Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ebook Reader #2

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

voyage gereksiz bence, paperwhite'ın son çıkanı tam tadında. ben satıyordum ucuzdan da kalmadı elimde :(

amazondan orjinal kitap falan alarak kullanmicaksanız duokan kurabilirsiniz bu arada, wireless ağdan ftp üzerinden kitap yollamak baya kolay oluyor, onun dışında ekran koruyucuya falan da istediğiniz resmi koyabiliyorsunuz, yazı tipi vs de değişiyor bi sürü daha özelliği var da gereksiz devamı
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
karatan said:

Ya güzel kardeşim @GERGE
Yukarıya bir şeyler yazmışsın ama inan anlamadım. Pratikte ise Kindle PW2 ile sayısını şu an hatırlamadığım kadar kitap bitirdiğim gerçeği var.
Bence çok gerek yok böyle şeylere. Not al, sözlük kullan, harfleri büyült küçült, arka ışık vs... hayli hayli yetiyor bence. Hayır şu ana kadar da keşke şu da olsaymış diyebileceğim şeyler inan ki bu cihazları oyuncak etmeye yarar...

Hyphenation'in ne oldugunu bilmedigin belli. Hyphenation olup olmadigi merak edilen bir sey bile degil, hyphenation oldugu var sayilan bir ozellikle tum text'lerde. Yani olmama ihtimali o kadar garip ki aklimdan bile gecmedi Kindle ile bir gun gecirmeden once. Ve eksikligi (ki ilk kez eksikligi ile karsiliyorum; ister ebook olsun, ister basili kitap) beni cok rahatsiz etti. Hyphenation su:

http://www.atlantiswordprocessor.com/en/news/1_5_3_000_03.png

Satirin sonunda uzun kelimeyi bir - ile bolmeye hyphenation diyoruz. Burada goruldugu gibi Kindle'da bu yok:

http://www.jeffbeaty.com/wp-content/uploads/2015/01/kindle-voyage.jpg

Satirlarda kelime arasi bosluklara dikkat edin, hepsinde farkli. Bu hyphenation olmadigi icin.

Basitce soylersem, aklim almiyor nasil olmadigini. Var olmama olasiligi oldugunu yeni ogrendim. Typesetting'in en temel ogelerinden biri hyphenation. Voyage alsam mi diyordum, zaten tum ebook'larimi Amazon'dan aliyorum; ama bir arkadasin Kindle'i ile bir gun gecirince bunu fark ettim. Kindle bu sekliyle alinmaz, bir daha asla kimseye onermem. Okumak icin uygun bir cihaz degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın hocam kesinlikle bu kavramla ilgili bilgim yoktu. Şimdi bilgim var ama yine de rahatlıkla kitap okuyabiliyorum kindle'den. Demek istediğim buydu. Hem bu yazılımsal bir şey gibi duruyor, zor olmasa bir şekilde eklemek...

Sanırım bir konuda çok derin bilgiye sahip olunca her türlü detay insana batmaya başlıyor. Ben hiç kafama takmıyorum böyle şeyleri mesela.

Tek istediğim şu OCR hatasına bir çare bulsalar da "rı"yı "n" diye okumak zorunda kalmasak...
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici

Okunur, okunmaz demiyorum. Bir gun okudum ben de cihazi denemek icin iste. Ama niye okuyayim ki boyle temel bir eksikligi olan bir cihazdan? Yani hyphenation tum basili kitaplarda, matbaanin icadindan beri olan bir sey. Kullandigim tum e-okuyucularda da gordum. Yani gercekten (hic abartmiyorum) var olmama olasiligi oldugunu bile bilmiyordum, aklimdan gecmemisti boyle birsey.

Hyphenation eklemenin yolu kitabi indirmak, DeDRM ile Calibre'ye yukleyip DRM'yi kaldirmak, Calibre ile soft hyphens eklemek, kitabi geri Kindle'a yuklemek. Ben zaten tum kitaplarimi Amazon'dan aliyorum son zamanlarda, sonra Calibre ile DRM kaldirip Kobo'ya yukluyorum. Ayni seyi yapmaya devam edecek, ustune bir de soft hyphen'lerle kitabin boyutunu 2-3 kat arttiracaksam hic Kindle almama gerek yok.

Hyphenation'in nasil bir sey katacagini Kindle'a burada daha iyi gorebilirsiniz, eski bir yamasi varmis jailbreaked Kindle'lar icin.

Dedigim o ki, almaya gerek yok bu aleti. Bariz bir sekilde yapmasi gereken temel isi yani okutmayi tam olarak beceremiyor. Internette biraz arastirdim, Kindle ciktigindan beri insanlar Amazon'a yalvariyorlarmis hyphenation icin ama bir adim ilerleme olmamis. Gidin Kobo alin, adam gibi okuyun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Burada sorunu daha iyi anlatan bir resim buldum:

http://cl.ly/image/2j132s0x1j2H/8188200721_feeec4831f_o.jpg

Amazon'un Kindle ciktigindan beri cihazlarin tipografik ozellikleri icin neredeyse hicbir sey yapmadigi ortada, garip ama. Gerci yaptiklari tek seyi cok begendim ben, su yeni Bookerly yazitipi. Cidden iyi e-okuma icin.
Sosyal ağlarda paylaş

kız arkadaşıma hediye kindle aldım 1 ay önce.
alet çok iyi ya. ekranına aşık oldum. o kadar teknolojik alet görmüş adamım gidip gelip ekranına bakıyorum hayranlıkla.

4-5 kitap bitirildi şimdiye kadar şarjı da neredeyse hala full geziyor. bence içinde küçük cinler var ekrana kalemle yazı yazıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

kız arkadaşıma hediye kindle aldım 1 ay önce.
alet çok iyi ya. ekranına aşık oldum. o kadar teknolojik alet görmüş adamım gidip gelip ekranına bakıyorum hayranlıkla.

4-5 kitap bitirildi şimdiye kadar şarjı da neredeyse hala full geziyor. bence içinde küçük cinler var ekrana kalemle yazı yazıyorlar.

KIZ ARKADAŞIM VAR
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
bingildak said:

amaç kitap okumaksa gözünüz görmüyor bile gerge'nin yazdıklarını

Bir sure okuduktan sonra alisirsin ve sorunsuz okursun tabii. Ama dedigim boyle bir ucube eksiklik varken olmayanlarin tercih edilmesinin daha akliselim oldugu. Alternatif cihaz olmasa tamam ama Kobo Aura Kindle Paperwhite'dan kotu degil, hatta daha iyi yanlari var yani.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bir şeye alışman için bir şeyi fark etmen gerekir.

burada o kadar kindle alıp kullanmış adam var, ben de dahil olmak üzere. şu yazdığın şeyi hiçbirimiz fark edip, rahatsız olmamışız. haliyle "alışacak" bir durum yok ortada.

alternatifler tabii ki de vardır ama şu sebepten kindle almayın demek baya komik. olayın biraz hipsterlığı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Rahatsiz olunmayacak bir sey olduguna katilmiyorum, buyuk ihtimalle okudugunuz medium basili kitap olsaydi fark ederdiniz. Elektronik olunca zaten normal kitap degil nyargisiyla basladiniz okumaya. Ama buyuk ihtimalle Kobo ya da Nook ile baslayanlar farkina varir garipligin. Tam anlamiyla bir gariplik cunku, nedenini anlayamiyorum kesinlikle.

Kindle'i jailbroken edince yamasini yukleyebiliyormussun, o yama bile belli ediyor farki:

http://readitlater-blog.s3.amazonaws.com/20130917/PKTBlog_4v6_iOS7Update_v2.png

Alistiysan devam tabii ama yeni alacak biri almasin bence, Kobo Aura su anda en iyi cihaz bence, onu alsin.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada 30 dan fazla kitap okudum kindle'da kelimeler arasında bu kadar boşluk verilen kitap görmedim...hepsi normal seyrinde. mobi versiyonu kullandığım için belki bilmiyorum,ama bu resimler bana çok abartı geldi,yanlış anlaşılmasın, rahatsız edici bir durum olmuş olabilir kimilerine ama dediğim gibi yukardaki resimde olan durum ne bende ne de arkadşlarımdaki kindle'da görmedim. Evet heceyi bölmüyor, boşluklarla oynanıyor, ama çok küçük farklılıklarla düzenlenmiş, word dosyalarında çok sık görmeye alışkın olduğum için olabilir.

ps: hatta kindle'daki kitaplarımı bir kontrol ettim şimdi, dediğin durum olmuş mu diye, yok valla.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...