Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nasıl bir soru bu?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yürüyen merdiven çalışmazken, metroya 15 saniyede iniyorsunuz. aşağıya doğru çalışırken (basamakta sabit durarak) ise 30 saniyede iniyorsunuz. yürüyen merdiven yukarıya doğru çalışırken metroya iniş süreniz ne olur?

arkadaşlar bugün bir yerde bu soru karşıma geldi, 30 çıkardım, sonra çok saçma geldi.

biri kafa patlatabilir mi şunun üzerine?
Mesaj tarihi:
Yürüyen merdiven yukarı doğru çıkıyorsa ve aşağı inen başka bir yürüyen merdiven yoksa gider normal merdivenden inersin, o da çalışmayan merdivenle aynı hız, yani 15 saniye yine.

Tamam tamam sdf ^^

Merdivenin hızına V diyelim, senin hızın 2V. 2V hızla mesafeyi geçmen 15 saniye, V hızla 30 saniye sürüyor.
Merdiven karşıdan V hızla seni geri sürüklerken sen 2V hızla ilerlersen ilerleme hızın V olur, onunla da 30 saniyede geçersin.
Mesaj tarihi:
ShadowFury said:

Merdivenin hızına V diyelim, senin hızın 2V. 2V hızla mesafeyi geçmen 15 saniye, V hızla 30 saniye sürüyor.
Merdiven karşıdan V hızla seni geri sürüklerken sen 2V hızla ilerlersen ilerleme hızın V olur, onunla da 30 saniyede geçersin.

oh lan hakkaten. tşk.

/respect
Mesaj tarihi:
ShadowFury said:

Yürüyen merdiven yukarı doğru çıkıyorsa ve aşağı inen başka bir yürüyen merdiven yoksa gider normal merdivenden inersin, o da çalışmayan merdivenle aynı hız, yani 15 saniye yine.

Tamam tamam sdf ^^

merdiven yukarı doğru çalışırken diyor. 15 saniyede zaten kendin inip çıkıyorsun üstüne merdiven seni bi miktar götürüyor. cevabın 15 den küçük olması gerekmiyor mu?
Mesaj tarihi:
imamizer said:

ShadowFury said:

Tamam tamam sdf ^^

merdiven yukarı doğru çalışırken diyor. 15 saniyede zaten kendin inip çıkıyorsun üstüne merdiven seni bi miktar götürüyor. cevabın 15 den küçük olması gerekmiyor mu?

Abi merdiven seni bir birim yukarı çıkarırken sen iki birim aşağı iniyorsun.Normalde 2 birim hızla inerken 15 sn de mesafeyi geçiyorsan, merdivenin seni her saniye 1 birim yukarı çıkardığını düşünürsen hızın 1 birime iniyor.Yani 30 sn de bitiriyorsun mesafeyi.

Abi korkmaya başlıyorum ben mi bişey kaçırıyorum diye.
Mesaj tarihi:
abi soruyu yanlış anlıyorsunuz. soruda merdiven aşağı doğru çalışırken diyor ve üstünde durunca 30 saniyede iniyorsun diyor. yani aşağı doğru çalışıyor demek aşağı indiriyor demek.

sorunun ikinci kısmında yukarı doğru çalışırken diyor, yani tersi, yukarı çıkartıyor demek. bu durumda akıntıya karşı yüzmüyorsunuz, akıntıyla yüzüyorsunuz. 15 saniyenin altında cevap işte.

edit: asdasd tamam ben 2. aşamada yukarı çıkıyoruz anlamışım.

30 60 90 üçgeni saygılar.
Mesaj tarihi:
Akhlaur said:

Ali nin yaşı 5 iken babasının yaşı 35 miş.Kaç sene sonra alinin yaşı babasının yaşının 1/5 i olur.

2.5. Eger bucuklari sayiyorsak tam sayi ile olmaz oyle adsfsfd
  • Yeni Oluştur...