MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Yürüyen merdiven çalışmazken, metroya 15 saniyede iniyorsunuz. aşağıya doğru çalışırken (basamakta sabit durarak) ise 30 saniyede iniyorsunuz. yürüyen merdiven yukarıya doğru çalışırken metroya iniş süreniz ne olur? arkadaşlar bugün bir yerde bu soru karşıma geldi, 30 çıkardım, sonra çok saçma geldi. biri kafa patlatabilir mi şunun üzerine?
dreagloth Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Senin ağırlığın 0.1 sn hızlandırsa aşağı doğru giderken, normal hızı 30.1 desek, yukarı doğru çıkarken de 0.1 eklese cevap 30.2.
Gaboo Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 15 saniyede yarısını inersin işte 15x2 30
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Yürüyen merdiven yukarı doğru çıkıyorsa ve aşağı inen başka bir yürüyen merdiven yoksa gider normal merdivenden inersin, o da çalışmayan merdivenle aynı hız, yani 15 saniye yine. Tamam tamam sdf ^^ Merdivenin hızına V diyelim, senin hızın 2V. 2V hızla mesafeyi geçmen 15 saniye, V hızla 30 saniye sürüyor. Merdiven karşıdan V hızla seni geri sürüklerken sen 2V hızla ilerlersen ilerleme hızın V olur, onunla da 30 saniyede geçersin.
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 ShadowFury said: Merdivenin hızına V diyelim, senin hızın 2V. 2V hızla mesafeyi geçmen 15 saniye, V hızla 30 saniye sürüyor. Merdiven karşıdan V hızla seni geri sürüklerken sen 2V hızla ilerlersen ilerleme hızın V olur, onunla da 30 saniyede geçersin. oh lan hakkaten. tşk. /respect
Akhlaur Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Abi ya kafan çok karışmış ya da ağır sözelcisin.
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 ShadowFury said: Yürüyen merdiven yukarı doğru çıkıyorsa ve aşağı inen başka bir yürüyen merdiven yoksa gider normal merdivenden inersin, o da çalışmayan merdivenle aynı hız, yani 15 saniye yine. Tamam tamam sdf ^^ Merdivenin hızına V diyelim, senin hızın 2V. 2V hızla mesafeyi geçmen 15 saniye, V hızla 30 saniye sürüyor. Merdiven karşıdan V hızla seni geri sürüklerken sen 2V hızla ilerlersen ilerleme hızın V olur, onunla da 30 saniyede geçersin. merdiven yukarı doğru çalışırken diyor. 15 saniyede zaten kendin inip çıkıyorsun üstüne merdiven seni bi miktar götürüyor. cevabın 15 den küçük olması gerekmiyor mu?
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 cevap 30 orası net zaten de, fiziğe uyarlamasını yapamamıştım orda error verdik=) respecti kale alıp açıklama yaptığı için verdim.
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 ayip lan ayip yasinizdan utanin ananizin babanizin emeklerine yazik
Akhlaur Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 imamizer said: ShadowFury said: Yürüyen merdiven yukarı doğru çıkıyorsa ve aşağı inen başka bir yürüyen merdiven yoksa gider normal merdivenden inersin, o da çalışmayan merdivenle aynı hız, yani 15 saniye yine. Tamam tamam sdf ^^ Merdivenin hızına V diyelim, senin hızın 2V. 2V hızla mesafeyi geçmen 15 saniye, V hızla 30 saniye sürüyor. Merdiven karşıdan V hızla seni geri sürüklerken sen 2V hızla ilerlersen ilerleme hızın V olur, onunla da 30 saniyede geçersin. merdiven yukarı doğru çalışırken diyor. 15 saniyede zaten kendin inip çıkıyorsun üstüne merdiven seni bi miktar götürüyor. cevabın 15 den küçük olması gerekmiyor mu? Abi merdiven seni bir birim yukarı çıkarırken sen iki birim aşağı iniyorsun.Normalde 2 birim hızla inerken 15 sn de mesafeyi geçiyorsan, merdivenin seni her saniye 1 birim yukarı çıkardığını düşünürsen hızın 1 birime iniyor.Yani 30 sn de bitiriyorsun mesafeyi. Abi korkmaya başlıyorum ben mi bişey kaçırıyorum diye.
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 abi aşağı iniyorsun, merdiven tersine çalışıyor.
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 durun bakayım başka soru bulayım eğlenceli oldu bura
Akhlaur Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Ali nin yaşı 5 iken babasının yaşı 35 miş.Kaç sene sonra alinin yaşı babasının yaşının 1/5 i olur.
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 1'den 6'ya kadar kart var. iki tane kart çekiliyor. toplamların 8 ve 8'den büyük olma olasılığı ne?
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 abi soruyu yanlış anlıyorsunuz. soruda merdiven aşağı doğru çalışırken diyor ve üstünde durunca 30 saniyede iniyorsun diyor. yani aşağı doğru çalışıyor demek aşağı indiriyor demek. sorunun ikinci kısmında yukarı doğru çalışırken diyor, yani tersi, yukarı çıkartıyor demek. bu durumda akıntıya karşı yüzmüyorsunuz, akıntıyla yüzüyorsunuz. 15 saniyenin altında cevap işte. edit: asdasd tamam ben 2. aşamada yukarı çıkıyoruz anlamışım. 30 60 90 üçgeni saygılar.
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 adam bir de underline atmış. respected troll alert
Akhlaur Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Ahahaagasd şerefsizim 3 kere okudum soruyu edit gelmeden.
SenariouS Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Akhlaur said: Ali nin yaşı 5 iken babasının yaşı 35 miş.Kaç sene sonra alinin yaşı babasının yaşının 1/5 i olur. 2.5. Eger bucuklari sayiyorsak tam sayi ile olmaz oyle adsfsfd
Mal Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Saat te 2 kere ama Saniyede 1 kere meydana gelen nedir?
Fransuxa Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2014 peki bişi sorucam orda neden kızın gözüne mikrolazer ile müdahale edilmiyo?
Öne çıkan mesajlar