Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

koku isimleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
renklere, yiyeceklere falan hep isimler vermişiz ama kokuların doğru düzgün ismi yok. niye yok ya? yoksa var da ben mi bilmiyorum? hep sıfat olarak kalmış. gül kokusu falan demişiz bırakmışız. neden özel bi isim vermemişiz? hmmmfs hmmmfs
Mesaj tarihi:
çünkü kokular daha önce duymadıgımız şeyler degiller yani hayatında ilk defa tavuk kokusunu koklayan birisi bu kokunun ismi sandalye olsun diyebilir ama tavuk kokusunu duyunca zaten bu tavuk kokusuna benziyo diyosun

ha çok absürt 6 aylık bozuk bağırsak üzerine uranyum 254 kokusunu koyup 2 gün bekleyip koklarsan ilk defa koklucagın bişiy oldugu için o kokuya isim verebilirsin

+ olarak parfümler var

mesela angel angel gibi kokar
davidoff davidoff gibi kokar
kimse gidip louisvitina bu gül kokuyo demek liviton kokuyo der

HADİ EYVALLAH KONU KİLİT (:
Mesaj tarihi:
hayır abi ya, sen doğdun, büyüdün sana mavinin mavi olduğnu öğrettilr. ne yani mavi rengin üzerinde mavi diye yazıyor muydu? yani bi kokuya ben isim verdim diyelim, çocuğuma bak bu ____ kokuyor dedim o da çocuğuna aktardı. bu şekilde aynı renk gibi, acı, ekşi, tatlı gibi aktarılabilir gayet.
Mesaj tarihi:
ingilizce dusundum ben onu ya, simdi turkcede cok gelmedi bisey asdf. leylak rengi filan denir ya mesela, veya somon, acaba somon baligindan mi o, sampanya filan var, am maviyi yesili kim uydurmussa tebrikler.
Mesaj tarihi:
aquila said:

ingilizce dusundum ben onu ya, simdi turkcede cok gelmedi bisey asdf. leylak rengi filan denir ya mesela, veya somon, acaba somon baligindan mi o, sampanya filan var, am maviyi yesili kim uydurmussa tebrikler.

FAILED ! Benim banı aç.
Mesaj tarihi:
çünkü sense edilen bir şeyi solid bir şeye bağlıyorsun. koku daha spesifik. bir kokudan senin algıladığın soyut bir imgeyi mehmet başka algılıyor.

bottoma inersen colorda da bu böyle red ama ne red? rose red mi? wine red mi? ruby red mi?
Mesaj tarihi:
mesela melodical olarak nature içinde belirli notationlarda sabit kalan canlılar olsaydı notalara da subject referansları verecektik

halit abi fa'sı gibi
  • Yeni Oluştur...