Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Site fikri, olur mu yardim eden?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

daha çok dörtkare üzerine yazılacak bir eklenti olabilir gibi...

yani mesela "ne yemek/içmek istiyorsun" diye sorar, atıyorum bomonti yazar, en yakındaki bomonti veren mekanları fiyatlarıyla getirir falan.

aslında olur bu. ama dediğim gibi yeni mekan veritabanı yaratmaktansa, direk foursquarede olanların üzerine kat çıkmak daha mantıklı gibi geldi.

gerçi process açısından çok bir fark olmaz sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

GERGE, cok uzgunum discourage etmek istemem ama cok zor bu fikir.

1) cok fazla effort lazim.
2) cok fazla manpower lazim
3) data cok dynamic, surekli degisir
4) reklamlardan kazanmak realistic degil. turkiyede hele cok zor reklam isi.
5) tutsa bile en az 3-4 yil alir bu, o zamana kadar ac kalir yapanlar.



ilk ikisine katilmiyorum alirsin yemek sepeti.comu parse edersin tum datalari eklersin databaseine.

dinamik oldugu kesin ama bir background joba bakar.
para kazanmak zor evet
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar mekan sahipleri yemeksepetine bile bilgi vermiyor, adamlari var yemeksepetinin gidiyor mekanlara. ha belki kendi yapan vardir, ama klasik turk isletmecisinin alakasi olmaz bilgisayar basinda is yapmakla.

sahibinden.com'un bile adamlari varmis emlakcilari dolaniyomus sizi tasiyalim sahibinden.com'a diye

cok zor bu isler. sermaye ister... sonunda da reklamlardan kazanmak var. sahibinden.com en azindan ucretli reklam satiyor is modeli reklamdan daha sustainable.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanıcı bazlı oluşmuşu var zaten. foursquareden tipleri okuyosun ne var ne yok insanlar yazmış oluyo genelde hızlı bi taramayla istedigin var mı yok mu anlıyosun.

Bunları hep yaptılar bi de bizim software engineering okuyan insanlar, rezervasyonlusunu zartlusunu bi dünya çeşidini. kimse tutturamadı ama.

yelp, fourşquare, foodspotting, mekaniste de rakip olunmaz artık busaatten sonra
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fikri gelir modeline çevirmek zor. mekan tavsiyesi niteliğinde bir model düşünmezdim ben. foursquare, mekanist, yelp ve zilyon büyük rakiple yarışmak çok zor, özellikle sermayesiz.

"menü" fikrinden yola çıkarak, kurumların her ortamdan erişilebilir menüsünü, kurumlar için ücretli tutmak olabilir mesela. şöyle;
* restoran/barlara (r&b =P) para karşılığı (aylık ucuz bir miktar -fizibilitesi yapılmalı-) üyelik satılır.
* ilk seferde menüleri sisteme yüklenir.
* daha sonra menü güncellemeleri için web ve mobil arayüz r&b'ler açılır. istedikleri zaman güncelleyebilirler menülerini.
* artık bu menüler web servisler (xml, json, rest vs..) ile dışarıdan erişilebilir olmuştur. ayrıca iframe ile isterse restoran kendi sitesine vs. de gömebilir menüsünü. ya da sitenin kendi kullanıcı profilleri altında yayınlatabilir.
* menü'de fiyat yayınlayıp, yayınlamamak tamamen restoranın tercihi. yerine göre fiyatları gizleyip, yerine göre gizlemeyebilir de.
* web servislerle menüyü erişilebilir kılma fikri şundan; elinde yeterli veritabanı oluştuğunda mekan tavsiyesi işi yapan şirketlere (foursquare falan) gidip bak bende böyle bişey var, verisini anonime açan r&b'lerin menüsünü seninle paylaşayım dersin. ücretsiz paylaşırsın. senin gelirin r&b'ler üzerinden çünkü. bu kendini yaymak için. yani sen kendini r&b'ler ile tavsiye şirketleri arasında konumlandırıyorsun bu sayede.

neyse daha bişeyler daha var, aklıma bi sürü şey geldi de uzun. sıkıldım =) 5 dk'lık fikir, piyasayı pek bilmiyorum ama fena gelmedi aslında bana bik bik

fistan'ın bakış açısı önemli sanki buna. çünkü işin r&b tarafından bakıyor. fistan'a satarsak oldu bu iş sdfsd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

herkes sanki tomarla para taşıyo ülkede. dün kır pideciye girdim. bu ne kadar bu ne kadar diye hepsini sordum. bi düşüniyim dedim çıktım.



abi ahahahahha kır pidecisi ne ya hani teknoloji mağazası olsa anlarımda kır pidecisinde ''bi düşüniyim'' diyip çıkmak nedir max ne kadar olabilir ki bir pide. ahahahahaha
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yapilmisi var, foursquare mekan sahiplerine menulerini koyma vs featurelarini getireli cok oldu.
Check in zamanlarina gore hangi mekan ne zamanlarda dolu, hangi saatlere kadar acik vs de gorulebiliyor.
Kaldi ki mekan sahipleri daha mekanist, tripadvisor, 4sq bile adopt etmekte gucluk cekiyorlar.

Illa icerdeki biranin ne oldugunu bilmek istiyorsan turkiyede efes grubu ne satiyor, tuborg grubu ne satiyor onlari ogren. Disardan tek bir biraya bakip menunun geri kalanini ezbere soylicek kivama gel.

hint: efes grubuna bakmaya gerek yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

totemic said:

Mal said:

herkes sanki tomarla para taşıyo ülkede. dün kır pideciye girdim. bu ne kadar bu ne kadar diye hepsini sordum. bi düşüniyim dedim çıktım.



abi ahahahahha kır pidecisi ne ya hani teknoloji mağazası olsa anlarımda kır pidecisinde ''bi düşüniyim'' diyip çıkmak nedir max ne kadar olabilir ki bir pide. ahahahahaha


açık pide yumurta sucuklu kuşbaşılı felan çiftlisi 6 teklisi 3 lira. kapalı kır pidesi 1 lira. yalan söyledim fiyat/performans ını beğenmedim bi düşüniyim dedim çıktım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

totemic said:

patide herkes asosyal oldugu için dışarı yiyip içmeye giden adam yok o yüzden burada beğenen çıkmaz.


valla dışarıda yemeyi içmeyi çok seviyorum sürekli patideyim ama =) benim ilk mesajım olacak ama ben de tam olarak beğenmedim fikri. genel olarak beğenmeme sebebim de zaten çoğu mekanın menüsünün 3 aşağı 5 yukarı aynı/bilindik olduğundan ve bundan ayrı olarak bir mekana giderken menüsünün ( kişiden kişiye elbet değişir ama genel olarak benim tespitimdir, yanlış olma ihtimali elbet de vardır) insanların çok da umrumda olmadığını - sadece suşi, lahmacuncu vb. yöresel yemekler yapan yerleri katmıyorum tabiki- düşünüyorum. yani demek istediğim hmmmm xxxx restoranda bu akşam şarap ile terbiye edilmiş 500 gün dinlendirilmiş domuz pastırmalı bilmemne yemeği var mı ona göre gidicem diye düşünen insanların sayısı çok fazla olmasa gerek. ben daha çok mekan düzgün mü değil mi diye düşünürüm fiyatlar da sonraki aşamada önem teşkil ediyor bende onun dışında menüye baktığımda ordan bir şeyler seçer söylerim zaten.



bu dediklerimin hiç bir geçerliliği olmayabilir de genele vurursak belki benim izlenimlerim hatalı olabilir =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...