Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GTA V PC Master Race version

BioHazarD

Öne çıkan mesajlar

Dworgian said:

Bright said:

vg248qe 1080p 144Hz TN Panel. Opsiyonel olarak g-sync'li olarak da gelebiliyor da 144 Hz panelde g-sync pek bir işe yaramadığı için pek tavsiye etmem.

evet 144hz de 1920x1080 olan 2k mı oluyor işte

Çözünürlük vs.

Hayır.

Çözünürlüklerin klasifikasyonu:
1920x1080, 1080p
2560x1440, 1440p veya 2K, hatta 2nnn X nnnn çözünürlük 2K diye geçiyor (yatay piksel miktari 2000 ve üzeri)
3840x2160 ve üzeri 4K diye geçiyor (4096x2160 vb.)
7680 × 4320 ve üzeri 8K etc.

144 Hz (1/s) ekranın yenileme oranı. 1 saniye içinde 144 kere çizim yapabiliyor, itibariyle PC'den gelen görüntünün doğruluğunu ve dolayısıyla oyunun akıcılığını ve tepkime hassasiyetini 60 Hz monitörlere göre hissedilebilir şekilde arttırıyor.

Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Dworgian said:

Bright said:

vg248qe 1080p 144Hz TN Panel. Opsiyonel olarak g-sync'li olarak da gelebiliyor da 144 Hz panelde g-sync pek bir işe yaramadığı için pek tavsiye etmem.

Çözünürlük vs.

evet 144hz de 1920x1080 olan 2k mı oluyor işte

Hayır.

Çözünürlüklerin klasifikasyonu:
1920x1080, 1080p
2560x1440, 1440p veya 2K, hatta 2nnn X nnnn çözünürlük 2K diye geçiyor (yatay piksel miktari 2000 ve üzeri)
3840x2160 ve üzeri 4K diye geçiyor (4096x2160 vb.)
7680 × 4320 ve üzeri 8K etc.

144 Hz (1/s) ekranın yenileme oranı. 1 saniye içinde 144 kere çizim yapabiliyor, itibariyle PC'den gelen görüntünün doğruluğunu ve dolayısıyla oyunun akıcılığını ve tepkime hassasiyetini 60 Hz monitörlere göre hissedilebilir şekilde arttırıyor.

hmmm tamam anladım sağol :)
Sosyal ağlarda paylaş

Valla benim sistem şöyle:

Intel 4790k
32 GB Corsair Vengeance Pro 2400 Mhz RAM
Palit Super Jetstream GTX 980
Crucial MX100 512 GB SSD (Oyun burada kurulu)

FXAA açık, MSAA x2, Nvidia TXAA açık, kalan her şey max (Reflection MSAA kapalı) ayarlarla 2560x1440 Benchmar 35-60 arası gitti geldi. AA ve Shadows olmadan ne anlamı kalır ki?
Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:

LathspeLL said:

Bu arada launcher'ı açabilmek için nvidia'yı Device Manager'dan disable etmek zorunda kalıyorum, açılınca tekrar enable ediyorum hemen. Yoksa oyun açılmıyor lol.

bende de aynı durum var lol bi de dün nvidia gta 5 icin özel driver diye update yaptı.

acaba o driver mı bozdu?

Yok, problem launcher ve nvidia driver'ından o kesin ama 350.12'ye özel değil, 350.05'e geri döndüm, aynı problem vardı.

Zaten bir boklar çıkacağını sezmem gerekiyordu oyunu pre-load ederken çünkü launcher resmen GPU'yu aktive ediyor saçma sapan şekilde. INTEL ile açmaya zorlamam gerekiyordu gece açık bırakmak için.
Sosyal ağlarda paylaş

Hem MSAA, hem FXAA hem de TXAA'yı açmanın pek bir anlamı yok. Üçü de aynı işi yapıyor, 1'ini kullansan kafi.
MSAA'nın overhead'i ciddi yüksek ve feci input lag yapıyor çoğu oyun motorunda, FXAA da feci blur yapıyor. TXAA'yı bir dene istersen sadece düzgün çalışıyorsa diğerlerini kapatıp.

Shadow'larla AA'yı kapatmanın amacı overhead'i azaltıp akıcılığı arttırmak. PC'nin AA ve shadow'lar açıkken geçerli fps veriyor olması ekstra overhead'den frametime'ın hissedilebilir şekilde artmasını engellemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Hem MSAA, hem FXAA hem de TXAA'yı açmanın pek bir anlamı yok. Üçü de aynı işi yapıyor, 1'ini kullansan kafi.
MSAA'nın overhead'i ciddi yüksek ve feci input lag yapıyor çoğu oyun motorunda, FXAA da feci blur yapıyor. TXAA'yı bir dene istersen sadece düzgün çalışıyorsa diğerlerini kapatıp.

Shadow'larla AA'yı kapatmanın amacı overhead'i azaltıp akıcılığı arttırmak. PC'nin AA ve shadow'lar açıkken geçerli fps veriyor olması ekstra overhead'den frametime'ın hissedilebilir şekilde artmasını engellemez.

MSAA yı açmadan TXAA açılmıyor oyunda. Nedir, niyedir bana sorma
Sosyal ağlarda paylaş

Olabilir, TXAA zaten MSAA üzerinden çalışan bir teknoloji. TXAA açıkken FXAA'yı kapat ama, gereksiz blur yapar.

Basitçe:
-Yeni Nvidia kart varsa ve FPS umrumda değil/60 hz monitor varsa TXAA açın
-Eski kart var jaggiler miğdemi kaldıryor fps umrumda değil diyorsanız MSAA açın
-FPS umrumda ama jaggiler miğdemi kaldırıyor veya blur ftw diyorsanız FXAA açın
-Akıcılık benim için çok önemli/144hz monitör varsa hepsini kapatın
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

downloader gg oldu ya, reconnecting fln diyor das.

abi şu an ana folder içinde bir adet x64... dosyasının hem .hash hem .part hem de rpv mi e normal büyük boyutlu dosyası olmalı. var mı öyle bir şey?

edit: öm kutun dolu istiosan bi telefon yaz ariyim anlatim nasıl halloluo vs
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...