noddle Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Arkadaşlar merhaba, Biliyorsunuz Türkiye'nin ekonomi yapıtaşı İnşaat. Şu sıralar Konut yapımları iyice arttı, kentsel dönüşüm vs. yeni yeni bir sürü binalar yapılıyor. Çoğu kişi de kredi ile konut almanın peşinde. Bir de şöyle söylentiler çıktı bu konuda sizin fikirlerinizi almak istiyorum: 5-10 yıl sonra Türkiye'de emlak balonu oluşacakmış yani gereğinden fazla konut oluşacak, aynı zamanda kredi çekenlerin bir kısmı kredileri ödeyemeyecek duruma gelebileceklermiş. Bu yüzden fiyatlar baya bir düşecek diyorlar ne kadar doğrudur? Var mı bu işlerden anlayanlar? Konut alımı için bu zamanları beklemek daha mı mantıklı olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 5-10 yıla bütün tapulara devlet el koyar zaten merak etmeyin. Satacak bişi kalmadı son çare herşeyi kamulaştırmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 10 sene sonra kira parasına ev alınabilecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 olmaz çünkü en az 3 çocuk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
totemic Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 10 sene sonra mazot 1 TL olacak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 bu kadar ev yapılıyor ve bu evlerin hepsi satılıyor ben anlamadım kim neden alıyor bu evleri. 1+1 ler neyse günlük falan kiraya verenler var ama bu 3+1 leri falan bu kadar yüksek fiyata neden alırlar aklım almıyor.hadi aldılar diyelim ülke nüfusundan çok ev yapıldı lan asfıkhafs hatta yapılmayada devam ediyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 "Emlak balonu oluşacakmış..." Ulan daha oluşmadıysa bugün sıçtığımın başkentinde(şehre lafım yok, lafım ev sahiplerine), şehir merkezinde diye 40 senelik daireye 250bin TL n'emola? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Emlak isi her zaman sisip sisip patliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Önemli olan; bugün ölecekmiş gibi öteki dünya için, hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için uğraşmaktır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 ben hep 500liralık kiralıyorum sıkıntı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Beklemek kesinlikle faydalı olur. En azından Ankara için; bir sürü yeni konut projesi var yapılan. Şehir merkezinde diye gidip 40 yıllık binaya 250k gömmemek gerekir, hele de krediyle. Türkiye'de mortgage yeni bir enstrüman, insanlar henüz tam alışmadı/farkına varamadılar. Abd'deki gibi sistemin laçkalaşması, bankaların birbirine borçluları satması vs. durumunda sistem çökecektir. Bir de arzın talepten fazla olması var. Ama o fiyatları ne derece etkiler bilmiyorum. Çünkü biraz parayı bir arada gören herkesin aklına hemen ev almak gelir bu kabız ülkede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Esnaf said: bu kadar ev yapılıyor ve bu evlerin hepsi satılıyor ben anlamadım kim neden alıyor bu evleri. 1+1 ler neyse günlük falan kiraya verenler var ama bu 3+1 leri falan bu kadar yüksek fiyata neden alırlar aklım almıyor.hadi aldılar diyelim ülke nüfusundan çok ev yapıldı lan asfıkhafs hatta yapılmayada devam ediyor Kara para aklamak için emlak uygun bir yatırım. Şu an balon var bu arada. Çarpana göre kirada kalmak daha mantıklı olabilir. Eviniz varsa dönüştürme olayına çok dikkatli yaklaşın. Yanımıza yapılmış binanın işçilik kalitesi 62 model binadan kat kat kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Parayı eve gömmek mantıklı değil mi? 300 milyara ev alıp kiraya vermek bankaya falan yatırmaktan daha mantıklı değil mi? Atıyorum 1.5 milyar aylık kirayı banka faizi vermez herhalde?^^ Garantili yatırım arayanlar için yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Değil işte abi, o garanti isteği yüzünden piyasa biraz da böyle. Daha tecrübeli arkadaşlar vardır elbette ama; 300 bin lira ile (milyar ne lan) bir işletme açılsa, doğru kararlarla ayda 1,5k'dan daha çok getirisi olur diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 ev alma komşu al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Garanti yatırım olarak soruyorum.. Mühendis adamız işletme açsak o işletmenin başındaki tip beni bin kere dolandırır mesela :) Ekonomiye zamanımız yok yani parayı bir yerlerde batırırız sonuçta^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 ev, dükkan her zaman garanti yatırım ulan; nasıl değil gfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 girne'den ev alın, çok ucuz. en kötü anlaşma/anlaşamama durumunda fiyatlar çok artacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 300 000 lira %6.5 faiz (ki o paraya daha yüksek verebilirler) ve %40 kırk gelir vergisi kesintisine rağmen daha fazla getiriyor. Bankalara güvenmiyorsunuz galiba (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 hangi banka veriyor abi 6,5 faiz? Bir link falan versene bakayım hm bu faizler özel anlaşmayla oluyormuş sanırım paraya göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 http://mevduat.bigpara.com/Vadeli-Mevduat/en-yuksek-mevduat-faiz-oranlari uzmanı değilim işin de, burada var 6 gibi oranlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Skyfire said: ev, dükkan her zaman garanti yatırım ulan; nasıl değil gfds diil anlatırım uzun uzun da diil yani. 240 milyar olan evin 300 oldugunda degerlenmıo simite 1.40 veriosun sora bide kriz mriz oldugunda yattara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 En az 10 sene durucaksa para ve 12K'dan azsa Bireysel emeklilik en karlısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 cevapların dpt nin 7 yıllık kalkınma planında. orada öngörülen nüfusa bak, doğurganlık hızı, aile büyüklüğü, aile bağımlılığı gibi şeylere. sonra sektörel dağılımda inşaatın yerine bak. çıkarımda bulunabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 balon şeklinde patlamaz, çünkü konuta bağlı türev ürünler yok bizde. arz talep dengesi kurulana kadar bazı müteahhitler batar bazıları yükselir, öyleee iner çıkar vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar