baltalar elimizde, uzun ip belimizde Biz gideriz ormana hey ormana. Yaşlı kütük seçeriz, karşılıklı geçeriz, Testereyle biçeriz, hop biçeriz. Ağacın yanında dur, baltayı sağından vur . Birde sol taraftan vur kuvvetli Kışın odun yanınca, alevler parlayınca, Şarkı söyler oynarız hey oynarız. Hâlâ bir konu üstünde tartışırken, cahil bireylerin sabırsız ve tahammülsüz davranışlar eşliğinde sandalyeleri havalarda uçuşturduğu anları kısa sürede yakalayabiliyor olmamız oldukça üzücü. Her tarafta özgürlük naraları atarken, burada benim kısıtlama ve engelleme eylemleri içinde olmak zorunda bırakılmam ise daha bir üzücü. Karışınızdaki insanlara bir şeyler anlatmaya çalışırken atarlanmak zorunda değilsiniz, kimseye ders verme pozisyonunda da değilsiniz. Dinlemek nasıl bir erdem ise, anlatmak da erdemdir. Bir yanlış veya odunluk, başka bir yanlış veya odunluk ile düzeltilmez. Şuncacık insanın içinde 1-2 kişi hariç herkes kahvehane ağzı ile genç ergenler gibi klavye delikanlılığı üslubu ile karşı tarafa laf anlattığını zannediyor. Yazılan onca mesajı silmem, şunları yazıp size hatırlatmam bile hiçbirinize yakışmayan tepkiler ama gelin görün ki yapmak durumunda kaldım. Sonra TV izlerken veya sokakta yürürken yanlış şeyleri görüp de aklınızdan 'toplum bozulmuş iyice yaaa' diye sakın geçirmeyin. Görmüyor veya tanımıyor olmanız kimseye -size ve ona- yakışmayacak şekilde hitap etmenizi gerektirmez. Olayla ilgili yorum yapmayacağım; doğru veya yanlış diyerek irdelenecek noktayı göreceğiniz üzere geride bıraktık. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Fistan said: suzuki vanvan 125 ne diyorsunuz ahali? çok pahalı o abi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Gladmir said: "Araya girmek", lane splitting diyor ecnebiler buna, Avrupa da cogu ulkede legal, US de bazi eyaletler disinda yine legal bir kavram. Arabalarin, aaa motor geliyor lan dur bir ustune kirayim da dussun pezevenk gulelim, kameraya da cekeriz demesi ise illegal. Ama tabi bizim insanimizi burda yeniden anlatmaya gerek yok, hangimiz trafikte hayvan degiliz ki ? işte barzolar nereden bilecek lane splitting nedir, legal midir. onlar içlerindeki hasetten yol vermeyi geçtim, üstüne bile kırarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Selam, Ama mümkünse yol boş olduğunda da şeridin ortasından gitsinler! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Pek tabii ki :) Düzeltme: Motorlar şeridin ortasından gidemez, şeridin ya sağından ya solundan giderler. Şeridin Ortası her zaman en kirli yeridir, tutuş azalır ve ani frenlemede motor un kacis yeri olan şerit arasına mesafeyi arttırır. Ama tabii ki senin demek istediğini anladım, şeridi kullansın müsait zaman da aralara girip Fuzuli is çıkarmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Evet ortadan değil. Gladmir'in dedikleri doğru, ilave olarak ülkemizin yollarının boktanlığı malum, genelde arabalar çukurları ortalayarak gittiğinden lambur lumbur düşmemek adına öndeki arabanın bir tekerinin hizasında gitmek gerekiyor. Öndekinin ani freni durumunda olası bir çarpışmadan daha yumuşak bir hamleyle kurtulabilmek için de önemli bu. Fakat işte şu 3-5 yukarıdaki haset ve kültürsüz barzo şöförlerimiz, nizami şeritte gittiğin zaman da "lan koca şeridi ne kaplıyon madem motorsun amke" diye üzerine kırıyorlar bu sefer. Cehalet parayla değil yani. Altında 200 kg değil de 1 tonluk alet olunca kendini daha bir adam sanıyor kimisi, onun keyfi o an nasıl istiyorsa öyle gitmek zorundaymışsın gibi bir görüşe sahip olabiliyorlar bu yüzden :) Cahil şöförlerimiz (araba-motor ayırt etmeden) temizlenebilse ne bu kadar trafik olacak, ne bu kadar hayati tehlike. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 biraz algıdan bence o, kaldırımda giden motorların negatif etkisi var mesela. Araç değilmiş imajı veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Kaldırımdan giden, iki kişi kasksız 50'lik Kanuni scooter'la ters yönden giden, dakikada 22 şerit değiştiren apaçi/kuryelerin negatif etkisi elbette büyük. İlk onları temizlerim zaten bana kalsa. Herif TEM'de kasksız arkasında çocuğuyla gidiyor, emniyet şeridindeki trafik polisi tenezzül edip de ceza kesmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Selam, Abi motor şeritte kenarda gidince bende 'acaba yanından geçsem mi ne yapsam' algısı hakim oluyor. Kafa karıştırıcı oluyor. Asla yanına da girmek istemiyorum, ters bir durum olsa motor aracın altına giri verir :( Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 evet arkadakı araca psikolojik baskı oluyor o biraz, araba araba arasındada var bu. Kenara az cekılınce ondekı gecmek zorunda hıssedıosun falan. boktan bısı ya bunu duzgun yapabılen ulkeler nası yapıoalr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 ya ne zaman bu topici göreyim, direk motor alasım geliyor, sabahtan akşama araştırıyorum ediyorum, farklı farklı bi sürü yazı okuyorum vs vs derken ne yapacağımı bilmeden kalıyorum :/ -yeni başlayacağım, 3-5 kere scooter kullanmışlığım var o kadar. -cbr 125-250 geçiyor gönlümden ama ilk motor için tehlikeli diyor motorcular, scooter la başka 3-5 ay da olsa bin diyorlar, scooter hiç sevmiyorum, tipini beğenmiyorum falan ama illa da bi deneme sürecini bunla atlat diyecekseniz yapacak bişey yok :/ -ilk motor olacağı için çok bi para vermek istemiyorum, yan yatırırım kesin dsfs evet var mı yardım edebilecek? hatta direk şunu sorayım, ilk motor olarak cbr125 alsam çok sıkıntı olur mu, trafikte yokuşta kalkışta falan çok zorlanır mıyım, hiç bilmediğimden soruyorum yoksa kolay gözüküyor yaparım diyorum (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 cbr çok guzel motor yav, hele yenılerın kırmızıları super. 250 al geç, düşündüğün kadar değil yani. Bende bajaj pulsar 200ns var, memnunum ilk motorum. Zorlanmadım yani hiç kullanırken. Ucuz alet, yürüyen aksamında bi sorun yokta biraz rahatsızı işte muadillerinin. ama ucuz yani. Bak şimdi, düşünürken bi eğitim al hem nası bişimiş görmüş olursun. Gis akademi honda falan guzel egıtımler verıo, ( hondadan almıstım ben ) skuter ayrı bısı, maxiskuterler bagaj hacmı, artcı rahatlıgı vs ile bi tık onde sehır ıcınde. bütçen ne kadar? birde kullanım amacı ne olacak. Bunları söyle yardımcı olalım, çok yardımcı olasım var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2015 hondanın eğitimine gitmeyi düşünüyodum ben de o zaman kesin gideyim. scooter olursa yakın yerlere gidip gelmeye kullanırım, h.sonu falan hatunu alır göle möle giderim en fazla sdf cbr olursa inmem heralde, işe gidip gelirim kesin, bakkala bile onla giderim galiba (:P) honda da eğitim aldıktan sonra bu vitesti, yokuştu vs. sıkıntı olmayacaksa direk cbr ya. cbr 250 olmaz da 125 olur büyük ihtimalle, daha ucuz ilk motora bişi yaparsam içim yanmaz en azından =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar