Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

italya (rota ve ötesi tavsiye?)

yav

Öne çıkan mesajlar

Nice'den yola çıkıp 2 haftalık bir sürede İtalya'yı gezmeyi planlıyoruz. Hangi şehirlere mutlaka gitmeliyiz, hangi şehirlerde vakit kaybetmemeliyiz, özel tavsiyesi olabilecek olan var mı bilmem ne ara sokakta çok karakteristik şahane bir bar var mutlaka gidip bilmemne için gibisinden?

şimdilik Cenova(+cinque terra)-Turin-Milano-Venedik-Bologna-Floransa-Roma >tekrar Nice (burdayız bu sene), gibi bir planımız var. Roma'ya gitmişken daha da aşağıya illa inmeli mi, vakit yeter mi, nası olur bu işler fazla kestiremiyorum biraz spontane gelişecek gibi de geliyor. Para da çok yok mesela. Mentalite olarak her şehrin meydanında bi fotoğrafımız olsundan çok her sokağa bi işeyelim kafasındayız, öyle de diyeyim hani.
Sosyal ağlarda paylaş

Venedik çok overrated bence, Floransa ise underrated kralı. Bisiklet seviyorsanız kesinlikle floransaya gitmişken bisiklet kiralayıp toskana turuna çıkın, yakındaki şarap bağlarına gidip tadım falan yapın. Güzel doğa, biraz zorlu parkur ama gezmesi çok keyifli.

Spesifik restoran aklımda romada 1 yer kaldı iki gidişimde de çok beğendiğim. Tripadvisorda bilmemnede puanı çok yüksek değil ama benim en sevdiğim restoran oldu hep

http://www.ilducaintrastevere.com/
https://www.google.com/maps/preview#!data=!1m4!1m3!1d2429!2d12.4692871!3d41.8906629!4m12!2m11!1m10!1s0x0%3A0xc36b94dd719a60de!3m8!1m3!1d26081603!2d-95.677068!3d37.0625!3m2!1i1024!2i768!4f13.1
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Venedik çok overrated bence, Floransa ise underrated kralı. Bisiklet seviyorsanız kesinlikle floransaya gitmişken bisiklet kiralayıp toskana turuna çıkın, yakındaki şarap bağlarına gidip tadım falan yapın. Güzel doğa, biraz zorlu parkur ama gezmesi çok keyifli.

Spesifik restoran aklımda romada 1 yer kaldı iki gidişimde de çok beğendiğim. Tripadvisorda bilmemnede puanı çok yüksek değil ama benim en sevdiğim restoran oldu hep

http://www.ilducaintrastevere.com/
https://www.google.com/maps/preview#!data=!1m4!1m3!1d2429!2d12.4692871!3d41.8906629!4m12!2m11!1m10!1s0x0%3A0xc36b94dd719a60de!3m8!1m3!1d26081603!2d-95.677068!3d37.0625!3m2!1i1024!2i768!4f13.1

Venedik'in nesi overrated ya? Dünya'da eşi benzeri olmayan bi yer. İki hafta İtalya'yı gezdik ama Venedik overrated diye gitmedik diyen adamı döverler.
Sosyal ağlarda paylaş

Venedik'i ben de çok overrated diye biliyordum, has italyanlar burda acayip övünce dedim demek ki var bir numarası.

Milano'da büyük bi kilise ile alışveriş yerlerinden başka bi numara yok diyor her karşılaştığım insan o yüzden hevesim iyice kaçtı 1 gün görüp geçelim kafasına geldim nedense, Madrid gibi bir yer olsa gerek. Gezerken en çok sıkıldığım yerdi orası mesela.

Torino'ya gitmiş olan var mı? Bakıyorum kimisi öve öve bitiriemiyor kimisi çok standart düz bir yer olduğunu falan söylüyor orda burda. Anlamadım.

Bir de Napoli, diğer kuzey'inde kalan şehirlerden farklı bir tarafı ayrıcalığı var mıdır acaba, yolu uzatmaya değer mi. Uzatmışken Bari'ye Sicilya'ya falan da gitmeli mi :P Şimdilik 3 kişiyiz, kızların 2 hafta süresi var belki ben tek başıma devam ederim, bilmiyorum para çıkar mı gerçi ama bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir benzeri olmasına gerek yok, yürü yürü bitmiyor ki görecek bir şey de yok, öyle yürüyorsun. Bir bulduğun yeri bir daha bulamıyorsun, gondol desen meh, yemek desen meh, ulaşım desen zor. 1 kere gidicen tamam, tekrar tekrar gitmek istenilecek bir yer değil bu yüzden overated diyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

floransa bolca heykel var her tarafta.
milano bi bok yok anca alışlveriş yaparsın
roma da herşey bulabilirsin yurt dışı tecrüben varsa 1-2 günde tüm şehiri gezebilirsin.
venedik kıyı taraflarına artık almıyorlar diye duydum su altında kalmış, daha da kalmadan kız arkadaşında varken mutlaka gidin görün 1 günde biter.

gideceğiniz şehirlere karar verirseniz o şehirlerde nerelere gitmeniz gerektiğinide ayrıca anlatabilirim yemek içme eğlence aktivite vs
Sosyal ağlarda paylaş

romaya 1 gün'den fazla ayır. merkezinden dışarı çıkma.merkezi sultanahmet gibi her taraftan tarih fışkırıyor. esnafla fazla muhatap olma ve sakın kolezyuma girme dışardan daha güzel ;) merkezden ayrılınca fikirtepede miyim lan ben diyebilirsin o derece kötü

medusanın olduğu yere yakın bir kilise var dünyanın bilinen ilk kilisesiymiş orayı gez duvarında kocaman ibrahim mi mahmut ne bişey yazıyordu fotoğraf çektir kiliseden çık.

kiliseyi arkana al karşıdaki dar sokağa gir. sokağın sonunda solda bi pizzacı olucak orada pizza ye. eşşek kadar pizza 3 euro ve çok iyi ;)
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Abi Venedik'e overrated diyenler dünyada bi benzerini göstersin.
Biz de bi öğleden sonra gezdik Venedik'i yetti, kalmaya bence de gerek yok ama gayet de muhteşem bir yer bence.
Yel değirmeninden rıhtıma doğru sokakları kaldır, koy araya kanalı. Al sana venedik.

Sokak yerine su var diye ne hype yaptı arkadaş. İtalya'da Floransa gibi hayvani güzel yer varken, Roma varken, adı anılmazdı muhtemelen sokaklarını su basmasaydı.

Bu arada Floransa - Roma arasında yolunun üzerinde Siena kalacak, gün içinde bir kaç saat dolaşmanı tavsiye ederim. Kalesi falan gayet güzel, derebeylik zamanından kalma güzel binalar ve eserler var. Pisa da aynı şekilde. Çoğu insan kuleden başka bir bok yok der ama bence oradaki hala aktif olan şövalyelerin yaşadığı akademi bile kuleden daha etkileyici idi.

Sene 2014, adamların mesleği şövalye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...